FOI Varaždin - da ili ne?

poruka: 457
|
čitano: 250.056
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: FOI Varaždin - da ili ne?
perix231 kaže...

faks nema veze s domom osim što moraš ovjeriti obrazac B u referadi faksa

A di dobijes taj obrazac B?

10 godina
neaktivan

http://www.scvz.unizg.hr/varazdin/smjestaj/natjecaj-za-smjestaj/a64?fgid=23

Na ovoj stranici imaš sve u .zip

Nja zaboraviti i A obrazac ispuniti

Carry on
10 godina
neaktivan

Znaci to skinem i odnesem na fax na upise ili samo na fax, el?

Sva ta 4 obrasca?

A taj A obrazac mogu prije upisa popunit ili?

10 godina

Samo obrazac B ovjeravas a ovjeravas na upisima jer ti je tad to usput, mozes ti to odmah i danas otici ovjeriti ali nema smisla

10 godina
neaktivan

PMF split Inf ili FOI??

10 godina
neaktivan

Ovako, što se tiče prijava za dom... sve vam jasno piše na stranicama studentskog centra... Znam da je puno teksa, ali najbolje je da sjednete jedno popodne i to proučite. Hrpa je papira, al tako je kako je.

Dakle, obrazac A popunjavate preko web-forme, isprintate i potpišete. Obrazac B (odgovarajući, dakle samo JEDAN) isprintate, popunite i kad budete išli na upise na FOI date u referadu da vam ovjere. Prikupite sve ostale dokumente (potvrde o prebivalištu, domovnice, bla bla...), popunite sve izjave koje treba (izjava o članovima kućanstva...), sastavite popis dokumentacije i sve ostalo što treba (SVE piše u uputama - najbitniji dokumenti za pogledat: Tekst natječaja, Pojašnjenja i dokumenti potrebni za ostvarivanje bodova, Pravilnik o uvjetima i nacinu ostvarivanja prava na subvencionirano stanovanje )

Što se tiče pitanja PMF Split ili FOI... Jao. Čini mi se da je to drugačija malo tematika. FOI ti ide prema biznisu, PMF sigurno ne xD Evo upravo sam preletila predmete s PMF-a: imaju više elektronike i elektrotehnike, biznisa nemaju uopće. FOI ti je Fakultet organizacije i informatike, znači ovo prvo nemoj zanemarit... kroz prve dvije godine na FOI-ju imaš i predmeta poput Organizacije, Osnove ekonomije, Poslovna ekonomija, na trećoj godini Računovodstvo i sl. Dakle, odlične osnove za nekog tko bi kasnije htio pokrenut vlastitu firmu. Na smjeru Poslovnih sustava imaš još više tih 'organizacijskih' predmeta poput Logistike, Marketinga, Upravljanja odnosa s klijentima i sl.

Dakle, FOI ti informatiku gleda u okruženju biznisa... zato se smjer i zove Informacijski sustavi... odnosno informatika i softver kao podloga svakom poslovnom sustavu. Treba razumjet poslovni sustav kako bi znao za njega isprogramirati funkcionalan softver.

PMF gleda informatiku puno "čišće", dakle samo i samo tehnologija kao takva, bez njene primjene u nekom konkretnom području... (makar vidim da PMF ima i smjerove poput "Fizika i informatika", "Matematika i informatika"....) Jer, informatika sama za sebe nema smisla, ona smisao dobiva u primjeni u nekom području kako bi to područje brže napredovalo uz pomoć softvera i tehnologije. Na tebi je da odabereš područje :)

E da, još nešto. Mislim da FOI ima bolji izbor diplomskih smjerova. Koliko vidim, PMF na diplomskom uglavnom ima socio-pedagoške predmete, dakle cilja na profesorski smjer, tj. da će oni koji završe to raditi u školi. FOI ti ima dva smjera (nakon IS-a) koji nisu profesorski: Informacijsko i programsko inženjerstvo, Baze podataka i baze znanja. I mislim da je tu pravi potencijal FOI-ja u biti, jer ima puno manje, tj. gotovo ništa organizacijskih predmeta, tako da se tehnološko znanje može puno proširiti. (više o tome za god dana kad prođem 1.god. diplomskih Baza :P )

Aj dosta za sad, opet pišem romane... :D

Lp,

Jane

10 godina
neaktivan

Imate na prošlim postovima sve napisano i čak detaljno za FOI

Carry on
10 godina
neaktivan

WOW!

Bia sam se odlucia za PMF sad si me opet dovela u neizvjesnost...

Brine me taj diplomski na PMF, neki govore da mozes bit ing. i prof. a neki samo prof. :( u tome mi FOI prednjaci

10 godina
neaktivan

Ako te zanima programiranje upiši FOI

čist jednostavno

Carry on
10 godina
neaktivan

Pa zanima, al kako izgleda ima vise ekonomije nego programiranja dok na PMF tog nema :/

10 godina

Ova ekonomija na foi-ju i nije tako teska, veoma jednostavno se to prođe

10 godina
neaktivan

ma znam samo nezz jel kvalitetno to programirenje posto je ekonomija tu kolko je posveceno na programiranje samo i informatiku?

ja sam zavrsia ekonosmku pa mi je to neki problem

10 godina
neaktivan

Na prvoj godini nemas toliko programiranja koliko na drugoj uz uvjet da se prebacis na Informacijske sustave

Carry on
16 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Imam pitanje u vezi studentskog doma.

Upao sam na FOI pa me zanima jel teško upast u dom? Idem skupa s još 2 frenda iz Virovitice. Stari mi je branitelj i ima HRVI status ali nam cenzus nažalost malo prelazi. Sve 4 godine imam prosjek 4.35, a za FOI imam 650 bodova na upisu. Kakve su mi šanse za dom?

Svi smo mi haxeri u očima nooba.
10 godina
neaktivan

Još ti se zbraja prosjek od ukupnog broja svih kojih su se prijavili podjeljeno s tvojim prosjekom pa taj dobiveni pomnozen s 1000,tak da imas dobre sanse za upast

Carry on
16 godina
neaktivan

Jel se gleda rezultat s mature za dom ili samo prosjek iz srednje?

Svi smo mi haxeri u očima nooba.
10 godina
neaktivan

Ja mis samo srednja

10 godina
neaktivan
Dino-san kaže...

Na prvoj godini nemas toliko programiranja koliko na drugoj uz uvjet da se prebacis na Informacijske sustave

Mislia sam na IS ici, koliki je omjer inf/progr u odnosu na ekonomiju tamo?

10 godina
neaktivan
player101 kaže...

Jel se gleda rezultat s mature za dom ili samo prosjek iz srednje?

Prosjek iz srednje

Carry on
10 godina
neaktivan
koweratus kaže...
Dino-san kaže...

Mislia sam na IS ici, koliki je omjer inf/progr u odnosu na ekonomiju tamo?

Pozdrav Dino-san!

Oooo, ima programiranja :D Upiši smjer Informacijski sustavi...

Na prvoj godini manje, jer su na prvoj godini dva smjera spojena, tj. Informacijski i poslovni sustavi... I prva godina zapravo služi da se malo poravna znanje svih ljudi (jer ima strukovnjaka, gimnazijalaca, ekonomista, itd. i nemaju svi jednako predznanje), tako da na prvoj godini imaš malo programiranja u Pythonu na Informatici 1 & 2, i imaš programiranje u C++ na Programiranju 1.

Na drugoj godini, biraš smjer (informacijske ILI poslovne sustave - inf. se bazira na programiranju, a poslovni na ekonomiji i biznisu i marketingu). Znači na IS-u imaš kolegije (između ostalih): Programiranje 2 (C++), Strukture podataka (C++), Uvod u formalne metode (malo Prolog-a - logičko programiranje), Arhitektura računalnih sustava (maaloo Assemblera), Operacijski sustavi 1 (C / C++ za operacijske sustave, dakle uvod u višedretvenost itd), Baze podataka 1 (SQL - programiranje za baze podataka).

Na trećoj godini imaš: Algoritmi (C++), Mreže računala 2 (malo socket programiranja), Baze podataka 2 (SQL), Projektiranje informacijskih sustava (Oracle Application Express), Upravljanje informatičkim uslugama (nije programiranje, ali je izrada prototipa u alatima po želji, npr. JustInMind ili sl., jako kul kolegij by the way), Programsko inženjerstvo (C#, tj. tehnologije .NET: ADO.NET i Entity Framework), Web dizajn i programiranje (HTML, CSS, JavaScript, AJAX, PHP...)

Istina je da je na početku više teorije, manje prakse, ali kasnije se to sve okreće u korist prakse, tj. ima sve više projekata, a manje seminara. Meni je isto žao što se npr. sa C# ne krene ranije, al eto, tako je kako je. Kome to ne smeta nek dođe, kome smeta nek ide negdje drugdje, što da ti kažem xD

Dakle, sve skupa, nije da stalno programiraš, ima i dosta drugih stvari. U sve tri godine, omjer je možda 50-50 naspram programiranja i ostalog, ili možda čak 60-40 u korist programiranja (i praktičkih zadataka) s obzirom da zahtjeva više vremena nego npr. pisanje seminara ili štrebanja za kolokvij. Ja sam opet čula da je diplomski još bolji i lakši, tako da se ja tome veselim najesen :D Challange accepted! :D

Toliko za sad, ako te nešto specifično zanima, slobodno pitaj...

Lp,

Jane

Sve objasnjeno

Carry on
10 godina
neaktivan

OPAA! veliko hvala

sad kad sam dobia sve sta sam trazia, ide jos jedno zavrsno pitanje xD

El se moze zaposlit negdi drugdi ako diplomiras nastvanicki smjer,a imas naziv za magistra informatike? Posto vidim da je tako na pmf u ST :/

10 godina
neaktivan

Vidim, bodovi za dom su u dilemi... ljudi moji, ajmo odma na stranice studentskog centra varaždin i računat bodove svako sebi... čitat svi znate, fala Bogu :D dakle, prošle god. za upad je trebalo minimalno cca 1700 bodova. Ko ima više, neka se ne brine ;)

A ovo pitanje u vezi zaposlenja s nastavničkim smjerom... gle, ako si dobar informatičar, možeš radit bilo di. Npr. moja bivša cimerica je završila nastavnički smjer na FOI-ju, a radi u customer support odjelu u jednoj firmi trenutno :D tj. zaposlila se tamo odmah nakon faksa... Isto tako ima stotine primjera gdje magistri informatike drže nastavu (bez položenih pedagoških predmeta), zato jer jednostavno nema tko drugi... Znači, ta titula vam je samo neka potvrda da ste tu negdje u tom području. Što više znate, i što bolje baratate s tim, vama je lakše i moći ćete se zaposlit di god vam puhne. Kad neko treba radnika koji će znat napravit određen posao, nitko vas neće pitat kakvu titulu imate. Ona može biti više plus, nego minus... Rijetki su ti koji vas neće zaposlit jer nemate točno određenu titulu, pogotovo ako općenito fali ljudi i ako nema prijava za posao...

Lp,

Jane

10 godina
neaktivan
Zato cu i ucit vise nego kaj ce mi trebat na faksu
Carry on
10 godina
jane1909 kaže...

Isto tako ima stotine primjera gdje magistri informatike drže nastavu (bez položenih pedagoških predmeta), zato jer jednostavno nema tko drugi... Znači, ta titula vam je samo neka potvrda da ste tu negdje u tom području. Što više znate, i što bolje baratate s tim, vama je lakše i moći ćete se zaposlit di god vam puhne. Kad neko treba radnika koji će znat napravit određen posao, nitko vas neće pitat kakvu titulu imate. Ona može biti više plus, nego minus... Rijetki su ti koji vas neće zaposlit jer nemate točno određenu titulu, pogotovo ako općenito fali ljudi i ako nema prijava za posao...

Lp,

Jane

Pedagoška skupina predmeta (PPDM izobrazba) i stručni ispit moraju se položiti u roku 2 godine od početka rada kao učitelj/profesor. Naravno, da bi prijavili stručni ispit morate položiti PPDM izobrazbu (10ak kolegija, cca 7500kn). Većina tih izobrazbi je cash grab gdje je prolaznost 100% svake godine ali se mora riješiti. Lakše vam je izaći na stručni ispit ako ste zaposleni u školi jer onda oni snose troškove i brinu se oko papirologije. Vi se samo morate pojaviti i proći :) Još bolji poticaj je 15% povećanje plaće nakon stručnog :)

Kao magistar struke ste stručna osoba i ne zapošljavaju vas na ugovor od 60 dana (ako ste ne stručna osoba, recimo prvostupnik/srednja škola/neki tečaj) nego za stalno (ili na 2 godine ako ne položite PPDMI i stručni).

10 godina
neaktivan

Ljudi,

sto je sa svjedodzbama od mature položene,dok budem išao na upis , to moram podići u školu ili ?

Carry on
14 godina

Jel se isplati ići na PITUP u VŽ. Je li onda teško na diplomski nakon toga i da li s tim postoji kakva mogućnost zaposlenja?

10 godina
neaktivan

Dino-san  Da, koliko znam to moraš donijeti na upis (provjeri na webu FOI-ja da li se mijenjalo)... Pa imat ćete valjda organizirano u školi dodjelu svjedodžbi od državne mature...?

dustY Zašto se ne bi isplatilo? Jedino nisam sigurna možeš li upisati ijedan diplomski na FOI-ju nakon toga, jer je to stručni studij :( (Provjeri na webu i/ili upitom u referadu) Mogućnosti zapošljavanja - jednako kao za sve ostalo na FOI-ju: ako znaš što radiš, bez problema :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2016 21:25 (jane1909).
17 godina
jane1909 kaže...

dustY Zašto se ne bi isplatilo? Jedino nisam sigurna možeš li upisati ijedan diplomski na FOI-ju nakon toga, jer je to stručni studij :( (Provjeri na webu i/ili upitom u referadu) Mogućnosti zapošljavanja - jednako kao za sve ostalo na FOI-ju: ako znaš što radiš, bez problema :)

Mora se polagati razlika predmeta ako se hoće na diplomski (OPM, neki programski poput OS,PI i još par).

10 godina
neaktivan
jane1909 kaže...

Dino-san  Da, koliko znam to moraš donijeti na upis (provjeri na webu FOI-ja da li se mijenjalo)... Pa imat ćete valjda organizirano u školi dodjelu svjedodžbi od državne mature...?

Pitam jel je tokom godina bilo da se podigne svjedodzba položene mature u školi?.na stranicama piše original i kopija završne svjedodžbe s mature trebaju i podaci za postani student

Carry on
10 godina
neaktivan

@Dino-san Čekaj, jel mi pričamo o istoj stvari?? Znači radi se o svjedodžbi o položenoj državnoj maturi. Ako si polagao ove godine, to još nisi ni mogao dobiti, mislim da su podjele u školama ovaj tjedan, kad stignu potpisane iz NCVVO-a (bar je tako bilo prije 3god kad sam ja polagala, ove godine bratu mi je podjela u ovaj četvrtak). Ako si polagao prije, onda si tu svjedodžbu već trebao dobiti onda kad si položio.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice