Zašto ne za tisuću?
Zašto ne za tisuću?
Zašto ne za tisuću?
... Zanima ma te kako restiram računalo, biži ća jer to nećeš vidjet nikad, eee znači nikad, i moš se slikat ... Računarac, eee, računarac...
Dobio premium key za AVAST i reko' da instaliram, nisam nesto nikad volio taj AV i nakon sto se zavrsila instalacija, virus database updated itd odradim full scam i imam sta vidjeti:
Izbrisa steam.exe cao zdravo
Uninstall. Hvala.
znam da tu ima podosta poklonika avasta, neki znaju da ja več od ms av bete kad se zvao moro (još sam se smijao jao kakav naziv, moron av hehe) al bogami ni tad nisam imal problema, a zamisli ljude koji su ipak pokupili tu definiciju steama koju je ovaj prepoznao kao virus izraz lica hehehehehe, oprostite ak moram se smijat. prije bi reko da je je steam navrijeme poslao da če ić update, a ekipa iz avasza je valjdaimala buran vikend, ljudi smo, al ovakve se stvari nesmiju dešavat, pa rađe bi da me za_ebe pravi virus nek da mi ga tak metne av koji se jvali svojom pouzdanošču LOL
ovo kad sam videl popraavilo mi dan, sam kaj vjerojatno djelatnik u avastu koji je zadužen ili više njih nije dobro prošo, njega mi žal.
evo još slike jednom da se i drugi koji nisu vidli nasmiju hehehehe
ja sam naravno i dalje na win defenderu,sad nebudem naoravio sken sa eek ili hitman pro nekih 4mj, možda i dulje, s tim da ne koristim nikakav program tipa ccleaner ili glary, samo ugrađen disk clean up, tempove mogu i sam ispraznit za uninstal koristim od win program and features za uninstal, a ako mi se baš da u reistry upišem naziv programa i sve kaj mi nađe izbrišem, foldere od programa isti zbrišem, e da jedino kaj sam stavil kao dodatni slo emet 5.5 beta, al radi ok. (jedino mi pinkbuster emet nekaj počel kenjkat pa sam maknul sve kvačice)
ti programi za optimizaciju sam zauzimaju prostor na disku, nereba mi to.
vezano za emet, to je nekajaj ko BB u tom stilu? (jedini prigovor na emet je taj kaj nema 64 bit verziju)
Dobra je stvar sto mozes odmah direktno iz tog popupa staviti steam.exe pod exclusions ili prijaviti FP.
Shit happens
Lab Dennis Technology Labs is a member of AMTSO - Organization for Standardization Testing of protection against malicious software (Anti-Malware Testing Standards Organisation).
The tested antivirus
In a comparative test was attended by the following antivirus software:
Pa jel to MSE ispao još i dobar po denisovom testu ...?
Mislim da je WD u Windows 10 jos i bolji zbog AMSI (kada i druge AV firme pocnu koristit ovo bit ce puno bolje):
Windows 10 implements the new Antimalware Scan Interface (AMSI) that will allow applications to submit content to check for malware to the installed antivirus. The concept is that a malicious script can use several obfuscation code techniques but when it invoke the scripting engine, the code should be clear, so the application can invoke the new Windows APIs to request the AMSI content scanning.
Pa prošuljao mu se samo jedan od svih onih tak da nije uopče loš!
U BIS-u kojeg svako malo ima na nekim giveaway-ima i moguče ga je uvijek svakih 6mj.produžiti na sljedečih 6mj., ima opcija da manualno dodaš foldere koje želiš zaštititi pa lijepo staviš pod zaštitu sve foldere u kojima imaš nešto bitno!
Ja stavio sve šta sam mogao staviti (sistem foldere nemreš)
btw: CryptoPrevent version 8 is coming soon!
Nisam ništa brisao kad se to pojavilo, čitao sam postove u Ransom temi i (ironije li) odjednom se to pojavilo
Posumljao sam da se malware predstavlja kao Microsoft Photos.exe aplikacija što je skroz moguće i najčešće se na taj način i maskiraju!
Ako je u Windows Apps folderu,ne.
Ako je u Windows Apps folderu,ne.
Zašto ne?
...mislim da se u taj folder ne moze uci "normalnim" putem....
A kaj ak se kod mene može?
Jel sam ja sad ranjiviji? Kako uraditi da se u taj folder ne može ući kao kod tebe?
A zakaj nisi istaknul ono najbitnije,a to je da Cryptowall 4.0 ne napada korisnike koji koriste Ruski jezik na tipkovnici.
Fučkaj ga sad ovo je vrlo intresantno, dakle ako je to istina eto jedne gamadi sa recimo izraženim patriotskim vrlinama.Treba bit realan ovo je ipak ok, ak su autori ove gamadi Rusi a vjerojatno jesu, eto ipak imaju neke časti pa ne kriptiraju/muzu lovu od recimo svojih sunarodnjaka ili građana.
"Targeted countries we have identified so far include: France, Italy, Germany, India, Romania, Spain, US, China, Kenya, South Africa, Kuwait and the Philippines. Russian users seem to be safe. The malware doesn’t proceed with the encryption process if it detects Russian as a keyboard language."
Ma ja sam bio sad prije dan dva ubacio sve žive foldere u protekciju od ransoma pa je nakon toga počeo obaviještavati ali do tada ni glasa od njega nije bilo tak da ne krivi BitDef. jer sam ja za ove popupove kriv!
btw: Ma da vas sad vidim kriptolockači...
MBAE+Cripto Prevent+BitDef,ransome protection
Nisam primjetio