[Official]Brucoši i studenti

poruka: 323
|
čitano: 80.155
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Ma mislim na kompletnu školarinu za 2. godinu. Znači ona je dosad iznosila cca 10k kn. Prvu je država platila. Sad me zanima kaj bude sa 2. Znam da po ovom novom zakonu bi bil osalbođen toga pošto redovno izvršavam sve obveze. E sad nisam siguran dal je taj zakon stupil na snagu , jer je bilo ovih razni prosvjeda itd.

Trebal bi konkretnu informaciju jer svako kaže drugačije. Čak je napisano na stranicama faksa da se budu rang liste radile (tj ne za moj studij jer je mojem cijena fiksna , al  svejedno) kaj me skroz zbunilo. Dal to znači da se ipak plaća ili ?

14 godina
neaktivan
Re: [Official]Brucoši i studenti
joannain kaže...

kakav test???

placa se po ects bodovima, 1 bod je mislim 125 kn,

zavisi na kojem faksu kod nas je jedan bod 380 kuna

Hrvatska vidje svakojakih čuda, al' ne nađe štrika za toliko juda
13 godina
neaktivan
plavi08 kaže...

Ma mislim na kompletnu školarinu za 2. godinu. Znači ona je dosad iznosila cca 10k kn. Prvu je država platila. Sad me zanima kaj bude sa 2. Znam da po ovom novom zakonu bi bil osalbođen toga pošto redovno izvršavam sve obveze. E sad nisam siguran dal je taj zakon stupil na snagu , jer je bilo ovih razni prosvjeda itd.

Trebal bi konkretnu informaciju jer svako kaže drugačije. Čak je napisano na stranicama faksa da se budu rang liste radile (tj ne za moj studij jer je mojem cijena fiksna , al  svejedno) kaj me skroz zbunilo. Dal to znači da se ipak plaća ili ?

Ako nemas zaostajanja ne plaćaš ništa

nema mi pomoci tu tu tu turuturtutu tu
15 godina
neaktivan
joannain kaže...

Evo izašli su rezultati za studenske domove u splitu

nemoguće je upasti u domove preko bodova, svi imaju tatu sa ptspom pa imaju izravan upis, a mi kojima tata nije lud mozemo se jeb*ati. a pouzdano znam da 99% tih ptspovaca ustvari nije, a neki ni rata nisu vidili. Ma....

Da, nisam dobio dom, ali dobio sam đački dom

Ja nisam ni dobio ni đački, a imam 1498 bodova. Samo mi je nejasno nešto, zovem se Petar Šimić i ime oca mi je Josip a tamo na tome popisu nema toga...sad dali postoji mogućnost da su oni nešto zajebali pa krivo uvrstili? Možda čak i jesam upao u taj đački dom...(gdje je to uopće?)

All great things require great dedication. - Chuck Norris
13 godina
neaktivan

istina ima neki petar simic otac ivan,a nista probaj posalat mail voditelju za domove, imas na scst kontakt

nema mi pomoci tu tu tu turuturtutu tu
15 godina
neaktivan
dncrmt kaže...

Da više ne pišemo u temu državna matura,otvorio sam ovu temu gdje možemo općenito razgovarati o faksu,studiranju,itd...Za sve sadašnje i buduće brucoše i studente.

Btw,tko nije vidio:Donesena je odluka o školarini.

Dali se ovo odnosi sam na sveučilišta ili možda i na veleučilišta?

Naime sada upisujem 3 godinu a prve dvije sam plaćao.

I tragedija jer sam:

a) Imao dovoljno bodova sa besplatno studiranje, ali sam upisao u 2. roku što po neverojatnom sustavu znači da imam prava na besplatni studij sam ako je za to ostalo mjesto od prvog upisnog roka (znači nema veze koliko sam imao bodova),

b) Završio 1. godinu najbolji na odjelu (zbog čega imam 50% manju školarinu, ali svejedno je to skoro 4000kn),

c) Pola ljudi koji su dobili besplatno školovanje nisu se nikad niti pojavili, već su upisali godinu samo zbog prava (i godinu nakon toga također),

d) Ostala polovica koja ima besplatan studij jedva prolazi.

Xanzzu jer je danas teško biti orginalan.
15 godina

Rekli danas na FOI-u (PITUP) da se plača i to jednokratno 9500 za redovne. I da ak se država odluči platit da tek onda vračaju pare. Tolko o besplatnoj 2. godini.

16 godina
plavi08 kaže...

Rekli danas na FOI-u (PITUP) da se plača i to jednokratno 9500 za redovne. I da ak se država odluči platit da tek onda vračaju pare. Tolko o besplatnoj 2. godini.

Jel znaš možda šta za IPS. Nama su rekli da je besplatno ako ministarstvo plati do 31.1.2012.

We are nothing but the stones to pave the way...
15 godina

Nezz. Mah prošle godine su onima kaj su se u prva 2 dana upisivali uzeli pare (jednu ratu od 3000kn) i odma za par dana vratili. Meni kaj sam došo zadnji dan nisu ni uzeli. 

A sad kao oće omda sve jednokratno.Neznam više kaj bi napravil , prave budale od nas. {#}

15 godina
neaktivan
Za brucoše FER-a:

Nastava za sve godine započinje u ponedjeljak, 26. rujna 2011. godine prema satnici koja će biti objavljena naknadno.

Uvodni sat za studente prve nastavne godine preddiplomskog studija održat će se u petak, 23. rujna 2011. godine, u 12 sati, u dvorani Auditorium Maximum (D1 + D2). Mole se studenti da se odazovu u što većem broju kako bi bili što bolje informirani za uspješan početak studiranja.
alrighty then
15 godina
neaktivan
Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
neaktivan

Kada počinje IT u Splitu? 3.10.? Te me zanima kako nisam upao u dom, tražit ću stan (sam ili cimer/ca {#}) pa me zanima jel moguća subvencija (ja sam iz Nove Gradiške), te otprilike koliko iznosi?

All great things require great dedication. - Chuck Norris
15 godina
neaktivan

U Splitu svi faksevi počinju prvog tjedna u desetom mjesecu, znači to bi bio 3.10. - al nemojte me uzeti za riječ, nemam pojma ni odakle mi ova informacija.

Svi mi koji ćemo živit u stanu imamo pravo na nekih 200-njak kn mjesečno od MZOŠ-a. Ne znam detalje, ovo bi trebalo još malo istražiti. Ipak je to... free monies. *trollface*

16 godina
neaktivan

zna li tko kad kreće pitup

15 godina
neaktivan
betmen kaže...

U Splitu svi faksevi počinju prvog tjedna u desetom mjesecu, znači to bi bio 3.10. - al nemojte me uzeti za riječ, nemam pojma ni odakle mi ova informacija.

Svi mi koji ćemo živit u stanu imamo pravo na nekih 200-njak kn mjesečno od MZOŠ-a. Ne znam detalje, ovo bi trebalo još malo istražiti. Ipak je to... free monies. *trollface*

Znam da sigurno Informacijska Tehnologija, u Splitu, pocinje u prvom tjednu 10. mjeseca

15 godina
neaktivan
Kako do tih 200kn?
Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina

STRUČNI STUDIJ – PITUP:

1. Varaždin – ponavljanje, upis u više godine studija od 19. do 23. rujna 2011. godine.
  2. Zabok – upis u prvu godinu, ponavljanje, upis u više godine studija, 24. rujna 2011. godine.
  3. Križevci - upis u prvu godinu, ponavljanje, upis u više godine studija, 27. rujna 2011. godine.
  4. Sisak - upis u prvu godinu, ponavljanje, upis u više godine studija, 26. rujna 2011. godine.

NASTAVA ZAPOČINJE 26. RUJNA 2011. GODINE (VARAŽDIN).

NASTAVA U CENTRIMA (ZABOK, SISAK, KRIŽEVCI) ZAPOČET ĆE POČETKOM LISTOPADA 2011. GODINE, RASPORED ĆE BITI OBJAVLJEN NA WEB STRANICAMA FAKULTETA.

15 godina
neaktivan
Šef kaže...
Kako do tih 200kn?

Nije 200, 140 je.

Evo ti neki link, pa po njemu traži dalje ako te što zanima: http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=9536&sec=3309

"Natječaj" za ovo će biti objavljen tek negdi u 11. mjesecu. Navodnici jer ne znam hoće li biti pravi natječaj u kojem samo najbolji dobivaju novac ili ga dobivamo svi. 

16 godina
protjeran
betmen kaže...
Šef kaže...
Kako do tih 200kn?

Nije 200, 140 je.

Evo ti neki link, pa po njemu traži dalje ako te što zanima: http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=9536&sec=3309

"Natječaj" za ovo će biti objavljen tek negdi u 11. mjesecu. Navodnici jer ne znam hoće li biti pravi natječaj u kojem samo najbolji dobivaju novac ili ga dobivamo svi. 

To ti je subvencija privatnog smještaja, svi dobivaju koji se prijave

I don't need sex, T-com fucks me every day
15 godina
neaktivan
pinkskin kaže...

To ti je subvencija privatnog smještaja, svi dobivaju koji se prijave

Kako do toga? Di se prijavit?

16 godina
protjeran

pitaj u studenskom centru

I don't need sex, T-com fucks me every day
16 godina

Btw, jel se dobiju orginal Windowsi na faksu (interesira me za FOI), ako da koji?
Pošto mi laptop dolazi sad uskoro, pa se mislim šta bih instalirao, jer ako insaliram te mogu mozda samo ubacit key :)

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
16 godina
markoal kaže...

Btw, jel se dobiju orginal Windowsi na faksu (interesira me za FOI), ako da koji?
Pošto mi laptop dolazi sad uskoro, pa se mislim šta bih instalirao, jer ako insaliram te mogu mozda samo ubacit key :)

Da, moraš se javiti CIP-u. Win XP Pro, Vista Bussiness i 7 Pro (za svaki OS imaš x86 i x64)

Ovo sam ja još prije 2 godine napravio kako bih kolegama na faxu olakšao slanje e-maila:

Ako želite skinuti legalne windowse putem MSDNAA sustava, pratite slijedeće korake:

1. prijaviti se na svoj webamil s "@foi.hr" domene
2. kliknuti na "Nova poruka"
3. podatke upisati kao na slijedećoj slici:
http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs227.snc1/7433_1277173968060_1191311689_30885517_5893959_n.jpg
4. kliknuti na "Pošalji"

Evo Vam i gotov text pa samo napravite copy-paste i umjesto "Prezime Ime" upišite Vaše podatke

To: cipmsdn@foi.hr
Subject: Preuzimanje softvera pod MSDNAA licencom

Poštovani,

na ovoj stranici
(http://www.foi.hr/novosti_informacije/2007/11/msdn_22.html) piše da se od
Vas treba zatražiti svoje korisničke podatke, koji će biti kreirani u roku
48 sati, pa bih Vas molio da mi ih i pošaljete.

S poštovanjem,

Prezime Ime

Kada dobijete e-mail s lozinkom (korisničko ime je isto, samo bez "@foi.hr" domene) odite na ovu stranicu i kliknite na "Log In"

http://msdn62.e-academy.com/elms/Storefront/Home.aspx?campus=foi_computerscience

Zatim će Vam otvoriti ovu stranicu (https://msdn62.e-academy.com/elms/Security/Login.aspx?campus=foi_computerscience) gdje morate upisati korisničko ime i lozinku koju ste dobili putem e-mail-a na Vaš webmail s "@foi.hr" domenom (korisničko ime za MSDNAA je bez "@foi.hr".
Kada ste se ulogirali počnite si izabirati koji god software želite skinuti.

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2011 15:45 (Najbrži).
16 godina

Jel se to u CIP može već sad slati ili treba čekati da faks krene?

We are nothing but the stones to pave the way...
16 godina

Aha, interesira me ovo što je pitao i Ad4pt3.
Btw, to im je stara stranica, evo ovdje su napisali sve:
http://www.foi.hr/studenti/informacije/infrastruktura/MSDNAA
Znači samo im poslati mail da nam daju korisničko ime i lozinku i mozemo skidati sadržaj, mogao bih odma poslat mail :)

Nadam se da nema neke važne razlike između Win Proffesional i Ultimate xD

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
14 godina
neaktivan

A šta mi sa drugih faksova?

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
15 godina
g12356 kaže...

A šta mi sa drugih faksova?

Mislim da većina tehničkih faxeva ima pristup MSDNAA softveru. Javite se u svoj računarski centar i pitrajte. Ja sam tamo ispunio jedan papir, i dok sam od faxa došo do doma čekao me mail sa svim podacima za login. Tamo ima hrpa Microsoftovih programa za skidat, između ostlih SQL serveri, Windowsi, pune verzije Visual Studija itd. Btw ja sam završio PMF Matematiku.

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
16 godina

Mail mora biti posman sa @foi.hr domene, a taj mail će te dobiti tek tamo 2-3 tjedan faksa.

Što se tiče ostalih fakulteta, ako faks ima potpisan ugovor, dobije se ona paleta MS proizvoda za koje određena ustanova ima potpisan sporazum. Najbolje je raspitati se na matičnom fakultetu.

P.S. Bar vi na FOI, ne skidajte bzvz, jer imate ograničeno koliko puta možete preuzeti, da kasnije ne bi bilo kad zatreba na kolegiju - Ali... Ali... Ali... ja to ne mogu preuzeti. Ako već morati raidati po MSDNAA onda barem spržite ISO i stavite ga negdje na sigurno (jedan .iso se može instalirati na proizvoljno mnogo računala proizvoljno mnogo puta, ali se skinuti sa MSDNAA može samo jednom ili dva put, nisam ziher).

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2011 18:07 (Bukva).
16 godina
Bukva kaže...

P.S. Bar vi na FOI, ne skidajte bzvz, jer imate ograničeno koliko puta možete preuzeti, da kasnije ne bi bilo kad zatreba na kolegiju - Ali... Ali... Ali... ja to ne mogu preuzeti. Ako već morati raidati po MSDNAA onda barem spržite ISO i stavite ga negdje na sigurno (jedan .iso se može instalirati na proizvoljno mnogo računala proizvoljno mnogo puta, ali se skinuti sa MSDNAA može SAMO JEDNOM ili dva put, nisam ziher).

Bukva je u pravu. Kad skinete određeni software, pohranite ga na HDD (2~3 HDD-a), DVD, USB, mozak... Ja imam sve instalacije na laptopu sa integriranim SP-ovima, na DVD-ovima i USB 16GB sa bootabilnom Windows 7 x86

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2011 18:24 (Najbrži).
16 godina

Aha thanks, ma mi smo već dobili u onom upisnom paketu ili negdje taj email i ostale podatke, evo ja sam ih upitao to za MSDNAA

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice