TVZ - informacije

poruka: 7
|
čitano: 1.619
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
TVZ - informacije

Pozdrav,ljudi. Ove godine namjeravam upisati Tehničko Veleučilište u Zagrebu (studij eletrotehnike) pa me zanima nekoliko informacija glede studija i fakulteta općenito.

1. Gdje je točno glavna zgrada fakulteta,pošto sam vidio 3 lokacije: Lucićeva, Konavonska i Vrbik. Vidio sam da se eletrotehnika održava u konavonskoj pa me zanima jel svi kolegiji ili samo neki?

2. Koliko je zahtjevan/zanimljiv studij elektrotehnike? Vidio sam na nekim raspravama da su na prvoj godini osnove elektrotehnike i matematika dosta teški kolegiji i da vrlo mali postotak studenata položi. Nemam nekog velikog predzanja iz elektrotehnike pošto dolazim iz gimnazije no dobro mi idu matematika i fizika.

3. Kakva su iskustva sa upisivanjem specijalističkog diplomskog nakon završene 3 godine preddiplomskog? Pročitao sam da samo 15 ljudi po godini primaju redovno na diplomski a ostatak bi trebao plaćati nenormalnu cijenu od 300-400 kn po ECTS bodu.

4. Kolike su šanse upošljivosti nakon završenog ovog studija te isplati li se uopće uzimat diplomski nakon 3 god.?

Ako imate još koju vrijednu informaciju za podijelit glede ovog studija i fakulteta bio bih zahvalan.

16 godina
neaktivan
Re: TVZ - informacije
pkmaxking96 kaže...

Pozdrav,ljudi. Ove godine namjeravam upisati Tehničko Veleučilište u Zagrebu (studij eletrotehnike) pa me zanima nekoliko informacija glede studija i fakulteta općenito.

1. Gdje je točno glavna zgrada fakulteta,pošto sam vidio 3 lokacije: Lucićeva, Konavonska i Vrbik. Vidio sam da se eletrotehnika održava u konavonskoj pa me zanima jel svi kolegiji ili samo neki?

2. Koliko je zahtjevan/zanimljiv studij elektrotehnike? Vidio sam na nekim raspravama da su na prvoj godini osnove elektrotehnike i matematika dosta teški kolegiji i da vrlo mali postotak studenata položi. Nemam nekog velikog predzanja iz elektrotehnike pošto dolazim iz gimnazije no dobro mi idu matematika i fizika.

3. Kakva su iskustva sa upisivanjem specijalističkog diplomskog nakon završene 3 godine preddiplomskog? Pročitao sam da samo 15 ljudi po godini primaju redovno na diplomski a ostatak bi trebao plaćati nenormalnu cijenu od 300-400 kn po ECTS bodu.

4. Kolike su šanse upošljivosti nakon završenog ovog studija te isplati li se uopće uzimat diplomski nakon 3 god.?

Ako imate još koju vrijednu informaciju za podijelit glede ovog studija i fakulteta bio bih zahvalan.

Kao netko tko je studirao na Elektrotehničkom odjelu mogu odgovoriti na određena pitanja

1) Sve je u Konavoskoj. Neke stvari se sad sele blizu Ul. Božidara Magovca, razlozi nepoznati no znam da je jedan prof tamo zauzeo prostor za konzultacije... tako je bilo pred godinu i pol što se promjenilo ne znam više jer ne studiram na Elektro odjelu. Glavna zgrada gdje je Dekanat je Vrbik 8, no tamo se ne ide ao si Elektrotehničar.

2) Zahtjevan - onliko koliko NE učiš. Zapeti treba na OE i MAT, fizika isto zna biti skurena ako se ne kolokvira, kasnije nešto programiranja isto može biti zeznuto itd. Uglavnom, zapeti i učiti. istina je da mali broj kolega prođe OE i MAT, iskusio sam na vlastitoj koži nažalost (te me je OE koštao nastavka studija na ELO)

3) Primaju mali broj studenata na Specku, više ljudi rade i plaćaju jer takav je život

4) Zaposlivost je sigurna - Končar i ostale slične firme. Ako se ide na smjer Komunikacijska i računalna tehnologija moguće je zaposlenje i u drugim firmama posebno IT.

Za sve ostalo što te zanima mogu pomoći putem PP ili ovako javno ako hoćeš :)

My website: https://idzan.com.hr
8 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru, zanimalo bih me još kako su vremenski organizirana predavanja tamo, koliko bih morao dnevno provoditi vremena na faksu i ima li velikih rupa između predavanja, te također ima li puno predvečernjih predavanja.

8 godina
neaktivan
TVZ - informacije

može li se nakon trogodisnjeg studija mehatronike upisati neki drugi specijalisticki studij posto nema spec iz mehatronike? mozda malo glupo pitanje ali nemojte zamjeriti

14 godina
neaktivan

Možeš na automatizaciju.

8 godina
neaktivan
Hvala :)
9 godina
neaktivan
TVZ - informacije

Da li je moguć prebačaj s izvanrednog na redovni studij? Ako da koji su uvjeti? Eventualan prebačaj s elektrotehnike na računarstvo možda(redovno)? Na koji način se izvršava plaćanje kod izvanrednog studiranja?

To su ukratko moja pitanja za sad.

Hvala !

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice