Učio sam Njemački u osnovnoj 5 godina,danas ne znam više ni rečenicu složiti.Tako vam je kad se ne priča Njemački.Volio bih u budućnosti ponovno učiti Njemački i još neke jezike jer su mi strani jezici,ajmo reći,druga ljubav.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
I meni je njemacki u neku ruku problem..( u prvom polugodistu sam stjecajem okolnosti imao 5)
Dok sam npr iz engleskog na testu bez ikakvog ponavljanja ili ucenja imao najvise bodova u razredu.. 97/100 ako se nevaram
Testove engl jezika rjesavam onako kako meni odgovara.. kako recenica najbolje zvuci, tak je i napisem
Vremena također nikad ne ucim, samo se bezze zapetljam
Meni u njemačkom predstavljaju problem participi i članovi ispred imenica (der die das) koji se mijenjaju u zavisnosti od padeža. Čovječe mi na njemačkom slažemo neke puzzle tamo, koncentriramo se na gluposti dok elementarno gradivo prolazi pored nas. Svaki čas njemačkog mi traje 2 sata -.-
probao sam onaj cpcpp (il tak nes) i samo mi je trebalo triput vise a nis bolje nisam naucio.
Uff jos 8 testova i 4-5 odgovaranja do kraja...
imao bi 4,9 da me teh. crtanje nije zay3balo.

Meni u njemačkom predstavljaju problem participi i članovi ispred imenica (der die das) koji se mijenjaju u zavisnosti od padeža. Čovječe mi na njemačkom slažemo neke puzzle tamo, koncentriramo se na gluposti dok elementarno gradivo prolazi pored nas. Svaki čas njemačkog mi traje 2 sata -.-
Ne morate napamet znati i nastavke za mnozinu?
Sta vam je tako tesko napamet nauciti 10 nastavaka kroz sve padeze kojih hvala bogu ima samo 4 :)
Zamislite da je 7 padeza kao u nas
Evo ga, amo reć službeno, pa sam godinu...weee...matematika (razrednik, zadnja godina), logika, tajničko poslovanje :) čestitam si...kad moji saznaju mrtav sam, ako se dotle sam ne ubijem..
Bit će bolje sljedeće godine
Meni gadno prijeti par predmeta na faksu no mislim da ću uspjet nekako izgurat, nije toliko teško koliko sam ja lijen.
Učio sam Njemački u osnovnoj 5 godina,danas ne znam više ni rečenicu složiti.Tako vam je kad se ne priča Njemački.Volio bih u budućnosti ponovno učiti Njemački i još neke jezike jer su mi strani jezici,ajmo reći,druga ljubav.
slabo si ti to nesto ucio...ja sam daaaaaavno (pred 10+ god) ucio talijanski i dan danas ga znam kao hrvatski, ako ne i bolje :D
ispravak: cekaj da dodes na fax :P
Sta vam je tako tesko napamet nauciti 10 nastavaka kroz sve padeze kojih hvala bogu ima samo 4 :)
Zamislite da je 7 padeza kao u nas
a zamislite talijanski jezik koji ih nema uopce :D

Da, samo prve dvije godine
U klasičnoj sve 4 godine, + imaš grčki. Tako je bar u Osijeku
To je samo u franjevackim i slicnim...
U opcoj gimnaziji nema grckog jezika!
To je samo u franjevackim i slicnim...
U opcoj gimnaziji nema grckog jezika!
pa e klasicna gimnazija jedino ima... to je on i reka
svi se borite da prođete s 4/5, ima li ko da se bori da prođe godinu kao ja
Ima ja -.-
Ima ja -.-
potpisujem
Meni nisu jasni ljudi koji padnu godinu :/
Pa šta vi nemate želju da prođete godinu? Idete u školu eto tek tako, a za ocjene ćemo lako...
Ne uči se od 4mj pa se poslije žali svima nego od početka šk. god :/
Uz dužno poštovanje, ono što se vas pita za ocjenu 2, je u rangu za mentalno retardirane.( IQ-sobne temperature)
Uz dužno poštovanje, ono što se vas pita za ocjenu 2, je u rangu za mentalno retardirane.( IQ-sobne temperature)
Slažem se. Ali sve se to grana jedno na drugo. Država smanjila profesorima plate, profesori demoralizovani, boli ih ***** za sve, a najmanje za učenike. Neće da prenesu znanje, učenici postaju debili, što je političarima u interesu, jer je mnogo lakše vladati debilima nego sa nekim ko ima fakultetsku diplomu.
A što je još gore po Americi i u ostalim zemljama zapada isto ima debila, čak više nego ovdje. Ali taj debil iz Amerike će sutra imati zagarantovan posao tako da mu je svejedno imao 5 ili 1.5 na godinu. Dok će naš domaći debil kad završi srednju biti na birou rada jer nema posla..
Bez uvrede svima narode, ali učite, trudite se, borite se da nešto napravite u životu i nedajte da manipulišu sa vama.
I pretpostavljam da svi vi koji se "borite" za 2 idete u srednju.Dobro, razumijem, idete u gimnazije, već ste sigurni da će te se obrazovati na FER-u pa imate zemljopis, povijest i tjelesni 2.Ajde dobro.Ali onda barem budi iz matematike, fizike i kemije vrlo dobar/ odličan.I nemoj dopustiti da se "boriš" za 2.Jer, stvarno ocjena 2, je minimum minimuma.Ako idete u strukovnu školu, isto idite ovim sistemom.Ovisi koja struka.Rasturajte struku, rasturajte kemiju ( ako si u grafickoj npr.), rasturaj fiziku, matematiku i elektrotehniku ( ako si u tehnickoj npr.) a drugo ostavi na miru.Tj.ako ne patiš od odličnog uspjeha, barem se potrudi imat solidnu trojku.Za solidnu trojku je dosta pola sata po tjednu sjesti uz knjigu iz određenog predmeta.
Meni to manje zavisi od predmeta, a vise od profesora :)

ja sam dobio 5 iz usmenog
hrv
U ponedjeljak zadnje odgovaranje iz latinskog, očekujem 2
dobio sam4 i 5 iz književnosti ujeaaaa:D
Si učio ili te prozvala?
A jbt, nas razred piše nekakvo nacionalno vrednovanje iz matematike, nije da mi je matematika neki problem, samo što se baš ne sjećam najbolje geometrije iz 6. i 7. razreda xD

Si učio ili te prozvala?
prozvala me ^^