Ah ta škola...

poruka: 12.601
|
čitano: 1.760.893
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ah ta škola...

Da pitam ovdje... tu su svi pametni :D Inače ponavljam sada geografiju i neznam objasniti Coriolisovu silu. Ne piše u knjizi, a ni meni u bilj nije nekako dobro objašnjena :)

15 godina
14 godina
neaktivan
Ah ta škola...

To ti je sila zbog koje se tijela na sjeveru okrecu prema zapadu a tijela na jugu prema istoku,nemoj mi vjerovat jer mi imamo bisera od nastavnika koji se gubi tako da cijeli razred nista ne razumije

16 godina
protjeran
Ah ta škola...

I ako ti profesor kaže da se pomoću smjera rotacije vode koja istječe iz kade može odrediti na kojoj si polutci zemlje, ti ponosno ustani i reci da je U KRIVU!

Garena-APazinjan, Steam-APazinjan, Xfire-APazinjan--------http://ante3d.blogspot.com/
16 godina
neaktivan
RE: Ah ta škola...

Sve sam ja to pročitao, ali meni treba obična definicija kakvu je woweer napisao

woweer kaže...

To ti je sila zbog koje se tijela na sjeveru okrecu prema zapadu a tijela na jugu prema istoku,nemoj mi vjerovat jer mi imamo bisera od nastavnika koji se gubi tako da cijeli razred nista ne razumije

ajd' dobro :D vjerujem xD

edit: apazinjan nama je pričala o tome kao kad pustimo vodu na wc-u -.-''

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.11.2010 19:52 (xDinichx).
16 godina
protjeran
xDinichx kaže...

Sve sam ja to pročitao, ali meni treba obična definicija kakvu je woweer napisao

woweer kaže...

ajd' dobro :D vjerujem xD

edit: apazinjan nama je pričala o tome kao kad pustimo vodu na wc-u -.-''

Onda joj odi u zbornicu i izvedi jedan ROFL :)

Garena-APazinjan, Steam-APazinjan, Xfire-APazinjan--------http://ante3d.blogspot.com/
16 godina
neaktivan
Ah ta škola...

ma daj znaš kakva je... danas sam joj bio na putu koju sekundu na hodniku i počeo sam joj se ispričavati :D pozdravljam je svaki put kad je vidim. Ova iz biologije je ljuta kada je ne pozdravimo ujutro :D

17 godina
neaktivan
Ah ta škola...
nakon par tjedana provedenih u tehničkoj školi , imam pitanje za sve vas...Što je to teže u gimnaziji nego kod nas? Ako gledamo sad,prvu godinu,navedite predmet, po ćemu je teži i zašto?
16 godina
neaktivan
Njihov program je nešto opširniji, bar što se tiče hrv i mat.

I imaju više 'predmeta za štrebanje', dok kod nas to mjesto zauzimaju radioničke i laboratorijske vježbe.
16 godina
protjeran
Ah ta škola...

Lose skroz, mnogo cetvrtica, moram ispravljati...

15 godina
odjavljen
Mentalist kaže...

{#}

Can't Read Can't Read No He Can't Read My poker face
16 godina
protjeran
Weky kaže...
Mentalist kaže...

{#}

Sad sam shvatio kako to zvuci, ali ja moram proci 5-com.

15 godina
odjavljen

Da prodes s 5, nemoraš imati sve petice, uostalom tek je prvo polugodište, puno je do kraja još.

Can't Read Can't Read No He Can't Read My poker face
17 godina
neaktivan
Ah ta škola...
betmen barem ti znaš da kod Mare je hrvatski opširniji i od ne znam čega,jednostavno ne mogu naci usporedbu,dok se za matematiku slažem.Ali opet gledaj ja sam 1.razred, tu imam i osnove elektrotehnike koje bih rado zamjenio za sve njihove "opširnije-štreberske" predmete...Kojih nema barem u prvom razredu,jer su i povijest,i zemljopis , i kemija jednaki.
16 godina
neaktivan
Ne, čak nam je Mare (ili kako je već zovete) rekla da ćemo zbog mature morati pročitati neka dodatna djela koja se u gimnazijama normalno rade, a kod nas se jedva spomenu.

