Uopče nisam skužio na nije više "free"
30 dana je full trial i onda $19.99/year
Evo zadnja free verzija: OSArmor v1.4.3
Uopče nisam skužio na nije više "free"
30 dana je full trial i onda $19.99/year
Evo zadnja free verzija: OSArmor v1.4.3
...brzo i efikasno "pojacajte" Windows Defender zastitu uz pomoc ConfigureDefender
Windows Defender Maximum Security vs Malware
Bok ekipa. Trebao bi vasu pomoc.
Pokupio sam neki malware online.
Windows mi prilikom starta svaki put registrira kao threat:
I krenili su mi sad i random trabovi iskakat u browseru koje na svu srecu blokira uBlock.
Imate preporuku nekog programa za uklanjanje ovih malicioznih parazita ili kako se rijesit ovog problema, a da ne moram ponovo Windowse reinstalirat ?
Radim sada full scan.
Vidio sam u task manageru neke cudne procese koji se runaju. Navigirao sam se do njih, endao taskove i brisao ih. Sad vise nemam random otvaranje tabova u browseru
Preuzmi EEK
raspakiraj na stik ili hard, restartaj windowse u safe mod sa mrežnom konekcijom, pokreni EEK, nadogradi definicije i skeniraj.
EEK je portable aplikacija. Dok si u safe modu možeš i instalirati i preskenirati i sa MalwareByte.
To je tako kad gledaš gole ženske!
Tak je.
Ma pomogao bi i on odmah na pocetku sam da ja mamlaz nisam na trenutak ga iskljucio sto je i uzrokovalo ovaj problem.
AdwCleaner sam iskoristio odmah nakon full scana sa defenderom. Nakon toga sam skinio MalwareByte i s njim isto napravio full scan i onda na kraju jos sa Kasperskym.
Sad mi izgleda da je ok i da je sve rijeseno.
Ak se bude slucajno jos nest pojavilo sutra budem probao sa Hitmanom i kak je kolega Truljo predlozio ovaj EKK. Al mislim da je sad ok.
Imam pitanje, da li se moze nekako provjerit ako mi je ruter zarezen?
Da li postoji neki free program/aplikacija?
Može netko preporučit neki dobar antivirusni program, zaštitu, šta god, besplatni može a može i ako se plaća a da nije skup. Malo je usporeno računalo pa bih volio napraviti kompletni sken i riješiti probleme. Hvala
EDIT- npr da li ovo valja na linku i koliko bi trajalo? Hvala
Sta si do sada koristio?
Također imaš i neke portabilne skenere za brzo pretrazivanje da vidis ako imas problema.
Npr.
Za free antivirus preporuka je: Kaspersky Security Cloud
Sta si do sada koristio?
Također imaš i neke portabilne skenere za brzo pretrazivanje da vidis ako imas problema.
Npr.
Za free antivirus preporuka je: Kaspersky Security Cloud
Koristio besplatni Avast. Jel ovo gore što sam dao u linku dobro? Da li to samo bi poslužilo da me zaštiti kod surfanja na internetu ili i s time mogu skenirati komp, rješavati postojuće virusiće itd itd?
Ili možda ovo?
Ne znam kakve su to licence i koliko ce trajat...mozda su dobre a mozda i ne...ne bih komentirao
Inace svaki antivirus bi trebao stiti, skenirati i rijesevati neke viruse (neki AV-i s vise uspjeha neki sa manje).
Za pocetak ti preporucam da skines one portabilne programe iz prethodnog posta, skeniras PC pa stavis sliku rezultata skeniranja.
Ako ovi programi nista ne nađu onda je PC 99% cist pa je problem u necem drugom.
Kao što kolega kaže, probaj jedan od tri gore navedena programa, jer njima je prvenstveno namjena čišćenja računala od možebitne gamadi. AV programi su više kao prva linija obrane, dakle da zaustave malware u pokušaju da inficiraju računalo. U čišćenju su više-manje upitni.
Moj savjet ti je da se okaniš E-baya za kupnju AV softvera jer možeš dobiti mačka u vreći, a kao što Djigi kaže i licence su upitne ili mogu biti na black listi. Ako se već subjektivno osjećaš sigurniji s plaćenim AV rješenjem odi na stranice proizvođača i tamo kupi licencu. Mada i free AV alati mogu pružiti dobru razinu zaštite, uz dobro zaštićen browser i "aktivan" mozak...na kraju i ugrađeni Defender može biti dovoljan.
Pozdrav,može pomoć oko ovog slucaja tj. šta je to i kako ukloniti, sprijeciti,jer non stop javlja tu obavijest
Pokupio si rootkit. Vrsta malwarea koja se dublje integrira u sustav.
Moj savjet; temeljito formatiraj tvrdi disk i napravi čistu instalaciju Windowsa.
Pozdrav,može pomoć oko ovog slucaja tj. šta je to i kako ukloniti, sprijeciti,jer non stop javlja tu obavijest
Pokupio si rootkit. Vrsta malwarea koja se dublje integrira u sustav.
Moj savjet; temeljito formatiraj tvrdi disk i napravi čistu instalaciju Windowsa.
To sam kolegi bas na novo win instal i win su instal na ssd m2 disku a ima i obican hard
Zbog čega rootkit dolazi unutra u pc?
Ne razumijem pitanje. Pojasni...
šta sam lose napravio ili skinuo ili šta vec da sam pokupio rootkit?
Znaci sve da objasnim sta je bilo na stvari.Da sam windows stranice sam skinuo tj i stavil instal preko usba,instaliral windowse i to od bug stranice kupio widnows licencu,drivere sam instal i onda sam ugasil firewall,windows defender jer sam kolegi instaliral autodesk inventor i auto cad,znaci te programe instalacije sam imao vec prije na usbu i xforge ili tako nesto se zvalo za key generator i aktivirali smo programe i onda izvadil usb van i nazad ukljucil win defender i firevall,znam da ti generatori su crackovi ali prije nek sam stavil usb u pc sam sve iskljucil (firewall i win defender) i onda instal original bit defender i samo mu da obavijest dolazi za rootkit,mada piše da bit defender blokira taj rootkit ali non stop mu izbacije tu obavijest
Pa upravo taj crack onda i jest rootkit čim ga sve blokira. Jako mali broj crackova je u stvari sigurno; većinom se tu radi o stvarno malicioznim programima.
jer kao što sam napisao,prije nek sam uopće stavil usb u pc sam sve iskljucil(firevall i win def.) jer da sam stavil usb a bilo sve ukljuceno(firevall i win def) bi automatski izbrisal taj key generator,zato sve prije iskljucil instaliral programe,aktiviral ih,izvadil usb i ponovo ukljucil firevall i win def
Neki bi ovce i novce pa dobiju malware
jer kao što sam napisao,prije nek sam uopće stavil usb u pc sam sve iskljucil(firevall i win def.) jer da sam stavil usb a bilo sve ukljuceno(firevall i win def) bi automatski izbrisal taj key generator,zato sve prije iskljucil instaliral programe,aktiviral ih,izvadil usb i ponovo ukljucil firevall i win def
Evo ti link na VirusTotal gdje uploadaj svaki sumnjivi fajl da vidiš ubuduče jer malciozan!
Ajde malo mučni glavom; postoji razlog zašto te program natjera da isključiš antivirusnu zaštitu. Zato jer bi isti blokirali taj program prije nego li napravi neku štetu, a ti mu isključivanjem sigurnosnih alata to samo omogućuješ.