Ah ta škola...

poruka: 12.601
|
čitano: 1.764.636
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Ah ta škola...
PLASMAorLCD kaže...

Upravo zato i pitam. Nista ne radim, 4,2 prosjek. Glupost najveca. Ako prodes prosao si sa 4...

Sve ti ovisi koja se skola. MIOC (ST) nije toliko lagan da ga samo tako mozes proc. Bar za osobe koje nemaju neko predznanje ili mogu dosta zapamtit na satu.

15 godina
Ah ta škola...

Osnovna ti je ,posebno u nižim razedima, na neki način igra. To je jednostavno različito od srednje, a i razmišljanje osnovnoškolca je različito od razmišljanja srednjoškolca. Potpuno je različito. Nije tu razlika u gradivu već u odnosu učenik-profesor, učenik-škola itd. 

@bobica257 sve ćeš shvatiti kad dođeš u srednju.

Open Source!
15 godina
Ah ta škola...

Ja skoro ne radim ništa, izvlačim se na inteligenciju uvijek. Recimo fiziku, ovi naštrebaju sve i pjevaju. Kad ih pita nešto logički, gotovo muče. Ja nikad ne taknem teoriju, najčešće na satu zapamtim, i kad dođem odgovarat postavi mi jedno jedino pitanje koje za sobom povlači još 3 logičke radnje i to treba objasnit. To odgovorim i dobijem 5. Onda se ovi iz razreda bune, njega ste pitali jedno pitanje, a nas pitate puno više. Onda je rekla, meni je bitno da on zna o čemu govori, da zna odakle je nastala formula. 70% vas samo nauči formuli i dođe odgovarat.

I don't give a fu*k
15 godina
Fićo_CoD 5 kaže...
El Maniachi kaže...

eo nažalost 90% padam godinu, ostala su mi 3 predmeta,i cini mi se da cu ta tri past,..nevjerojatno..

Ajde ajde samo polako, pamet u glavu, drzimo ti fige. Koja su to 3 predmeta?

zasto bi mu drzali fige ? nije takao knjige i sad pada , pa neka padne kad je tako zasluzio , pun mi je vise qurac popustanja ovima da ne padnu godinu a meni ne mogu dat jednu ocjenu da prodem s 3.5

16 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

zasto bi mu drzali fige ? nije takao knjige i sad pada , pa neka padne kad je tako zasluzio , pun mi je vise qurac popustanja ovima da ne padnu godinu a meni ne mogu dat jednu ocjenu da prodem s 3.5

e tu se slažem... ne mogu vjerovati da će netko proći s 3.5 koji se ništa ne trudi (ne ti konkretno) i ja koji ću proći 4,46 (ako mi neće dati tu jednu ocjenu). Nije mi jasno kako netko može imati bolje ocjene od mene, a ne radi ništa cijelu godinu... kad tako nešto vidim zgade mi se ove naše škole i profesori

Mala moja dajem ti na znanje, sila masi daje ubrzanje. Dvije ploče, jedan izloator, mala moja to je kondenzator :D
16 godina
neaktivan
Vapor kaže...

Ja skoro ne radim ništa, izvlačim se na inteligenciju uvijek. Recimo fiziku, ovi naštrebaju sve i pjevaju. Kad ih pita nešto logički, gotovo muče. Ja nikad ne taknem teoriju, najčešće na satu zapamtim, i kad dođem odgovarat postavi mi jedno jedino pitanje koje za sobom povlači još 3 logičke radnje i to treba objasnit. To odgovorim i dobijem 5. Onda se ovi iz razreda bune, njega ste pitali jedno pitanje, a nas pitate puno više. Onda je rekla, meni je bitno da on zna o čemu govori, da zna odakle je nastala formula. 70% vas samo nauči formuli i dođe odgovarat.

Mi fiziku moramo učiti "napamet" za usmeni. Profesorica kaže ime lekcije i mi mora reći sve što smo pisali o toj lekciji. Nekima to predstavlja problem jer misle da moraju naučiti od riječi do riječi, a onda kad nešto zaborave gotovi su. A uz to, naravno i ovo što si ti rekao, ne znaju sami zaključiti

Najbolji broj je 73.73 je 21. prosti broj.Njegov zrcalni par, 37, je 12.,a njegov zrcalni par, 21,je nastao množenjem brojeva sedam i tri.U binarnom sustavu, 73 je palindrom: 1-0-0-1-0-0-1.
16 godina
neaktivan
xDinichx kaže...

e tu se slažem... ne mogu vjerovati da će netko proći s 3.5 koji se ništa ne trudi (ne ti konkretno) i ja koji ću proći 4,46 (ako mi neće dati tu jednu ocjenu). Nije mi jasno kako netko može imati bolje ocjene od mene, a ne radi ništa cijelu godinu... kad tako nešto vidim zgade mi se ove naše škole i profesori

Ocigledno je taj netko inteligentniji od tebe pa ne mora raditi nista. Takoder je tu i malo srece ukljuceno. Ja bih iskoristio povijest pa bi se prvi javio samo 2 lekcije, a onda me sljedecih 10 ne bi pitala, nego bi u sljedecem krugu opet odgovarao 2 lekcije. Naucite se malo izborit za sebe, nije rad jedino oruđe u životu. Treba znat i ne radit.

15 godina
Vapor kaže...

I ja manje više tako. Kontrolni uvijek uradim sa 100%, a dan prije je nisam ni otvorio. Jednostavno je lako učim i pamtim što se ne može reći za njemački.  Dobar dio razreda će imati 5 njemački i oni ga nauče onako kao ja fiziku. Ja kolio se god trudio dobijem iz kotrolnog gotvo uvijek 3. I obično mi fali jedan ili pola boda do 4. Tako mi je u dva testa iz gramatike ove godine falio bod do 4(od 50-60 bodova). Zbog toga ću sada imati tri njemački. Ovi drugi se uopće ne muče sa njim koliko ja. No treba uzeti u obzir da su ga mnogi od njih učili u osnovnoj školi za razliku od mene i ovo je prirodoslovno-matematička gimnazija pa ga ja po zakonu ne bi uopće trebao imati. No sa fizikom je druga priča. Sa njom se dosta muče da je nauče, za razliku od mene. 

Open Source!
16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
xDinichx kaže...

Ocigledno je taj netko inteligentniji od tebe pa ne mora raditi nista. Takoder je tu i malo srece ukljuceno. Ja bih iskoristio povijest pa bi se prvi javio samo 2 lekcije, a onda me sljedecih 10 ne bi pitala, nego bi u sljedecem krugu opet odgovarao 2 lekcije. Naucite se malo izborit za sebe, nije rad jedino oruđe u životu. Treba znat i ne radit.

Ne, nije inteligentniji jer bi se to vidjelo kroz godinu... vidjelo bi se tako da taj isti ne provaljuje glupe fore, još gluplja zapažanja i još gluplja logička zaključivanja...

to šta se on na svoju "simpatičnost" izvlači to uopće nije pošteno i ne znam kako to profesori ne uviđaju...

Mala moja dajem ti na znanje, sila masi daje ubrzanje. Dvije ploče, jedan izloator, mala moja to je kondenzator :D
16 godina
neaktivan
xDinichx kaže...

Ne, nije inteligentniji jer bi se to vidjelo kroz godinu... vidjelo bi se tako da taj isti ne provaljuje glupe fore, još gluplja zapažanja i još gluplja logička zaključivanja...

to šta se on na svoju "simpatičnost" izvlači to uopće nije pošteno i ne znam kako to profesori ne uviđaju...

To je druga stvar ako je glup, a postize takve rezultate, ali opet je i pametan ako se tako izvlaci.

14 godina
Ah ta škola...

Ja OBOŽAVAM ljude koji uče napamet. Koji je to smjeh kad nauči pa profesor malo preobliči pitanje,a učenik u šoku. Ili kad nije odlično naučio pa profesor pita, a on odgovara, i ne može se sjetit koja je sljedeća riječ u definiciji, pa pobrka sve i izvali glupost

O tempora, o mores !
15 godina
Ah ta škola...

Ja nisam sposoban naučit ništa napamet. Ja sam se uvijek mučio s učenjem pjesmica napamet u 5,6 razredu. Najlakše mi je naučit s nekakve pregledne skripte, to fotografski zapamtim.

I don't give a fu*k
16 godina
protjeran
Mitsuoka kaže...

Srednja ti gleda snalazljivost, a ne strebanje {#}

Ta tvoja mora da je neka posebna.

Srednja ti gleda cisto strebanje, za snalazljivost te nitko ne pita ukoliko znas lekciju na pamet.

Ako je jedini zivot koji imam onaj na BUG-u, da li to znaci da ja nemam zivota?
16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
Mitsuoka kaže...

Srednja ti gleda cisto strebanje, za snalazljivost te nitko ne pita ukoliko znas lekciju na pamet.

Mislim da sam zavrsio srednju skolu i nikad nista nisam naucio napamet, niti sam ikakve lekcije ucio... U skoli sto bi zapamtio ili preko odmora procitao i to je to...
Najveci problem mi je bio u 4. srednje nabavit od nekoga dnevnik iz kemije i napravit svoj, te nacrtat aparature i objasnit pokuse koje smo radili u labu.

15 godina
neaktivan
Ah ta škola...

Najgore ti je kad imaš profesora iz Povijesti koji traži da napamet naučiš lekciju i poslije mu to recitiraš.Uglavnom svi imamo 4 i 5,ali ima specijalaca kojima se to neda pa čitaju iz knjige za 2.

BF:BC2 ingame:xRALEx----------http://e-sport.hr/
15 godina
neaktivan
Ah ta škola...

Da, najlakse mi je vidom zapamtit. Ne mogu reci da imam fotografsko pamcenje (ustvari ni blizu toga rofl) ali kad nesto ucim stavim to ispred sebe, procitam par puta i zapamtim gdje su glavne rijeci i pocetke definicija, te kad me pita jednostavno se sjetim gdje se nalazilo na papirima/knjizi, a dalje samo od sebe dode...

Mes que un Club! FCBarcelona!
14 godina
neaktivan
Ah ta škola...
Ja najbolje učim ujutro.Mogu u 1h i po 50-tak stranica bez problema.Navečer mi se spava, a popodne nemam volje.A ujutro mi je škola :(.I onda lijepo nedjeljom od 8 do 10 naučim za cijeli tjedan.
15 godina
protjeran
Mitsuoka kaže...
xDinichx kaže...

To je druga stvar ako je glup, a postize takve rezultate, ali opet je i pametan ako se tako izvlaci.

BIti pametan i inteligentan nije isto btw ... kralju pozdrav iz Splitskog Mioca --- > Nema sanse da se prođe ako se ne uci ode to zaboravite 

Ja se isto izvlacim na inteligenciju ali to ti prolazi par miseci i onda kasnije zaboravi ...zato sam pocea ucit ;) 

EDIT : Ukratko

Pametan -- Količina znanja kojeg posjeduješ 

Inteligentan ---Snalaženje u novonastalim situacijama (problemima) , te uspješnost svladavanja tih problema 

MasterOdisasteR
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.6.2011 23:11 (Maharaja).
14 godina
neaktivan
Ah ta škola...
Ja sam se cili prvi razred izvuka na inteligenciju.Malo vamo, malo tamo.Ali ono, nije sad da sam ajnstajn, ali da mogu sa 5 proci bez problema-mogu.I ono, znam da znam da se nikad necu boriti za dva ;)
16 godina
odjavljen
Mentalist kaže...
Mitsuoka kaže...

To je puno izraženije u tehničkim školama, ti si u takvoj školi u kojoj moraš učiti napamet. Nema ti druge.

...
14 godina
Mitsuoka kaže...
PLASMAorLCD kaže...

Upravo zato i pitam. Nista ne radim, 4,2 prosjek. Glupost najveca. Ako prodes prosao si sa 4...

Sve ti ovisi koja se skola. MIOC (ST) nije toliko lagan da ga samo tako mozes proc. Bar za osobe koje nemaju neko predznanje ili mogu dosta zapamtit na satu.

4.3 MIOC zg,niš ne radim.samo za natjecanje iz fizike.

griješiti je ljudski al je osjećaj božanski
16 godina
neaktivan
Maharaja kaže...

BIti pametan i inteligentan nije isto btw ... kralju pozdrav iz Splitskog Mioca --- > Nema sanse da se prođe ako se ne uci ode to zaboravite 

Ja se isto izvlacim na inteligenciju ali to ti prolazi par miseci i onda kasnije zaboravi ...zato sam pocea ucit ;) 

EDIT : Ukratko

Pametan -- Količina znanja kojeg posjeduješ 

Inteligentan ---Snalaženje u novonastalim situacijama (problemima) , te uspješnost svladavanja tih problema 

Je falija san gori...

BTW Ima šanse, doduše ne prolaziš preko 3 onda i moraš učit za ispravit fiziku na 2 al ajde {#}

90% ekipe mi je bilo u MIOCu tu, nekoliko ih je učilo masu, nekoliko je prolazilo s 5, a uz treninge nisu mogli učit puno, a jedan ne bi ništa učia... samo bi vježba mat. jer mu je to bilo napaljujuce {#} a vjerojatno znaš i Filu koji je tu već 5-tu godinu

14 godina
neaktivan
uh tu sve neki odlikaši...

Prosjek 2,34, Ruđer smjer elektrotehnika..... 4. Godina....

mislim da padam matematiku :(
16 godina
neaktivan
kingmedo kaže...

To je puno izraženije u tehničkim školama, ti si u takvoj školi u kojoj moraš učiti napamet. Nema ti druge.

Al mentalist nije isto u gimnaziji? Bar bih to pretpostavio iz njegove teme kako naći curu jer je po onome bilo dosta zenskih u njegovoj skoli.

16 godina
protjeran
Crazyman666 kaže...
uh tu sve neki odlikaši...

Prosjek 2,34, Ruđer smjer elektrotehnika..... 4. Godina....

mislim da padam matematiku :(

Ma tesko da padas ipak je to zavrsna godina oni mole Boga da te ispale iz skole da te se rijese.To ti je sve plasenje   za ne znam koji cilj.Mene su plasisli e past ces iz matematike, ovako onako, kad je doslo, poklonila nam svima dvice, ionako je imala materijala da nas obori vise od pola.Ni profama ne ide u korist obarat toliko, kolko mi mislimo, sta onda ispade mi smo tupi a oni jos gori sto ne umiju da nam priblize gradivo, posebno u cetvrtom razredu.Ne brini se procic ces 99% onih 1 % ostaje da ti je profa pravi ludak  {#}{#} il da nemas ni jedne pozitivne u dnevniku{#}{#}

http://s3.ba.bitefight.org/user/bite/132359
16 godina
odjavljen
Mitsuoka kaže...
kingmedo kaže...

Al mentalist nije isto u gimnaziji? Bar bih to pretpostavio iz njegove teme kako naći curu jer je po onome bilo dosta zenskih u njegovoj skoli.

Pa to kažem. U gimnaziji je što znači da je osuđen na "bubanje" napamet.

...
15 godina
Bera kaže...
FiCoO kaže...
Bera kaže...
FiCoO kaže...
Bera kaže...

Ovako jel mi netko moze pojasniti nesto.

Znam da su razvikane skole V i XV gimnazije. Citam po netu da za X prea 57 bodova a za XV Mioc 56 ili tak nekako. Ja cu vjerovatno imati 59-60 bodova, sad dali cu ja moci upisati u V ili XV, dali se mijenjaju ti bodovni pragovi, jer me frendovi uvjeravaju da treas imat 5.0 za MIOC i V, plsss help?

dakle moj prvi savjet je: idi u 10.{#} jer i ja idem tamo a ipak si i ti zidov ko i ja ali u minecraftu xD 

drugo: netreba ti 5.0 ali ti treba min. 61 bod jer po pravilu ucenik mora upast u skolu sa maximalnim brojem bodova sto moze dobiti od ucenja + vladanje

Sad citam za tu X  bodovni prag 57 bodova, ti ces ici u nju????

Koji smjer, opći ili matematički??

Sto mislis hocu moci ja upasti u V,XV za 60 bodova.

prosle godine su upali sa 58, sa 57 ne. Idem u matematicki zbog fera, nabudes upao 60 bodova mada mozes pogledat koliki je bio bodovni prag

Oces ti ici u desetu, jel mogu tam sa 60 bodova?

naravno da mozes....odi u matematicki smjer, tamo cu ja{#}

Gamers Don't Die, They Respawn. xD
16 godina
neaktivan
Došao s maturalne u pol devet ujutro doma,a branim maturalni rad u 16 popdne.Spavao sam 4 i pol sata i mamuran sam ko ne znam šta....
alrighty then
15 godina
neaktivan
dncrmt kaže...
Došao s maturalne u pol devet ujutro doma,a branim maturalni rad u 16 popdne.Spavao sam 4 i pol sata i mamuran sam ko ne znam šta....

Razvalit ces znaci! {#}

Mes que un Club! FCBarcelona!
15 godina

4.3 MIOC zg,niš ne radim.

kratko i jasno , lažeš.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice