Nisam rekao da nije ništa detektirao. Kaspersky blokira maliciozne stranice redovno a malwarebytes ponekad detektira neki crack ili trainer.
Pa što drugo i može detektirat taj malwarebytes osim FP-a.
Baš kao i Norton DNS.
Nisam rekao da nije ništa detektirao. Kaspersky blokira maliciozne stranice redovno a malwarebytes ponekad detektira neki crack ili trainer.
Pa što drugo i može detektirat taj malwarebytes osim FP-a.
Baš kao i Norton DNS.
Evo malo testiranja vezano o samom utjecaju (usporavnju) AV na PC-u.
Cini se da je Win Defender "najtezi" po tom pitanju...
https://www.av-comparatives.org/wp-content/uploads/2018/05/avc_per_201804_en.pdf
The following activities/tests were performed under an up-to-date Windows 10 RS3 64-Bit system:
• File copying
• Archiving / unarchiving
• Installing / uninstalling applications
• Launching applications
• Downloading files
• Browsing Websites
• PC Mark 10 Professional Testing Suite
The tests were performed on a Lenovo G50 machine with an Intel Core i3-4005U CPU, 4GB of RAM and HDD hard disks. We consider this machine configuration as “low-end”.
Upravo zato ga i ne koristim. Više šansi sam mu davao i uvijek isti problemi - veliko korištenje CPU-a i velika aktivnost diska. Kad god sam krenuo skidati nešto, računalo je bilo totalno usporeno i često se smrzavalo. Usporavanje kod kopiranja, pokretanja programa i otvaranja datoteka se itekako osjetilo. Kod Avasta i Emsija to nije slučaj, datoteke se otvaraju skoro pa istom brzinom kao i bez AV-a, dovoljno brzo da se usporavanje ne osjeti. Zato, prvo što radim na novim Windowsima je gašenje Defendera i skidanje normalnog antivirusnog programa.
*sva računala na kojima sam pokušao koristiti Defender imaju četverojezgrene procesore (Intel i AMD).
djigibao, de istestiraj exterminate it....mos i na glavnoj mashini...
https://malwaretips.com/threads/shadow-defender-unlimited-for-72-hours.83390/
Samo skinete setup.exe i instalirate, vec je aktivirano unaprijed.
Upravo zato ga i ne koristim. Više šansi sam mu davao i uvijek isti problemi - veliko korištenje CPU-a i velika aktivnost diska. Kad god sam krenuo skidati nešto, računalo je bilo totalno usporeno i često se smrzavalo. Usporavanje kod kopiranja, pokretanja programa i otvaranja datoteka se itekako osjetilo. Kod Avasta i Emsija to nije slučaj, datoteke se otvaraju skoro pa istom brzinom kao i bez AV-a, dovoljno brzo da se usporavanje ne osjeti. Zato, prvo što radim na novim Windowsima je gašenje Defendera i skidanje normalnog antivirusnog programa.
*sva računala na kojima sam pokušao koristiti Defender imaju četverojezgrene procesore (Intel i AMD).
Isto tako je i kod bitdefendera free. Samo jedan proces,a PC respondira 'ko da nema AV...glatko i u roku odmah ! Win defender sam kirurški odstranio iz sistema,nisam dobio puno više prostora ali se dobije na brzini ;)
Isto tako je i kod bitdefendera free. Samo jedan proces,a PC respondira 'ko da nema AV...glatko i u roku odmah ! Win defender sam kirurški odstranio iz sistema,nisam dobio puno više prostora ali se dobije na brzini ;)
Da, i kod Bitdefendera sam imao nekakvo usporenje, ali ni približno koliko kod Defendera. Bitdefender mi je izazvao probleme s boot-om; cijelo učitavanje trajalo je više od minute.
applocker pravila, ako kome tribaju
http://www.mediafire.com/file/fg42vfp3wz3bf6p/Applocker.zip
unesite ih kao na prilozenoj slicici...za pristup security policyu kliknite na start i ukucajte secpol.msc
Da, i kod Bitdefendera sam imao nekakvo usporenje, ali ni približno koliko kod Defendera. Bitdefender mi je izazvao probleme s boot-om; cijelo učitavanje trajalo je više od minute.
To je zato što free bitdefender počinje sa dva procesa(gzserv.exe i gziface.exe). E sad,problem je sa "gziface.exe" koji znade ponekad "povuć" i gigu i pol RAM-a, te na momenat usporit komp. Njega se utrne i ostaje samo "gzserv.exe" (service od antivirusa) koji je dovoljan za sve,a bagovita ikona na trayu nestaje. Ali prije toga valja podesiti AV iz traya( ostavit samo realtime i ugasit povremeno skeniranje,koje nema smisla ako je realtime upaljen).
Pitanjce: Da ste 99.99% sigurni da vas vas ISP hakira, sto biste ucinili?
Zašto misliš da bi te ISP hakirao?
Ček sad te ISP hakira?
Ne jedan, više njih, mijenjao ih je!
Pitanjce: Da ste 99.99% sigurni da vas vas ISP hakira, sto biste ucinili?
Skupio valjane dokaze i uzeo odvjetnika i tuzba ili otic u sve zive moguce medije s tim dokazima!
...normalno, prije toga utvrditi da je glava na mjestu...
pozdrav,imam čudan problem a možda i nije problem
naime koristim Avast free već dugi niz godina i prezadovoljn sam sa njim
nedavno sam se "igrao" sa licencama i probao ga u avast premier verziji dodatno instalirao avast cleanup premium sve rad pet ali sam to obrisao jer se želim vratiti u free verziji antivirusa, meni dovoljno
e sada kada instaliram avast free antivirus automatski mi se pojavi i avast cleanup premium (sve uredno radi) sa dugogodišnjom licencom i imam mogućnost AV free programa sa licencom opet obnoviti na avast premier isto sa licencom od nekoliko godina
šta bi vi sad napravili
naravno da sam obnovio AV licencu na premier verziju ali .....
Kakva iskustva imate sa Kaspersky free verzijom? Ne mucim se vise sa "registriranjem" preko KRT-a vec sam odabrao ovu verziju koja, po meni, manje trosi resurse PC-a, na koji god komp sam ga stavio, radi sve ok i samo njega koristim. Hvala
Kakva iskustva imate sa Kaspersky free verzijom? Ne mucim se vise sa "registriranjem" preko KRT-a vec sam odabrao ovu verziju koja, po meni, manje trosi resurse PC-a, na koji god komp sam ga stavio, radi sve ok i samo njega koristim. Hvala
ne koristim KFA, pa neznam kako troši resurse i ostalo, ali ako je točno da KFA 2019 besplatno nudi system watcher i network attack blocker uz ostale stvari onda plaćeni KAV više i ne treba.
System Watcher
The System Watcher component rolls back the changes made to the operating system by malicious or other activity of applications.
The component protects against malware, including:
Network Attack Blocker
Network Attack Blocker loads at operating system startup and tracks incoming network traffic for activities characteristic of network attacks. When an attempt to attack your computer is detected, Kaspersky Free blocks all network activity from the attacking computer that is aimed at your computer.
System Watcher
The System Watcher component rolls back the changes made to the operating system by malicious or other activity of applications.
Network Attack Blocker
Network Attack Blocker loads at operating system startup and tracks incoming network traffic for activities characteristic of network attacks. When an attempt to attack your computer is detected, Kaspersky Free blocks all network activity from the attacking computer that is aimed at your computer.
Kad bi otprilike trebala izac ta 2019 free verzija?
UPDATE:
Imam ne virtualnoj masini jednu verziju koja izgleda da je 2019 (slika) ali cini mi se da nema System Watcher?
Instalirao sam na engleskom free verziju...i registrirao sam se...ali kada se ulogiram dobijem slijeće...
Što sam zeznuo? Kako promijeniti jezik? :)
umjesto da instaliram bilo kakav security soft, odlucio sam koristiti defender za zastitu od malvera, i group policy firewall za zastitu od hakera...ovo vas nece zastititi od malicioznih webova, jer sam certifikat koji web servr instalira nadjacava group policy pa tako i firewall...
uglavnom, ukucate secpol.msc u start meni pa otvorite fajrvol...u prozoru desno kliknete na plavi tekst dolje za podesavanje firewalla, i ukljucite na block (ne all) i incoming i outgoing...zatim pogasite lokalna pravila jer se bilo sto moze dodati kao exception u lokalna pravila...takodjer zabranite i icmp da bude izuzet...
a zatim imate tri osnovna pravila za podesiti...kliknete na napravi novo pravilo, pa najdonja opcija
prva su incoming i outgoing pravila za dhcp servis...mozete u custom pravilu odabrati samo dhcp servis
drugo je outgoing pravilo za dns servis
trece je browser, samo browse do exe fajla plus jos mozda jedno pravilo ako vas browser ima neki zasebni exe zaapdejtanje...edge je dovoljno propustiti edgecp.exe
i dalje po zelji...
edit: samo pripazite na path fajlova...microsoft voli koristiti %% u nazivu patha, a recimo appdata folder nije u path varijabli pa pravilo ne radi...potrebno je rucno ukucat punu adresu u pravilo...
ne kontam? Napishi ti shto triba, ako smatras da sam ja neshto propustio...
Napisi ljudima sta trebaju napraviti, koje .exe dodati u firewall (nakon sto su sve blokirali u firewall-u) da bi im se Windows Defender mogao normalno updejtat i da SmartScreen moze u cloud-u provjeravat datoteke.
Jer nakon ovoga WD update vise ne funkcionira kako treba:
To je tvoj tutorijal i ako nesto postas napisi da kraja a ne da ljudi poslije imaju probleme jer im nista ne radi.
ne znam kako to sve dodati i sad sam, cackajuci, naletio na mozda bolji setup:
sve isto ko i prije, ali samo dva outgoing i dva incoming pravila...
outgoing allow all i incoming allow all je prvo...
a zatim isto to, ali block...i to za sve korisnike osim za vas samog....
tako da vam se nitko ne moze spojiti na admin account ili neki built in account a sve zhivo radi...
System Watcher
Network Attack Blocker
Kad bi otprilike trebala izac ta 2019 free verzija?
UPDATE:
Imam ne virtualnoj masini jednu verziju koja izgleda da je 2019 (slika) ali cini mi se da nema System Watcher?
verzija 2019 je već izašla
download link
na drugoj slici kaže da je instaliran i system watcher i network attack , jedino se ne može podešavati (podešen je po defoultu)
ako je podešen po defoultu kako kažu onda je defoultna postavka "prompt for action"
ako se odlučiš napraviti test isključi realtime zaštitu ili pauziraj zaštitu pa pokreni malware...system watcher bi trebao odraditi posao