Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.104.663
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O
BlackFoot kaže...
To ne može nikako zamijeniti virtualku. Možeš isprobavati sve i svašta od programa ali samo od onih koji ne traže da kod instalacije naprave restart ( reboot ).

Da u pravu si ali ako netko ne koristi virtualku a malo-malo probava sve i svašta, Time Freeze bi bio jako koristan!

Za zaobilaženje "reboot" nedostatka jednostavno se prije uključivanja T.F.a instalira neki program koji zahtjeva reboot i tada se tek uključi T.F. za isprobavanje kako dotični program radi!

EDIT: Evo malo sam se poigrao sa T.F.om i kod isključivana "Freeza" nudi dvije opcije: da sačuvaš sve promjene i da ukloniš sve promjene( ovo sam odabrao ).

Sve sam vam lijepo uslikao, čak sam i stavio slike u enkriptiranu 7-z datoteku u nadi da će ostati neizbrisane ali uzalud...sve je vratio na prijašnje stanje,čak i ono što je bilo u smeću a obrisano dok je T.F.bio uključen...sve se vratilo u prijašnje stanje pa nažalost nemam slika.

Kako bi se ponašao sa malwerima,ne znam, treba i to probati ali na virtualci ali nisam siguran jel bi onda sve radilo kako treba ( T.F.na virtualci)?

Jel tako? Tako je!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.12.2011 13:49 (andi.cro).
17 godina
Ultimativna antivirus tema - P&O

bitno je da je comodo ugasio razvoj perspektivnog softvera TimeMachine. on je donekle mogao prismrdit Rallbacku i njegovih 60$.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
16 godina
neaktivan
torrente kaže...

bitno je da je comodo ugasio razvoj perspektivnog softvera TimeMachine. on je donekle mogao prismrdit Rallbacku i njegovih 60$.

Krivo! Razvoj CTM-a je prebačen na drugi tim i slijedeća verzija (beta) je planirana za 03/2012.
Comodo/Emsisoft plaćenik
13 godina
protjeran

http://quickscan.bitdefender.com/hr/virusscan/

..hm,kolko je to mjerodavno? Prešo mi preko pokrenutih procesa i kaže da je sve oke,ali ništa nije uploadirano.

Avira+FPF+IMF+TF
15 godina

Evo vam jedan mali poklončić za pod bor od mene {#}

LINK

sorry za O.T.{#} ali mislim da će se neki obradovat ( ja jesam )

Jel tako? Tako je!!!
17 godina
siketa kaže...

Krivo! Razvoj CTM-a je prebačen na drugi tim i slijedeća verzija (beta) je planirana za 03/2012.

sto su radili 14 mjeseci? potencijal je velik, samo da je netko krpao bugove necem bi koristio.

15 godina
protjeran
andi.cro kaže...

Za zaobilaženje "reboot" nedostatka jednostavno se prije uključivanja T.F.a instalira neki program koji zahtjeva reboot i tada se tek uključi T.F. za isprobavanje kako dotični program radi!

Sve sam vam lijepo uslikao, čak sam i stavio slike u enkriptiranu 7-z datoteku u nadi da će ostati neizbrisane ali uzalud..

To nije to. Što ako recimo želim isprobati neki sigurnosni program koji neće da se instalira ni dok je MBAM prisutan, a kamoli neki drugi sigurnosni program. Pa neću valjda prvo sve deinstalirati a onda nešto instalirati i onda vidjeti kako to radi koristeći time freeze. Virtualka je virtualka, u tim slučajevima nezamjenjiva. 

A slike si samo trebao iskopirati na neku drugu particiju i ostale bi tamo nakon reboota. Isprobano.  

15 godina
BlackFoot kaže...
To nije to. Što ako recimo želim isprobati neki sigurnosni program koji neće da se instalira ni dok je MBAM prisutan, a kamoli neki drugi sigurnosni program. Pa neću valjda prvo sve deinstalirati a onda nešto instalirati i onda vidjeti kako to radi koristeći time freeze. Virtualka je virtualka, u tim slučajevima nezamjenjiva. 

Ma to je stvarno rijetkost da se neki program neće instalirati uz neki drugi a pogotovo uz neki koji nije real-time ( ionako se gase R.T.zaštite kod takvih isprobavanja ) ali imaš pravo za virtualku,naravno da je sa njome najbolje samo netko je nema ili ne zna sa njom ili im se ne da petljati sa virtualnim mašinama a htjeli bi ponešto isprobat. Za takve je T.F. odličan program{#}

Jel tako? Tako je!!!
16 godina
neaktivan
torrente kaže...
siketa kaže...

sto su radili 14 mjeseci? potencijal je velik, samo da je netko krpao bugove necem bi koristio.

Čekali su da vide da li će Win8 imati sličnu funkcionalnost.
Comodo/Emsisoft plaćenik
17 godina
siketa kaže...

Čekali su da vide da li će Win8 imati sličnu funkcionalnost.

treba samo ispraviti problem nekompatibilnosti sa bilo kojim defragmenterom na OS-u,pa cak i sa onim od windowsa.  samo zbog te gluposti, ljudi su odustajali od TM-a.  da podsjetim...nestajao je prostor na systemskoj particiji jer bi TM ostao zbunjen kada bi se defragmentirao disk.  sve drugo 5!

i sve stalo {#}.  jedini comodo proizvod koji sam koristio sa zanimanjem i iscekivao daljnji razvoj {#}.

btw @blackfoot je u pravu...sa tim smrzavanjima i izolacijama,dosta se uskraceno...a i spomenuti TimeMachine je idealan za testove...sve upropastis,te jednim klikom iz boota vratis.

super je ona mala ovcica na VB {#}..kloniras 15 OS-a u 3 minuta.

15 godina
protjeran
torrente kaže...

vidio sam da ima opcija odabira.  uglavnom volim sve ove programe (za sada) instalirati automatikom i nista ne dirati.

kako mi je sada zao jedne stvari. poznato je od prije da Kaspersky ne radi na VirtualBoxu (BSOD nakon 4-5 min).

uspijem ga upogoniti, azurirati i baciti na sken... dodje pri kraj i ruse se windowsi. stane na 130 / 160.  sad bi crko da saznam koliko bi ih uhvatio do kraja.   postavke mu nisu dirane, sve mu je na lajt oko heuristike.

btw softver je bombon sto se sucelja tice.  bas steta!

Ne voli on nikakav virtualni prostor. Eto maloprije sam ga upogonio preko Toolwize Time freezea, reagirao na Online Armor FW 5 kao nekompatibilan ( ovo bi onda trebalo staviti kao dodatak uz onu listu programa koji mogu raditi sa svima, usput i na kaspersky stranicama piše da nije kompatibilan s Online Armor 4 ) i tražio da ga manualno uklonim, srećom ima onaj skip, odbio restart, updejto, izvršio inicijalno skeniranje kompa, ali kod vreće od 160 malwarea došao do 134 i onda ode sve u ............ Ma i mene živo zanima kako bi to završilo do kraja tako da ću najvjerovatnije na jednom kompu danas, sutra, deinstalirati postojeći Eset i Mamutu te staviti Kasperskog i družiti se s njime.

Nego što se tiče sučelja, pa to je zaista pravi bombon  Na slikama izgleda odlično ali kada ga dobiješ na desktop, e onda je to nešto zaista posebno, barem za mene i tebe koji imamo izgleda slične ukuse vezano uz sučelja programa. 

17 godina

New Bitdefender Tool Allows Bootkit Disinfection

Download the 32-bit version of the Bootkit Removal Tool

Download the 64-bit version of the Bootkit Removal Tool

----- - - - - - - - - - - - - - - - - ---------------

Jos jedan USB stuff program sa korisnim mogucnostima:

Nomesoft USB Guard 1.0

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://store.ovi.com/content/203306
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.12.2011 18:29 (djigibao).
14 godina
neaktivan

KAV 2012

129/160

A to što vam je detektovao preko 130 je zato što ustvari detektuje ukupno 178.

I Cloud skeniranje mu je jako čudno za jedna fajl izbacuje da je digitalno potpisan

a na VT je ovako

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=86ae87c72dff6bb0582a3cc5c156b51889571c63a65e28eea549b946e14283a3-1322165074

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.12.2011 18:54 (silovski).
17 godina
andi.cro kaže...

Zanimljiv je taj "Toolwiz", ima korisnih aplikacija u svom arsenalu a sve je free!!!

Malo sam proučavao stranjske forume gdje je bilo riječi o Toolwiz proizvodima i uglavnom su ljudi zadovoljni.

Time Freeze zaslužuje da ga isprobamo u različitim okolnostima jer ako se pokaže siguran kao i virtualke, to bi uštedjelo dosta vremena i radne memorije za isprobavanje raznih sigurnosnih  programa!!!

Ovo mi se za sada jedino ne sviđa..

LOL

Taj Toolwiz Care je totalna kopija Kingsoft PC Doctor-a (iako ima nekih fora stvari)

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.12.2011 19:34 (djigibao).
16 godina
neaktivan

vidim da su hitmanpro ažurirale sve ozbiljne stranice,zar se više ne updatea automatski kao do sad?

17 godina

Hitman Pro 3.5 users will not be automatically upgraded since 3.6.0 is currently only available in English. Automatic upgrade of Hitman Pro 3.5 will occur with version 3.6.1.

http://hitmanpro.wordpress.com/2011/12/23/hitmanpro-3-6/

15 godina
neaktivan

Na komp i Moj PC dali da stavim Comodo AV sa Windows firewallom ili da uzmem Comodo IS?

Ako sam ti pomogao stisni HVALA!!
17 godina
Marko :D kaže...

Na komp i Moj PC dali da stavim Comodo AV sa Windows firewallom ili da uzmem Comodo IS?

Sendori DNS

WOT

HIPS WinPatrol ili žešće Spyshelter

=

resursi netaknuti, tu i tamo scan sa Hitmanom

(opcija immunet=30mb)

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.12.2011 20:27 (torrente).
15 godina
neaktivan
torrente kaže...

Sendori DNS

WOT

=

(opcija immunet=30mb)

Moram jedan od ta dva :) CAV ili CIS?

4 CAV
11 CIS
Ako sam ti pomogao stisni HVALA!!
16 godina
neaktivan

Siketa šta je Comodo poludio? Jučer radim nešto na kompu, komp zablokira, počne stavljati Internet explorer u sandbox i još nee normalne programe kao google talk, reinstalirao windowse, skinuo sve update i danas navečer idem pokrenuti google talk i Comodo ga stavi u sandbox kao fjelomično ograničen i čeka analizu i tek kad je proglašeno kao sigurno mi je dao da ga pokrenem. Šta je Cis malo pijan od blagdana?

Stjepan
14 godina
torrente kaže...

WOT

WinPatrol nije ni 1% HIPS.

On je vise-manje informativan program.

Nisam ga koristio od verzija 19 ali ne vjerujem da su se stvari promjenile toliko. 

Izvinjavam se na jezicne pogreske! Makedonaccc
13 godina
protjeran
djigibao kaže...

Šteta što USB Guard zahtjeva NET Framework 4.0 :(

...zašto to rade? Jadni su ili? Šta ne mogu napravit više normalan program u nekom normalnom interpreteru, nego mora bit u propalom microsoftovom okružju?

Sad mi dođe da ga crunch,dekompile,& rebuild..grrr!

Aj ak nađeš neki takvi u ass. ili c+ pa ga postaj tu! Framework izbjegavam u širokom luku.

Avira+FPF+IMF+TF
17 godina

Za tvoj komp je najbolje stavit OVO x2 {#}

14 godina
epos kaže...
Šteta što USB Guard zahtjeva NET Framework 4.0 :(

...zašto to rade? Jadni su ili? Šta ne mogu napravit više normalan program u nekom normalnom interpreteru, nego mora bit u propalom microsoftovom okružju?

Sad mi dođe da ga crunch,dekompile,& rebuild..grrr!

Aj ak nađeš neki takvi u ass. ili c+ pa ga postaj tu! Framework izbjegavam u širokom luku.

I ja mrzim Java VM i Framework.

Ovaj drugi je ogroman, sporo se instalira, ima milijun update-ova...

Gadi mi se kad ga instaliram, neznam zasto{#}

Izvinjavam se na jezicne pogreske! Makedonaccc
15 godina
torrente kaže...

Sendori DNS

WOT

=

(opcija immunet=30mb)

Čovjek pita: "vino ili gemišt"?  a ti mu odgovaraš "rakija"!!! {#}

Jel tako? Tako je!!!
15 godina
stjepanzg kaže...

Siketa šta je Comodo poludio? Jučer radim nešto na kompu, komp zablokira, počne stavljati Internet explorer u sandbox i još nee normalne programe kao google talk, reinstalirao windowse, skinuo sve update i danas navečer idem pokrenuti google talk i Comodo ga stavi u sandbox kao fjelomično ograničen i čeka analizu i tek kad je proglašeno kao sigurno mi je dao da ga pokrenem. Šta je Cis malo pijan od blagdana?

U ovoj priči mi se čini da je netko drugi malo pijan {#}

Jel tako? Tako je!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.12.2011 23:37 (andi.cro).
17 godina
PhD in Security kaže...

On je vise-manje informativan program.

sve u svemu je dodatak. puno informativan. i javlja se tek kad se nesto ide prepravljat u systemskom direktoriju. bitno i dovoljno,ako bi se koristio u lajt kombinaciji koju sam naveo.

sigurno nece gnjavit covjeka kao u prijasnjem slucaju sa gtalkom . bolje 1% HIPS u kontroli prepravljanja systemskih fajli,nego 100% HIPS koji se pali na Win Calculatoru.

O tom se nekada ovdje raspravljalo i sastavljale su se dobre kombinacije "ucinkovitog minimalizma"...dns, sandbox-i, browser dodaci, taj cucek...sve bez kapi av procesa u pozadini. 

17 godina
andi.cro kaže...

Čovjek pita: "vino ili gemišt"?  a ti mu odgovaraš "rakija"!!! {#}

ne, odgovorio sam mu cca 20 MB umjesto 100MB. 

15 godina
torrente kaže...
ne, odgovorio sam mu cca 20 MB umjesto 100MB. 

Kaj je ovo 100MB...

Jel tako? Tako je!!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.12.2011 0:06 (andi.cro).
17 godina

zasto onda na svom sajtu ne napisu da imaju IS kojI trosi 12MB?  jos da izgasis chrome koji za svaki tab pali drugi proces, cis bi trosio 1mb.  resursi se ne gledaju kroz task mg.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice