Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.125.154
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O

Znači razumiješ me. 

14 godina
protjeran
Arendelle kaže...
Marko :D kaže... 

Ima li koji portable program za mjerenje boot timea, ne da mi se instalirati programe.

Naravno, jer instalacija je programa u najboljem slučaju dvotjedni posao. Ne bi valjalo potrošiti ostatak ljetnih praznika na takvo što.

Ah, gospođica Provokacija je na ljetnim praznicima?

Marko :D, možda ti ovo može pomoći.

http://www.majorgeeks.com/files/details/glary_utilities_portable.html

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods....Come, my friends, Tis not too late to seek a newer world
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2016 0:37 (NiramX).
17 godina

Budem ja izmjerio sutra kod sebe. U startupu mi je Avast!, GlassWire i MBAE. Meni boot time i nije toliko bitan jer mi je laptop većinom u hibernaciji pa mi se brzo 'upali'.

Ima li koji portable program za mjerenje boot timea, ne da mi se instalirati programe.

Ne trebas nista instalirati ako ne zelis.

Samo za provjeru boot time imas u Event Viewer-u:

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
neaktivan
NiramX kaže...
Arendelle kaže...

Naravno, jer instalacija je programa u najboljem slučaju dvotjedni posao. Ne bi valjalo potrošiti ostatak ljetnih praznika na takvo što.

Ah, gospođica Provokacija je na ljetnim praznicima?

Marko :D, možda ti ovo može pomoći.

http://www.majorgeeks.com/files/details/glary_utilities_portable.html

djigibao kaže...

Budem ja izmjerio sutra kod sebe. U startupu mi je Avast!, GlassWire i MBAE. Meni boot time i nije toliko bitan jer mi je laptop većinom u hibernaciji pa mi se brzo 'upali'.

Ne trebas nista instalirati ako ne zelis.

Samo za provjeru boot time imas u Event Viewer-u:

Hvala vam obadvojici. 

12 godina
neaktivan
15 godina
keyofdestiny13 kaže...

Kako ne možeš? Settings -> General -> Exclusions i tu dodaš mapu od Comodo Firewalla.

EDIT: Ti si instalirao Comodo Internet Security, znači i Comodo Antivirus i Comodo Firewall u jednom. Ne možeš imati instalirana dva antivirusna programa u isto vrijeme. Deinstaliraj taj Comodo Internet Security i instaliraj samo Comodo Firewall.

Opet Comodo Firewall nije kompatibilan s Avastom, ali ja sam skinuo ga sa službene stranice (slika 1) u kojem jasno piše da to Comodo free firewall, a Avast ga prepoznaje kao CIS (slika 2), a CIS je u potpunosti izbrisan sa mog računala, onda sam izbrisao u potpunosti Comodo firewall (slika 3). 

Očito su na PC-u ostali neki ostatci tog CIS-a koji si maknuo i otuda nekompatibilnost s Avastom, jer kao što djigi kaže Avast i Comodo FW su kompatibilni. Kako si ga deinstalirao? Osobno koristim taj setup na jednom poslovnom PC-u (+ MBAM, MBAE i uBlock Origin) i radi bez greške.

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
15 godina
neaktivan
softwaremaniac kaže...
keyofdestiny13 kaže...

Kako ne možeš? Settings -> General -> Exclusions i tu dodaš mapu od Comodo Firewalla.

EDIT: Ti si instalirao Comodo Internet Security, znači i Comodo Antivirus i Comodo Firewall u jednom. Ne možeš imati instalirana dva antivirusna programa u isto vrijeme. Deinstaliraj taj Comodo Internet Security i instaliraj samo Comodo Firewall.

Opet Comodo Firewall nije kompatibilan s Avastom, ali ja sam skinuo ga sa službene stranice (slika 1) u kojem jasno piše da to Comodo free firewall, a Avast ga prepoznaje kao CIS (slika 2), a CIS je u potpunosti izbrisan sa mog računala, onda sam izbrisao u potpunosti Comodo firewall (slika 3). 

Očito su na PC-u ostali neki ostatci tog CIS-a koji si maknuo i otuda nekompatibilnost s Avastom, jer kao što djigi kaže Avast i Comodo FW su kompatibilni. Kako si ga deinstalirao? Osobno koristim taj setup na jednom poslovnom PC-u (+ MBAM, MBAE i uBlock Origin) i radi bez greške.

Avast i Comodo Firewall nisu 100% kompatibilni pa se zato pojavila greška. Ako se postavi Comodova mapa u iznimke i u Comodo Avastova mapa, ne bi trebalo biti problema.

"Thank you for contacting AVAST Software s.r.o. with your concerns and sorry for the late response.

I discussed this problem with our developers and they informed me that this detection is correct. There can be conflicts between Comodo Firewall and some features of Avast (Home Network Security).

It isn't a big compatibility problem like it would be if an ordinary second antivirus would be running, but the warning is correct in general.

If you are only using the essential parts of Avast antivirus (Web, File System and Mail shields), you can ignore this message.

We are sorry for the inconvenience. If you have any further questions, don't hesitate to contact me again."

https://forum.avast.com/?topic=181971.0

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.7.2016 11:24 (Marko :D).
11 godina
odjavljen
softwaremaniac kaže...
keyofdestiny13 kaže...

Deinstalirao sam CIS iz control panela.

Zemlja je kuća slika, a srce čovjeka je riznica prizora života koji poput slika prolaze ljudskom sviješću, te čovjek živi i pati poput glumca, a uči poput gledatelja.
15 godina
neaktivan
Ultimativna antivirus tema - P&O

Windows 10 personal data collection is excessive, French privacy watchdog warns

The French National Data Protection Commission has given Microsoft three months to comply with its order or face fines that could top $1.66 million.

Windows 10 breaches French law by collecting too much personal information from users and failing to secure it adequately, according to the French National Data Protection Commission (CNIL).

Some of the privacy failings identified can be remedied by users willing to delve deep into the Windows 10 settings, but one of the commission's gripes is that better privacy should be the default setting, not one users must fight for.

CNIL served Microsoft with a formal notice on June 30, giving it three months to comply with the law, but only made it public on Wednesday.

The commission conducted seven tests of the data sent back to Microsoft by Windows 10 in April and June of this year. Among Microsoft's faux pas was the collection of data about all the apps downloaded and installed on a system, and the time spent on each one, a process CNIL said was both excessive and unnecessary.

Microsoft also failed to protect user data sufficiently, it said, by allowing users to secure their Microsoft accounts containing their purchase history and their means of payment with a PIN consisting of just four digits, and by allowing unlimited attempts to unlock the account.

If Microsoft doesn't comply with CNIL's demands by Sept. 30, then it could face a fine of up to €1.5 million (US$1.66 million) for the poor PIN security, and lesser fines for the other measures, the commission said in its formal notice to the company.

The company also tracked its customers without permission, setting and activating an advertising ID when Windows 10 was installed that allowed apps to target advertising to users. It also put advertising cookies on the computers without giving users a chance to opt out first, CNIL said.

Furthermore, despite Windows 10's system of continuous updates, the company has not taken account of a significant legal change in the European Union since the launch of the operating system.

On Oct. 6, the Court of Justice of the European Union invalidated the Safe Harbor Agreement for the transfer of personal data. That made it illegal to use its provisions to justify the export of Europeans' personal data to the U.S., yet Microsoft continued to do so, CNIL said.

The French data protection authority is not the only one in Europe that has been studying Windows 10's treatment of personal data; others are continuing their investigations.

CNIL does not always make public the cease-and-desist notices it issues -- companies have a right to privacy, too -- but decided to in this case because of the seriousness of the breaches and because they affected so many Windows users, more than 10 million of them in France.

Microsoft representatives did not immediately respond to a request for comment.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.7.2016 12:55 (Marko :D).
11 godina
odjavljen

Treba li ovo izbrisati u vezi CIS-a? A CIS-a mi nema u pc, samo imam Comodo firewall.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.7.2016 13:37 (keyofdestiny13).
15 godina
neaktivan

Nemoj to ništa brisati.

14 godina
protjeran
keyofdestiny13 kaže...

Treba li ovo izbrisati u vezi CIS-a? A CIS-a mi nema u pc, samo imam Comodo firewall.

Ne, to se dodaje čak i ako samo imaš firewall.

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods....Come, my friends, Tis not too late to seek a newer world
11 godina
odjavljen

Nemoj to ništa brisati.

NiramX kaže...
keyofdestiny13 kaže...

Ok, hvala, izgleda da je i to razlog nekompatibilnosti s Avastom, ali to su ostaviti sve kako i je.

Zemlja je kuća slika, a srce čovjeka je riznica prizora života koji poput slika prolaze ljudskom sviješću, te čovjek živi i pati poput glumca, a uči poput gledatelja.
12 godina
protjeran

Win vatrozid

I defaultni windowsov vatrozid se da vrlo fino izbalansirati i kreirati pravila prema vlasitim potrebama , a korištenjem istoga izbjegavate probleme nekompatibilnosti i nestabilnosti sustava.

15 godina
neaktivan
keyofdestiny13 kaže...

Nemoj to ništa brisati.

NiramX kaže...
keyofdestiny13 kaže...

Ok, hvala, izgleda da je i to razlog nekompatibilnosti s Avastom, ali to su ostaviti sve kako i je.

A što te toliko muči ta nekompatibilnost? 

11 godina
odjavljen

A što te toliko muči ta nekompatibilnost? 

Naučen sam da sve bude kompatibilno, odnosno da sve bude u redu, ako vi kažete da je to u redu, onda su to prihvatiti, jer čudno mi je to zašto to nije kompatibilno i u smart scanu.

15 godina
neaktivan

Iz Avasta su rekli da je sve u redu tako da nemaš razloga za brigu. Jednostavno nemoj raditi skeniranje s Avastom nego s MBAM-om, HitmanPro-em i sličnim programima i riješen problem.

12 godina
odjavljen

Meni je Avast najbolji antivirusni program, nikad mi nije našao ni jedan virus no PCu XD

skOOrvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
11 godina
odjavljen

Iz Avasta su rekli da je sve u redu tako da nemaš razloga za brigu. Jednostavno nemoj raditi skeniranje s Avastom nego s MBAM-om, HitmanPro-em i sličnim programima i riješen problem.

Hvala ti, sad mogu mirno spavati. 

17 godina
bunkermax kaže...

Win vatrozid

I defaultni windowsov vatrozid se da vrlo fino izbalansirati i kreirati pravila prema vlasitim potrebama , a korištenjem istoga izbjegavate probleme nekompatibilnosti i nestabilnosti sustava.

Istina, ali je puno dugotrajniji i zahtijevniji posao.

Ja bi stoga radje preporucio firewall-e koji se oslanjaju na Win firewall tj. daju bolji i jednostavniji GUI kao npr. TinyWall ili Windows 10 Firewall Control (ova dva sam probao i OK su mi).

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina

WFC se konfliktira s modern apssovima i općenito loše i nepravilno radi na win10. Ovaj madžarski TinyFirewall ne kužim...ludorija teška. Third party firewallovi me ne zanimaju. Dakle, ostajem na Windows Firewallu. Inbound blocked, outbound allowed...

kužim ja kaj ti očeš reč, kad je na full za svaki fajl iz te vreče se bude ogasio pri pokretanju istog...pismenost by Mrakky
14 godina
protjeran
BlackMoon kaže...

WFC se konfliktira s modern apssovima i općenito loše i nepravilno radi na win10. Ovaj madžarski TinyFirewall ne kužim...ludorija teška. Third party firewallovi me ne zanimaju. Dakle, ostajem na Windows Firewallu. Inbound blocked, outbound allowed...

TinyWall uopće nije loš, samo ručno moraš podesiti svako pravilo, jer pretvara Windows Firewall u deafult-deny, što je zapravo najbolje moguće rješenje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.7.2016 23:43 (NiramX).
12 godina
protjeran
Nekako generalno sam pristalica minimalizacije i cim manje instaliravanja, pogotovo ako vec u samim winsima postoji funkcija za to kaj bi radio dodatno instalirani program. A ako vec moram koristiti vanjske aplikacije, onda bar gledam da su u portable verziji....
16 godina
NiramX kaže...
BlackMoon kaže...

TinyWall uopće nije loš, samo ručno moraš podesiti svako pravilo, jer pretvara Windows Firewall u deafult-deny, što je zapravo najbolje moguće rješenje.

Onda je program gotovo nepotreban, jer isto možeđ raditi i iz Windows Firewall proširenog sučelja. Neko sam vrijeme tako i radio, da sam po defaultu blokirao ulazni i izlazni promet i sve propuštao ručnim pravilima. E sada, kod jednostavnih programa to i funkcionra, ali kod sistemskih, pretvara se u pravi horor. Recimo, wifi pisač...koliko protokola ima koji se trebaju propustiti a da ih i ne vidiš...

kužim ja kaj ti očeš reč, kad je na full za svaki fajl iz te vreče se bude ogasio pri pokretanju istog...pismenost by Mrakky
14 godina
protjeran
BlackMoon kaže...
NiramX kaže...
BlackMoon kaže...

Onda je program gotovo nepotreban, jer isto možeđ raditi i iz Windows Firewall proširenog sučelja. Neko sam vrijeme tako i radio, da sam po defaultu blokirao ulazni i izlazni promet i sve propuštao ručnim pravilima. E sada, kod jednostavnih programa to i funkcionra, ali kod sistemskih, pretvara se u pravi horor. Recimo, wifi pisač...koliko protokola ima koji se trebaju propustiti a da ih i ne vidiš...

Dvije riječi: ugodnije sučelje. Svakako dobrodošlo za prosječne korisnike.

12 godina
protjeran
NiramX kaže...

Dvije riječi: ugodnije sučelje. Svakako dobrodošlo za prosječne korisnike.

Samo kaj je više teško definirati koji je to prosječan korisnik.

U svakom slučaju mislim da svi vi koji ovdje učestvujete  ( u raspravama, istraživanju problema, pokušajima rješavanja,

cjeđenju zadnjeg atoma snage iz konfiguracije, podizanje sigurnosti na čim više razine )  niste onaj referentni najzastupljeniji brojčano

prisutan korisnik. Vi svi ovdje skup samnom spadate u onaj mali postotak, možda i promil , a taj naš tzv prosječan korisnik su oni milioni i milijarde

korisnika koji se pogube ako im ikona nije na desktopu na mjestu gdje su oni navikli da je . Oni koriste uređaj kako im je tvornica pripremila ( oem )

ili kako im je sistemaš u firmi to podesio , tako da tvrdim da baš taj tzv prosječni korisnik i pojma nema kaj je vatrozid, a ne da bi on tražio gui da si

to lakše i brže ispoklika...

A kad govorimo o ovdašnjim korisnicima , nekako mislim da im možda i nisu potrebne te dodatne aplikacije kojima bi podesili win fw jer uz mrvicu truda bi

i sam win fw doveli do te točke upotrebljivosti , usput bi nešto i naučili , a imali bi i onaj osjećaj samozadovoljstva da su sada ipak korak više ( čuveni linux osjećaj

kad nekaj prvi puta odradiš iz terminala iako imaš i gui za to.. )  .  I čvrstvo vjerujem da svi vi koji ovdje učestvujete u raspravama imate itekako dovoljnog znanja

da bi mogli win fw iskonfigurirati i bez pomoći trećih aplikacija , samo eto ili se malo bojite, ili nemate vremena ili nekaj sl..

A vi koji ste desetljećima u win priči, valjda ste dosad našli konstantu koja neumoljivo pokazuje povezanost broja instalacija i deinstalacija sa pojavom problema u os-u

ili čak  približavanje neminovnog reinstala os-a .... ( aj godinama već imamo image sistema pa ni to više nije problem , ali i taj image sistema nije namjenjen tom našem

tzv prosječnom korisniku nego je više namijenjen osobama koje su plaćene da održavaju sisteme i os..

15 godina
neaktivan
17 godina
17 godina
Bitdefender Antivirus Free Edition 1.0.2.6 Beta
15 godina

Ni Avast ni Panda ni BitDef. kao nemaju "Behavior-Based Detection"... pa koji je to jadni test!!!

Some people are so poor... all they have is money!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice