Compaq PC pitanje

poruka: 3
|
čitano: 1.289
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
offline
Compaq PC pitanje

Pozdrav , imam ovakav PC  https://www.cnet.com/products/compaq-cq2723w-mt-e1-1200-1-4-ghz-4-gb-500-gb/   koji ima vanjsko napajanje preko adaptera i nema mogucnost ugradnje graficke kartice , procesor je poprilicno slab i sporo radi pa me zanima dali bi mogo u tu kutiju ugradit komplet drugu plocu s procesorom i normalnim napajanjem ili ovakvim preko adaptera sa jacim procesorom i mogucnosti ugradnje graficke. Napominjem da je kutija specijalna tj ima plocu ugradenu na drugoj strani (slika).  Ako je moguce bilo sta napraviti molim prijedlog sta i kako iskoristiti od postojecih djelova, hvala

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.12.2020 8:43 (skip).
 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Compaq PC pitanje

-to je BTX (simetrično od ATX formata-rasporeda).. i time si ograničen na ugradnju mbo (inače to je koristio hp prije desetak godina dok im je compaq jeftiniji brand).

-neisplativo ako misliš ugrađivati bilo što tj samo kućište (+napajanje) je prejeftino da se tako nešto može uštedjeti u odnosu na dostupnost 'normalnih' komponenti .. jedino ako nađeš dijelove starog računala no tad će jednako biti preslabo za današnje potrebe tj pregazilo ih vrijeme. Jeftinije je u oglasniku kupiti polovno komplet-kućište-računalo nego ovo pokušavati, tj samo ako imaš viška takvih računala-dijelova ima smisla.

 

praktički jedino možeš iskoristiti komponente kao disk-ram ali ne tako da na postojeće (kućište) dodaš nešto neog da kupiš polovno 'normalno' računalo i prebaciš-dodaš ono što možeš iskoristiti ili probaš prodati dok je složeno i radi jer ako nešto izvadiš tad nemaš ništa osim smeća.. tj samo oni koji imaju takvo kućište mogu nešto iskoristiti dok je ovo preslabo računalo za današnje potrebe, jer osim gaminga danas računala stvarno trebaju i za školu-online.. itd. jer internet-sufranje je multmedija i traži slične resurse-snagu kao za gaming dok su zato stara računala zastarjela čak i kad su 'normalna' pa se može iskoristiti tj da je ATX format imalo bi smisla to što želiš .. ali i tad bi bilo pitanje jel isplativije slagati dijelove ili kupiti polovno-čitavo jer djelovi su skuplji pojedinačno, dok se novo iz trgovine ne isplati tj tad kupiš i kućište (jeftikaner od 100-150kn..) tj zanemariva ušteda uz problem da nema btx ponude ili bi bilo preskopo za istu stvar jer nije masovno na tržištu (i zato je hp to radio.. dok kompanije koje kupuju na veliko kao banke takva računala bace i kupe novo svakih 5god.. eliminira se mogućnost servisiranja i sl.)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
offline
Re: Compaq PC pitanje
Ok hvala tako sam i mislio
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice