Državna matura 2013

poruka: 1.734
|
čitano: 456.874
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Državna matura 2013
maxy0 kaže...
Dodinho kaže...
maxy0 kaže...

na informatici se smije imati kalkulator?

Nije se smjelo prošlih godina tako da se neće ni ove smjeti.

aa jbt. ja sve radio na kalkulatoru

Pa dobro, samo malo ponoviš dijeljenje i množenje preko papira i to ti je više manje to i radi provjere na ispitu.

Koristite blage riječi i jake argumente BF3 nick: Dorjan_CRO
15 godina
Dodinho kaže...
maxy0 kaže...
Dodinho kaže...
maxy0 kaže...

Pa dobro, samo malo ponoviš dijeljenje i množenje preko papira i to ti je više manje to i radi provjere na ispitu.

a potencije isto. kako loseee

nisam dijelio rucno od osnovne

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.5.2013 13:48 (maxy0).
17 godina
maxy0 kaže...
Dodinho kaže...
maxy0 kaže...
Dodinho kaže...
maxy0 kaže...

a potencije isto. kako loseee

nisam dijelio rucno od osnovne

Barem si saznao na vrijeme, nisam ni ja od tada, ali ću sada u ovih tjedan dana malo to izvježbati. Malo mi je sranje što sam Srednja škola za elektotehniku i računalstvo pa nemam informatiku kao gimnazijalci pa hvatam sve ove BCD kodove i brojevne sustave iz drugih predmeta i bilježnica a to mi nije nikako spretno, jel ima neka dobra skripta na netu da ju skinem?

Koristite blage riječi i jake argumente BF3 nick: Dorjan_CRO
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.5.2013 13:52 (Dodinho).
15 godina

Barem si saznao na vrijeme, nisam ni ja od tada, ali ću sada u ovih tjedan dana malo to izvježbati. Malo mi je sranje što sam Srednja škola za elektotehniku i računalstvo pa nemam informatiku kao gimnazijalci pa hvatam sve ove BCD kodove i brojevne sustave iz drugih predmeta i bilježnica a to mi nije nikako spretno, jel ima neka dobra skripta na netu da ju skinem?

mozda ti je kasno sad al ja sam kupio ovaj prirucnik i iz njega sam ucio. malo sam pregledavo testove koji su prije bili i mislim da u tom udzebiku ima 95% toga sto ti treba za maturu. a potrazi neke skripte, vjerojatno ima

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.5.2013 13:57 (maxy0).
14 godina
neaktivan
Državna matura 2013

Sta mislite koje dijelo bi moglo doc na nizoj razini za esej , ja sam cuo da Dubravka ima dost velike sanse ili Gospoda Glembajevi!?

15 godina
Državna matura 2013

Treba mi pomoc oko zadataka sa mature iz informatike, točnije jedan tip zadatka: riječ je o zadacima 23. i 24. ljeto 10./11.

Evo ga taj ispit:

http://mojamatura.net/doc/10-11-ljeto-informatika-matura.pdf

Zanima me kako se mogu najbrže riješiti ovakvi tipovi zadataka.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.5.2013 17:12 (fighterZu).
12 godina
protjeran
Državna matura 2013

državna matura je u isto vrijeme u cijelo hrv?

15 godina
Državna matura 2013

mi koji pisemo informatiku cemo dobit par papira da mozemo sa strane si racunat??

12 godina
protjeran
maxy0 kaže...

mi koji pisemo informatiku cemo dobit par papira da mozemo sa strane si racunat??

kad se piše informatika?jer na to sam se prijavio

15 godina
neaktivan
windforce kaže...
maxy0 kaže...

Sutra.

16 godina
neaktivan
Državna matura 2013

Evo i tema o tome... Ja prekosutra pisem biologiju, pa u petak fiziku....hrvatskog se najvise bojim, velika vecina lektira je ostala neprocitana :/

https://twitter.com/postdiff
16 godina
Državna matura 2013

Kolko vremenski traje teorijski test iz hrvatskog u utorak?

AC Milan - IL CLUB PIU' TITOLATO AL MONDO
13 godina
neaktivan
yure32 kaže...

Evo i tema o tome... Ja prekosutra pisem biologiju, pa u petak fiziku....hrvatskog se najvise bojim, velika vecina lektira je ostala neprocitana :/

Imamo isti raspored :)

Kako si spreman sa biologijom i fizikom?

Ja biologiju znam i računam da ću dobiti 5, a fiziku računam da ću pasti ili ako bude sreće proći s bijednih 20%.Ž

Što planiraš upisati? 

13 godina
neaktivan
emerik kaže...

Kolko vremenski traje teorijski test iz hrvatskog u utorak?

Mislim da je 80 ili 90 minuta.

16 godina

Nekako mi se čini da je to premalo vremena za nekih 70-80 zadataka.

AC Milan - IL CLUB PIU' TITOLATO AL MONDO
16 godina
Državna matura 2013

zasto pisete toliko dodatnih predmeta uz hr, mat, eng? zar neki faksevi traze te predmete ili?

15 godina
neaktivan
Državna matura 2013

Esej se pise 180min a ispit 155min to je visa razina za nizu neznam.

13 godina
neaktivan
emerik kaže...

Istina i meni se čini da je premalo, a i prošlogodišnji maturanti su se žaliti da je bilo premalo vremena. Možda čak i nebi bilo premalo kad nebi došao nesretni Tin Ujević i njegova Svakidašnja jadikovka ili Oproštaj na koje moraš potrošiti pola sata da bi pokušao razumjeti, a na kraju ipak ništa ne shvatiš. {#} 

mar123 kaže...

zasto pisete toliko dodatnih predmeta uz hr, mat, eng? zar neki faksevi traze te predmete ili?

Ja pišem biologiju, fiziku i pig. Hrv i engleski mi nisu problem, to sam više manje naučio na pripremama kroz godinu, hrvatski ću samo vikend prije čitat skripte i ponavljat, a esej ne možeš past taman da ti je IQ sobne temperature. Šalim se, ali samo ako si gramatički i pravopisno točan i napišeš 400+ riječi, pišeš općenito o knjizi, ne moraš se ni smjernica držati, imat ćeš 25/40 bodova, dakle skoro pa trojka!

Matematiku za višu razinu ipak treba znati dosta toga, a i pripremiti se dobro.

Biologiju učim već 2 mjeseca, fiziku ni pipnuo, bezveze sam stavio, a pig ću učiti ako preksutra za*ebem biologiju. :) 

13 godina
neaktivan
AFK kaže...

Esej se pise 180min a ispit 155min to je visa razina za nizu neznam.

Esej je 160 minuta, to sam 100% siguran, a ispit ne traje duže od 120 minuta dao bih se okladiti.

16 godina
peterstern9 kaže...
emerik kaže...

Istina i meni se čini da je premalo, a i prošlogodišnji maturanti su se žaliti da je bilo premalo vremena. Možda čak i nebi bilo premalo kad nebi došao nesretni Tin Ujević i njegova Svakidašnja jadikovka ili Oproštaj na koje moraš potrošiti pola sata da bi pokušao razumjeti, a na kraju ipak ništa ne shvatiš. {#} 

mar123 kaže...

Ja pišem biologiju, fiziku i pig. Hrv i engleski mi nisu problem, to sam više manje naučio na pripremama kroz godinu, hrvatski ću samo vikend prije čitat skripte i ponavljat, a esej ne možeš past taman da ti je IQ sobne temperature. Šalim se, ali samo ako si gramatički i pravopisno točan i napišeš 400+ riječi, pišeš općenito o knjizi, ne moraš se ni smjernica držati, imat ćeš 25/40 bodova, dakle skoro pa trojka!

Matematiku za višu razinu ipak treba znati dosta toga, a i pripremiti se dobro.

Biologiju učim već 2 mjeseca, fiziku ni pipnuo, bezveze sam stavio, a pig ću učiti ako preksutra za*ebem biologiju. :) 

a za koje fakseve mislis konkurirat, jer pises hrpu toga.

13 godina
neaktivan

Stomatologija, FSB, Ekonomija, sve ostalo mi je onak čista nesreća.

Kak ti stojiš, što mislis upisat?

PS. evo točnih podataka o trajanju ispita:

http://dokumenti.ncvvo.hr/Drzavna_matura/2012-10-15/vodic_2013.pdf

esej 160 minuta, test 80 minuta 

12 godina
protjeran
AFK kaže...
windforce kaže...
maxy0 kaže...

Sutra.

a u koliko sati pocinje?

13 godina
neaktivan
windforce kaže...

a u koliko sati pocinje?

u 14h.

U postu iznad sam stavio link gdje na 4. stranici imas rasporede svih ispita. 

12 godina
protjeran
peterstern9 kaže...
windforce kaže...

a u koliko sati pocinje?

u 14h.

U postu iznad sam stavio link gdje na 4. stranici imas rasporede svih ispita. 

ty.Nego mi tamo dobijemo olovku/kemijsku i te gluposti ili moramo to poneti?

13 godina
neaktivan
Državna matura 2013

Mislim da nećeš ništa dobiti, moraš sam uzeti svoju kemijsku (koliko vidim, olovku niti ne dozvoljavaju na vecini predmeta)

15 godina
Državna matura 2013

treba vam kemijska olovka crne ili plavi boje, mozete imati bocu vode ali bez one naljepnice, OBAVEZNO ponijeti osobnu iskznicu ili putovnicu, kalkulatore smijete imati koji su vam napisani u ispitnim katalozima i to je to, 

morate jos doci pola sata prije testa(minimalno) tako su nama rekli.

koliko vas pise fiziku u petak?, ja sam se skroz slabo pripšremio za tu fiziku, ciljam na neku dvojku nadam se da cu to moci uz minimalno ponavljanje

Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
12 godina
neaktivan
Državna matura 2013

zanima jel itko zna gdje se polaže matura za državljanine BiH, gdje mogu pronaći potrebne informacije?

15 godina
maxy0 kaže...

moze netko odg? i nesmijesmo imat tehničku?

13 godina
neaktivan
win4crazzy kaže...

treba vam kemijska olovka crne ili plavi boje, mozete imati bocu vode ali bez one naljepnice, OBAVEZNO ponijeti osobnu iskznicu ili putovnicu, kalkulatore smijete imati koji su vam napisani u ispitnim katalozima i to je to, 

morate jos doci pola sata prije testa(minimalno) tako su nama rekli.

koliko vas pise fiziku u petak?, ja sam se skroz slabo pripšremio za tu fiziku, ciljam na neku dvojku nadam se da cu to moci uz minimalno ponavljanje

Koji faks mislis upisat?

maxy0 kaže...
maxy0 kaže...

moze netko odg? i nesmijesmo imat tehničku?

Citiram:

"Pribor

Tijekom pisanja ispita iz Informatike dopušteno je rabiti samo kemijsku olovku 

plave ili crne boje. Nije dopušteno rabiti džepno računalo niti ikakve dodatne 

materijale ili pomagala."

15 godina
Državna matura 2013

@peterstern9

FSB

Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice