Ah ta škola...

poruka: 12.601
|
čitano: 1.757.069
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Ah ta škola...
Znaci on nesmije pisat po ploci i istovremeno govoriti jer je okrenut ledima razredu madaj molim te.
16 godina
neaktivan
Ne smije ti upisat ocjenu iz testa ako nije upisan u dnevnik najmanje 7 dana prije, a za manje, 10-15 minutne testove (koji se ne upisuju izravno već se zbrajaju iz više testica) 5 dana prije
Beware of the sharp edged weapon called human being
13 godina
neaktivan
Ah ta škola...

Pa naravno, nek zbroji. Ali nek ne glumata s njima. Jebiga ljudi zakon je zakon, jednom kad dođe npr. inspekcija njih nije briga što se to stalno tako radi i nitko ne poštuje. Tak isto dok te policajac zaustavi nije njega briga što svi razgovaraju na mobitel dok voze.

Extra wurst
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2014 21:10 (Extra protection).
12 godina
neaktivan
Ah ta škola...

oni mogu šta god hoće,u protivnom,ako se žališ,možeš jedino pojest govno

Only 3 things are infinite - the Universe,human stupidity and WinRar's trial period.
14 godina
Extra protection kaže...

Pa naravno, nek zbroji. Ali nek ne glumata s njima. Jebiga ljudi zakon je zakon, jednom kad dođe npr. inspekcija njih nije briga što se to stalno tako radi i nitko ne poštuje. Tak isto dok te policajac zaustavi nije njega briga što svi razgovaraju na mobitel dok voze.

Ti iz pravilnika čitaš ono što te zanima,u istom pravilniku imaš i obaveze učenika a ne samo prava...Ovo što je napravila nije smijela al bolje ti je imat tu jedinicu nego se posvađat sa profom i onda do kraja škole imat 2 ili 1...

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
13 godina
neaktivan
kivic15 kaže...

oni mogu šta god hoće,u protivnom,ako se žališ,možeš jedino pojest govno

pa da, znam to, kažem ne isplati se radi jedne ocjene pokretat neka sranja, nisam ni ja svet, ali da nam obrazovni sustav ne valja priznaju svi, od ministra do profesora... svi moraju sve znati, nitko ništa ne zna, nitko ništa ne radi, ocjenjuje se po dobrosusjedskim odnosima, diplome se dobivaju za pola prosječne plaće itd... 

jedini radnici koje prizam i poštujem su oni u tvornicama i u primarnom sektoru! (naravno +vojnici, liječnici makar je već i to diskutabilno, sve se svelo na novac)

EDIT: Imam obaveze i sve ih izvršavam, učim od 1. razreda po 4-5 sati na dan (zadaće uračunate) i zato mi je krivo što mi se isto ne vraća.

Extra wurst
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2014 21:45 (Extra protection).
14 godina
neaktivan

Članak 8., stavak 1:

"Pisano provjeravanje

Pod pisanim provjeravanjem podrazumijevaju se svi pisani oblici provjere koji rezultiraju

ocjenom učenikovog pisanoga uratka. Pisano se provjeravanje provodi poslije obrađenih i

uvježbanih nastavnih sadržaja, kontinuirano tijekom nastavne godine."

Eto.

13 godina
neaktivan
GeneralPag1997 kaže...
Znaci on nesmije pisat po ploci i istovremeno govoriti jer je okrenut ledima razredu madaj molim te.

Šta imaš iz pedagogije i psihologije? Znaš li kako funkcionira proces učenja adolescenata?

zelenbic kaže...

Ti iz pravilnika čitaš ono što te zanima,u istom pravilniku imaš i obaveze učenika a ne samo prava...Ovo što je napravila nije smijela al bolje ti je imat tu jedinicu nego se posvađat sa profom i onda do kraja škole imat 2 ili 1...

Evo vam jedan trik.

Kad se svađate s profesorom uvijek ga dovedite pred ravnatelja. Profesori su vezani tromjesečnim ugovorom i znaju da je 90% stvari koje rade nelegalno i velika je šansa da se boje ravnatelja.

12 godina
neaktivan
Onjegin kaže...
GeneralPag1997 kaže...

Šta imaš iz pedagogije i psihologije? Znaš li kako funkcionira proces učenja adolescenata?

zelenbic kaže...

Evo vam jedan trik.

Kad se svađate s profesorom uvijek ga dovedite pred ravnatelja. Profesori su vezani tromjesečnim ugovorom i znaju da je 90% stvari koje rade nelegalno i velika je šansa da se boje ravnatelja.

jel' to onaj koji kruži po školi za vrijeme nastave,s kavom u ruci?! {#}

Only 3 things are infinite - the Universe,human stupidity and WinRar's trial period.
13 godina
neaktivan
kivic15 kaže...

I jednim mrtvim okom...

Ali ravnatelj se mijenja, to je stvar. Novi često glume strogoću i prema profesorima.

12 godina
neaktivan
Onjegin kaže...
kivic15 kaže...

I jednim mrtvim okom...

Ali ravnatelj se mijenja, to je stvar. Novi često glume strogoću i prema profesorima.

netko s max. 30g(ravnatelj/pedagog) se ni u kojem slucaju nece protivit profesorima starijim od njega samog....

13 godina
neaktivan
Defa.psd kaže...

Članak 8., stavak 1:

"Pisano provjeravanje

Pod pisanim provjeravanjem podrazumijevaju se svi pisani oblici provjere koji rezultiraju

ocjenom učenikovog pisanoga uratka. Pisano se provjeravanje provodi poslije obrađenih i

uvježbanih nastavnih sadržaja, kontinuirano tijekom nastavne godine."

Eto.

Nit su obrađeni nit su uvježbani. Samo smo dobili 15 minuta za pročitati i onda je došao test. Pošalješ link? Ionako mi nije na kraju pameti ništa poduzimati, ali tek toliko da imam.

EDIT: u redu je, našao sam http://dokumenti.ncvvo.hr/Dokumenti/pravilnik_vrjednovanje_os_ss.pdf

Extra wurst
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2014 22:10 (Extra protection).
13 godina
neaktivan
Onjegin kaže...
GeneralPag1997 kaže...

zelenbic kaže...

Evo vam jedan trik.

U vecini slucaja ravnatelji i profesori pogotovo stariji koji tamo rade godinama su ti ko prst i nokat osim ako nisu na ratnoj nozi a to ti je tesko saznati.. ako mislite da ste u pravu uz podrsku roditelja morati cete pravdu tjerati van skole uz neke druge institucije.. ljenih,nekorektnih,nepravednih kavi sve znaju biti treba prijaviti i zaliti se na njih postoji jako puno ucitelja i profesora koji broje dane na zavodu za zaposljavanje.. postoje neke skole koje sprovode ocjenjivanje ucitelja/profesora ocjenjuju ih ucenici iako to nije bas nesto ucinkovito na neke profesore/ucitelje moze djelovati pozitivno ako nista drugo barem tom metodom im mozete pokazati sto mislite o njima al ko sto sam vec reko to samo neke skole prakticiraju..

Umjetna inteligencija se ne može suprotstaviti prirodnoj gluposti
15 godina
Ah ta škola...

Jedno pitanje

koliki je prag bio prošlih godina na PMFu smjer fizika i kakav je to faks? 

Drug Lord
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.1.2014 0:02 (Top Bugovac).
17 godina
neaktivan
Ah ta škola...

ispiti do 15min se NE NAJAVLJUJU i upisuju se u pravilu sastrane ili u posebnu rubriku.

izmedju ostalih, postoje rubrike SUDJELOVANJE U NASTAVI ili RAD NA SATU, a koje uvelike pokrivaju nerad, neposluh, zabavljanje, ometanje kao negativne, a isto tako i aktivnost, pisanje i pracenje, upite, znanje kao pozitivne aspekte. 

kao sto je vec receno, svi znaju svoja PRAVA, a nitko "ne zna" svoje OBVEZE.

Prezivanje zvaka, jela, pica, koristenje mobitela, nacin oblacenja, nacin ponasanja propisan je KUCNIM REDOM, i kao takav za posljedicu moze imati sve, od usmenog upozorenja, preko opomene, ukora, opomene pred iskljucenje pa sve do same suspenzije i/ili iskljucenja iz skole. 

Profesor moze ucenika uputiti razrednici/voditeljici/pedagogici/ravnatelju i mogu biti pozvani roditelji. U slucaju opetovanog neprimjerenog ponasanja, profesor moze zatraziti da se uceniku izrece sljedeca pedagoska mjera. 

Svi profesori imaju zavrseno minimalno VSS, dakle fakultet, neki i vise njih, neki uz to i magisterij (i to po starom, a ne po bolonji), te doktorat. Kao takvi su profesija koja s najnizim prosjekom place prema obrazovanju. A oni koji SAMO "cijene" manovale i kompaniju, ti ne cijene zapravo nikoga, jednostavno su neobrazovani i neodgojeni, a to se vidi i na satovima. Uostalom, cemu profesori? Dobro pitanje... npr. srednja skola nije obavezna, cemu uopce upisujete skolu gdje smatrate da profesori nicem ne sluze, ionako SVE imate na google-u i fejsu... 

Najvise od svega mi je zao pametne, odgojene dice koji bi puno vise profitirali u razredima gdje nema, da budem otvoren, kretena... a potonjima je ionako bolje kad su u kaficu nego na satu... 

14 godina
Svi ispiti se najavljuju,do 15 minuta je kratka pisana provjera te se i ona najavljuje
robimarko@gmail.com
12 godina
neaktivan
wifi kaže...

ispiti do 15min se NE NAJAVLJUJU i upisuju se u pravilu sastrane ili u posebnu rubriku.

izmedju ostalih, postoje rubrike SUDJELOVANJE U NASTAVI ili RAD NA SATU, a koje uvelike pokrivaju nerad, neposluh, zabavljanje, ometanje kao negativne, a isto tako i aktivnost, pisanje i pracenje, upite, znanje kao pozitivne aspekte. 

kao sto je vec receno, svi znaju svoja PRAVA, a nitko "ne zna" svoje OBVEZE.

Prezivanje zvaka, jela, pica, koristenje mobitela, nacin oblacenja, nacin ponasanja propisan je KUCNIM REDOM, i kao takav za posljedicu moze imati sve, od usmenog upozorenja, preko opomene, ukora, opomene pred iskljucenje pa sve do same suspenzije i/ili iskljucenja iz skole. 

Profesor moze ucenika uputiti razrednici/voditeljici/pedagogici/ravnatelju i mogu biti pozvani roditelji. U slucaju opetovanog neprimjerenog ponasanja, profesor moze zatraziti da se uceniku izrece sljedeca pedagoska mjera. 

Svi profesori imaju zavrseno minimalno VSS, dakle fakultet, neki i vise njih, neki uz to i magisterij (i to po starom, a ne po bolonji), te doktorat. Kao takvi su profesija koja s najnizim prosjekom place prema obrazovanju. A oni koji SAMO "cijene" manovale i kompaniju, ti ne cijene zapravo nikoga, jednostavno su neobrazovani i neodgojeni, a to se vidi i na satovima. Uostalom, cemu profesori? Dobro pitanje... npr. srednja skola nije obavezna, cemu uopce upisujete skolu gdje smatrate da profesori nicem ne sluze, ionako SVE imate na google-u i fejsu... 

Najvise od svega mi je zao pametne, odgojene dice koji bi puno vise profitirali u razredima gdje nema, da budem otvoren, kretena... a potonjima je ionako bolje kad su u kaficu nego na satu... 

ma ku*ac je kucni red....imam jednu u razredu,oblaci se ko najveci klosar,metal majice i ta njesra i u biljeznicu iz vjeronauka crta neke pentagrame,pitaj boga sta sve ne crta i uvik ima 5....ja imam svaki domaci i znam sve sta me pita,al iz inata ne zelim nista radit zbog nepravne navedene u 1. recenici....

16 godina
neaktivan
kivic15 kaže...

ma ku*ac je kucni red....imam jednu u razredu,oblaci se ko najveci klosar,metal majice i ta njesra i u biljeznicu iz vjeronauka crta neke pentagrame,pitaj boga sta sve ne crta i uvik ima 5....ja imam svaki domaci i znam sve sta me pita,al iz inata ne zelim nista radit zbog nepravne navedene u 1. recenici....

Wow, čovječe. U kućnom redu nije navedeno da se ljudi oblače po tvom ukusu nego pristojno. Dok god odjeća pokriva sve što treba i izravno ne vrijeđa nekoga u redu je.

Beware of the sharp edged weapon called human being
17 godina
neaktivan
robimarko kaže...
Svi ispiti se najavljuju,do 15 minuta je kratka pisana provjera te se i ona najavljuje

nope... jednako kao sto se ne najavljuje usmeno ispitivanje... 

kivic15 kaže...

a ti i dalje tiraj inat... ne znam samo kome radis stetu... 

13 godina
neaktivan
wifi kaže...

Usmeno ispitivanje, poznato kao najnepoštenija stvar u povijesti našeg školstva.

Onaj tko odgovara u prvom mjesecu školovanja odgovara 2 lekcije, dobije 5. Onaj tko odgovara u zadnjem mjesecu školovanja odgovara 10 puta više sadržaja.

Profesorov ljubimac odgovara 10 minuta na najlakša pitanja, onaj kojeg profesor mrzi odgovara sat vremena, po mogućnosti ono što je trebalo skinuti s Interneta za domaći rad.

Najbolje bi bilo kad bi svi odgovarali ista pitanja, s ponuđenim odgovorima, pod šifrom umjesto imena. Kad bi samo postojao način...

12 godina
neaktivan
wifi kaže...
robimarko kaže...

kivic15 kaže...

a ti i dalje tiraj inat... ne znam samo kome radis stetu... 

štetu ne radim nikome,ima i gorih od mene koji su joj prijetili,pa su joj draži negoli ja,ili iz ''straha''(mada ne znam koliko se mozes bojat 14-o godisnjaka)....al ajde,to je vjeronauk....jedino sta mogu rec je: dabogda ga ukinili iz skole

17 godina
neaktivan
Onjegin kaže...

Usmeno ispitivanje, poznato kao najnepoštenija stvar u povijesti našeg školstva.

Onaj tko odgovara u prvom mjesecu školovanja odgovara 2 lekcije, dobije 5. Onaj tko odgovara u zadnjem mjesecu školovanja odgovara 10 puta više sadržaja.

Profesorov ljubimac odgovara 10 minuta na najlakša pitanja, onaj kojeg profesor mrzi odgovara sat vremena, po mogućnosti ono što je trebalo skinuti s Interneta za domaći rad.

Najbolje bi bilo kad bi svi odgovarali ista pitanja, s ponuđenim odgovorima, pod šifrom umjesto imena. Kad bi samo postojao način...

gluposti... usmeno ispitivanje je daleko bolje nego pismeno, pogotovo u velikim razredima gdje je pismeno ispitivanje jedino dobro za kampanjce i prepisivace, a u danasnje vrime kad je gotovo nemoguce sprijecit prepisivanje rezultati pokazuju da "snalazljivi" dobiju bolje ocjene od onih koji samostalno rijese ispit, i na kraju imas potpuno nerealne ocjene gdje tudumi skupljanjem podataka s 5 strana i salabahtera dobiju super ocjene, a oni koji se uzdaju u sebe, i nesto su doista i naucili nastradaju... svakome se moze dogodit da na usmenom nije spreman, ali isto tako svatko moze dobit priliku da tu ocjenu ispravi... usmeno ipak ne odgovara kampanjcima jer u bilo kojem trenutku mogu biti ispitani i znatno je teze izvuc se ukoliko nemas veze s mozgom. 

