Bećari, svako dobro u 2018 i cim manje malwera !
😊
Hvala, također.
Uzeo sam onu Adguard premium lifetime licencu pc + android. Ispalo 10.23€ jer se još dodaje PDV na cijenu. Po meni se isplati, vrhunski program, ništa živo ni mrtvo ne pušta od reklama
Čak sam i uBlock izbrisao koji mi je uvijek bio prvi izbor jer više nije potreban.
Da ne zaboravim, Sretna Vam Nova godina!
Uzeo sam onu Adguard premium lifetime licencu pc + android. Ispalo 10.23€ jer se još dodaje PDV na cijenu. Po meni se isplati, vrhunski program, ništa živo ni mrtvo ne pušta od reklama
Čak sam i uBlock izbrisao koji mi je uvijek bio prvi izbor jer više nije potreban.
Da ne zaboravim, Sretna Vam Nova godina!
Adguard ne može filtrirati promet i blokirati oglase samo na 5 aplikacija: Facebook, Twitter, Instagram, UC Browser i YouTube.
- Sadržaju Facebook, Twitter i Instagram aplikacija Adguard ne može pristupiti, pa ni filtrirati tj. blokirati oglase.
- UC Browser ima kompresiju stranica (kao i Opera Turbo, stranica prolazi kroz njihove server i sažima ju, te poslužuje korisniku) koja se ne može isključiti.
- Od YouTube aplikacije su nedavno i službeno odustali. Google je dodao prejaku dvostruku enkripciju na oglase tako da ih se ne može nikako blokirati.
Dobra stvar je što Adguard i dalje može blokirati oglase na Facebook-u, Twitter-u, Instagram-u i YouTube-u kad se ide preko preglednika. Blokirati ne može samo u aplikacijama.
Hvala na infu Marko. 90% sam na kompu a na mobu koristim Operu i tamo pregledavam stranice. Jedino imam YT od tih nabrojanih aplikacija.
McAfee Internet Security free for 6 months
Site of Promotion: https://cart.mcafee.com/?&offerid=403203&pkgqty=1&culture=EN-US&affid=773
Type of Event: Promo
Instructions:
1. Visit the promotional page https://cart.mcafee.com/?&offerid=403203&pkgqty=1&culture=EN-US&affid=773
2. Create McAfee account by using the form.
3. Enter email address and new password to get started.
Note: this offer is only available when creating a new account.
4. Once confirm, click “Continue”.
5. Next, create account, and then click “Place My Order” button.
6. Download and install McAfee Internet Security from Get My Trial > Download > Agree and Download.
7. After completed install, you will be available to enjoy free 6 months full version of McAfee Internet Security.
Note: The validity period begins when register account. Free upgrades available during the license period. No free technical support.
=====================================================================================
Hard Disk Sentinel Standard 5.01 - Lifetime license
To get the Hard Disk Sentinel Standard 5.01 - Lifetime license (does not include free upgrades - if you update the program, the license becomes invalid), download the program here (the license is included in the program).
https://dl.comss.ru/download/HDSentinel_501.exe
=======================================================================================
F-Secure SAFE - Free license 1 year
To get a free subscription for 1 year for F-Secure SAFE (subscription can be used for up to 5 devices), follow these steps:
1. Go to the promotion page: F-Secure SAFE | Internet security for all devices
2. Complete the registration process by filling in the form - enter your first name, last name, e-mail address and password. Click the "Create account" button to create an account.
3. Confirm your registration by clicking on the activation link when you receive the email.
4. On the F-Secure SAFE page, select a country to activate the program interface (preferred country of origin).
5. Select "Install" to install F-Secure SAFE on your chosen device (Windows, Mac, Android, iPhone, and iPad).
NOTE: To obtain a license, you must use a VPN with an IP address in the United Kingdom. Only new account.
=======================================================================================
Process Lasso Pro license 1 year free
Site of Promotion: https://bitsum.com/wonderfox/r/netload/
Ljubiteli i oni koji če to tek postati...
Napokon je izašao VoodooShield v4 STABLE release
download : LINK
site : VoodooShield.com
forum : Calendarofupdates-VoodooShield
Koliko znam, nema, ali uvijek možeš volontirati za Adguard i dobiti besplatnu licencu. Možeš prevoditi program, testirati beta verzije ili pomoći pri uređivanju filtera. Tako sam ja dobio hrpu Adguard lifetime licenci koje sam podijelio kolegama na forumu. 😀
Ističe nam godišnja licenca za ESET Endpoint AV za firmu, cca 50 licenci - cca 150kn+pdv po licenci.
E sad, pokušat ću naći alternativu jer koliko sam zadovoljan s ESET-om, toliko sam i nezadovoljan, jer u inboxe korisnicima propušta stvari koje su i više nego očito positive.
Što preporučate, u tom rangu cijene, a da je jednako ili bolje? Napominjem da to trebam za firmu.
Nisam napomenuo, a vitalno je, želim konkretno 24/7 zaštitu od izvršavanja malicioznog koda na klijentskim računalima i zaštitu od malwarea i virusa u elektronskoj pošti (pošto je to jedini način potencijalne zaraze kod nas).
Vezano za novu nadogradnju Windowsa koja navodno riješava sigurnosne bugove kod procesora: korisnici koji koriste 3rd party antivirus koji nije kompatibilan s nadogradnjom, neće dobiti update dok antivirusna kompanija ne izda ažuriranje.
Tablica kompatibilnih i nekompatibilnih antivirusnih programa je ovdje.
Vezano za novu nadogradnju Windowsa koja navodno riješava sigurnosne bugove kod procesora: korisnici koji koriste 3rd party antivirus koji nije kompatibilan s nadogradnjom, neće dobiti update dok antivirusna kompanija ne izda ažuriranje.
Tablica kompatibilnih i nekompatibilnih antivirusnih programa je ovdje.
Uh, imam jedan dan fore
Jel dobio tko od vas taj update "automatikom"???
Ja još nisam!
Možda mi ne treba jer imam AMD?
Po tabilci, koju sam vidio ovdje na forumu, AMD je vulnerable samo na Spectre 1 i to samo na Linuxu.
Sad, hoće li oni koji koriste AMD dobiti to ažuriranje, ne znam. Ja sam jučer navečer provjeravao i nisam dobio nikakvo ažuriranje, a u tablici je pisalo da Emsi nije bio podržan. Sad kaže da je podržan, pa ću probat pokrenut WU malo kasnije.
Ja nebih trebao imati AV problem kad koristim Defender ( ok, imam još i Voodoo i OSA ali oni se ne klasificiraju kao AV programi kaj ne? )
Nisam siguran. Ja imam Emsija i AMD i još uvijek nema nikakvog updatea.
Ma još i bolje!!!
Kaj če nama sa AMD arhitekturom taj update kad neću dobiti nekakvu značajniju sigurnosnu zakrpu ali zato mogu dobiti osjetan pad u performansama ionako starog PC-a!
"An unfortunate consequence of this security vulnerability is that its patches are expected to slow down all devices anywhere between 5 to 30 percent depending on the processor and software being used. Even ARM and AMD CPUs may get performance degradation due to fundamental changes in how the OS kernel works with memory. According to Intel, processors with PCID / ASID (Skylake or newer) will have less performance degradation."
.
Novost je i da treba registraciju?
Novost je i da treba registraciju?
Moze upisat bilo koji mail (npr. zapusteni@yahoo.com) jer ne sluzi nicemu.
andi.cro Jel ti stigao update? Meni je, evo baš se instalira. Navodno za AMD ne bi trebalo biti nekih usporavanja, ali vidjet ćemo.
Kod mene nema jos tog updejta...
BTW: da li znas koja je velicina tog updejat (300MB ili 600MB)?
Tko zeli moze manualno skinuti i instalirati odavdje:
https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=kb4056892
Na linku koji si priložio piše kako je veličina za 64-bitni sustav 601.8 MB, pa pretpostavljam da je toliko.
Što se ne pojavljivanja ažuriranja tiče, probaj jednostavno restartati računalo. Nekima se ažuriranje pojavi tek kada restartaju računalo i ažuriraju antivirusni program na najnoviju verziju. Negdje sam, isto tako pročitao, kako ažuriranje neće svima doći u isto vrijeme, pa ako ne dođe pričekaj malo. Iako je Emsisoft još ujutro bio ažuriran, meni je ažuriranje tek došlo popodne i samo od sebe.
Uglavnom, za sada sve radi kako treba, a izgleda da je smanjena i potrošnja RAM-a. Prije mi s otvorenim Chrome-om i nekoliko tabova sve skupa bilo iskorišteno negdje 3,1 GB, a sada 2,5 GB. Za sada ne osjetim nikakva usporavanja, ali to je valjda zato što imam AMD APU i GPU.