Koju srednju školu odabrati? izdvojena tema

poruka: 1.456
|
čitano: 637.452
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Koju srednju školu odabrati?

a koji se predmeti gledaju za računalnog tehničara? :D

www.youtube.com
13 godina
neaktivan
Re: Koju srednju školu odabrati?
SuperDox kaže...

To zanimanje nemaš skoro nigdje, postoje ti računalni tehničar za strojarstvo i tehničar za računalstvo. Za oba zanimanja se gledaju hrvatski jezik, strani jezik, matematika, fizika i tehnička kultura.

17 godina
SuperDox kaže...

ICT Sith kaže...
SuperDox kaže...

To zanimanje nemaš skoro nigdje, postoje ti računalni tehničar za strojarstvo i tehničar za računalstvo. Za oba zanimanja se gledaju hrvatski jezik, strani jezik, matematika, fizika i tehnička kultura.

Koja je razlika?

You got to lose to know how to win
16 godina
neaktivan

Tehničar za računarstvo je više u samome računalu nego recimo taj računalni tehničar za strojarstvo, koji se bazira na strojarstvu i više manje samo u tom području primjene ( naravno da ima i općih stvari, ali manje ).

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
14 godina

Ruđer je po meni pljuga, ovisi koja si smjena. 2008. sam upisao teh. za računalstvo, imao sam 55 bodova, a trebalo je 46. Da sad upisujem išao bi u gimnaziju, ili neku školu di ima lijepih cura, tj općenito di je bar pol pol razred. Srećom od 2. razreda smo imali jednu butru (al fkt je dobra), a nas 30 u razredu (najbroniji na školi do ove godine). Al gle, ako već upisujete Ruđer (znači ovaj u Zagrebu), odaberite A smjenu jer je kako čujem dosta lakša zbog dobrih profesora koji nisu strogi i popuštaju. Još kad si omiljen nekom nemreš past ni da oćeš, il imat lošu ocjenu. Zato sam ja prije upisa znao da je A smjena puno bolja i lakša jer sam imao starije frendove koji su išli u Ruđer. I super, završio školu bez problema, bez puno muke, kampanjsko učenje i učenje nekoliko sati prije testa, tj čitanje tog gradiva, naravno sve to plus snalaženje pod nekim predmetima (prepisivanje i šalići) kao i 95% drugih u razredu. I eto završili svi 4. razred (dobro jedan lik ide na drugi rok matišu, al sam si je kriv), nitko nije prošao manje od 4. Meni su sve 4 godine 4 (4.13, 3.8, 3.6 i 3.9). Ajmo reć da sam još prvu godinu i nešto učio, no shvatio sam da se ne moram trudit toliko jer bez problema možeš proć s 4 i ne kužim one koji padnu il imaju nešto 1. Ja nisam imao 1 računalstvo (C++) kojeg mrzim jer mi jednostavno nije išlo i nisam shvatio, makar kad bolje pogledam taj predmet je prelagan, samo malo naučit neš i uključit mozak i to ide samo od sebe, no ja sam od toga odustao pogotovo kad mi je npr. greška u zadatku jer sam zaboravio negdje: ; ili , ili . ili " ili } ili % ili & i takve neke sitnice...Ostale predmete ne želim komentirati jedino mogu Osnove elektrotehnike ili Strojeve koje i nisam nešto znao (3), jer jednostavno profesor je letio kroz gradivo i mi za 1 i pol do 2 mjeseca vidimo kako smo već na 140. stranici u udžbeniku. Digitalna i sklopovi su više manje ok predmeti, neki dijelovi su čak i zanimljivi, al jednostavno i od tog lako odustaneš ako ne pratiš nastavu il počnu dolazit neke teške stvari pa izgubiš volju za tim predmetom, no sve u svemu 3-4 je to bilo, prvenstveno zbog dobrih profesora.
Sve u svemu zadovoljan sam školom jer uopće nije teška, a svi govore kako je to dobra škola, jedino mi je žao što ima jako malo cura (oko 100-tinjak), al mogu reć da u tom malom broju se nađe dosta cura koje su ili lijepe ili čak i predobre izgledom, al jbg, gledaš to, komentiraš, pozdraviš tu i tamo i to je komunikacija s njima, tako bar većina radi. Jedino ako si baš zapeo pa ju oćeš upoznat, pričat, biti frend, kava ova kava ona, druženje, van, cura i takve stvari. No to je rijetko.

Još mi je nešto najviše žao od svega toga, to što se nisam trudio učit i sad ispada da imam loše ocjene, plus polaganje mature za koju se uopće nisam pripremao jer nisam imao volje, i eto ispada da sam prosječan, mrvicu iznad prosjeka i to me sada stajalo bodova za upis na faks. Jedino mogu TVZ jedan smjer, na prometni faks (koji je jako loš koliko sam skužio od drugih ljudi što su rekli ili napisali na forumu) i još neki lošiji koji me uopće ne zanimaju. Eh, ako me neće ići (ja se nadam TVZ), izgleda da ću ipak ić opet polagat DM, sve A razinu, ali baš ću se pokušat spremit za to polaganje jer vidim da mogu puno više napisati, tj riješiti točno, uz malo truda i sreće, no nažalost nisam. A i ovo što sam sad pisao, 50% je bila sreća, to znači da ću se u daljnjem životu morati puno više potruditi da nešto postignem, tj postignem ono što sam si zamislio.

★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.7.2012 3:36 (DiRT).
15 godina
neaktivan

{#}  

.

16 godina
neaktivan

Upisi prošli, što se imalo odabrati odabralo se, vidimo se dogodine.

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.7.2012 17:34 (thuglife).
17 godina
neaktivan
thuglife kaže...

Upisi prošli, što se imalo odabrati odabralo se, vidimo se dogodine.

ima uvik i treci upisni krug... ali u pravilu, ko je odabra, odabra je...

13 godina
neaktivan

ja sada idem u 8.razz i nez kpja sredna škola bi mi bila najbolja za odabrat !?

što mislite o ovim školama:

upravno birotehnička? grafička? ekonomska?

koja je najbolja? tražim školu s kojom ču imat bolju plaču za početak i s kojom ču lakše naći posao?

imate li možda još prijedloga za dobre srednje škole?

kuharska također nije loša!???

trebam savjet! HVALA !

PlavuŠa
16 godina
neaktivan
Mala Plava Slatka kaže...

koja je najbolja? tražim školu s kojom ču imat bolju plaču za početak i s kojom ču lakše naći posao?

trebam savjet! HVALA !

za tokara si stvorena

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.9.2012 21:59 (razer1911).
15 godina
neaktivan
razer1911 kaže...

za tokara si stvoren

"za tokara si stvorena" 

vidiš da je žensko {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.9.2012 20:52 (1BIT).
16 godina
neaktivan
1BIT kaže...
razer1911 kaže...

za tokara si stvoren

"za tokara si stvorena" 

vidiš da je žensko {#}

nisam obracao paznju na profil {#}

13 godina
neaktivan
Mala Plava Slatka kaže...

trebam savjet! HVALA !

hehehe nisam mislio da ce ovako brzo osvanuti pitanje o tome,ali dobro  {#} .

Sto se srednje tice to moras sama odabrati, tj moras odluciti sto te zanima, sto zelis kasnije, a mi ti mozemo pomoci samo savjetima i preporukama.

Naravno pitanje je koliko ces i bodova imati  {#} naravno da nebudes u gimnaziju sa 40 bodova usla  {#} (ak nemas vezu naravno)

Razmisli malo, znam da ti je muka kuda ces i kako ces,ali jednostavno moras sama nemozemo mi umjesto tebe odlucivati {#}  (ja bi te za puškara poslao {#})

Errando discimus...Disce parvo esse contentus....Qualis vita, finis ita
14 godina
neaktivan

Ne kužim kak netko može preko veze, pa kaj se ne vodi nikakva evidencija o bodovima i svjedodžbama kad završe upisi? Ima tu kakvih provjera? Kaj mu bodove lažiraju? Ili, što je najgore, poguraju pred nekoga poštenoga sam tak? Inspekcija???

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2012.
15 godina
neaktivan
Diplomirani pješak kaže...

Ne kužim kak netko može preko veze, pa kaj se ne vodi nikakva evidencija o bodovima i svjedodžbama kad završe upisi? Ima tu kakvih provjera? Kaj mu bodove lažiraju? Ili, što je najgore, poguraju pred nekoga poštenoga sam tak? Inspekcija???

Jedan način:

Ako su sva mjesta popunjena. Neko odustane. Umjesto da se ide na drugi rok ubaciju se nećiji podaci "prek veze".  

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
14 godina
neaktivan

I kaj da bi sad došla inspekcija i naredila da svi koji pohađaju 1. razred donesu svjedodžbe 7. i 8. razreda i dokumente za dodatne bodove? Zapravo to bi i trebalo napraviti.

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2012.
16 godina

Jednostavno. Budu na posebnoj listi "ravnateljičinih odabranika". Naravno, moraju biti iznad praga škole.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
15 godina

Ne znam kako je sada, ali prije se moglo.

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
13 godina
neaktivan

imam  pitanje,jel neko upiso poštansku i telekomunikacijsku školu il ju je završio?

12 godina
neaktivan

koji predmeti trebaju za elektrotehničku školu???

Hvala

14 godina
neaktivan

Matematika, hrvatski, engleski, fizika i tehnički(tehnika), barem kod nas.

12 godina
neaktivan

Da li je tko upisao se ili zavrišo srednju Tehničar za računalstvo.

15 godina
neaktivan
gamer76745 kaže...

Da li je tko upisao se ili zavrišo srednju Tehničar za računalstvo.

Ja sam se upisao.

LoL acc THCJoshi
12 godina
neaktivan

i jeli dobra

15 godina
neaktivan
gamer76745 kaže...

i jeli dobra

Meni je super zasad :)

LoL acc THCJoshi
14 godina
Ja sam je upisao i zasad sam zadovoljan.Imas puno matematike i elektrotehnike prve godine.
U kojoj skoli zelis upisati za tehnicara za racunalstvo
robimarko@gmail.com
12 godina
neaktivan

A kolika treba bit ocjena za med. školu? Tj. koliki prosjek..?

16 godina
neaktivan
Kristina45 kaže...

A kolika treba bit ocjena za med. školu? Tj. koliki prosjek..?

Ovisi ja kad sam upisivao prije 4.5 godine imao sam 49 bodova i jedva sam se upisao bio 24 na listi. Kasnije sam sva 4 razreda srednje prosao sa 5. Problem je sto svi žele u medicinsku i najteže ju je upisati od svih srednjih škola u rh (ovdje ne ubrajam gimnazije po zagrebu). Navala je ogromna a upisuje se samo jedan razred ,nekad 2 uz dozvolu ministarstva jer stvarno ima puno kanidata sa 60+ bodova. Vecina ljudi ima umjetno napumpane ocjene iz osnovne i onda u vecini slucajeva odustanu u prvoj ili drugoj godini zbog anatomije ili prakse. Ovo konkretno govorim za medicinsku na Viktorovcu (sisak).

13 godina
neaktivan

Ovako, zanima me što se sve uči i koliko detaljno u prirodoslovno-matematičkoj gimnaziji informatičkog usmjerenja? (Znate na što mislim, 3 sata informatike, 5,5,6,6 matematike i bez drugog stranog jezika)

Koliko znanja ima netko iz odlične prirodoslovno matematičke gimnazije u odnosu na učenike tehničkih škola?

Koliko program fizike pokriva znanja iz elektrotehnike?

Kako se odlični učenici odličnih PM gimnazija snalaze na tehničkim fakultetima u odnosu na učenike tehničkih škola? (Konkretno na FER-u.)

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.3.2013 21:12 (ICT Sith).
12 godina

Kakva je škola Ruđer Bošković u Zagrebu smjer računalstvo

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice