Da li je netko ins ovaj Bitdefender, je dobar sta?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Može li mi tko preporučiti dobar internet security i firewall i objasniti kako rade?
Ja sam nabrzinu stavio cisto da ga vidim.
Mislim da bi mogao biti u rangu Pande Cloud (ali zasad nemojte ovo shvacati kao 100%).
Na pocetku, kad se PC tek boota zauzima oko 60-70Mb, kasnije se spusti na oko 10MB.
Kad se radi On-Deman scan zna povuc i oko 150 Mb RAM-a .
Na hard disku zauzima oko 100Mb.
Za sada evo par slika.
Ja sam nabrzinu stavio cisto da ga vidim.
Mislim da bi mogao biti u rangu Pande Cloud (ali zasad nemojte ovo shvacati kao 100%).
Na pocetku, kad se PC tek boota zauzima oko 60-70Mb, kasnije se spusti na oko 10MB.
Kad se radi On-Deman scan zna povuc i oko 150 Mb RAM-a .
Na hard disku zauzima oko 100Mb.
Za sada evo par slika.
Hvala a kakav je osjecaj rada, da li uspori komp, rami mi nisu bitni toliko koliko onaj osjecaj usporavanja
Stavio sam ga na virtualac gdje sam testirao Comodo tj. Comodo je jos gore samo mu je iskljucen antivirusni dio tako da ti nemogu objektivno odgovorit.
Sutra ako stignam javim malo detaljnije (mozda i video test).
BTW:
Sad sam testirao Bitdefender Free na 10 malware linkova koje sam koristio za test CIS-a 6 i Bitdefender je svih 10 blokirao kao maliciozne .
Može li mi netko preporučiti (baš sam dosadan) ultimativnu internet zaštitu, ali i onu za viruse, malware, spyware i ostalo? Trenutno koristim Avg 2013, spybot, malwarebytes antimalware, superanti spyware, za surfanje koristim mozzilu sa dodacima noscript, wot, adblock i mcaffe site advisor a za društvene mreže google chrome sa samo disconectom. Može li mi netko preporučiti još ovakvih adblock i noscript addonova ili programa kako bi se što bolje zaštitio od adova, pop-upova i sveg ostalog također kako anonimno surfati, povijest pregledavanja... kao dodatnu zaštitu od hackera.
Makni Spybot i SuperAntispyware.
Da li je MBAM Pro ili Free?
Pozdrav,da li neko testira Outpost security Suite Pro 8? Zašto njih nema na antivirusnim testovima?
Makni Spybot i SuperAntispyware.
Da li je MBAM Pro ili Free?
MBAM je free, treba li mi neki internet security ili firewall ili opet neki addon...
Ako imaš 32-bit Windowse i hoćeš free, stavi GeSWall i NVT Exe Radar Free.
Ako imaš 32-bit Windowse i hoćeš paid, stavi DefenseWall ili AppGuard i NVT Exe Radar Pro.
Ako imaš 64-bit Windowse i hoćeš free, stavi Sandboxie i NVT Exe Radar Free.
Ako imaš 64-bit Windowse i hoćeš paid, stavi Sandboxie i NVT Exe Radar Pro ili AppGuard.
Evo jedan brzi test tek toliko da vidite kao izgleda instalacija i testiranje na par malware linkova.
Web zastita je odlicna .
BTW: Pronasao mi je crack za Win 8 (remove WAT) .
BitDefender Antivirus Free Edition Features:
• Real-time Shield– The real time shield is designed to protect access to the entire system. This means that files are scanned as they are accessed or copied. For example, the files you just downloaded from the Internet are scanned immediately.
• Active Virus Control– Active Virus Control is an innovative proactive detection technology which uses advanced heuristic methods to detect new potential threats in real time and provides a layer of protection against new threats for which signatures have not yet been released. It monitors each program running on your PC, as it executes, and notes malware-like actions. If enough such actions are detected, the program which performed them is declared harmful.
• Intrusion Detection System– This technology represents the heuristic monitoring of the applications trying to access network services or the Internet. What it means is that the application running on the computer receives a score whenever they perform an action on the computer. The software is evaluated from a malware point of view and if it reaches a certain level, then it is topped as being a malware.
• B-Have– Bitdefender introduced a new technology, B-HAVE, to reduce dependency on virus signatures through proactive detection of unknown threats. This technology is based on behavioral analysis in a virtualized environment. B-HAVE checks for characteristics known to be associated with malware. A program may be deemed to be malicious if it attempts to modify certain files, read from or write to a sensitive area of the memory or create a file that is a product of a known virus. If no malicious actions are detected, B-HAVE starts the program normally; if a suspect conduct is present, B-HAVE automatically quarantines or deletes the application.
• HTTP Scanning– Analyzes and blocks websites that support various scams or credit card phishing attempts.
• Anti-rootkit– This technology is used to scan for hidden malware also known as rootkits. A rootkit is a stealthy type of software, often malicious, designed to hide the existence of certain processes or programs from normal methods of detection and enable continued privileged access to a computer.
• Periodic Updates– Bitdefender Antivirus Essential periodically updates itself without any user intervention, ensuring an optimal level of protection against new threats.
• Early Boot Scanning– This technology ensures that the system is being scanned at boot time as soon as all critical services are loaded. The scope of early boot is to improve virus detection at system startup, while improving boot time also.
• Empty Slots Scanning– The Empty Slots technology is used for detecting short time intervals when the system usage is low, in order to perform other actions, useful to the product and the user. System resource usage is calculated considering the CPU and HDD usage.
• Smart Scan– The files that have been scanned in the past will not be scanned again, using a smart skipping engine.
Bitdefender Antivirus Free Edition is the first free antivirus product compatible with Windows 8.
Supported Systems: Windows XP, Server 2003, Vista, Server 2008, Windows 7, Windows 8 (32-bit & 64-bit).
Homepage –http://www.bitdefender.com/solutions/free.html
Size: 8.25 MB
Može li mi netko preporučiti (baš sam dosadan) ultimativnu internet zaštitu, ali i onu za viruse, malware, spyware i ostalo? Trenutno koristim Avg 2013, spybot, malwarebytes antimalware, superanti spyware, za surfanje koristim mozzilu sa dodacima noscript, wot, adblock i mcaffe site advisor a za društvene mreže google chrome sa samo disconectom. Može li mi netko preporučiti još ovakvih adblock i noscript addonova ili programa kako bi se što bolje zaštitio od adova, pop-upova i sveg ostalog također kako anonimno surfati, povijest pregledavanja... kao dodatnu zaštitu od hackera.
Makni McAfee Siteadvisor jer usporava komp i surfanje, a nije ni nešto koristan, ionako imaš WOT.
Evo ovdje link http://www.bug.hr/forum/post/sigurnosni-softver/ultimativna-antivirus-tema-po/3137281.aspx
Tu sam već stavio linkove za max zaštitu, s time da visicom antiphishing i nemoraš.
I da kao što je kolega rekao, makni spybot i superantispyware, već su zastarjeli i neučinkoviti, pogotovo spybot.
Win7holic je testirao Bitdefender Free.
Rezultat je odlican, mislim da ce bit nesto od ovog AV.
Moze se preporucit svima koji su totalni n00b-ovi i koji ne zele znat da imaju AV.
Odlicna zamjena sa Microsoft Security Essentials.

Odlican video koji pokazuje kako se stavlja HitmanPro na USB i kako radi njegova nova opcija Kickstart protiv Ransomware malwera (moze posluzit i protiv druge vrste gamadi).
Svakako pogledati video .
HitmanPro.Kickstart Can Remove Ransomware Easily by Britec
The Best Protection Programs in All Categories after 10 Tests in 22 Months
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Virus Bulletin
neznam koristim ESET i prezadovoljan sam sa njim,ali kad vidim ove testove u zadnje vrijeme gdje ga manje više svrstavaju u kategoriju "junk" sto se tiče protekcije dođe mi da počnem ozbiljno razmišljati o promjeni antivirusa.
Ne obaziri se previše na te testove i koristi proizvod sa kojim si zadovoljan!
Evo jedan brzi test tek toliko da vidite kao izgleda instalacija i testiranje na par malware linkova.
Web zastita je odlicna .
BTW: Pronasao mi je crack za Win 8 (remove WAT) .
...
Homepage –http://www.bitdefender.com/solutions/free.html
Size: 8.25 MB
Znači nije više samo scanner kao što je prije bio, super!
Istina ti testovi su ti u smislu razultata "plati vise toliku ces ocjenu dobit" jer Eset je katastrofa po testovima ja ga koristim i nikad problema, a da ne govorim da se sa onim 0-day virusima neces susrest nikad kao normalni korisnik. BitDefender redovno dobiva performance 5.5 od 6 a Internet Security uspori komp da je to strasno, kao i Kaspersky. Koristi ono sta mislis da ti je najbolje za komp.
Moze pomoc vezana za LastPass.
Htio bi da mi LastPass uveze sve passworde iz Firefoxa i onda da ih obrise u firefox-u.
Da li netko zna kako?
Kad sam prvi put pokrenuo LastPass ponudio mi je tu opciju ali sam stisnuo "NO" pa me interesira da li se to moze ponovo napravit?
TNX
LastPass ikona > alati > uvezi od > firefox password manager
a zatim
Firefox > mogućnosti > sigurnost > spremljene lozinke > ukloni sve
to bi trebalo funkcionirati, drugi način neznam...
ako su ti FF sinkronizirani, trebao bi imati iste passworde na svima...dal je to tako?
ako da, LastPass ti se isto sinkronizira pa ga samo instaliraj na sve kompove...i naravno ulogiraj se sa istim mailom i passwordom u LastPass
a možeš i ako želiš u opcijama sinkronizacije FF maknuti da se sinkroniziraju passwordi...
sad ovisi što želiš...
evo upravo sklonio ESET i stavio ovaj free Bitdefender i malo čudni dojmovi...ono ne postoji ni jedna opcija,znači samo instal i zaboravi na antivirus ...na dobro vam došla badnja večer ko slavi
ako su ti FF sinkronizirani, trebao bi imati iste passworde na svima...dal je to tako?
ako da, LastPass ti se isto sinkronizira pa ga samo instaliraj na sve kompove...i naravno ulogiraj se sa istim mailom i passwordom u LastPass
a možeš i ako želiš u opcijama sinkronizacije FF maknuti da se sinkroniziraju passwordi...
sad ovisi što želiš...
Da svi su mi FF sinkronizirani (na sva 3 PC-a), imam iste passworde i bookmarke.
Stvar je u tome, kad izbrisem sve passworde s jednog FF nemam ih vise niti na jednom.
Znaci LastPass ima tu opciju da se sinhronizira sa svim koji su logirani s istim acc?
Automatski to radi ili treba nesto podesavat (ako da, gdje?)?
evo upravo sklonio ESET i stavio ovaj free Bitdefender i malo čudni dojmovi...ono ne postoji ni jedna opcija,znači samo instal i zaboravi na antivirus ...na dobro vam došla badnja večer ko slavi
- je li tko napravio nekakav usporedni test ovog Bitdefender Free??
- Hvala, također!!
(moderatori.. mogli ste samo za ovo vrijeme uključiti Hvala opciju!)
- je li tko napravio nekakav usporedni test ovog Bitdefender Free??
- Hvala, također!!
(moderatori.. mogli ste samo za ovo vrijeme uključiti Hvala opciju!)
Vratite HVALA,pa božić je
Da svi su mi FF sinkronizirani (na sva 3 PC-a), imam iste passworde i bookmarke.
Stvar je u tome, kad izbrisem sve passworde s jednog FF nemam ih vise niti na jednom.
Znaci LastPass ima tu opciju da se sinhronizira sa svim koji su logirani s istim acc?
Automatski to radi ili treba nesto podesavat (ako da, gdje?)?
kad se logiraš na LastPass acc sa istim podatcima on će se sinkronizirati i povući sve passworde automatski
Baš sam se družio s njime. Ima potencijala, definitvno. Problem je nedostatak bilo kakvih naprednih opcija (karantena, exclusion npr.). Ako to stave ovo će biti bomba među free proizvodima.
Puno hvala :-).
BTW: je postoji mogucnost da se exportiraju svi passwordi u txt format (ili nesto slicno) i da li se mogu importirat iz txt fajla?
Npr. htio bi sredit sve passworde u Notepadu (jel ih imam dosta koje ne rade ili su duple...) i onda ih tako sredjene uvest u LastPass.
Jos jednom, puno hvala.
(evo trazim jos uvijek taj jako dobro skriveni HVALA, ali uzalud)
nebi reko...
klik na ikonu > alati > izvezi u
pa vidi dal ti što od toga koristi...
nisam sad na FF pa govorim napamet i nemogu probat...
Upravo instalirao BitDefender Free ne vidim opciju scan full,quick sistem?