U krivu si i za kolicinu gradiva. Onaj tko odgovara na pocetku mozda ima prednost u samom startu, ali isto tako ga u sljedecem ispitivanju ceka citavo gradivo od zadnjeg ispitivanja do trenutnih tema. Isto tako, tebi apsolutno nitko ne brani da se u samom startu javis i odgovaras na "laka" pitanja. 

ucenici sami izgradjuju "fantazije" o ljubimcima i mrznji. mislim aloooo, ako je itko kriv za "odnose" u razredu izmedju ucenika i profesora, onda je to ucenik, svojim ponasanjem, stavom, radom, arogancijom. cesto u isto vrime na ploci budu po dva ucenika, i sto kada se pita jednog, taj ne zna, a onda isto pitanje dobije drugi ucenik koji to zna? pitanja su ista, a ispada da je ovaj drugi "ljubimac", a prvog se "mrzi". po kojoj to logici? oboje imaju isto pitanje, samo sto jedan zna i radi, drugi ne. a najteze je opcenito bit samokritican, pa onda ajde reci, iskreno priznaj i sebi i roditeljima sto ne valja, a ne "profesor mene mrzi"... 

postoji mogucnost, ovisi o uvjetima u skoli, a to je pisanje ispita na racunalu, moodle, propyx, google it... pismeni ispiti bi trebali bit isto takvi, ali s obzirom na prepisivanje, salabahtere itd. to opet unistava citavi smisao... 

kivic15 kaže...

štetu ne radim nikome,ima i gorih od mene koji su joj prijetili,pa su joj draži negoli ja,ili iz ''straha''(mada ne znam koliko se mozes bojat 14-o godisnjaka)....al ajde,to je vjeronauk....jedino sta mogu rec je: dabogda ga ukinili iz skole

najgore od svega je kad se ides usporedjivat s drugima, i to obicno gorima... sto ne kazes, hmmmm, pa ima boljih od mene... 

inace, slazem se, vjeronauk je jedna od stavi kojima je misto u crkvi, tako da sto se mene tice, vjeronauk, etika, politika i gospodarstvo, itd... ima predmeta i predmeta koji popunjavaju satnicu naustrb strucnih predmeta kojih cesto bude nedovoljno sati. 

13 godina
neaktivan
wifi kaže...

gluposti... usmeno ispitivanje je daleko bolje nego pismeno, pogotovo u velikim razredima gdje je pismeno ispitivanje jedino dobro za kampanjce i prepisivace, a u danasnje vrime kad je gotovo nemoguce sprijecit prepisivanje rezultati pokazuju da "snalazljivi" dobiju bolje ocjene od onih koji samostalno rijese ispit, i na kraju imas potpuno nerealne ocjene gdje tudumi skupljanjem podataka s 5 strana i salabahtera dobiju super ocjene, a oni koji se uzdaju u sebe, i nesto su doista i naucili nastradaju... svakome se moze dogodit da na usmenom nije spreman, ali isto tako svatko moze dobit priliku da tu ocjenu ispravi... usmeno ipak ne odgovara kampanjcima jer u bilo kojem trenutku mogu biti ispitani i znatno je teze izvuc se ukoliko nemas veze s mozgom. 

Ili da, khm khm, profesor ne dozvoli učenicima da prepisuju? 

Koliko je to teško: trebaju nam ogledala za stražnju stranu razreda: 200Kn. Treba nam osoba s minimalno pola mozga: većina profesora. Trebaju nam odvojene klupe bez daske ispod.

Meni je sad sve svejedno. Nikad nisam prepisivao, prolazio sam peticom sve osim prvog razreda, ni na jedan faks koji sam želio ne mogu upasti.

Vrijeme je da budem novinar ili profesor engleskog.

13 godina
neaktivan
Onjegin kaže...
wifi kaže...

Koliko je to teško: trebaju nam ogledala za stražnju stranu razreda: 200Kn. Treba nam osoba s minimalno pola mozga: većina profesora. Trebaju nam odvojene klupe bez daske ispod.

Meni je sad sve svejedno. Nikad nisam prepisivao, prolazio sam peticom sve osim prvog razreda, ni na jedan faks koji sam želio ne mogu upasti.

Zašto? Koji su to faksevi? Koji predmeti su te zajbli?

Extra wurst
17 godina
neaktivan
Onjegin kaže...

{#} {#}

sto si ti bistar, pa to zemlja nema... triba te odma dat za premijera, mozda zemlja izidje iz krize...

a koji to profesor DOPUSTA da mu se prepisuje na ispitu? helllouuu.... 

a kad vec spominjes glupa rjesenja, koja btw nicem ne sluze, eto, dacu ti 200kn, ti mi nadji ogledalo sirine 8m (prosjecni razred) i visine barem 1-1.5m. na kojem ti to planetu zivis? i sto ce to ogledalo tocno pokazat? neciju guzicu mozda? 

ne triba ti profesor, treba ti fuckin' osobni zastitar koji ce visit nad ucenikom, inace ce svaki uspit prepisat bar nesto... ako toga nisi svjestan, onda si ili naivan, ili blesav, biraj... zato i je bolje usmeno ispitivanje, sanse za izvlacenje informacija od ostalih kad si isprid ploce su minimalne, a zato to i ne odgovara lincinam, jer ne postoji sansa da se izvuku... 

mda... a jesu ti i odvojene klupe po 200kn komad? i da nisi ti mozda (tj. mama) dobila 100milijuna eura na lotu za izmjenu svih klupa u skoli? 

zaboravia si politicar kao profesiju, jedino tamo nekvalificirani ljudi mogu odlucivat o stvarima o kojima nemaju pojma... a stavit novinare (danas je zalosno, ali skoro svatko moze bit) i profesore (koji dan-danas imaju minimalno VSS) je odraz drustva u kojem su vecina ljudi poslusne ovce koje zderu sve sto im se servira... 

14 godina
neaktivan
wifi kaže...

Jako puno profesora na fakultetu dopušta da se prepisuje (prave se ludi), a kamoli u srednjoj.

Profesoru se obično neda dolaziti na jesenske, ljetne rokove, pa sve pusti na prethodnom roku da prepišu i rješena stvar.

Čisto sumnjam da netko od profesora u srednjoj ne radi istu stvar (pustiti da prepiše da svi prođu i da ne bude problema).

Na pismenom ispitu ne postoji bolji i lošiji način rješavanja zadatka, iako su neki postupci kraći i elegantniji od drugih, nego se oni prvenstveno djele na ispravne i neispravne! - Boris Halasz
17 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže..

Jako puno profesora na fakultetu dopušta da se prepisuje (prave se ludi), a kamoli u srednjoj.

Profesoru se obično neda dolaziti na jesenske, ljetne rokove, pa sve pusti na prethodnom roku da prepišu i rješena stvar.

Čisto sumnjam da netko od profesora u srednjoj ne radi istu stvar (pustiti da prepiše da svi prođu i da ne bude problema).

Osim ako se nesto nije promijenilo, ispiti na fakultetu su u praksi uvijek bili pismeni+usmeni, tako da ti je uzalud pismeni ako roknes na usmenom... mozda se sve i prominilo s bolonjom... cinjenica je da je prije npr. matematiku na FESB-u prolazilo 2-3 ucenika od njih 100 prijavljenih, i to na pismenom, a onda dolazi jos gore, a i kod ostalih predmeta prolaznost nije bila visa od 20-30% po izlasku. A sad bolonja, pa to je komedija, i svejedno se neki zale kako im je jaaaaako tesko... 

takav profesor koji bi pusta nekoga je najobicnija budala jer sebi rusi kredibilitet, i kao takav ce sebe vrlo lako dovuc na los glas... uostalom, kako ocijenit ispit gdje svi imaju 4-5? onda ne valja ili ispit ili nesto u provedbi, jer u normalnoj distribuciji bi trebalo bit najvise ocjena 3, a podjednako parova 2-4 i 1-5. 

ajde mi objasni, u cemu je onda razlika, prozvat nekoga i namjerno mu dat laka pitanja, tipa 2+2= i dat ispit kojeg ce svi prepisat... kakav je to profesor u srednjoj koji svjesno dopusta takvo prepisivanje. pa radje onda nebi nista ni pisa, nek ofrlje podili ocjene i bok... pa takav profesor je uvreda za profesiju i sve ucenike koji nesto i JESU ucili, jer izjednacava radisne s linim ucenicima... svatko ko drzi do sebe takvo sto nece dopustit... 

al, evo, napisite ovdi otvoreno nacine na koji prepisujete pa nek onda netko kaze kako je pojedine metode moguce sprijeciti ili ne...

evo prvo, napisat na ruku neke stvari, ili citavi salabahter zalipit na podlakticu. stavit salabahter izmedju nogu. stavit mobitel izmedju nogu. itd, itd. na koji mot, osim pukom slucajnoscu mozes takve stvari sprijecit. mozda prije ispita sve poslat u mup na pretres i onda ih dovest u onim piturskim odjelima pod strogom pratnjom... a i tada, kako u razredima s 30 ucenika sprijecit dosaptavanje kad se zna da se ispiti drzavne mature provode u istim tim razredima gdje bude jedna trecina ucenika koja je tamo inace i to prilicno odmaknuti jedan od drugog s jasnim posljedicama. ajde mi nadji primjer gdje je netko zbog prepisivanja na jednom ispitu izgubia ocjene iz svih predmeta ili je upucen na polaganje predmetnog/razrednog ispita, jer to je ekvivalent... TO NECES NAC! A da je tako, onda bi se svi dobro zamislili vridi li im a) prepisivat; b) dosaptavat prepisivacu i sebe ugrozit. 

14 godina
neaktivan
wifi kaže...

Na svakom fakultetu će se naći profesora koji će jednostavno pustiti studenta/studente. Ali na svakom fakultetu sigurno ima barem jedan profesor koji traži znanje, i onda se takav prozove zadrtim, teškim, i sl. Ne znam kakva je situacija sa FESB-om, ali znam da je na FSB-u dugo sve do prije par godina profesori koji predaju predmete na 2. i 3. godini i predmeti u kojima se traži znanje iz Mat1 i Mat2 jednostavno žalili da im studenti ne znaju derivirat razlomak, integrirat običnu funkciju parabole i sl. Krivac za to su preniski kriteriji na Mat1 i Mat2. Ostale predmete da ne govorim kada su ovi osnovni i trebali bi biti najteži na 1. godini, a studenti nemaju ni osnovno znanje iz njih.

Sada su postrožili (uveli zadaće+usmene+teži zadatci na pismenim/kolokvijima) pa je sada stanje bolje, ali i dalje je to daleko od primjera FER-a gdje se kroz Mat1 traži shvaćanje teorije i povezivanje iste sa rješavanjem zadataka.

Većina profesora olabavi kriterije, ili čak pusti studente, pa se onda kasnije naleti na teže kolegije kroz koje se to znanje traži i onda nastane frka. U srednjoj, s obzirom na puno manju profesionalnost profesora u usporedbi sa profesorima na fakultetu, vjerojatno je puno više takvih slučajeva.

Cilj bolonje je upravo u tome da se poveća broj ljudi sa završenim fakultetima, da se statistike poprave i potakne razvoj zemlje kroz "kvazi-obrazovanje". Danas se svaku budalu u srednjoj mora pustiti jer je jednostavno postalo sramotno biti bez srednje škole. Lako bi moglo biti za par godina sa fakultetima, jer danas skoro pa svi studiraju. Do prije 30 godina nije bilo tako koliko čujem, fakulteti su bili i teži i sve je bilo puno urednije.

Danas imaš FER-ovce/FSB-ovce, PMF-ovce, i slične koji ni nemaju opće kulture, a kamoli kvalitetno znanje iz svog područja. Naravno, imaš i onih koji uz učenje sa strane nauče izvrsno i ovladaju gradivom i rade kvalitetan posao kasnije, ali takvih je danas puno manje nego prije, jer je kvaliteta i kriteriji na faksu opali.

Na pismenom ispitu ne postoji bolji i lošiji način rješavanja zadatka, iako su neki postupci kraći i elegantniji od drugih, nego se oni prvenstveno djele na ispravne i neispravne! - Boris Halasz
13 godina
neaktivan
wifi kaže...

{#} {#}

sto si ti bistar, pa to zemlja nema... triba te odma dat za premijera, mozda zemlja izidje iz krize...

1. a kad vec spominjes glupa rjesenja, koja btw nicem ne sluze, eto, dacu ti 200kn, ti mi nadji ogledalo sirine 8m (prosjecni razred) i visine barem 1-1.5m. na kojem ti to planetu zivis? i sto ce to ogledalo tocno pokazat? neciju guzicu mozda? 
  2. ne triba ti profesor, treba ti fuckin' osobni zastitar koji ce visit nad ucenikom, inace ce svaki uspit prepisat bar nesto... ako toga nisi svjestan, onda si ili naivan, ili blesav, biraj... zato i je bolje usmeno ispitivanje, sanse za izvlacenje informacija od ostalih kad si isprid ploce su minimalne, a zato to i ne odgovara lincinam, jer ne postoji sansa da se izvuku... 
  3. mda... a jesu ti i odvojene klupe po 200kn komad? i da nisi ti mozda (tj. mama) dobila 100milijuna eura na lotu za izmjenu svih klupa u skoli? 

1. Da li ti kad kupuješ pločice za kuhinju tražiš pločicu oblika sobe ili kupuješ male pločice pa ih redaš?

2. Treba ti profesor.

3. Ne znam jesi li znao, ali klupe do sada nisu sastavljali učenici sami sebi nego su kupovane.

Kad napuniš 13 godina i budeš koristio mozak onda možemo o nečemu pričati. Pfff.

15 godina
Onjegin kaže...
wifi kaže...

{#} {#}

1. a kad vec spominjes glupa rjesenja, koja btw nicem ne sluze, eto, dacu ti 200kn, ti mi nadji ogledalo sirine 8m (prosjecni razred) i visine barem 1-1.5m. na kojem ti to planetu zivis? i sto ce to ogledalo tocno pokazat? neciju guzicu mozda? 
  2. ne triba ti profesor, treba ti fuckin' osobni zastitar koji ce visit nad ucenikom, inace ce svaki uspit prepisat bar nesto... ako toga nisi svjestan, onda si ili naivan, ili blesav, biraj... zato i je bolje usmeno ispitivanje, sanse za izvlacenje informacija od ostalih kad si isprid ploce su minimalne, a zato to i ne odgovara lincinam, jer ne postoji sansa da se izvuku... 
  3. mda... a jesu ti i odvojene klupe po 200kn komad? i da nisi ti mozda (tj. mama) dobila 100milijuna eura na lotu za izmjenu svih klupa u skoli? 

1. Da li ti kad kupuješ pločice za kuhinju tražiš pločicu oblika sobe ili kupuješ male pločice pa ih redaš?

2. Treba ti profesor.

3. Ne znam jesi li znao, ali klupe do sada nisu sastavljali učenici sami sebi nego su kupovane.

Kad napuniš 13 godina i budeš koristio mozak onda možemo o nečemu pričati. Pfff.

1. Cijena ista
  2. Nisi shvatio
  3. Opet nisi shvatio

Ne pristran sam, ali moje skromno mišljenje je da nisi dobro pročitao wifijev post

Drug Lord
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice