Matura 2017.

poruka: 262
|
čitano: 109.653
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Matura 2017.

Excel i Pseudokod ako znaš je dosta posla, ja sam zaboravio puno toga a i nismo imali nego prva dva razreda informatiku. Da mi je samo proć bija bih zadovoljan koliko sam učija. 

Gamer
14 godina
mirko111222 kaže...

Excel i Pseudokod ako znaš je dosta posla, ja sam zaboravio puno toga a i nismo imali nego prva dva razreda informatiku. Da mi je samo proć bija bih zadovoljan koliko sam učija. 

Tako je i meni, nadam se prolazu pa ću se bolje spremit za hrvatski i matematiku, a engleski će bit izmedju 95 i 100% B razina.

Računam da ću teoriju nabost 50% sa nekim općim znanjem, excel i logičke sklopove imam u malom prstu, logički izrazi me muče, pretvaranje sustava ću valjda znat za 50% a pseudokod isto ću valjda znat 1 zadatak.

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael
12 godina
Matura 2017.

Ti si još i dobar sa znanjem, ja excel mogu možda i pogodit kao i teoriju jer imaju ponuđeni odgovori ali i to slabo. Opet sve zavisi od sreće.

Hrvatski sam stavio višu pa ćemo vidit kako će bit al tribat će lektire proć, matematika osnovna i tu triba malo proć pa naučit a eng nemaš šta učit izgleda lagano.

Gamer
14 godina
mirko111222 kaže...

Ti si još i dobar sa znanjem, ja excel mogu možda i pogodit kao i teoriju jer imaju ponuđeni odgovori ali i to slabo. Opet sve zavisi od sreće.

Hrvatski sam stavio višu pa ćemo vidit kako će bit al tribat će lektire proć, matematika osnovna i tu triba malo proć pa naučit a eng nemaš šta učit izgleda lagano.

A vidit ćemo, ne možeš ništa znat dok ne dobiješ test ispred sebe. Nekako mi se ogledni test čini puno teži od prijašnjih matura.

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael
12 godina

Saznat ćemo za dvi ure kako smo prošli.

Gamer
14 godina
Matura 2017.

Kako ste prošli iz informatike? Po meni dosta lagan test, iznenadio sam se.

Teorija je bila stvarno lagana, a dalo se i nekoliko zadataka riješit. Zadnji sam riješio i bio je lagan al sam prekriživao pa ispravljao, ulaze sam označio sa velikim slovom a svugdje u udžbeniku su sa malim pa se bojim da mi ga to ne poništi.

8 godina
neaktivan
Moze li mi neko napisati odakle da ucim za maturu iz hrvatskog, osim popisa lektira, postoje li neke skripte sa lekcijama online ili za kupiti? Kako se vi spremate? Mislim za knjizevnost i gramatiku
12 godina
Matura 2017.

Izgleda da nas je slabo pisalo informatiku, a test je bio onako. Bilo i laganih a i teških zadataka.

Gamer
14 godina
Luule kaže...
Moze li mi neko napisati odakle da ucim za maturu iz hrvatskog, osim popisa lektira, postoje li neke skripte sa lekcijama online ili za kupiti? Kako se vi spremate? Mislim za knjizevnost i gramatiku

>Ovdje< imaš stvarno svega.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_makcziBKrN1ryi1myo1_500.gif
14 godina
Matura 2017.

Objavili su odgovore iz informatike, ja sam izmedju 48% i 54% - zadnji sam dobro riješio ali sam malo zbrljavio ulaze, ne znam koliko će mi priznati.

17 godina
neaktivan
mirko111222 kaže...

Izgleda da nas je slabo pisalo informatiku, a test je bio onako. Bilo i laganih a i teških zadataka.

ne znam ko bi uopce isa pisat informatiku? jel to uopce iti jedan faks trazi? zadaci su za osnovnu skolu

Tomek.Klc kaže...

Objavili su odgovore iz informatike, ja sam izmedju 48% i 54% - zadnji sam dobro riješio ali sam malo zbrljavio ulaze, ne znam koliko će mi priznati.

isa sam sad pogledat taj ispit. ono, u rangu b razine matematike, dakle, osnovna skola. 

11 godina

Da traze ali ne puno njih, znam da na FOI-u smjer IPS nosi 15% (nije obavezan predmet), a na TVZ-u nosi 10% (kao obavezni dodatni predmet ili informatika ili fizika).

14 godina
A vidi, kako kome. Ja sam iz strukovne skole, jednu godinu sam imao dobru profesoricu i drugu godinu uzasnog profesora koji nas nista nije naucio. Zadnje 2 godine nisam imao informatiku. Provjezbao sam mozda 5-6 sati, i zadovoljan sam s rezultatom s obzirom na sve.

Teoriju sam imao 14/18, bila je lagana i ne znam ni gdje sam grijesio a na zadacima nisam briljirao, sta je tu je. Vecina fakulteta izvan Zagreba trazi informatiku ili fiziku, ja nisam htio pisati oboje pa sam odabrao informatiku.
12 godina
Matura 2017.

Čekaj pa di si naša rezultate, daj link stavi ja ne mogo nać.

Gamer
12 godina
mirko111222 kaže...

Čekaj pa di si naša rezultate, daj link stavi ja ne mogo nać.

Ovdje

12 godina
Matura 2017.

O Bože ja nisan to ni vidija, hvala.

Gamer
12 godina

u 26 zadatku, oće li oni priznat ako san napisa odgovor 0 i 1 a ne netočno i točno.

Gamer
17 godina
neaktivan
Avensac kaže...

Da traze ali ne puno njih, znam da na FOI-u smjer IPS nosi 15% (nije obavezan predmet), a na TVZ-u nosi 10% (kao obavezni dodatni predmet ili informatika ili fizika).

uglavnom vecina uzima u obzir fiziku, a tek neki informatiku, pa je fizika opcenitiji odabir... 

mirko111222 kaže...

u 26 zadatku, oće li oni priznat ako san napisa odgovor 0 i 1 a ne netočno i točno.

tribalo bi priznavat sve moguce varijacije, npr. false true, F T i slicno... 0 i 1 su samo jedan od medjunarodno poznatih zapisa...

12 godina
Matura 2017.

Tribali bi ali vidit ćemo oće li.

Gamer
17 godina
neaktivan

ako nebi, zali se...

13 godina
neaktivan
mirko111222 kaže...

Meni su prosle godine priznavali 0 i 1 

“In every crowd there are certain persons who seem just like the rest, yet they bear amazing messages.” Antoine de Saint-Exupery, Night Flight
8 godina
neaktivan
Matura 2017.

hitnoo pomoc!

bih sam dravljanin koji posjeduje takojder i hrvtsko dravljanstvo, te sam se na postani stuednt prijavvio ka hr drzavljanin. 

pitanj je hocu l ise moci identificirati sa nevazecom hr putovnicom??

putovnica mi je istekla 2015. godine, i sad samo posjedujem bh putovnicu??

hocu li moci priloziti oba dokumenta istovremeno kako bi si potvrdio identitet??

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.6.2017 17:14 (jakisa).
12 godina
neaktivan
Matura 2017.

Ako imas osobnu mozes se sa njome identificirati, ako ne bilo bi najpametnije da pitas ispitnog kordinatora u svojoj skoli.

14 godina
neaktivan
Ljudiii, kako vam je prosla fizika?
Ja vec znam za jednu gresku (faza kod elektromagnetskih valova), ali ipak sam najvise vremena izgubio na ona 2 zadatka s uljem i nabojima.
12 godina
Matura 2017.

Kako ide procedura žalbi/prigovora za neke odgovore na testu, da li to prolazi ili to postoji čisto radi formalnosti?

14 godina
neaktivan
Matura 2017.

Meni tezina ocekivana, uvijek se pojave 2-3 stvari koje moras imati srecu bas da si negdje procitao, jako puno koncentracije, za sad znam di su mi najmanje 2 kriva odgovora, od toga jedan kod resetke kako ce se lomiti svjetlo tocno sam zakljucio, ali sam zbog ne znam cega zaokruzio suprotno. 
Zadatak koji me vise mucio bio je onaj gdje pita kojom se brzinom mora gibati cestica da ne vrijede zakoni klasicne mehanike, i sad tu je tocno C - 3*10^6, a ja sam isao na "sigurno" pa stavio D - 3*10^7 misleci da sto smo blize brzini svjetlosti to bolje, sad ako je pitalo NAJMANJOM brzinom onda moja greska, ali ovako je zajebano, kaj ste vi tu odgovorili?

45 minuta sam se mucio s onim nabojima na kugli jednostavno su mi imaginarna rjesenja dolazila, ali sam nakon 5. pokusaja tocno rjesio, mislim da je u kalkulatoru problem, tu opet frend je stavio 2 slucaja, da mogu biti pozitivni i negativni naboji, a ja sam samo za pozitivne napisao rjesenja, sad ne znam koliko ce tu htjeti detaljno. 

Kak ste vi rjesili?

EDIT: zapisao sam si na ravnalo rjesenja pa ako koga zanima mozemo usporedit ako vam se neda cekati sluzbena

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2017.
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.6.2017 14:00 (Diplomirani pješak).
14 godina
neaktivan
Matura 2017.

Ja sam isto stavio 3*10^7, ne sjecam se sad tocno ali mislim da nije pisalo najmanjom brzinom.

Takoder sam kod tog zadatka s nabojima napisao samo pozitivna rjesenja i sad me to muci kako nisam uspio zakljuciti da se odbijaju i kad su oba negativna, ali eto sto je tu je. Mislim da je taj zadatak bio najtezi do sad.

14 godina
neaktivan
Matura 2017.

E nije bilo nekaj receno kao da ove godine bude samo 60 bodova, a sad se prva ispitna knjizica opet boduje po 2 boda svako pitanje?

Ja isto mislim da nije pisalo najmanja i to mi je bio temelj da zaokruzim cim vecu, evo prostora za zalbu hehe.

Ma klasika, svake godine je neka caka, cak i u zadnjemu zadatku u prvoj ispitnoj knjizici nisu dobro nacrtali zavojnicu, ali ajde dalo se zakljuciti.

@Hrčak - kaj bi se ti žalio? samo me zanima dal na iste mislimo

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2017.
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.6.2017 14:18 (Diplomirani pješak).
14 godina
neaktivan
Matura 2017.

Ma jel stvarno pisalo da zadaci u prvoj ispitnoj knjizici nose 2 boda?
Ja sam uvjeren da sam to procitao, ali frend koji je isto pisao me uvjerava da se ove godine promijenilo i da nose 1 bod i da ja haluciniram.
Vise ni u sta nisam siguran :D

12 godina
Matura 2017.

Na pig, imam slične odgovore kao i u rješenjima (na isto se misli), pa ako mi ne budu htjeli piznati da li se onda te žalbe/prigovori često odbacuju?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice