Excel i Pseudokod ako znaš je dosta posla, ja sam zaboravio puno toga a i nismo imali nego prva dva razreda informatiku. Da mi je samo proć bija bih zadovoljan koliko sam učija.

Excel i Pseudokod ako znaš je dosta posla, ja sam zaboravio puno toga a i nismo imali nego prva dva razreda informatiku. Da mi je samo proć bija bih zadovoljan koliko sam učija.
Tako je i meni, nadam se prolazu pa ću se bolje spremit za hrvatski i matematiku, a engleski će bit izmedju 95 i 100% B razina.
Računam da ću teoriju nabost 50% sa nekim općim znanjem, excel i logičke sklopove imam u malom prstu, logički izrazi me muče, pretvaranje sustava ću valjda znat za 50% a pseudokod isto ću valjda znat 1 zadatak.
Ti si još i dobar sa znanjem, ja excel mogu možda i pogodit kao i teoriju jer imaju ponuđeni odgovori ali i to slabo. Opet sve zavisi od sreće.
Hrvatski sam stavio višu pa ćemo vidit kako će bit al tribat će lektire proć, matematika osnovna i tu triba malo proć pa naučit a eng nemaš šta učit izgleda lagano.
Ti si još i dobar sa znanjem, ja excel mogu možda i pogodit kao i teoriju jer imaju ponuđeni odgovori ali i to slabo. Opet sve zavisi od sreće.
Hrvatski sam stavio višu pa ćemo vidit kako će bit al tribat će lektire proć, matematika osnovna i tu triba malo proć pa naučit a eng nemaš šta učit izgleda lagano.
A vidit ćemo, ne možeš ništa znat dok ne dobiješ test ispred sebe. Nekako mi se ogledni test čini puno teži od prijašnjih matura.
Saznat ćemo za dvi ure kako smo prošli.
Kako ste prošli iz informatike? Po meni dosta lagan test, iznenadio sam se.
Teorija je bila stvarno lagana, a dalo se i nekoliko zadataka riješit. Zadnji sam riješio i bio je lagan al sam prekriživao pa ispravljao, ulaze sam označio sa velikim slovom a svugdje u udžbeniku su sa malim pa se bojim da mi ga to ne poništi.
Izgleda da nas je slabo pisalo informatiku, a test je bio onako. Bilo i laganih a i teških zadataka.
>Ovdje< imaš stvarno svega.
Objavili su odgovore iz informatike, ja sam izmedju 48% i 54% - zadnji sam dobro riješio ali sam malo zbrljavio ulaze, ne znam koliko će mi priznati.
Izgleda da nas je slabo pisalo informatiku, a test je bio onako. Bilo i laganih a i teških zadataka.
ne znam ko bi uopce isa pisat informatiku? jel to uopce iti jedan faks trazi? zadaci su za osnovnu skolu
Objavili su odgovore iz informatike, ja sam izmedju 48% i 54% - zadnji sam dobro riješio ali sam malo zbrljavio ulaze, ne znam koliko će mi priznati.
isa sam sad pogledat taj ispit. ono, u rangu b razine matematike, dakle, osnovna skola.
Da traze ali ne puno njih, znam da na FOI-u smjer IPS nosi 15% (nije obavezan predmet), a na TVZ-u nosi 10% (kao obavezni dodatni predmet ili informatika ili fizika).
Čekaj pa di si naša rezultate, daj link stavi ja ne mogo nać.
Čekaj pa di si naša rezultate, daj link stavi ja ne mogo nać.
O Bože ja nisan to ni vidija, hvala.
u 26 zadatku, oće li oni priznat ako san napisa odgovor 0 i 1 a ne netočno i točno.
Da traze ali ne puno njih, znam da na FOI-u smjer IPS nosi 15% (nije obavezan predmet), a na TVZ-u nosi 10% (kao obavezni dodatni predmet ili informatika ili fizika).
uglavnom vecina uzima u obzir fiziku, a tek neki informatiku, pa je fizika opcenitiji odabir...
u 26 zadatku, oće li oni priznat ako san napisa odgovor 0 i 1 a ne netočno i točno.
tribalo bi priznavat sve moguce varijacije, npr. false true, F T i slicno... 0 i 1 su samo jedan od medjunarodno poznatih zapisa...
Tribali bi ali vidit ćemo oće li.
ako nebi, zali se...
Meni su prosle godine priznavali 0 i 1
hitnoo pomoc!
bih sam dravljanin koji posjeduje takojder i hrvtsko dravljanstvo, te sam se na postani stuednt prijavvio ka hr drzavljanin.
pitanj je hocu l ise moci identificirati sa nevazecom hr putovnicom??
putovnica mi je istekla 2015. godine, i sad samo posjedujem bh putovnicu??
hocu li moci priloziti oba dokumenta istovremeno kako bi si potvrdio identitet??
Ako imas osobnu mozes se sa njome identificirati, ako ne bilo bi najpametnije da pitas ispitnog kordinatora u svojoj skoli.
Kako ide procedura žalbi/prigovora za neke odgovore na testu, da li to prolazi ili to postoji čisto radi formalnosti?
Meni tezina ocekivana, uvijek se pojave 2-3 stvari koje moras imati srecu bas da si negdje procitao, jako puno koncentracije, za sad znam di su mi najmanje 2 kriva odgovora, od toga jedan kod resetke kako ce se lomiti svjetlo tocno sam zakljucio, ali sam zbog ne znam cega zaokruzio suprotno.
Zadatak koji me vise mucio bio je onaj gdje pita kojom se brzinom mora gibati cestica da ne vrijede zakoni klasicne mehanike, i sad tu je tocno C - 3*10^6, a ja sam isao na "sigurno" pa stavio D - 3*10^7 misleci da sto smo blize brzini svjetlosti to bolje, sad ako je pitalo NAJMANJOM brzinom onda moja greska, ali ovako je zajebano, kaj ste vi tu odgovorili?
45 minuta sam se mucio s onim nabojima na kugli jednostavno su mi imaginarna rjesenja dolazila, ali sam nakon 5. pokusaja tocno rjesio, mislim da je u kalkulatoru problem, tu opet frend je stavio 2 slucaja, da mogu biti pozitivni i negativni naboji, a ja sam samo za pozitivne napisao rjesenja, sad ne znam koliko ce tu htjeti detaljno.
Kak ste vi rjesili?
EDIT: zapisao sam si na ravnalo rjesenja pa ako koga zanima mozemo usporedit ako vam se neda cekati sluzbena
Ja sam isto stavio 3*10^7, ne sjecam se sad tocno ali mislim da nije pisalo najmanjom brzinom.
Takoder sam kod tog zadatka s nabojima napisao samo pozitivna rjesenja i sad me to muci kako nisam uspio zakljuciti da se odbijaju i kad su oba negativna, ali eto sto je tu je. Mislim da je taj zadatak bio najtezi do sad.
E nije bilo nekaj receno kao da ove godine bude samo 60 bodova, a sad se prva ispitna knjizica opet boduje po 2 boda svako pitanje?
Ja isto mislim da nije pisalo najmanja i to mi je bio temelj da zaokruzim cim vecu, evo prostora za zalbu hehe.
Ma klasika, svake godine je neka caka, cak i u zadnjemu zadatku u prvoj ispitnoj knjizici nisu dobro nacrtali zavojnicu, ali ajde dalo se zakljuciti.
@Hrčak - kaj bi se ti žalio? samo me zanima dal na iste mislimo
Ma jel stvarno pisalo da zadaci u prvoj ispitnoj knjizici nose 2 boda?
Ja sam uvjeren da sam to procitao, ali frend koji je isto pisao me uvjerava da se ove godine promijenilo i da nose 1 bod i da ja haluciniram.
Vise ni u sta nisam siguran :D
Na pig, imam slične odgovore kao i u rješenjima (na isto se misli), pa ako mi ne budu htjeli piznati da li se onda te žalbe/prigovori često odbacuju?