Državna matura 2015

poruka: 2.293
|
čitano: 446.370
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Državna matura 2015
Fletchinder kaže...

Ali npr. ako cetvero (ili vise) ljudi na listi ima oznacen taj faks kao 2. ili 3. odabir i tako dalje znaci da su na toj listi jer nisu upali na prethodne fakultete, znaci da bi se lista promjenila oni trebaju sami promjeniti svoj odabir, tako da tesko da ce se liste mjenjati, ja sam za jedan faks 82. a upisna kvota je 60 tako da za mene nema nade

to ce mozda tako biti u petak, danas si na svim listama, i na onima na koje si upo i na onima koje ne. meni je npr prvi faks na koji sam upo 2. izbor, a upo sam i na 4. izbor i na toj listi sam isto.

13 godina
Državna matura 2015

ne,nisi.ako si upao na sve odabrano bit ces na listi prvog.za ostale klikni detaljno da otvoris listu i vidjet ces da pod tim brojem kojem ti pise da jesi zapravo nisi ti.

11 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Da li može netko od vas za nas buduće maturante napisati koliko ima bodova onaj zadnji na upisnoj listi. npr. za ( Fer, fsb, tvz, foi, fesb...)

10 godina
neaktivan
el pistlero123 kaže...

Da li može netko od vas za nas buduće maturante napisati koliko ima bodova onaj zadnji na upisnoj listi. npr. za ( Fer, fsb, tvz, foi, fesb...)

17. su konacne liste

Avada kedavra!
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2015 12:47 (wandererica).
14 godina
neaktivan

FER - 755,4 (640.)

FSB - 691,9 (375.)

FOI - 492 (265.)

PMF MAT - 770,2 (180.)

Ostale nisam prijavio i promjenim kad dođu konačne liste...

http://myanimelist.net/profile/TheRunner
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2015 12:49 (TheRunner).
14 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Eto da se i ja javim.
Iz hj mi fali 0,3% za prolaz, htio sam upisati fsb i imao bih 750 bodova.
Idem na jesenski, pa ću ponoviti i mat, jer nisam zadovoljan kako sam ju napisao i mislim da mogu puno bolje.
Nadam se da će biti mjesta na fsb-u na jesen, iako ne vjerujem, ali nada umire zadnja.
Ako ne budem mogao upisati, vjerojatno ću pauzirati godinu, mislim da je to bolje nego ići nešto što ne želim.

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :) Sponsored by Noiseblocker.
16 godina
dombak1608 kaže...

Eto da se i ja javim.
Idem na jesenski, pa ću ponoviti i mat, jer nisam zadovoljan kako sam ju napisao i mislim da mogu puno bolje.
Nadam se da će biti mjesta na fsb-u na jesen, iako ne vjerujem, ali nada umire zadnja.
Ako ne budem mogao upisati, vjerojatno ću pauzirati godinu, mislim da je to bolje nego ići nešto što ne želim.

To mi je najveća glupost u ovom sustavu, da se ne možeš upisati na FSB koji s hrvatskim nema veze jer ne znaš koji je glavni lik u nekoj nebitnoj knjizi, gdje je živio neki žnj književnik ili napišeš esej koji je 3 riječi prekratak. IMHO prag za prolaz bi trebao biti puno niži zbog ovakvih slučajeva, ako ti je predmet bitan bodovi koje dobiješ s 30% ne bi ti puno pomogli, a ako je nebitan čemu učiti hrpu nebitnih podataka? Jedino neke osnove gramatike, ali to je 10% mature.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
16 godina
power_user kaže...
dombak1608 kaže...

Eto da se i ja javim.

To mi je najveća glupost u ovom sustavu, da se ne možeš upisati na FSB koji s hrvatskim nema veze jer ne znaš koji je glavni lik u nekoj nebitnoj knjizi, gdje je živio neki žnj književnik ili napišeš esej koji je 3 riječi prekratak. IMHO prag za prolaz bi trebao biti puno niži zbog ovakvih slučajeva, ako ti je predmet bitan bodovi koje dobiješ s 30% ne bi ti puno pomogli, a ako je nebitan čemu učiti hrpu nebitnih podataka? Jedino neke osnove gramatike, ali to je 10% mature.

sve je to glupost kolega, evo pogle ekonomski, oni daju 20 bodova za dodatni jezik koji se ucio u skoli, i ja zbog te gluposti visim 80 mjesta za upad, a nitko ne razmislja da je logicno da vecina ljudi na ekonomskom faksu dolazi iz ekonomske srednje i da mi nismo imali mogucnost uciti dva jezika, taman se to ukinulo u nasoj generaciji, tako da sad i gimnazija i htt i slicne skole imaju prednost za upad u startu od 20 bodova(sto je tocnije preko 100 mjesta trenutno). sto rec na ovakve gluposti nase vlade? mos samo sjest i plakat sto si se rodio tu.

10 godina
neaktivan
Top Bugovac kaže...

S tim da je starija slika slikana prije nekoliko mjeseci

Na FERu sam bio još ispod (ne znam kolko)

Gospodo, pogledajte samo kako je ovaj lik uz nikakve bodove od srednje svima pokazao da se sve moze kad se hoce. Ne krivite sustav, nije vam on kriv sto se niste dovoljno potrudili 

Avada kedavra!
14 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Može li netko objasniti ovo sa oportunitetnim troškom?-npr imam 4 fakulteta i da upadnem na sve 4... Odnosi li se to na ovo zaključavanje 17.og ili nakon njega? Pa se nakon toga odlučujemo što brišemo?

10 godina
neaktivan
tony_bonelli kaže...

Može li netko objasniti ovo sa oportunitetnim troškom?-npr imam 4 fakulteta i da upadnem na sve 4... Odnosi li se to na ovo zaključavanje 17.og ili nakon njega? Pa se nakon toga odlučujemo što brišemo?

Ti ako si upao na žnj fakulteta, u listu si upisan samo na prvi izbor, a hipotetski gledano ako bi htio studirati na drugom faksu, mogao bi, no tada taj faks moras staviti kao 1. izbor. A 17. u 18h je gotovo, liste su zakljucane, nema vise, tvoj je prvi izbor faks na kojem ces studirati, a do tada mozes mijenjati liste priorieta i/ili dodavati nove fakseve. Placas jedino ako odlucis ne studirati na svom prvom izboru nakon sto je lista zakljucana jer si na taj nacin nekome bezveze zauzeo mjesto.

Avada kedavra!
14 godina
neaktivan
power_user kaže...

Da još nadodam, iz eseja mi fali par riječi i pisali su mi nula bodova, znači sve bodove iz hj sam ostvario na testu, ali svejedno mi fali tih pišljivih 0,3%.
Bilo bi puno korektnije da smanjuju malo ocjenu iz eseja za taj broj riječi koji fali (kao što je to na engleskom), ovako ima jednostavno previše ljudi koji su pali.

Kolega je dobio isto 0 na eseju, ali ima tri boda više od mene na testu i lijepo je taman prošao i upisao na željeni faks.

Jedna ženska iz mog razreda koja ne zna složiti gramatički ispravnu rečenicu (4 godine u srednjoj je pola zadaćnica prepisala sa interneta, a pola od onih koje je sama pisala je dobivala jedinicu) je na višoj razini prošla hrvatski, što znači da se lakše moglo napisati višu razinu nego nižu, toliko o maturi.

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :) Sponsored by Noiseblocker.
15 godina
Državna matura 2015

Možete li mi objasniti kakvo je stanje na agronomskom fakultetu u zg?
ostaje li mjesta, koliko je imao zadnji itd

pitam za curu

You have to be odd to be number one
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2015 14:05 (Top Bugovac).
16 godina
dombak1608 kaže...
power_user kaže...

Da još nadodam, iz eseja mi fali par riječi i pisali su mi nula bodova, znači sve bodove iz hj sam ostvario na testu, ali svejedno mi fali tih pišljivih 0,3%.
Bilo bi puno korektnije da smanjuju malo ocjenu iz eseja za taj broj riječi koji fali (kao što je to na engleskom), ovako ima jednostavno previše ljudi koji su pali.

Kolega je dobio isto 0 na eseju, ali ima tri boda više od mene na testu i lijepo je taman prošao i upisao na željeni faks.

Jedna ženska iz mog razreda koja ne zna složiti gramatički ispravnu rečenicu (4 godine u srednjoj je pola zadaćnica prepisala sa interneta, a pola od onih koje je sama pisala je dobivala jedinicu) je na višoj razini prošla hrvatski, što znači da se lakše moglo napisati višu razinu nego nižu, toliko o maturi.

bome nije lakse bilo napisat visu razinu od nize. test je bio puno puno tezi. koju razinu si ti pisao?

10 godina
neaktivan
mar123 kaže...
dombak1608 kaže...
power_user kaže...

bome nije lakse bilo napisat visu razinu od nize. test je bio puno puno tezi. koju razinu si ti pisao?

Visa razina je prakticki imala istu temu ko prije krađe, usporedbu dva romana o cemu ste mogli s*ati, ali ajde ti napisi 400 rici o glupom sonetu

Avada kedavra!
15 godina
Državna matura 2015

Koliko se meni cini trenutno su svi na svim listama. Odnosno npr na prvih 5 mjesta X fakulteta i smijera se nalazi 5 ljudi sa 700+ bodova ili cak izravnim upisom kojima je taj faks 5-10. izbor. Dakle ti ljudi sigurno nece upisati taj smijer. Što bi znacilo da tek moraju odraditi sortiranje ovisno o prioritetima. 

Ono šta me interensira, prošao je rok za prijavu fakulteta? Vidim da su neki fakulteti još uvijek ostavili otvorene prijave tj može ih se dodati na listu ali neki nisu? 

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2015 15:03 (athlon64).
10 godina
neaktivan

Ti još uvijek možeš dodat fakultete na kojima zadovoljavaš preduvjete i za sat vremena si na listi, s tim da odredeni faksevi traze prijemne odnosno nekakve testove sposobnosti koji su se izvodili ranije tako da su ti faksevi nedostupni.

Uglavnom, gdje god piše plavo odaberi, to možeš dodat.

14 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

Ono šta me interensira, prošao je rok za prijavu fakulteta? Vidim da su neki fakulteti još uvijek ostavili otvorene prijave tj može ih se dodati na listu ali neki nisu? 

Nije još prošao rok, lista studija se može uređivati do 17.7. prije objave konačnih rezultata, tj. i dalje možeš dodavati fakultete, ali samo one za koje zadovoljavaš uvjete (npr. ne možeš dodati fakultet ako nemaš položen izborni predmet ili odgovarajuču razinu hrv/mat/s.j. koju traži fakultet)

Kako je moguće prijaviti više od 10 studija (npr. 308. na rang listi FKIT - KI ima taj studij kao 19. izbor)?

10 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Čestitam onima koji su upali na fakultete koje su željeli za razliku od nas koji nismo.Isto tako svaka čast momku koji je sa svojih, koliko mi se čini, +/-  160 bodova i 1100. mjestom na FER-u uspio to upisati..kapa dolje..E moja je situacija čisto suprotna.Prije rezultata moje mojesto na FER-u se kretalo od 70. do 90. mjesta.Znači imao sam 391.2 boda iz srednje i praktički sam mislima već upisao FER.Ali onda su stigli rezultati.. unatoč odlično napisanim ispitima iz hj. i ej. matematika me udarila u glavu i kad sam vidio ocjenu dovoljan(2) pao sam sa stolice.. tu je stala svaka priča s ferom. Možda čak to nije faks za mene ako ne mogu dobiti min 4. iz mature,nemam šta tražit na feru ali ipak ne bi tako lako odustao jer mislim da to nije realni pokazatelj moga znaja iz matematike jer sam ispitu prišao kao najveci genije s mislima da cu sve točno uraditi i onda zeznuo sve ono što se može zeznut(naime,ni onaj zadatak gdje se izraz izračuna na kalkulator i zaokruži na dvije decimale nisam točno uradio..mislim da toliko glup nisam,jednostavno možda loš dan,stres ili štagod.)
E sad bih vas zamolio lijepo za savjet neki jel postoji kakva mogućnost da se prebacim sa nekog drugog faksa na fer,ali neka pauziranje kodine bude zadnja opcija jer mi se stvarno ne da. Čak razmišljam da idem na građevinu ili geodeziju u zagreb ili računarstvo u split?!
Hvala i sretno vam ;)

15 godina
neaktivan
orange_crush kaže...

Čestitam onima koji su upali na fakultete koje su željeli za razliku od nas koji nismo.Isto tako svaka čast momku koji je sa svojih, koliko mi se čini, +/-  160 bodova i 1100. mjestom na FER-u uspio to upisati..kapa dolje..E moja je situacija čisto suprotna.Prije rezultata moje mojesto na FER-u se kretalo od 70. do 90. mjesta.Znači imao sam 391.2 boda iz srednje i praktički sam mislima već upisao FER.Ali onda su stigli rezultati.. unatoč odlično napisanim ispitima iz hj. i ej. matematika me udarila u glavu i kad sam vidio ocjenu dovoljan(2) pao sam sa stolice.. tu je stala svaka priča s ferom. Možda čak to nije faks za mene ako ne mogu dobiti min 4. iz mature,nemam šta tražit na feru ali ipak ne bi tako lako odustao jer mislim da to nije realni pokazatelj moga znaja iz matematike jer sam ispitu prišao kao najveci genije s mislima da cu sve točno uraditi i onda zeznuo sve ono što se može zeznut(naime,ni onaj zadatak gdje se izraz izračuna na kalkulator i zaokruži na dvije decimale nisam točno uradio..mislim da toliko glup nisam,jednostavno možda loš dan,stres ili štagod.)
E sad bih vas zamolio lijepo za savjet neki jel postoji kakva mogućnost da se prebacim sa nekog drugog faksa na fer,ali neka pauziranje kodine bude zadnja opcija jer mi se stvarno ne da. Čak razmišljam da idem na građevinu ili geodeziju u zagreb ili računarstvo u split?!
Hvala i sretno vam ;)

I mene zanima postoji li mogućnost prebacivanja na FER, za mene specifično sa FSB-a na FER.? Već sam pisao prije ali nitko ne odgovara valjda zato jer ne znaju. Ako netko ima iskustva o ovome neka podijeli s nama! :)

.
14 godina
Moguce je. Trebas imat prosjek 3.5 i mislim 40ects bodova i matematiku 1 polozenu. Mislim da je to to... sto mislite moze li se sa induatrijskog inzenjerstva na fer?
14 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Ja isto nisam upao na FER, 670. sam, pauzirat cu, nije to neki bauk.

10 godina
neaktivan
orange_crush kaže...

Hvala i sretno vam ;)

Bas mi je zao :(

Sigurno ti je eto bio samo los dan, dogodi se pa nemoj gubiti na samopouzdanju. Ja iz vlastitog iskustva isto znam da se radom sve moze postici, a ta 2 neka te ne koci da upises sljedece godine fer ili ove godine nesto drugo jer u 10. mjesecu opet krece na neki nacin sve ispocetka, cak i teze. 

Nazalost ne znam to za prebacivanje, ali zelim ti svu srecu :)

Avada kedavra!
16 godina
neaktivan
GreaT kaže...
Medikus kaže...

Ništa od FER-a za mene. Je li moguće prebaciti se s TVZ-a na FER kad završim prvu godinu? 

Isto tako zanima me je li moguće prebacit se s FSB-a na FER i koji su uvjeti i sve to... Zna li netko pojedinosti?

S TVZ-a na FER treba polagati veliku razliku, bez obzira na program TVZ-a moras polagat osnove, matematike, fiziku, arhitekturu racunala 1.... Tako da zapravo najbolje pisi maturu slijedece godine ponovo, ovo ionako sumnjam da ce ti se odobrit... S FSB-a na FER uz polozene obje matematike ce ti priznat mat1 (tako nam je buric reko) ali ne i mat2, ostalo ces sve morat polagat... Svakako si u povoljnijoj poziciji nego s TVZ-a na FER. Program pojedinih predmeta je jednostavno opsirniji ili drugaciji na FER-u, da bi ti se priznalo moras imat poklapanje od 90 ili 95% u sadrzaju a i to je sivo podrucje jer to procjenjuju nositelji predmeta itd....

EDIT:...i svima ostalima, ne zelim vam sad spustat ali FER ima jako stroge uvjete s prebacivanjima, najbolje vam je ponovo pisat maturu slijedece godine a do tad nemojte zabusavat upisite bar nesto.

mojpismonosa
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2015 16:14 (Mojpismonosa).
11 godina
neaktivan
Državna matura 2015

jel se zna ko kad su prijave za jesenski rok dm i jel moram odjaviti fax na koji sam upo da bi piso ponovo?

brijo sam upisat fer al sam upo na tvz koji mi je drugi izbor sad nzm jel ga trebam brisati s liste ako cu na jesen pisat maturu il ne 

10 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Imam jedno pitanje, ako sam u ljetnom roku polozio sve obvezne predmete mature a zelim pisat jos jedan izborni predmet na jesenskom, jel se to placa ili spada u ono "prva dva roka su besplatno" - koje valjda vrijedi samo ako padnes na prvom roku...? Po toj logici se placa ali valja pitat. I kada se uopce moze prijavit za jesenski rok?

16 godina
Državna matura 2015

ja se odlucio na rijeku, ekonomija. zna neko nesto o studiranju u rijeci?

15 godina
Državna matura 2015

A zna li netko do kada je na Splitskom fesbu rok za podnošenje zahtjeva o promjeni smijera? Fali mi 5 ECTS bodova za prebacivanje na stručni pa nisam siguran da li smijem koristit rok krajem osmog mjeseca za polaganje tog jednog predmeta koji mi fali 

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan
mar123 kaže...

ja se odlucio na rijeku, ekonomija. zna neko nesto o studiranju u rijeci?

Šta te zanima? Ja sam iz Rijeke i tu ću studirat.

SpyGi je mato.
15 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Gauta, šta ćeš studirat?

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice