GPU,CPU,MBO i RAM

poruka: 21
|
čitano: 1.578
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
GPU,CPU,MBO i RAM

Mislio sam uzeti ovo:

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=7688

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=7591

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=7340

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=6886

Bavim se skoro ozbiljnom konvercijom videa i ponekad igram igrice (pogledajte moj PC,pa zaključite koje)

Želio bih neku jači GPU za nekih 1300 kn. Uzeo bih 4x jezgre phenom. AM3. Preporučite mi MBO, mora imat crossfire.

Znači hoću da me čim manje dođe...:)

(Do 3900 kn) NE Do 4000kn nego 3900kn.

Za kolko bi se moje sadašnje komponente (GPU,CPU,MBO i RAM)((vidi moj pc)) mogle prodati. Jer bi mi to trebalo spasiti budžet.

Edit: Uskoro mi dolazi mislim 22" Monitor. Ak pomaže...

http://www.rewards1.com/index.php?referrer_id=1284881 => molim posjetite, registirajte se i postavljaj te linkove i dobijat će te nagrade
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.12.2009 21:23 (bobica257).

0 0 hvala 0
15 godina
RE: GPU,CPU,MBO i RAM
bobica257 kaže...

Znači hoću da me čim manje dođe...:)

(Do 4900 kn) NE Do 4000kn nego 3900kn.

Za kolko bi se moje sadašnje komponente (GPU,CPU,MBO i RAM)((vidi moj pc)) mogle prodati. Jer bi mi to trebalo spasiti budžet.

Edit: Uskoro mi dolazi mislim 22" Monitor. Ak pomaže...

Šta se tiče tvoje konfiguracije, ja sam nešto slično prodao za 900kn. Znači nekih 1000kn. Ovo što si složio je ok jedino moj iskreni i dobronamjerni savjet ti je da se rastegneš nekih 100kn i uzmeš HD4890. Pošto vidim da ih u adm-u više nema osim one vapor-x 2gb koja je nešto skuplja. Moj ti je savjet da nju uzmeš u protisu. I to vtx-icu (dosta dobro hlađenje)http://www.protis.hr/artiklprozor.aspx?ID=23788

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.12.2009 21:17 (zabranjeniples).
17 godina
protjeran

Dobar izbor proc! Jedino je prejak za tu grafu... Mislim ono grafa je malo preslaba...!!! Nezz puno o konverziji videa i ne bavim se s time samo znam da je nova 5xxx serija dobra iako na cijeni jer tek izišla s tvorničke trake. Uzmi si radje Radeona 4890 za te nofce. MBO je dobra i ima crossfire mislim ustvari sigurno jer sam sad provjerio. RAMi su dobri na tu MBO!!! Jes malo taj DDR3 preskup još ali dobro ide se u tom pravcu. Sretno!!! i da kaže se konverzija ne konvercija videaNeodlučan

sell the kids for food weather changes moods
15 godina
GPU,CPU,MBO i RAM

Ne bi on imao problema ni s tom grafom i sve bi funkcioniralo uredno. Koliko sam upoznat s tim poslom (prijatelj mi se bavi obradom videa i takvim stvarima) puno je bitnije imat neki dobar 4-jezgreni procesor dok za grafičku nije nešto pretežito bitno da bude neka močna. Ali nemogu se otet dojmu da je šteta ne nadodat nekih 90-100kn pa uzet HD4890 umjesto HD5770 jer je ova po svim testovima pojede.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Hvala puno...

E da podražava li AM3 socket ddr2? , Pa da umijesto trojke kupim jeftiniju?

Da, sviđa mi se taj radeon 4890. A kad ga kupim dobim i crssfire kable s njim?Smijeh mallo BZWZ al zanima me.

EDIT: Nisam  ja sam za video, igram i igrice, tipa GTA IV na naslabijijoj grafici. I niš mi se ne vidi osim auta i kandelabera i igrica mi strašno trza.

I da kaže se KONVERCIJA jer je konvertirati a "t" i "i" se pretvaraju u "c". Ta se glasovna promijena zove jotacija(barem mislim,ili nekaj slično).

http://www.rewards1.com/index.php?referrer_id=1284881 => molim posjetite, registirajte se i postavljaj te linkove i dobijat će te nagrade
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.12.2009 21:38 (bobica257).
17 godina
GPU,CPU,MBO i RAM

Mozes uzet MBO

S razlikom u cijeni pokusaj jos prodat stare komponente i uzet HD 5850, imas u Gor info cak i jeftiniju, oko 1850 kn

Znam da je malo vise ali to bi ti bilo idealno

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
bobica257 kaže...

Hvala puno...

E da podražava li AM3 socket ddr2? , Pa da umijesto trojke kupim jeftiniju?

Da, sviđa mi se taj radeon 4890. A kad ga kupim dobim i crssfire kable s njim?Smijeh mallo BZWZ al zanima me.

EDIT: Nisam  ja sam za video, igram i igrice, tipa GTA IV na naslabijijoj grafici. I niš mi se ne vidi osim auta i kandelabera i igrica mi strašno trza.

I da kaže se KONVERCIJA jer je konvertirati a "t" i "i" se pretvaraju u "c". Ta se glasovna promijena zove jotacija(barem mislim,ili nekaj slično).

Trebao bi dobit i crossfire mostić s njim ovisi od kojeg proizvodjača kupiš ali mislim da uz 90 posto dobijaš. To još pitaj tamo kad budeš kupovao.

Rhodin kaže...

Mozes uzet MBO

S razlikom u cijeni pokusaj jos prodat stare komponente i uzet HD 5850, imas u Gor info cak i jeftiniju, oko 1850 kn

Za to čim se on bavi nije mu potrebna takva kartica tim više šta je još i dosta skuplja. A ako se odluči zaprašit i koju igru HD4890 će bit sasvim dovoljno. Ali slažem se da bi možda mogao uštedit na nekoj jeftinijoj ploči.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.12.2009 21:44 (zabranjeniples).
15 godina
odjavljen
Rhodin kaže...

Mozes uzet MBO

Kaj to znači da taj MBO ima na jednom PCI-EX x16 a na drugom x4 to znači ak složim crossfire da bude druga kartica sporije radila?

I da još nitko nije odgovorio.

Da li AM3 podržava DDR2?

17 godina
Da radi na sporijem sucelju ali neg te to na zabrinjava nebus izgubii neke performanse pogotvo u cross 5850 , a drugo podrzava al su jako rijekte ,odi na ddr3 preporuka radi futureproofa :)
C2D E4300@3.0(333*9),Gigabyte 965P-DS3,2*2Gb Kingmax @ 800mhz,HDD Seagate 200GB,Sapphihe HD 4850 512Mb OC 740/2490,CHIEFTEC PFC -550W,Samsung SM931BW + Pany-42PV80P,Windows Vista
17 godina
bobica257 kaže...
Rhodin kaže...

Mozes uzet MBO

Kaj to znači da taj MBO ima na jednom PCI-EX x16 a na drugom x4 to znači ak složim crossfire da bude druga kartica sporije radila?

I da još nitko nije odgovorio.

Da li AM3 podržava DDR2?

Da druga bude sporije radila no neznatno.

AM3 matične podržavaju isključivo ddr3, a am2 i am2+ isključivo ddr2.

AM3 procesori idu i na am3 i na am2+ matične te neke am2 matične (zavisi od matične do matične)

AM2+ procesori idu na am2 i am2+ matične,ali ne i na am3 matične.

Naravno nepodržavaju sve matične sve procesore. Ona 740G od amd-a podržava am2,am2+ i am3 procesore, ali nepodržava x4 965, 955... zbog prevelikog TDP-a ili ukratko da previše nemisliš, samo odi na cpu support list od neke matične na proizvođačevoj stranici.Smijeh

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
15 godina
neaktivan
bobica257 kaže...

Ispričavam se za off-topic, ali ovo je stvarno strašno.

Mislim... Nađeš se tu pametovat a nemaš blagog pojma o čemu pričaš... Kad si takav jezikoslovac, mogao bi i znati da je 'promjena' a ne 'promijena'. I 'umjesto' a ne 'umijesto'...

'Konverzija' je jer dolazi iz latinskog 'conversio'. A kako je to nastalo iz 'convertere' morat ćeš pitat nekoga tko zna latinski malo bolje.

Zar nitko više ne zna hrvatski jezik danas...

On-topic: Najveća razlika između AM3 i AM2+ procesora je u podršci za DDR3, tako da se u pravilu ne rade AM3 ploče sa podrškom za DDR2, nema smisla jednostavno, budući da AM3 procesori mogu radit normalno na starijim pločama sa AM2+ socketom sa DDR2 memorijom. Evo primjer dvije ploče s podrškom za DDR2 i DDR3, jedna je za AMD, druga za Intel: http://www.tomshardware.com/news/MSi-Eight-Memory-Slots,7214.html

AM2+ procesori ne mogu raditi na AM3 pločama jer AM3 socket ima jedan pin manje, ako se ne varam.

17 godina
Mirko935 kaže...

AM2+ procesori ne mogu raditi na AM3 pločama jer AM3 socket ima jedan pin manje, ako se ne varam.

Tako je no nije to najveći problem nego to što nemaju ddr3 kontroler na sebi već samo ddr2 dok am3 procesori imaju i ddr2 i ddr3 te tu nožicu manje.

15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
Mirko935 kaže...

Tako je no nije to najveći problem nego to što nemaju ddr3 kontroler na sebi već samo ddr2 dok am3 procesori imaju i ddr2 i ddr3 te tu nožicu manje.

Da, u praksi je tako, slažem se, ali čisto teoretski, da je AMD napravio istu konfiguraciju pinova, mogli su napravit da AM2+ procesori normalno rade u AM3 pločama sa DDR2 memorijom. Samo bi to bio preveliki kaos pa pretpostavljam da su zato napravili socket koji nije unazad kompatibilan.

17 godina
Mirko935 kaže...
Hyperion kaže...
Mirko935 kaže...

Da, u praksi je tako, slažem se, ali čisto teoretski, da je AMD napravio istu konfiguraciju pinova, mogli su napravit da AM2+ procesori normalno rade u AM3 pločama sa DDR2 memorijom. Samo bi to bio preveliki kaos pa pretpostavljam da su zato napravili socket koji nije unazad kompatibilan.

Neshvaćaš ti, ako naprave da am2+ procesori ulaze u am3 socket, a nemogu koristiti ddr3 memoriju to je onda AM2+ ploča. hehe

Između AM2+ i AM3 nema razlike totalno iste matične, samo ova koristi ddr3 isključivo, a druga koristi ddr2 isključivo. One ddr2 + ddr3 matične su šrot tog se treba klonit.

15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Neshvaćaš ti, ako naprave da am2+ procesori ulaze u am3 socket, a nemogu koristiti ddr3 memoriju to je onda AM2+ ploča. hehe

Između AM2+ i AM3 nema razlike totalno iste matične, samo ova koristi ddr3 isključivo, a druga koristi ddr2 isključivo. One ddr2 + ddr3 matične su šrot tog se treba klonit.

Ma shvaćam ja to, znam da nema razlike osim u memoriji, samo sam htio reć da su mogli napravit da AM3 bude kompatibilan sa AM2+ procesorima (ili da mu uopće ne mijenjaju ime) i da proizvođači matičnih ploča mogu izdavat DDR2 + DDR3 matične koje bi radile sa starim procesorima sa DDR2 i sa novim sa DDR2 ili DDR3.

Ne tvrdim da bi to imalo smisla ni ništa, samo da se moglo napravit.

Uzaludno teoretiziranje u 2 ujutro, jei :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.12.2009 1:53 (Mirko935).
15 godina
odjavljen

No dobro, sad smo ustvrdili....o DDR2 i AM3 socketima....

Još jedno pitanje

Da li će moje napajanje držati tu konfiguraciju? Jedna grafička, bez CF

Da li bi možda mogao uzeti Phenom x3 i otključati na x4?

OT:

@Mirko, gle a zašto onda nije nazija, nego je nacija ?

Ja se ispričavam ako sam u gornjem postu nešto krivo rekao.Ovo pitanje iznad samo pitam jer me zanima.

No hard feelings.Nevinašce

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.12.2009 12:55 (bobica257).
15 godina
bobica257 kaže...

Još jedno pitanje

Gle, da ti kažem iskreno napajanje ti je teški šrot i bilo bi dobro zamjenit ga minimalno recimo sa nekim od ovih:

-fortron bluestorm2 400w  350kn

-corsair cx400w                  380kn

Možeš i uzet phenom2 x3 i probat otključat četvrtu jezgru. Kažem probat zato jer postoji mogučnost da je ne otključaš (sve ovisi kakav procesor dobiješ). Najvjerojatnije je da ga otključaš (dosta ljudi ga je otključalo) ali ima i neki sitan broj onih koji nisu uspjeli.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.12.2009 13:14 (zabranjeniples).
16 godina
neaktivan
Samo lutam, drogu gutam, izvana tako fin, a iznutra pucam... Puno lažem i kradem i seksam, to mi je u kostima jer ja sam mali gengsta...xD... filip.grguric@hotmail.com
15 godina
neaktivan
bobica257 kaže...

No dobro, sad smo ustvrdili....o DDR2 i AM3 socketima....

Još jedno pitanje

OT:

@Mirko, gle a zašto onda nije nazija, nego je nacija ?

Ja se ispričavam ako sam u gornjem postu nešto krivo rekao.Ovo pitanje iznad samo pitam jer me zanima.

No hard feelings.Nevinašce

Zato što riječ 'nacija' dolazi iz latinskog 'natio', a 't' se ispred 'i' u latinskom u pravilu čita 'c'.

No hard feelings također, ako sam te previše napao u prošlom postu, ispričavam se :)

Za napajanje i proc ti je rekao čovjek iznad, pa da se ne ponavljamo... Samo da dodam, može se i Phenom II X2 otključat na sve četiri jezgre, ali ne znam kolike su šanse za to. Ima ih koji su uspjeli: http://www.siliconmadness.com/2009/06/amd-phenom-ii-x2-550-black-edition.html

edit: da dodam i ovaj link: http://www.siliconmadness.com/2009/09/asus-adds-triple-core-unlock-option-to.html

Očito ih ima dosta koji su uspjeli X2 otključat na X4, ali ne vjerujem da sve ploče imaju te opcije, tako da bi to možda trebao provjerit ako misliš to pokušavat.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.12.2009 14:30 (Mirko935).
15 godina
odjavljen
GPU,CPU,MBO i RAM

Još jedno pitanje, ta ASROCK ploča...

Valja to kaj? Kakav je support? Da li ima možda dual BIOSe? Dajte neka osobne mišljenje? POsijeduje ju ko?

Pa ono da ju kupim pa van iz kutije ispadne govno...Belji se

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bobica257 kaže...

Još jedno pitanje, ta ASROCK ploča...

Valja to kaj? Kakav je support? Da li ima možda dual BIOSe? Dajte neka osobne mišljenje? POsijeduje ju ko?

Pa ono da ju kupim pa van iz kutije ispadne govno...Belji se

LINK! Ako ti ovo ne pomaze previse, proguglaj malo..Namigiva

Samo lutam, drogu gutam, izvana tako fin, a iznutra pucam... Puno lažem i kradem i seksam, to mi je u kostima jer ja sam mali gengsta...xD... filip.grguric@hotmail.com
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice