Evo, instalirao sam AVG Free i vidim da problem nije riješen ni nakon 7 godina.
Skinuo sam EICAR test i otvorio ga u .txt formatu, AVG ne trza i dopušta otvaranje (drugi antivirusi ne, već ga odmah detektiraju pri skidanju), skinuo sam EICAR test file sa .com nastavkom i on lijepo samo stoji u mapi Preuzimanja i za kraj skinuo sam EICAR test u .zip datoteci i to mi je čak skinulo. AVG se tek alarmirao kada sam pokrenuo .com file.
Osim toga, svakih par minuta mi se otvara njihova Facebook stranica u novom prozoru. Laptop je jako usporen, na njega se ne može ništa raditi, a internet mi je od 100 Mb/s postao doslovno 1 Mb/s (tako se osjeti).
A da ne spomenem, da mi je isti AV program pokušao uvaliti svoju tražilicu i toolbar za sigurnije surfanje u Internet Exploreru.
Već sam jednu ovakvu poruku napisao i AVG mi je zatvorio Operu jer je trošila "previše RAM-a".
Također, moram napomenuti da postavke AVG-a nisam ni otvorio, niti prčkao po njima. Ne znam je li to samo kod mene, ali meni se ovo nimalo ne sviđa.
Kod mene na testu AVG nije bilo takvih problema, a i u video testu br. 2 (sintetički test) se lijepo vidi da AVG blokira Eiacar (staviti na 2:10min )
Da li si pročitao ista od moje recenzije na blogu?