A i vjeruj mi, bolje su osnove nego filozofija i sociologija. I ja bi volio naučiti nešto o takvim stvarima, ali kad vidiš koliko oni stvarno moraju učiti te predmete, bude ti drago zbog osnova elektrotehnike i slično.

Stručne predmete ne učim nikad, a znam ih jako dobro, jer je to stvar koju učiš lagano, malo po malo.
Stvari koje moraš naučiti odjednom, i na silu (npr., 50 stranica o ponašanju životinja) naštrebaš i zaboraviš u roku tjedan-dva.

Između štrebanja i pravog razumijevanja nečega (ma koliko dugo mi trebalo), uvijek ću odabrati ovo drugo.
17 godina
neaktivan
betmen kaže...
Ne, čak nam je Mare (ili kako je već zovete) rekla da ćemo zbog mature morati pročitati neka dodatna djela koja se u gimnazijama normalno rade, a kod nas se jedva spomenu.

A i vjeruj mi, bolje su osnove nego filozofija i sociologija. I ja bi volio naučiti nešto o takvim stvarima, ali kad vidiš koliko oni stvarno moraju učiti te predmete, bude ti drago zbog osnova elektrotehnike i slično.

Stručne predmete ne učim nikad, a znam ih jako dobro, jer je to stvar koju učiš lagano, malo po malo.
Stvari koje moraš naučiti odjednom, i na silu (npr., 50 stranica o ponašanju životinja) naštrebaš i zaboraviš u roku tjedan-dva.

Između štrebanja i pravog razumijevanja nečega (ma koliko dugo mi trebalo), uvijek ću odabrati ovo drugo.

Nitko te ne prisiljava da u danu štrebaš 50 stranica. Ako si svaki dan ponoviš gradivo koje si radio, nemaš problema pred test. Caka je u tome što se učenicima neda redovito učiti. I ne samo u gimnaziji, kod nas je problem što je previše predmeta gdje nešto takvo funkcionira :)

http://boards.4chan.org/b/
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.11.2010 19:23 (Horagio).
15 godina
Ah ta škola...

Meni bi prema mojoj procjeni na kraju polugodišta jedino Hrvatski i Engleski bi mi mogli biti 4. Iz ovoga ostalog imam dosta visoke ocjene.

Peritus inimicus
16 godina
neaktivan
Horagio kaže...
betmen kaže...

Nitko te ne prisiljava da u danu štrebaš 50 stranica. Ako si svaki dan ponoviš gradivo koje si radio, nemaš problema pred test. Caka je u tome što se učenicima neda redovito učiti. I ne samo u gimnaziji, kod nas je problem što je previše predmeta gdje nešto takvo funkcionira :)

Trebalo bi biti više izbornih predmeta...

k1.c0
17 godina
neaktivan
k1c0 kaže...
Horagio kaže...
betmen kaže...

Trebalo bi biti više izbornih predmeta...

I manje obaveznih. Nema smisla da ja npr. 4 godine učim likovni, ako namjeravam ići na tehnički fakultet. Pošto je to gimnazija, trebali bi taj predmet staviti samo jednu ili dvije godine obavezno.

Informatiku bi trebali staviti 4 sata obavezno, kroz svaku godinu , u sve škole.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.11.2010 22:38 (Horagio).
16 godina
neaktivan

Slažem se za sve ovo osim za informatiku, na koju foru bi ti 4 sata u SVIM školama kroz SVE razrede OBAVEZNO? Ne misliš da je to malo pretjerano?

:D
16 godina

Isto kako tebi ne treba likovni, tako nekom ko planira studirat povijest umjetnosti ne treba 4 godine informatika. A da ima više izbornih je dobra ideja, ali opet većina ljudi do 4. srednje ne zna kaj bi studirala pa bi se odabit izbornog vršio ne na kojem ćeš više naučit za kasnije, nego koji je lakši. Tako da opet ne bi bilo dobro.

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
17 godina
neaktivan
Proz0r kaže...

Slažem se za sve ovo osim za informatiku, na koju foru bi ti 4 sata u SVIM školama kroz SVE razrede OBAVEZNO? Ne misliš da je to malo pretjerano?

U Engleskoj na maturi polažu engleski, matematiku i informatiku :) Tako nam je barem razrednica pričala, bila je na nekom seminaru gdje je neki Britanac pričao o njihovom školstvu.

Četiri sata vjeorjatno je pretjerano, trebalo bi staviti tri sata. Ali kroz sve razrede - definitivno da. Trebali bi i povećati broj sati rodnog nam jezika i matematike. Mi smo među državama koje imaju najmanje sati materinjeg jezika tjedno (ako ne i država s najmanje), a u prirodnim predmetima ekipa doslovno suxa :)

Luuka kaže...

Isto kako tebi ne treba likovni, tako nekom ko planira studirat povijest umjetnosti ne treba 4 godine informatika. A da ima više izbornih je dobra ideja, ali opet većina ljudi do 4. srednje ne zna kaj bi studirala pa bi se odabit izbornog vršio ne na kojem ćeš više naučit za kasnije, nego koji je lakši. Tako da opet ne bi bilo dobro.

Zato bi i trebala biti mogućnost izbora. Makar, ima različite smjerove u gimnazijama... A informatika je danas svakome bitna.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.11.2010 22:45 (Horagio).
16 godina
Horagio kaže...
Proz0r kaže...

U Engleskoj na maturi polažu engleski, matematiku i informatiku :) Tako nam je barem razrednica pričala, bila je na nekom seminaru gdje je neki Britanac pričao o njihovom školstvu.

Četiri sata vjeorjatno je pretjerano, trebalo bi staviti tri sata. Ali kroz sve razrede - definitivno da. Trebali bi i povećati broj sati rodnog nam jezika i matematike. Mi smo među državama koje imaju najmanje sati materinjeg jezika tjedno (ako ne i država s najmanje), a u prirodnim predmetima ekipa doslovno suxa :)

Informatika kao izborni predmet za 4 godine da, obavezni za dvije recimo. Osim ljudima koji idu na tehničke faklutete nikome ne treba programiranje, tako da nema smisla s tim ih davit (ko i tebe s likovnim)

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
16 godina
Ah ta škola...

Ja sam upisao Elektro-tehnički smjer, nije loše, u tom prostoru, mi smo jedini razred sve momci, a okolo 3 razreda cure :D

Zasad sa ocjenama onako solidno - Hrvatski, Njemački, Engleski, Tjelesna i zdravstvena kultura, Zemljopis, Povijest, Računarstvo, Tehničko crtanje i dokumentacija = 5 dok su Fizika, Matematika i ostali njima slični predmeti = 1

U učenju je spas, u neučenju uživanje - sve do zaključivanja ocjena! :)
15 godina
Ah ta škola...

Otvaraju mi se putevi da prodjem 5-com ^^

4 iz fizike neki dan {#}

http://singlenesia.com/eris/w
16 godina
pirat01 kaže...

4 iz fizike neki dan {#}

Dobar si, meni su mm i fiz bolna točka...

U učenju je spas, u neučenju uživanje - sve do zaključivanja ocjena! :)
15 godina
4ucker kaže...
pirat01 kaže...

4 iz fizike neki dan {#}

Dobar si, meni su mm i fiz bolna točka...

Tako se moze reci za mene, ali ne u smislu da cu pasti vec mi se tu ugl krecu ocjene oko 2-3, pa me to koci..

http://singlenesia.com/eris/w
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.11.2010 23:10 (pirat01).
16 godina

Treba ko instrukcije iz math? A može i iz C, C++ :D Sve dajem :D

17 godina
neaktivan
Ah ta škola...

da li je ovo točno riješen zadatak?

Izračunaj:

1KROZ a na 2b-1 KROZ a b na 2+2 KROZ a na 2 b na 2 

ja sam dobio = 1b-1a+2 KROZ a na 2 b na 2

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.11.2010 15:13 (ivan-zd).
17 godina
neaktivan
Ah ta škola...
ITKO???? Molim vas!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice