Koristim defender od kad je izašao Win 10, dosad me par puta upozorio da sam skinuo datoteku ili exe koja bi mogla biti štetna za računalo (to sam radio čisto radi testiranja, uglavnom krakovi ili pečevi-bez instaliranja) i uredno ih je pospremio u karantenu. Usput koristim i MBAM koji se par puta oglasio sa "pristup potencijalno opasnoj stranici je uspješno blokiran". MA Anti-Exploit nije zasad ništa ulovio.Tjedni sken sa HitmanPro također nije nikad ništa našao. Zaključak? Defender radi dobro svoj posao za prosječnog korisnika.
Slazem se. Defender radi veoma dobro svoj posao, Za ovih par mjeseci kako sam na Win 10 nije se pokazao slabom zatitom ni u jednom trenutku. Do ovog zakljucka dosao na isti nacin (povremenim skeniranjem MBAM-om), te korisitm WOT na pregledniku. Ne idem na stranice za koje me WOT upozori da nisu uredne.
I ja sam nekad volio koristiti third-party programe za zastitu, no za nas prosjecne korisnike (skidanje torrenta, crackova i nekad nesto od apliakcija) Win Defender je sasvim dovoljan.