Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.150.207
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
protjeran
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O
bunkermax kaže...

@Sadmir01

A pa neradi se to tako površno, i onda tvrditi da je sve ok.   Prava analiza bi bila kad bi snimio sve one detalje na friskoj i cistoj instalaciji windowsa, pa onda nakrkaš te svoje krekove, te potom opet detaljna analiza i usporedba rezultata sa prvom analizom.   

Današnji malweri su kvalitetno pisani od strane programera, te kreiraju procese koji se zovu kao i legitimni windows procesi, radi lakšeg i dugotrajnog višegodišnjeg prikrivanja.  Cilj im i je da ostanu neotkriveni i da cjelo vrijeme obavljaju svoju funkciju.  Kad bi imao neke bitne podatke na kompu  ( politika,korporacije)   ili da online baratas velikim  novcanim iznosima, onda bi vidio posljedice malwera..

Glede navlačenja na kupnju : kad kupiš windowse ( u hr  723 kn za win 8.1 )  onda si u toj cijeni dobio i antivirus i nekakvi suport i desetak godina nadogradnji i krpanja os-a, i za prosječan rad nemoras nikaj nadokupljivati. Cak i web office imaš grates.

Prije bu te crack za novije igre naveo na kupnju novog skupog hardveraja, da bi uzivao u svim mogućnostima neke nove über igre..

:-)

Bunker, sve je to u redu i štime, međutim i sam vjerojatno znaš da su crackovi izvrstan i optimiziran softverski uradak, za razliku od izbloatiranog i neoptimiziranog komercijalnog programa kojeg trebaju pačirati. Vjerujem da nitko ovdje ne preferira crackove i nudi ih u imperativu; ali se mora priznati superiornost takvih programa, koliko god oni bili štetni(što je u krajnjem slučaju vrlo upitno)

Evo i sam imam nekoliko crackova(za igre,doduše) i nemam problema s njima; odnosno ne otvaraju mi portove, nema redirecta i ostalih ilegalnih radnji na sistemskoj razini.

Svako dobro
13 godina
neaktivan
Ultimativna antivirus tema - P&O

@djigibao

Zavisi,za neke vece firme bi to bila sramota :) To je samo za nas koji nemamo para za bacanje,zamisli kad bi ja kupio svaki program sto imam na racunaru,mozda to i nije tako skupo al danas ljudi tesko zaraduju pare i dobro gledaju na sta ce ih dat,uvjek pokusavaju proci sto jeftinije. ;)

bunkermax

Kad budem ima te bitne podatke i kad budem barato sa velikim novcem onda cu imat pare i za kupovinu legalnog sistema,antivirusa i ostalih programa :)

Ipak ja i dalje mislim da su krekovi bezopasni i da su te price o virusima samo price kompanija da prodaju proizvode.Ako u kreku kojeg je pravio programer ili skupina programera ima virus, zasto ne bi bio virus i u proizvodima vecih kompanija od kojih kupis antivirus,program ili os...Ne moze ti niko potvrdit da tu nema nista,jedino da pravimo sami sebi sisteme i programe :D

Na kraju i da ima virus u krekovima koje ja koristim godinama nije mi bitno,jer znam da mi nije napravio niti jedan problem,kad utvrdim da mi smeta i da me ometa :)  taj krek naravno da cu ga izbrisat i skinut nov......ovaj... kupit legalan program :D

Sadmir K
15 godina
superiorr kaže...
andi.cro kaže...

Karatko i jasno: što će ti mozak ako ne znaš radit s njim??

Nisi me razumio(očekivano). Mislio sam da linkaš vijest sa hrvatskih časopisa, pošto je ovo hrvatski forum i očekujem hrvatski(europski) pravopis, kako je navedeno u pravilima foruma, a ne poveznice tamo neke izmišljene zemlje.

Stavljam poveznice za koje smatram da imaju korisne informacije vezane uz ovu temu, bile one iz Hrvatske ili neke druge zemlje,regije,opčine,sela...šta ima veze odakle je?

Ja ne gledam i ne sudim ljude po njihovom podrijetlu niti boji kože niti kojim jezikom se koriste (ima jedan naziv za takve koji ne želim ovdje spominjati).

U potpisu ti stoji "Svako Dobro", jel se to odnosi samo za ljude sa tvoga brda ili šire?

Some people are so poor... all they have is money!
12 godina
protjeran

@superiorr

Ti točno znaš o čemu pričam, i imaš znanje da sve to mozeš nadzirati na tvojim kompovima.  A kaj misliš da ovdje većina korisnika zna pregledati bespotrebno otvorene portove bez da prije pol vure gugla tutorijale  ?

Žišku,  ni ebola nije opasna u labosu u rukama stručnjaka, ali svugdje drugdje je opasna.

@Sadmir01 

Srecom zivimo u demokratskim državama, pa je puno toga dozvoljeno. Ali i zato svatko snosi posljedice svojih postupanja... Meni je drago da dosad nisi imao negativnih posljedica, a vjerujem da si svjestan i da ces se složiti samnom da krekovi,aktivatori i sl nikako nisu ispravan put za sve koji su na bilo koji način ukljuceni u informatičku industriju, pa i za same korisnike..

Par puta je spomenuta cijena, aktivatori windowsa, officea i slično.   Biseri koji to veličaju očigledno pojma nemaju koliko desetina milijardi košta razvoj nove verzije windowsa ili officea.  Kad bi se većina korisnika povela tim načinom razmisljanja, i prestala kupovati te artikle te koristiti aktivatore, uskoro tvorci tih proizvoda nebi više dalje razvijali nove verzije.   Pa si onda sami kreirajte nove windowse i office. 

A legalnom kupnjom se i porez plati. Stoji da dio poreza ode na mečke političarima, ali ipak dio tog poreza dodje i u školstvo i zdravstvo. A svi bi mi i dalje besplatno školovanje i liječenje.  E bome, nema poreza-nema dzabe skole ni doktora. 

U medicini bi se takva pojava zvala PARAZIT.  Zašto?  Pa dok većina korisnika legalno kupuje, razvoj ide dalje, a uvjek ce postojati omanja skupina koja nije platila ono kaj koristi, nego se šverca i preživljava zahvaljujući onoj većini koja plaća.

Osim toga, toliko je kvalitetnih alternativa, od samog operativnog sustava pa do officea, i stvarno nevidim zakaj bih pristao na rizike nelegalnosti ....

17 godina
Sadmir01 kaže...

@djigibao

Zavisi,za neke vece firme bi to bila sramota :) To je samo za nas koji nemamo para za bacanje,zamisli kad bi ja kupio svaki program sto imam na racunaru,mozda to i nije tako skupo al danas ljudi tesko zaraduju pare i dobro gledaju na sta ce ih dat,uvjek pokusavaju proci sto jeftinije. ;)

Razumijem te ja ali mislim da bi se takve stvari trebale zadrzati za sebe o ne da se sad o tome raspravlja preko citave stranice i to u tonu da su crakovi OK jer nemaju svi koji citaju ovu temu tvoje znanje, razumis {#}?

*Rasprave o crakovima smo u ovoj temi vec imali nekoliko puta i ljudi koji ih koriste neka to zadrze za sebe, a ne da to velicaju ovdje jer to nije u duhu ovoga foruma.*

{#}

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.10.2014 13:11 (djigibao).
12 godina
odjavljen
djigibao kaže...
Sadmir01 kaže...

@djigibao

Razumijem te ja ali mislim da bi se takve stvari trebale zadrzati za sebe o ne da se sad o tome raspravlja preko citave stranice i to u tonu da su crakovi OK jer nemaju svi koji citaju ovu temu tvoje znanje, razumis {#}?

*Rasprave o crakovima smo u ovoj temi vec imali nekoliko puta i ljudi koji ih koriste neka to zadrze za sebe, a ne da to velicaju ovdje jer to nije u duhu ovoga foruma.*

{#}

Za to se dijele i kartoni.

Malware Removal Expert|Security Software Reviewer|PC Geek and Expert|IT Technician|
15 godina
neaktivan

Od nedavno mi je FIS počeo usporavati internet. Kada ga ugasim internet je jako spor ali kada ubijem sve njegove procese internet radi normalno. Jel zna netko kako da sredim ovaj problem ili da mjenjam antivirus?

TD-ovi (palci dolje) na mojim postovima? NE obazirite se na njih! Dijeli ih dežurni troll na forumu.
12 godina
odjavljen
Marko :D kaže...

Od nedavno mi je FIS počeo usporavati internet. Kada ga ugasim internet je jako spor ali kada ubijem sve njegove procese internet radi normalno. Jel zna netko kako da sredim ovaj problem ili da mjenjam antivirus?

Zašto ne Avast ? :) Kad sam ga testirao nije mi usporavao internet tijekom testa , ali otkad avast koristim (2008) ne mislim ga mijenjat.

Malware Removal Expert|Security Software Reviewer|PC Geek and Expert|IT Technician|
15 godina
neaktivan

Na testovima se pokazao među najboljima, a i imam licencu.

TD-ovi (palci dolje) na mojim postovima? NE obazirite se na njih! Dijeli ih dežurni troll na forumu.
12 godina
protjeran

Marko, jel to govoriš o amisovoj preradi f-securea  ?

15 godina
neaktivan

Yep! :)

12 godina
protjeran

Taj takozvani Amis sigurnosni sustav sam i ja jedno kraće vrijeme probavao koristiti ali uvjek je bilo problemčeka.
Probao sam ga samo zato kaj i ja kao amisov korisnik imam pravo na to, no nije me nekaj oduševio.
Dosta je kočio stroj , a u about kartici su uvjek bile navedene bar dve ili tri generacije stari av engini u odnosu na orginalni f-secure.
Vidiš i po web stranici ekipe koja to kao održava, da nisu baš ažurni, na stranici im nije nikaj pipnuto godinu dana:

http://www.f-secure.hr/

Upiši se i ti u defender clab ,,,hehehheheh

{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.10.2014 16:01 (bunkermax).
15 godina
neaktivan

A ja njih na mail pitam je li to aktualna verzija F-Securea, a oni meni kažu da je.

Morat ću se prebaciti na neku free alternativu.

U Defender clab ne mogu jer se sada puno skida (dali nam opet 100/100 pa moram i to iskoristiti) pa postoji rizik od zaraze.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.10.2014 16:10 (Marko :D).
12 godina
protjeran

Ma lopine su to, ko i svi drugi....

Vidi na linku da podršku pružaju slovenci, a u sučelju tada kad sam ga ja isprobavao, uopće i nije bilo hr odabira sučelja..

A heba te patak, ti skidaš megabajte, a ja sam u tvojim godinama nekaj drugo skidal i nekih drugih zaraza se bojal..heheheheheh

http://www.f-secure.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=40&Itemid=206

@andi

Najbolji dosad ubuntu je vani , imaš volje da se zaigramo..?

( offtopic: odahnem kad dođem na strojeve sa ubuntom, pa bar nemoram taj dio antimalware borbe voditi...)

{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.10.2014 16:28 (bunkermax).
15 godina
neaktivan

Ma ne znam ni sam što da više postavim. Budem još vidio što ću.

12 godina
protjeran

Ma postavi ti profilčinu na iskrici pa malo tamo borbe,,,,,,

Uživaj dok nemaš drugih obveza, a za softvere-lim-plastiku buš uvjek imal vremena...

{#}

15 godina
bunkermax kaže...

@andi

Najbolji dosad ubuntu je vani , imaš volje da se zaigramo..?

{#}

Nema šanse, fala lepa, nikad više {#}

Taman se sad privikavam na osmicu i sve više i više mi se dopada, pogotovo brzina svega {#}

12 godina
protjeran

Ma daj... Tak ti se zamjerilo  ...  ?

A ništ,,,onda idemo i mi na iskricu....

{#}

15 godina
bunkermax kaže...

Ma daj... Tak ti se zamjerilo  ...  ?

A ništ,,,onda idemo i mi na iskricu....

{#}

Ma samo mi još i iskrica treba {#}

15 godina
neaktivan

Ma kakva iskrica, pokrenite raspravu koji je AV ili Anti-Malware program bolji i da vidite kako iskrice frcaju. :)

BTW na komp sam postavio BitDefender IS 2015.

12 godina
protjeran

Ma nebi ti tu bilo rasprave kad svi znaju da je defender najbolji....{#}

A za našu generaciju ( srednjih godina ) je sad ona sredovječna kriza, pa moramo ili kupit motor ili lovat po iskrici..hehheee   

Ili da nam Sadmir posalje koju skrekanu...

{#} 

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.10.2014 22:11 (bunkermax).
17 godina
bunkermax kaže...

Ma nebi ti tu bilo rasprave kad svi znaju da je defender najbolji....{#}

A za našu generaciju ( srednjih godina ) je sad ona sredovječna kriza, pa moramo ili kupit motor ili lovat po iskrici..hehheee   

Ili da nam Sadmir posalje koju skrekanu...

{#} 

Moze i smokva, ha  {#}

{#}

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
12 godina
protjeran

Ahhhh...neznam kak je tam...

Ali iskrice se sjećam iz mladjih dana, i bilo je žestoko. Neznam kak je danas, a neće Marko da ode malo i tam u borbu pa da nam prenese iz prve ruke..

I nije offtopic jer je i tam hrpa virusa...

{#}

11 godina
protjeran

Bunker, shvaćam tvoj sarkazam i nadasve smisao za šalu i humor; ali današnju mladež natjerat na flert je jednako neizvodivo 'ko izbalansirat heuristiku na zero-day malware :D

A s druge strane pak, nemremo se mi stari razdrt ...ipak treba netko nasljedit "lovce" {#}

Ovaj se tekst apropo odnosi i na sigurnost, da ne bude preveč offtopic, tj. mlađi naraštaj bi trebao znati programsku strukturu malwarea i kako izbječi "zarazu" :)

12 godina
protjeran

@superiorr

Ovo je onako dost ozbiljna tema, pa se valjda neće nitko ljutiti ako tu i tamo malo 

ubacimo i pokoju relaksirajuću rečenicu....  {#}

Što se tiče današnje mladeži, tu si itekako nažalost u pravu.

Pretvorili su se u zombije koji nonstop samo pilje u svoje ekrančiće,

puni tramvaji i kafići su takvih , kaj mrljaju po fejsu i tipkaju se sa osobom koja je možda par metara udaljena od njih.

Ni komunicirati više neznaju zaprav, a kamoli da bi opalili malo akcije, šlatarenja ili sl...

Valjda kuže da im avast za te viruse više ne pomaže,,,heheheh

{#}

12 godina
neaktivan

istina najsmjesnije je sto ja dodem do ljudi i samo cujem vidi sto sam ti napisa na fejs ({#}?) i klikaju na svakakve maliciozne ili fake linkove na zidu pa poslije ajme pc mi nesto steka{#}

a s druge strane donosimo vam  Win 10  i potpuno nove viruse za uzivati {#}

TD collector
12 godina
protjeran

Oooo Kilua..

Vidim da ti se popravljaju tekstovi.

Znači, promjenio si dilera napokon....

:-)

16 godina
neaktivan

Na lap imam instaliran 360 Total security(inačica5.0.0 2051) u paru sa Comodo vatrozidom a Malwarebyte je za povremeno skeniranje.Evo 3 dana niti mogu na home page stranicu niti radi update(zadnji upadate Avira i Bitdefenedera 10.10.14).vidim da je izašao 5.0.0.2053 kada to pokušam ručno kaže da kao proxy nije u redu ili internet konekcija.sa konekcijom je sve o.k.Zna li neko o čemu se radi?

Hvala

17 godina

Pogledaj si postavke Lan u internet options

16 godina
neaktivan

Djigi,može li nešto konkretnije u vezi postavki LAN-a?zanimljivo sa otvaranje bilo koje druge stranice nemam problema al ko za inat home page total security neće.baš sad gledam opciju Multi- Browser Support nikako je ne da instalirati na Mozili(ono zeleno "install je stalno zeleno).Chekirana mi je opcija Enable 360 Self Protection,jel to u redu?sorry na gnjavaži

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice