Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.140.263
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O
djigibao kaže...

Taj program se mogao i trebao instalirati samo za vrijeme giveaway-a da bi funkcionirao kao full verzija, naknadna instalacija ne sljaka tj. radi samo kao trial od 30 dana.
Mislim da ja imam neke instalacije koje ti mogu uploudat ali mislim da nece sljakat.

EDIT:
Evo ti link pa vidi: http://www102.zippyshare.com/v/uTDWA6X4/file.html

Ma skužio sam al nema veze, dao je Marko :D neke keyeve i radi jedan (od kud mu nemam pojma, nit me briga bitno je da drži cca 3 tjedna pa ćemo onda vidjet što i kako dalje)

Lp i tnx, posebno imenjaku, ako se viđemo igdje častim ne sa jednom već sa dvije pive 

My website/blog: http://markoidzan.com.hr
17 godina
SD ima trial od 30 dana, ako ti je to dovoljno mogo si i to stavit.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
Ultimativna antivirus tema - P&O

Pozdrav!

Pošto sam jako slab u ovome djelu,volio bih da mi netko od vas stručnjaka objasni jednu stvar,koja je meni logikom-nelogična!

Dakle,aktivni antivirus ne koristim,nego samo Malwarebytes za eventualno ciscenje.

Uvjek idem samo na provjerene stranice i zaista rijetko imam problema.

"Mali milion" filmova sam gledao online preko te stranice(na slici je,da ne reklamiram) i nikada nisam ništa pokupio,koliko god skenirao sam Malwarebytesom.

Eh sada,Malwarebytes mi je ponudio mjesec dana pro verzije i ja sam prihvatio!

Sada on meni pop-upa,na toj stranici,"kao" on mene je saštitio od napada virusa,isto tako pop-upa mi na provjerenim stranicama-kao,"ok je,vidiš kako te štitim kada mi platiš pro verziju"

Ja Malwarebytes ugasim ga na mjesec dana,i dalje gledam filmove,izvršim scan i on meni kaže da je sve čisto!

-Pa zar ne bih do tada več pokupio milion virusa?

-Opravdava li ovo moju tvrdnju da u biti aktivni antivirusni program nam i ne treba?

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
15 godina
neaktivan

Često stranice koje koriste takve nekakve 'čudne' oglašavačke kompanije u svoje reklame ubacuju malware i exploite, pa nije rijetkost da pokupiš neki ransomware. Iako ovo može biti FP (pogrešna detekcija), ne mora nužno biti. Isto tako je moguće da su se s te (IP) adrese širili virusi pa ih je zato Malwarebytes stavio u bazu. Nemoj na ovo gledati kao "to je sve fejk, virusi ne postoje", shvati ovo kao da te Malwarebytes htio zaštititi od oglasa i virusa. 

Malwarebytes zapravo nije antivirus, to je više kao nadopuna antivirusnom programu. Ako trebaš neki antivirus koji ne usporava računalo i stvarno je lagan na resursima, uzmi Avast! Free Antivirus. Nedavno su pustiti takozvani NITRO update u kojem su poradili na performansama antivirusa tako da je sada 11% brži boot nego što je bio prije (i mogu ti reći da se stvarno osjeti razlika).

EDIT: Izgleda kako je ovaj link sa screenshota stvarno virus jer je MalwareTips napravio tutorijal za njegovo uklanjanje. -> https://malwaretips.com/blogs/remove-liveadexchanger-com/

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.7.2016 21:19 (Marko :D).
15 godina

Meni na toj stranici iskače ovo...

Some people are so poor... all they have is money!
15 godina
neaktivan

Uključite ad blockere i nema problema. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.7.2016 21:56 (Marko :D).
12 godina
protjeran
Meni to izgleda ko obični redirect.....
A kaj se krije na stranici na koju te redirecta,,e to je već lutrija,jel samo reklama ili neki novi locky...
15 godina
Milka30 kaže...

Pozdrav!

Pošto sam jako slab u ovome djelu,volio bih da mi netko od vas stručnjaka objasni jednu stvar,koja je meni logikom-nelogična!

Dakle,aktivni antivirus ne koristim,nego samo Malwarebytes za eventualno ciscenje.

"Mali milion" filmova sam gledao online preko te stranice(na slici je,da ne reklamiram) i nikada nisam ništa pokupio,koliko god skenirao sam Malwarebytesom.

Sada on meni pop-upa,na toj stranici,"kao" on mene je saštitio od napada virusa,isto tako pop-upa mi na provjerenim stranicama-kao,"ok je,vidiš kako te štitim kada mi platiš pro verziju"

Ja Malwarebytes ugasim ga na mjesec dana,i dalje gledam filmove,izvršim scan i on meni kaže da je sve čisto!

-Opravdava li ovo moju tvrdnju da u biti aktivni antivirusni program nam i ne treba?

Priznanje o neznanju je več veliki napredak i ako doista želiš savijet onda čitaj dalje...

Antivirusni program i razni drugi sigurnosni programi te dodatci za browsere su u današnje vrijeme "must have"!!!

Svakoga dana na net izlaze ticuće i tisuće novih malcioznih kodova u različitim oblicima i samo je pitanje vremena kada češ se zaraziti sa nečime bio ti toga svijestan ili ne.

Da sad ne razglabavam o tome na koji način možeš biti žrtva a da ni ne znaš za to, najbolje da ti kažem neke savjete koji će ti pomoći da se zaštitiš:

1.Stavi u Chrome browser uBlock Origin

2.Kao glavni AV program si stavi Comodo Cloud Antivirus ili BitDefender free a može i što je Marko preporučio

3.Dodatnu zaštitu protiv exploita češ ostvariri sa instaliranjem Malwarebytes Anti-Exploit

4.BACKUP !!! 

Eto, ovo če te za početak vrlo dobro zaštititi a nije teško po sistem!

Prije nego ideš instalirati sve to očisti si PC sa ovim programima: Hitman.Pro, Malwarebytes Anti-Malware, AdwCleaner te na kraju počisti sa CCleanerom, Izbriši također sav "Cache" u browseru od početka vremena!

Nemoj biti tulipan koji vjeruje da mu aktivni zaštitni programi ne trebaju jer taj stav imaju samo oni koji nisu svjesni vrebajuče opasnosti i nemaju znanja o IT sigurnosti, pošto si već priznao da ne znaš puno o tome i došao ovdje po savijet onda se nadam da češ taj savijet i prihvatiti a da te sad je ili netko drugi ide uvjeravati bi predugo trajalo jer je tematika preduboka...

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2016 1:52 (andi.cro).
15 godina
Marko :D kaže...

Uključite ad blockere i nema problema. 

uBlock Origin+Comodo Sandbox je skroz dosta a kad još imaš i Malwarebytes kolekciju...na konju si 

15 godina
neaktivan

Koje sve filtere imaš aktivirane u uBlock Origin? Ja u Adguardu imam slijedeće.

Adguard filteri:

• English filter
  • Spyware filter
  • Annoyances filter

Ostali filteri:

• EasyList
  • EasyPrivacy
  • Fanboy's Annoyances
  • Adblock Warning Removal List
  • Malware Domains
  • Prebake
  • Spam404
  • Anti-AdBlock Killer | Reek
  • Fanboy's Enhanced Tracking List

Bez obzira što imam aktiviranu hrpu filtera, usporenja pri surfanju nema. Uz to, još imam uključenu opciju "Activate the most appropriate filters automatically" koja mi automatski aktivira filtere ukoliko primjeti neku reklamu.

Uz Adguard, Avast! Free Antivirus (max. postavke), GlassWire i MBAE ništa ne prolazi. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.7.2016 22:23 (Marko :D).
14 godina
protjeran

Kod mene je ovako. Mislim da su ovi sasvim dovoljni.

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods....Come, my friends, Tis not too late to seek a newer world
17 godina
andi.cro kaže...
Milka30 kaže...

Pozdrav!

Priznanje o neznanju je več veliki napredak i ako doista želiš želiš savijet onda čitaj dalje...

Antivirusni program i razni drugi sigurnosni programi te dodatci za browsere su u današnje vrijeme "must have"!!!

Svakoga dana na net izlaze ticuće i tisuće novih malcioznih kodova u različitim oblicima i samo je pitanje vremena kada češ se zaraziti sa nečime bio ti toga svijestan ili ne.

Da sad ne razglabavam o tome na koji način možeš biti žrtva a da ni ne znaš za to, najbolje da ti kažem neke savijete koji će ti pomoći da se zaštitiš:

1.Stavi u Chrome browser uBlock Origin

2.Kao glavni AV program si stavi Comodo Cloud Antivirus ili BitDefender free a može i što je Marko preporučio

3.Dodatnu zaštitu protiv exploita češ ostvariri sa instaliranjem Malwarebytes Anti-Exploit

Eto, ovo če te za početak vrlo dobro zaštititi a nije teško po sistem!

Prije nego ideš instalirati sve to očisti si PC sa ovim programima: Hitman.Pro, Malwarebytes Anti-Malware, AdwCleaner te na kraju počisti sa CCleanerom, Izbriši također sav "Cache" u browseru od početka vremena!

Nemoj biti tulipan koji vjeruje da mu aktivni zaštitni programi ne trebaju jer taj stav imaju samo oni koji nisu svjesni vrebajuče opasnosti i nemaju znanja o IT sigurnosti, pošto si već priznao da ne znaš puno o tome i došao ovdje po savijet onda se nadam da češ taj savijet i prihvatiti a da te sad je ili netko drugi ide uvjeravati bi predugo trajalo jer je tematika preduboka...

andi.cro & Marko :D prilično jaku konbinaciju ste kolegi preporučili, ALI nije ne probojna NE postoji takva zaštita da 1000% zaustavlja sve vračbine pc svijeta, jer svaki taj softver ima garant po neku rupu + rupe u OS-u tako da jedna jedina prava zaštita i 1000% sigurna je , a to je back up na externi hard (ili cloud neki, to za najbitnije stvari) koji nakon backup-a isključiš sa mašine (nije mi jasno zakaj niste i to čovjeku napomenuli, to mi jako ne profesionalno za nekog ko se bavi sigurnosti na pc-u, od pamtivjeka se zna da back up najbolja zaštita).

možeš ti stavit to sve kaj si ti dečki nabrojali, osjetno če ti usporit komp + ak imaš ko ja 12 programa koji tatrane rade i još ak nemaš neki pc srednje žalosti (ko moj) da ti to sve vrti glatko, malo si u gabuli, pazi, ja te nagovaram nikaj, samo svoja iskustva predajem, mse iliti windows defender (za vrijem xp-a se zvao moro) od tad ga koristim ne sječam se kad sam pokupil virus, ako se koji put javio to je bio FP jer je bio krek za neku igricuili program, al više ne koristim krekani software znam kako kaj aktivirat i bez unošenja nekih divljih fajlova, a sad nek ti i ovdije dečki napišu kad su zadnji put naletili na virus, jedino ovaj vrag kriptomanijak iliti ransoware a taj ak te ulovi ode sve, ako zahebe svu tu silnu zaštitu, a ransoware postaje sve napredniji i bolji u zaobilaženju svega, stoga, back up sa windowsovim alatom sistemske particije, backup podataka na externi hdd kasnije ga odštekat i stavit u ladicu, pa i da prođe nekaj od toga ti fino izvadiš iz ladice van back up odeš na kavu i gle vraga sve je kak je bilo kad se vratiš s kave. po meni buno jednostavnije nego borba sa svim tim programima.

edit_

čemu i cleaneri tolki, meni se to jednostavno neda instalirat kad sve več dođe out of the box, win ima kliner, ne počisti tolko, al zamisli 100mb u današnje vrije na hdd-u znači puno, naravno da ne, av dođe s njim, preglednik edge koristi i brz je u zadnjem insider buildu na njemu je abplus i na ruter sam stavio open dns i sa windows alatom napravio bekap sistemske particije i particije sa podacima (čemu neki drugi alat za back up kad ovaj iz win radi svoj posao) i sam čekam da nekaj naleti, al nikako da naleti, to svo instaliravanje programa za čiščenje zaštitu i ko zna čega više vremena odnese neg da me jednom mjesečno pogodi kriptomanik i da moram vračat podatke, nevidm smisla u svim tim programima, kad nijedan nije savršen isto ko ni windovsovi, čemu ih instaliravat onda.

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.7.2016 23:38 (mrakky).
15 godina

Da backup je također "must have", ispricavam se što ga niasam spomenuo 

17 godina
Malware u opadanju 2016?

Malware infections dropped drastically in the first half of 2016

Malware infections have dropped drastically in the first half of 2016, according to a new report by cybersecurity software provider Enigma Software.

Enigma analyzed 30 million infected computers, and found that while malware and ransomware infections still remained at an all-time high relative to previous years, the rate of malware infections had dropped 47.3% compared to the first half of 2015.

Enigma also found that June 2016 saw the lowest rate of malware infections in over three years, since April 2013. While this news speaks positively to the ability for cybersecurity and SaaS providers to adapt to new threats and release security patches for threatening trojans and viruses, malware infections have consistently trended upward over the past several years.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
mrakky kaže...

...

možeš ti stavit to sve kaj si ti dečki nabrojali, osjetno če ti usporit komp + ak imaš ko ja 12 programa koji tatrane rade i još ak nemaš neki pc srednje žalosti (ko moj) da ti to sve vrti glatko, malo si u gabuli, pazi, ja te nagovaram nikaj, samo svoja iskustva predajem, mse iliti windows defender ....

edit_

čemu i cleaneri tolki, meni se to jednostavno neda instalirat kad sve več dođe out of the box, win ima kliner, ne počisti tolko, al zamisli 100mb u današnje vrije na hdd-u znači puno, naravno da ne, av dođe s njim, preglednik edge koristi i brz je u zadnjem insider buildu na njemu je abplus i na ruter sam stavio open dns i sa windows alatom napravio bekap sistemske particije i particije sa podacima (čemu neki drugi alat za back up kad ovaj iz win radi svoj posao) i sam čekam da nekaj naleti, al nikako da naleti, to svo instaliravanje programa za čiščenje zaštitu i ko zna čega više vremena odnese neg da me jednom mjesečno pogodi kriptomanik i da moram vračat podatke, nevidm smisla u svim tim programima, kad nijedan nije savršen isto ko ni windovsovi, čemu ih instaliravat onda.

Avast i Bitdefender su vrlo lagani po sustav, lakši od windows defender prema nekim testovima, a dosta bolju detekciju imaju.

Malwarebytes Anti-Exploit ne utječe na performanse uopće, a uBlock Origin ih povećava jer reklame usporavaju učitavanje stranica i izvođenje preglednika (uz to što su velika sigurnosna prijetnja).

CCleaner nudi ne samo više opcija čišćenja windowsovog smeća od tih ugrađenih windows alata za čišćenje, nego omogućuje i čišćenje smeća od 3rd party programa.

Nebih se oslanjao na Edge, kriminalci najviše ciljaju na IE i Edge jer to dosta ljudi koristi po defaultu jer ne znaju bolje pa mnogi exploiti ciljaju upravo na te windowsove preglednike.

btw. većina toga je set-and-forget, jednom namjestiš i gotovo, osima ako ćeš on-demand skenere koristiti pa jednom tjedno ili mjesečno skenirati i ccleaner po potrebi (kao i što sada radiš sa windows alatima)

01101110 01101010 01101111 01101110 01101010 01101001
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2016 1:30 (njonji).
17 godina
njonji kaže...
mrakky kaže...

...

možeš ti stavit to sve kaj si ti dečki nabrojali, osjetno če ti usporit komp + ak imaš ko ja 12 programa koji tatrane rade i još ak nemaš neki pc srednje žalosti (ko moj) da ti to sve vrti glatko, malo si u gabuli, pazi, ja te nagovaram nikaj, samo svoja iskustva predajem, mse iliti windows defender ....

edit_

Avast i Bitdefender su vrlo lagani po sustav, lakši od windows defender prema nekim testovima, a dosta bolju detekciju imaju.

Malwarebytes Anti-Exploit ne utječe na performanse uopće, a uBlock Origin ih povećava jer reklame usporavaju učitavanje stranica i izvođenje preglednika (uz to što su velika sigurnosna prijetnja).

CCleaner nudi ne samo više opcija čišćenja windowsovog smeća od tih ugrađenih windows alata za čišćenje, nego omogućuje i čišćenje smeća od 3rd party programa.

Nebih se oslanjao na Edge, kriminalci najviše ciljaju na IE i Edge jer to dosta ljudi koristi po defaultu jer ne znaju bolje pa mnogi exploiti ciljaju upravo na te windowsove preglednike.

btw. većina toga je set-and-forget, jednom namjestiš i gotovo, osima ako ćeš on-demand skenere koristiti pa jednom tjedno ili mjesečno skenirati i ccleaner po potrebi (kao i što sada radiš sa windows alatima)

CCleaner nudi ne samo više opcija čišćenja windowsovog smeća od tih ugrađenih windows alata za čišćenje, nego omogućuje i čišćenje smeća od 3rd party programa

- pa čak i počisti neke od bitnih fajlova za rad windowsa, ako se nezna kako sa njim ima milion slučajeva, tak da u večini slučaja više šteti nego da ostanu ti fajlovi od 3rd party programa. tih par mb ne škodi radu, nekoristim klinere od viste, suvišan program, a ako čemo do toga bezveze zauzima prostor na disku, jer onaj koji zna narihtat neki cleaner, to bi trebao i ručno znat očistit, opet zauzima prostor

Nebih se oslanjao na Edge, kriminalci najviše ciljaju na IE i Edge jer to dosta ljudi koristi po defaultu jer ne znaju bolje pa mnogi exploiti ciljaju upravo na te windowsove preglednike

-IE koristim zajedno sa MSE od 7ce nikad ništa, jednostavno me ponukalo da vidim kaj se to dešava da tolko izbjegavaju IE, prije bi reko navika, nego bilo kaj drugo, tada sam još koristio i flash i javu i pazi ništa - nevjerojatno, nemoguče, lažem 100% hehe

-edge i windows defender koristim na 10-ki nikad ništa.

tako da i dalje tvrdim da je prije defoltna instalacija windows 10 set-and-forget nego bilo kaj drugo. (za korisnika koji ne pati na najnovije drajvere, drajvere sami winsi instaliraju preko wu, jedino kaj treba instalirat torent klijent ak če skidat nekaj, za mjuzu ima groove koji ok izgleda , filmove movies&TV koji čita titlove i nisam naletio da nekaj nemože otvorit da mu fali kodek nek il nekaj slično i eventualno office, znači u principu dva programa i ostavi wu da odradi i ima spremne windowse za rad, samo napominjem back up pod obavezno, jer i ti programi kaj nagurate nisu savršeni kao ni od windowsa, to kaj ima bolju detekciju (ima bolju, al nema savršenu 100%) moš mački o rep objesit ak mu baš tad naiđe nekaj kaj nema u bazi (pitanje dole))

vezano za korištenje memorije defender, evo upravo sad koristi 45mb od 8gb, a neš ti puno prostora, vjerujem da iimam tipa 4 gige rama da bi i manje koristio, jer drugačije onda winsi iskorištavaju rame, jer sad mi je iskorišteno 4gb rama od 8gb tako da je to šakljiva tema, opče ni ne gledam kolko koji program koristi rama, jer su tu da se koriste, pa baš da napuni svih 8 i da sve fluidno radi, nebi me bilo nimalo briga - slika defenderovog korištenja

(ak Vas tolko to muči i radite internet bankarstvo preko windows mašine, pa ni uz sve moguče av programe da mogu radit zajedno nebi ni u ludilu to radio, za to imam kanturinu od lapa linux i kad trebam nekaj takvo, samo rek njega, a i služi mi za učenje na linuxu tako da je to još jedna pametnija vrsta zabave)

a sad jedno pitanje, kad Vam se zadnji put oglasio bilo koji od tih silnih programa zaštite kad ste surfali netom  i skidali sa legitimne stranice program?

(ovo me strašno zanima, jer ja se fakat ne sječam, a pc mi čist ko suza, prvo: ne koristim krekove, drugo: mjesečno nekad i duže prođe da pokrenem ko portabilni program hitman i nikad nikaj osim kukija, koje ostavljam, mogu jedino dobro doč pri otvaranju sajta)

peace

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2016 2:47 (mrakky).
17 godina
mrakky kaže...

a sad jedno pitanje, kad Vam se zadnji put oglasio bilo koji od tih silnih programa zaštite kad ste surfali netom  i skidali sa legitimne stranice program?

Pitanje je postavljeno u krivoj temi, ekipa ovdje je upucena i koristi brain.exe 

Procesljaj malo po forumu ili drugim forumima.

15 godina
neaktivan

Ja otkad koristim računalo čistim s CCleaner-om i nikada nisam imao problema. Koje to CCleaner datoteke bitne za rad Windowsa briše? Zašto obilaziti mapu po mapu i brisati datoteke ručno, a to CCleaner radi instantno jednim klikom umjesto mene. Tih 8 MB ili koliko već zauzima CCleaner mi nije bitno (jer imam terabajtni HDD).

Vezano za Internet Explorer i Microsoft Edge, njih ne volim koristiti jer kao što i sam znaš IE je prošlost, a Edge je poluproizvod. Radije koristim Operu ili Firefox koji IE i Edge pojedu za večeru. Oba preglednika jako zaostaju za HTML5, Chrome i Opera su najbolji po tom pitanju. Sigurno se pitaš zašto je to važno - danas sve više stranica koristi HTML5, CSS3 i WebGL tehnologiju. Ako web preglednik ne podržava HTML5, stranica jednostavno neće raditi ili će raditi, ali biti jako spora.

Windows Defender da ni ne spominjem, antivirus je, a nema ni web ni mail zaštitu. Ima slabu virusnu bazu, a cloud se ne koristi. Prilikom pronalaska virusa, Defender ga ne blokira nego ti moraš ući u program obrisati ga ili staviti u karantenu što traje i traje (5 minuta, možda i više za pišljivi EICAR Test File). Da Defender je lagan kada se ništa ne radi na računalu, probaj skidati nešto preko preglednika ili instalirati neki komad softvera, vidjeti ćeš da sve polako postaje usporeno (CPU usage će ti konstantno skakati). Ovdje se ne radi toliko o RAM-u jer danas svi imaju uglavnom više manje 4 GB RAM-a. Uostalom, Avast koristi 15 MB RAM-a, a kada računalo miruje i ništa se ne radi na njemu ide i ispod 10 MB.

Iskreno? Prije par dana Avast mi je blokirao exploit na jednoj stranici. Da imam Windows Defender primio bi vjerovatno ransomware, ali zahvaljujući Avastu nisam. Nikad ne znaš gdje se skriva rasomware, a kad se zaraziš već je kasno. Znaš kako se kaže, bolje spriječiti nego liječiti.

Iz tvojih postova da se zaključiti kako mrziš sve 3rd party programe i da bi Windowse trebalo ostaviti baš onako kako dolaze s instalacijom. Znači po tvome sve što čovjeku treba, imaju Windowsi, ali zapravo to nije tako. Ima puno boljih 3rd party alternativa za MS alate koji bolje i brže obavljaju poslove.

17 godina
NTFS Permissions Tools

Cini se kao interesantan program za zastitu foldera (nesto kao Secure Folders).

================================================================

NTFS Permissions Tools is a file permissions management tool for NTFS file system. You can use it to easily to modify, backup and restore the security settings of FILEs and FOLDERs !

NTFS Permissions Tools is a handy tool for users who either need to change permissions on a regular basis, or users who need to change a lot of permissions and security changes once. The main advantage over Window's built-in permission and security tool is accessibility and ease of use. It takes less time to change permissions and security settings.

http://dbcstudio.net/software/npt/main.html

17 godina
djigibao kaže...
mrakky kaže...

Pitanje je postavljeno u krivoj temi, ekipa ovdje je upucena i koristi brain.exe 

Procesljaj malo po forumu ili drugim forumima.

jelda brain.exe, a to je back up i miran si.

@Marko :D

kažeš poluprozvod, koji softvare nije poluproizvod? bilo koji preglednik, program, os, antivirus....prima nadogradnje, jeltako? što znači da kad je plasiran među mase kao poluproizvod, zar ne, jer nije gotov, završen i dalje ga se nadograđuje, kužiš? isto tako nijedan program, os... nikad ne izađe iz ajmo reč bete, a to kaj ga proizvođači nazivaju bez dodatka bete, nije nimalo važno, ali gle to je normalno, software bude uvijek imao rupe i nekaj za krpat (to ko da dođeš u dučan kupit auto recimo, al fale mi prozorsi hehe i veli ti prodavač, ma gledajte možete se vozit i tak a za 3mj čemo vam upgrejdat auto i postavit prozore)

ps.

mrzit može samo nenormalna osoba(bolesnik), a normalna osoba može samo ne volit nekaj(mržnja nije normalna emocija) i ne nevolim druge programe, jednostavno ne vidim njihovu praktičnu funkciju, kad več sve kaj trebaš dođe sa winsima, a cc je eno neki dan ukenjo nekom forumašu prozore bilo u w10 temi, tak i dalje ne vidim njegovu praktičnu funkciju pogotovo kod korisnika koji neznaju kaj klikču po njemu. (nebi više o cc jer ga vidim kao suvišan program, više volim sam prčkat po os-u, prčkanje mi je zanimljivije, a i nije tema o takvoj vrsti programa, pardon poluproizvoda)

između ostalog, svi tvrde da su windowsi poluproizvod, al svaka verzija, pa brate mili da me tolko smeta polu proizvod prešo bi na nekaj drugo hekintoš ili linux, makar i oni primaju nadogranje pa su isto tako poluprozvodi, al ajd linux je bar puno sigurniji od ostale dvoica i uživaj u sigurnosti, to kaj ti avast zaustavil neki dan ne znači da je svemoguči, da nekaj nemože proč pored njega, nepostoji takav

edit:

samo bi nadodao da osobe koje pišu krptomanijake, su puno sposobnije osobe i informatčki naprednije, od svih tu nas na forumu, vjerojatno i rade u nekoj od sigurnosnih kompanija, kaj bi dao da sam tollko sposoban, al iskreno

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2016 10:11 (mrakky).
15 godina
neaktivan

Poluproizvodom nazivam proizvod koji obećava svašta, a nema ništa. Toliko su iz Microsofta govorili "naš novi browser je najbolji, podržava sve dodatke", došli Windowsi 10 i Edge, a od dodataka ni d. To je pravi poluproizvod. Osim toga, Windows 10 je nazvan poluproizvodom iz razloga što se s njim stalno ima nekih problema (ja sam na kompu cca. 2 sata instalirao NVIDIA drivere - skinem pravile za Windows 10, a driver kaže da nemam ništa od NVIDIE u kompu. Nakon pisanja nečeg u CMD uspješno su instalirani driveri, ali nakon puno muke). Znam ja da svaki program ima bugove i da je nemoguće napraviti program, a da nema ni jedan bug, ali takve probleme Windows 7 nije imao jer su njega detaljno testirali i jer su imali zaposlenike i korisnike koji su testirali OS. Ovu uslugu testiraju samo korisnici jer su (prema onoj slici s Reddita)  testerima podjelili otkaze. I još uvijek se u Windows 10 nalazi hrpa bugova koji nikako da se poprave.

U vezi pak CCleanera, registry je zeznuta stvar i upravo iz toga razloga njega se ne treba čistiti. Korisnik si je sam kriv što je čistio registry. Da je samo čistio smeće, ne bi imao problema s računalom. Ja već godinama čistim s CCleaner-om i nikada nisam imao nikakvih problema.

Nisam nigdje napisao da je Avast svemoguć, ni jedan antivirus nije svemoguć, ali me bar može dostojno zaštititi. Pogledaj što Avast samo u besplatnoj verziji ima:

Avast! Free Antivirus:

+ besplatan AV

+ web zaštita

+ mail zaštita

+ detekcija PUP-a

+ sigurnost kućne mreže

+ reputacijski servis, CyberCapture, Hardened mode

+ virusne definicije+cloud

+ heuristika

+ HIPS

+ rescue disk

+ tihi/igrači način

+ Safe Zone Browser

+ lagan na resursima

+ skeniranje kod izvršavanja

+ skeniranje kod otvaranja

+ skeniranje kod pisanja

Što Defender ima od toga svega? Samo ovo da je besplatan AV, ništa drugo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2016 10:21 (Marko :D).
17 godina

zanimljivo, koristim insider winse i nikad sličnih problema nisam imo, u ovom velikom updejtu dolaze extenzije, več ih par koristim, jest da se ms zna zaletit pred rudo i to prečesto, ma kak nisu govorili za w7 kad je izašo da je sranje, svi su vikali xp xp xp, sad viču 7 7 7, za par godina budu 10 10 10 to tak ide kod ms, jednostavno se navikni na to, to je kod njih normalna stvar i neču više o cc i oftopičit, nadam se da si shvatio kaj sam napiso, sve se da ručno obrista, ljepše mi je tak neg samo kliknut i gledat trakicu kak se puni i zbraja mb, nije to zabavno.

17 godina
Avast Vs Windows Defender

15 godina
neaktivan
Re: Avast Vs Windows Defender
djigibao kaže...

Ma kakva je ovo usporedba? To je smeće. Ovaj test je rađen prije NITRO updatea tako da je ovdje malo Avast spor, ali nakon NITRO updatea Avast je ubrzan za 11%.

17 godina

Pogledaj što Avast samo u besplatnoj verziji ima:

Avast! Free Antivirus:

+ besplatan AV

+ web zaštita

+ mail zaštita

+ detekcija PUP-a

+ sigurnost kućne mreže

+ heuristika

+ HIPS

+ rescue disk

+ tihi/igrači način

+ Safe Zone Browser

+ lagan na resursima

+ skeniranje kod pisanja

Nije bas sve tako crno-bijelo.

Prije malo sam testirao taj novi Avast i djabe mu to sve kad mu je prosao Ransomware...ne kazem da je lose ali ovako kako si ti napisao ispada da Avast ima 20tak modula zastite a WD 1.

15 godina
neaktivan

Nisam nabrajao Avastove module zaštite nego funkcije. Ti si testirao novu Avastovu opciju koja je tada tek došla i nije imala gotovo pa ništa u bazi. Pričekaj par mjeseci pa tek onda testiraj Avast CyberCapture. 

17 godina
Nisam samo testirao CyberCapture vec sve ono sto je ukljuceno po difoltu kada korisnik instalira Avast (a to je skoro sve sto si ti nabrojao osim sto nije ukljucen Hardened Mode i PUP).
17 godina
djigibao kaže...

Pogledaj što Avast samo u besplatnoj verziji ima:

Avast! Free Antivirus:

+ besplatan AV

+ web zaštita

+ mail zaštita

+ detekcija PUP-a

+ sigurnost kućne mreže

+ heuristika

+ HIPS

+ rescue disk

+ tihi/igrači način

+ Safe Zone Browser

+ lagan na resursima

+ skeniranje kod pisanja

Nije bas sve tako crno-bijelo.

Prije malo sam testirao taj novi Avast i djabe mu to sve kad mu je prosao Ransomware...ne kazem da je lose ali ovako kako si ti napisao ispada da Avast ima 20tak modula zastite a WD 1.

kaj ti treba više od dokaza da je isto rupetina bez dna ko i win def i bilo koja druga zaštita, alo to je software ko i svaki drugi, nedavno je nako spomenuo baš za avast kad su ga upgrejdali tj. ispravili greške i vjerujem nove napravili jer to tak po običaju ide, da je čitaba bila dugačka ko pola starog zavjeta (šala) al da je bilo toga puno, aku su tolko dobri na kraju su trebali napisti ispričavamo se vjernim krisnicima što smo bili nesposobni prije uočit te propuste i što ste bili uvjereni za ste zaštičeni, a tada je naš alat bio ko francuski sir.

može avast to sve imat, al kaj zato kaj to ima moram ga korist, pa nemoram, zbog čega, to kaj su sve naprdili gore bi trebo lakše spavat il kaj, nerazumijem, kad do sad sa defenderom nikad problema, a pc čist, a i da imam nekaj tu mi back up i vratim sve kak je bilo i problem riješen u pazi radnju uštekat usb pokrenut 2 il 3 klika i ostavit pola čuke cca i vratit se i sve je kak treba, puno jednostavnije i logičnije riješenje nego narihtavat ga na ovaj ili onaj način rada itd, shačaš poantu, jednostavnije je gotovo uvijek bolje.

edit:

neda mi se više vodit rasprava win def , avast ili defolni programi  ili neki drugih kompanija, jer kad se realno sagleda, ne dobivaš nikaj time kaj instaliraš druge programe (osim možda dodatnih opcija, ako ti trebaju za rad samo naprijed, nemam nikaj protiv) a i te dodatne opcije pitanje kak rade svoj poso isto ko i windowsove, niti tvrdim da je defender ultimativna zaštita, kd nije, tako da svi mi koristimo rupičasti software, pa bio on ovaj ili onaj, ljudi kažu da godinama postaješ mudriji, ja tvrdim da godinam postaješ iskusniji, jer kad opet realno pogledaš, "mudar" čovjek je vrlo iskusan čovjek

ps. ako znate nekog pisača kriptomanijaka i da mu treba bubreg, dam mu ja svoj, samo neka me nauči svemu što zna, pa bogte di bi mi bio kraj.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2016 11:34 (mrakky).
15 godina
neaktivan

Tebi nitko nije rekao da moraš koristit Avast!, ako nećeš nemoraš. Samo sam htio dokazati da svaki antivirusni program pobjedi taj Defender.

15 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Nisam samo testirao CyberCapture vec sve ono sto je ukljuceno po difoltu kada korisnik instalira Avast (a to je skoro sve sto si ti nabrojao osim sto nije ukljucen Hardened Mode i PUP).

Pa dobro, što sad. Rekao sam da ni jedan antivirus nije savršen. Znam da se antivirus testira na zadanim postavkama, ali testiraj jednom s Hardened mode i PUP (može i sa heuristikom na najveću razinu). Većina korisnika će podešavati postavke antivirusa.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice