BullGuard i Emsisoft su također dobri plaćeni antivirusi.

BullGuard i Emsisoft su također dobri plaćeni antivirusi.
Bilo bi jako lijepo kad bi preporuke argumentirali, tako da mi koji se dvoumimo možemo steći dojam...
Zanima me da li nakon izvođenja tih cirkusarija s instaliranjem i brisanjem antivirusa, pa instaliranjem drugih čistite registar? Mislite da će vam Revo ili Geek sve ukloniti? Ako se izbrišu servisi i procesi, to ne znaći da vam nije ostalo smeća po registry bazi u obliku raznih ključeva, ostataka unosa legacy drivera i ostalog? Na tako sjebano računalo, poslije instalirate neki treći ili četvrti AV, PC vam se poteže kao krepana mačka i naravno, odmah je AV okrivljen da ne valja...Pa dajte ljudi odlučite se već jednom, nisu Windowsi Android...
Kolega Blackmoon je dobro pitanje potegao.
Antivirusni i sigurnosni programi se jako duboko integriraju sa operativnim sustavom, te obično instaliraju i drajvere kojima nadziru mrežni promet ili npr za samoobranu.
Iako proizvođači nude alate za uklanjanje njihovih antivirusa, ja ipak više vjerujem povratu cjelog sistema iz slike sistemske particije koja je napravljena nakon friske instalacije i nadogradnje windowsa i dok još ništa dodatno nije bilo instalirano. Na prosječnom suvremenom hardveru povrat particije od dvadesetak gb traje desetak minuta tako da mi je takav postupak i najbrži i najsigurniji, za ukloniti duboko integrirane programe..
Bitdefender je zakon, pa nije uzalud pvi na brojnim službenim i neslužbenim ljestvicama, ne koriste uzalud brojni AV njihov engine.
Imam ga instaliranog i nikakvih problema nisam imao.
Ti si onda stvarno jedan od rijetkih.
Evo i ja sam, koristim ga vec trecu godinu za redom i nikakvih problema nije bilo do sada.
Ja kada sam instalirao Norton trial omogućio sam praćenje u Soft Organizeru tako da on zapamti gdje su svi njegovi tragovi. Nakon deinstalacije ništa ne zaostaje (sam sam se uvjerio ).
ako može pomoć, trenuto instaliram win 7 na neki netbook s 1 gb rama, koji antivurus staviti da valja a da ne troši puno rama, na svom imam avg i malaware ali mislim da je to preteško za ovaj netbook
ako može pomoć, trenuto instaliram win 7 na neki netbook s 1 gb rama, koji antivurus staviti da valja a da ne troši puno rama, na svom imam avg i malaware ali mislim da je to preteško za ovaj netbook
Avast i Panda su ti jedni od najlakših antivirusa. Imam Avast na Eee PC-ju i troši nekih 15 MB RAM-a.
Imaš ovdje par tutorijala koje sam napisao za Avast - http://www.bug.hr/forum/post/sigurnosni-softver/tut-avast-antivirus/4412757.aspx
Pošto mnogi od vas ne vjeruju AV-Testu ili AV-Comparativesu, evo vam nov,opsežan i stvarno detaljno napravljen "PassMark" test u kojem možete vidjeti koliko neki AV program opterečuje razne stvari...
Ja bi ti preporucio 360TS (defaultne postavke tj. bez Avira i Bitdefender engina).
Optrecenje PC-a se ne mjeri u RAM-ima.
Kao što djigi reče,nije sve u upotrebi memorije. Ja prije Nortona sam imao 360 TS i nije usporavao sistem (1GB RAM).
Kolega Blackmoon je dobro pitanje potegao.
Antivirusni i sigurnosni programi se jako duboko integriraju sa operativnim sustavom, te obično instaliraju i drajvere kojima nadziru mrežni promet ili npr za samoobranu.
Iako proizvođači nude alate za uklanjanje njihovih antivirusa, ja ipak više vjerujem povratu cjelog sistema iz slike sistemske particije koja je napravljena nakon friske instalacije i nadogradnje windowsa i dok još ništa dodatno nije bilo instalirano. Na prosječnom suvremenom hardveru povrat particije od dvadesetak gb traje desetak minuta tako da mi je takav postupak i najbrži i najsigurniji, za ukloniti duboko integrirane programe..
Bunker, u pravu si. Međutim i to povuče izvjesne probleme, bilo fizičke i psihološke naravi. Prvo, ako imaš djevičanski čisti image, dakle stvoren odmah nakon instalacije windowsa napravljen prije par mjeseci ili koju godinu, opet se otvara posao instaliranja naknadno dodatnih programa i podešavanje sustava. Ja to radim malo drukčije. Obnavljam sliku sustava jednom mjesečno, nakon što sam detaljno očistio računalo i uvjerio se da sve radi kako treba. Drugi problem je onaj psihološke prirode. Strah da kod vraćanja slike sustava nešto ne krene po zlu, jer ako se image iz nekog razloga kompromitirao ili postao nečitljiv, povratka više nema, zato što sustav prije vraćanja napravi format diska. Jednom davno me Acronis izdao, a da razlog nikad nisam doznao, bez obzira što je verifikacija slike prošla u redu...prestar sam i prenervozan za takve šokove, a posebno za dizanje sustava iz nule!
Kompa Blackmoon,
sve u zivotu je rizik i kompromis.... i plavuša i crnka mogu imat trišu...Hehhee
Ja ti tome doskocim tako da u biti skoro nikaj i ne instaliravam od programa. Glede surfanja i multimedije, windows to većinom već sadrži. Alati koji mi trebaju, ili ih nađem u portable ili online verziji poput web officea. U biti, i na mojim i na klijentskim racunalima naknadno nakon povrata sistemskog imagea obicno moram instalirat i podesit antivirus i chrome a to je par minuta posla... Sretna okolnost je kaj ni ja ni klijenti ne koristimo neke specijalizirane programe niti igre koje bi morale biti instalirane... Na windows 8.1 čak se i igre same vrate koje su bile instalirane iz windows trgovine.
A portable gimp, libreoffice, winmd5sum, hardver monitor, eek, ccleaner, hitmanpro, i ostale, su na zasebnoj particiji pa prežive restore a imam i backup toga jer su to sve mali programcici...
Norton se popravio s godinama ,Eset i Norton su mi omiljeni plaćeni antivirusi.
Slažem se, koristio sam godinu dana Norton IS 2014 ako se ne varam, dobio sam licencu sa matičnom pločom, i nije niti približno loš kako su neki govorili, nije mi niti malo usporavao PC, kada si spojen na internet (antivirus nema smisla bez interneta) ima jako dobru detekciju i nikad nisam imao niti jedan virus, trenutno koristim ESE Smart Security 8, isto tako odličan, i definitivno da moram birat 2 plaćena antivirusa za koja mogu sigurno tvrdit da ne usporavaju niti malo PC, odabrao bi jedan od ova dva.
Kompa Blackmoon,
sve u zivotu je rizik i kompromis.... i plavuša i crnka mogu imat trišu...Hehhee
Ja ti tome doskocim tako da u biti skoro nikaj i ne instaliravam od programa. Glede surfanja i multimedije, windows to većinom već sadrži. Alati koji mi trebaju, ili ih nađem u portable ili online verziji poput web officea. U biti, i na mojim i na klijentskim racunalima naknadno nakon povrata sistemskog imagea obicno moram instalirat i podesit antivirus i chrome a to je par minuta posla... Sretna okolnost je kaj ni ja ni klijenti ne koristimo neke specijalizirane programe niti igre koje bi morale biti instalirane... Na windows 8.1 čak se i igre same vrate koje su bile instalirane iz windows trgovine.
A portable gimp, libreoffice, winmd5sum, hardver monitor, eek, ccleaner, hitmanpro, i ostale, su na zasebnoj particiji pa prežive restore a imam i backup toga jer su to sve mali programcici...
Meni su portabilni programi zakon.
Nema instalacije, nema drkeljanja po registru, jednostavno uklanjanje, jednostavno sejvanje svojih postavki koje ostaju zauvijek i nije ih potrebno opet namjestavati...sve spremljeno na drugu particiju i kad se stave Windowsi samo se prebace na tu particiju - zbog toga da se pokrecu sa SSD-a (u mom slucaju)
Meni su portabilni programi zakon.
Nema instalacije, nema drkeljanja po registru, jednostavno uklanjanje, jednostavno sejvanje svojih postavki koje ostaju zauvijek i nije ih potrebno opet namjestavati...sve spremljeno na drugu particiju i kad se stave Windowsi samo se prebace na tu particiju - zbog toga da se pokrecu sa SSD-a (u mom slucaju)
Jel ima kakvih nedostataka kod korištenja tih portable programa?
I meni se čini brža opcija jednostavno ih kopirati na disk, sa sticka, nego svaki instalirati na PC, iako postoji i ninite koji ih sam skida i instalira, ali ipak ovo je brže.
@osvit
Ima nedostataka ali nisu takvi da se nebi moglo zivjeti sa time.. Npr nema integracije u desni klik kad program nije instaliran, pa npr gimp se u portable verziji pokrece duze... I tak, sitnice, ali prednosti su velike : ne prljaju sistem, skineš portable, raspakiras u neku mapu i to je to... Ako bude nova verzija, staru izbrises a novu raspakiras u staru mapu tako da ikona sa desktopa šljaka...
@djigi
Na tvoju preporuku koristim onaj portable md5sum checker. Dobar je, i čak ima brdo mogucnosti makar je portable...
Kaj velite na ovo...
A malo nezgodno, al najviše za lenovo....
Tržište je nemilosrdno i nekad je dosta sitnica da stvari krenu nizbrdo ( blackbery primjer ) ..
Fisha sa lenova se lako riješiti ali ostaje gorak okus u ustima da su tako nešto podvalili....
Pa nije im naš Kile control manager pa da im se to desi....
Ta je vijest stara 2-3 dana i vec su objavili program za uklanjanje toga, cak im se i Microsoft pridruzio - KLIK
Što mislite o kombinaciji Avira Free + Comodo Firewall? Ili da ostanem na CIS-u?
Comodo nije loš, i kad ga staviš u proactive mod onda fino štiti stroj. Jedino kaj je sa njim lutrija od stroja do stroja. Meni je na jednom stroju blokirao stalno viber i po par dana je preskakao automatske nadogradnje....
Ali dugo ga nisam koristio pa neznam kakve su nove verzije..
Što mislite o kombinaciji Avira Free + Comodo Firewall? Ili da ostanem na CIS-u?
Mislim da je to jako dobra kombinacija.
Imas AV s odlicnom bazom definicija i imas odlican firewall.
Samo namjesti da ne skeniraju/blokiraju jedan drugog.
Malo statistike o ranjivostima sa pomalo neočekivanim rezultatima :
http://www.gfi.com/blog/most-vulnerable-operating-systems-and-applications-in-2014/
http://www.pcworld.com/article/2859122/your-linux-pc-isnt-as-secure-as-you-think-it-is.html
Pozdrav. Može li mi neko preporućiti neki free AV, mislio sam eset, avg, avast?
Eset ti je super ali nije free...
Avira,Avast ili Panda pa biraj...
Pozdrav, trebam preporuku za zaštitu svog računala. Skoro sam ih sve probao, ali na neki način ni jedan se nije isticao. Avast mi je, ne znam kako, radio velike probleme s internetom. Avg mi je bio "trom", trebalo mu je dosta dugo da ukloni prijetnju. Kaspersky mi je ful čudan. Bitdefender mi je još bio dosta dobar. Norton isto, al on je "čistio" što treba i što ne treba.
Najviše igram igre, surfam po netu i slično.
Free ili paid, svejedno.
Eto to su neka moja iskustva, ako vi možda znate koji bi mi bio najbolji čuvar bio bih vam zahvalan. Hvala unaprijed. :)
Pozdrav, trebam preporuku za zaštitu svog računala. Skoro sam ih sve probao, ali na neki način ni jedan se nije isticao. Avast mi je, ne znam kako, radio velike probleme s internetom. Avg mi je bio "trom", trebalo mu je dosta dugo da ukloni prijetnju. Kaspersky mi je ful čudan. Bitdefender mi je još bio dosta dobar. Norton isto, al on je "čistio" što treba i što ne treba.
Najviše igram igre, surfam po netu i slično.
Free ili paid, svejedno.
Eto to su neka moja iskustva, ako vi možda znate koji bi mi bio najbolji čuvar bio bih vam zahvalan. Hvala unaprijed. :)
Koja je verzija i koje izdanje Avasta?
Isprobaj eset smart security 803041 verzija trenutna...
Hips i vatrozid mozeš u detalje podesiti po tvojim zeljama a pc bu jos uvjek neopterećen..