Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.104.715
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Ultimativna antivirus tema - P&O
super je..firefox manualno stavljas u sandbox,ali ti se zato printer ,tv kartica i fotoaparat automatikom sandboxaju,sve dok melih nakon sabmita ne odobri za 3-4 mjeseca i skonta da fotic nije rootkit.za ovu torturu mogu mi isplatit 500 dolara.
what Marcellus Wallace looked like
16 godina
neaktivan
torrente kaže...
super je..firefox manualno stavljas u sandbox,ali ti se zato printer ,tv kartica i fotoaparat automatikom sandboxaju,sve dok melih nakon sabmita ne odobri za 3-4 mjeseca i skonta da fotic nije rootkit.za ovu torturu mogu mi isplatit 500 dolara.

Jesi prebacio te fajlove u Trusted files?

Eto...da ne ispadne da CISovci nisu samokritični i da nemaju smisla za humor.....pogledajte privitak....dedicated to torrente....one and only....Smijeh

ZIG ZAG
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 11:28 (siketa).
16 godina
neaktivan
Ultimativna antivirus tema - P&O

Prije sma koristio Eset, bio sam zadovoljan s njime dok mi nije nešto pokupio. Prešao na Kis ali mi je nekako usporavao komp i sučelje mu baš nije nešto. Odkad sma instalirao Comodo ne znam za virus a po meni je to najbolji sigurnosni softver ikad napravljen. Još kad poprave antivirus, to će biti savršeno. Ja sam kod instalacije samo promijenio u proactive security i threat unrecognized files as untrusted. Drugo nisma ništa micao jer smatram da nije potrebno.

Stjepan
16 godina
neaktivan
stjepanzg kaže...

Prije sma koristio Eset, bio sam zadovoljan s njime dok mi nije nešto pokupio. Prešao na Kis ali mi je nekako usporavao komp i sučelje mu baš nije nešto. Odkad sma instalirao Comodo ne znam za virus a po meni je to najbolji sigurnosni softver ikad napravljen. Još kad poprave antivirus, to će biti savršeno. Ja sam kod instalacije samo promijenio u proactive security i threat unrecognized files as untrusted. Drugo nisma ništa micao jer smatram da nije potrebno.

Pozdrav novom članu "inteligencije". SmijehNamigiva

ZIG ZAG
17 godina
s moba sam,ne vidim.lako se vama rugat.evo formatiran pc...pazi ovo...sirova vista,chipset,vga i mrezna,update zakrpa i odma bitdef is...na svu gomilu softwera iza koja slijedi..samo je izbacivao 30balona i govorio da mu je to u whitelisti...niti jednom ne pita koji je ovo qua.to treba snimit za yubito,a ne da dobijem cir od glupih blokiranja i sumnji.
16 godina
neaktivan
torrente kaže...
s moba sam,ne vidim.lako se vama rugat.evo formatiran pc...pazi ovo...sirova vista,chipset,vga i mrezna,update zakrpa i odma bitdef is...na svu gomilu softwera iza koja slijedi..samo je izbacivao 30balona i govorio da mu je to u whitelisti...niti jednom ne pita koji je ovo qua.to treba snimit za yubito,a ne da dobijem cir od glupih blokiranja i sumnji.

Svakodnevno šaljem programe koje CIS nije prepoznao da ih stave na whitelistu.

Izvori su mi filehippo, filepig, BUG DVD-i, itd.

Mogu reći da su u mjesec danas dosta napredovali i da nema više toliko upita/automatskog sandboxanja kao prije, osim za neke nepoznatije i manje programe.

Za drivere pojedinih uređaja ne znam jer ih ne koristim, ali vidim da su grafičke, chipseti i ostale važnije stvari podržane.

Sigurno da još nisu sve uspjeli staviti....to je postupak koji ipak traje, a fakat su zatrpani "pošiljkama".

U v5.1 će bit puuuno bolje. Do tada sve što vam ode u sandbox, a znate da je safe, prebacite u Trusted files i ne bi trebalo biti problema.

EDIT: torrente, mislim da će ti se svidjet sličica....Smijeh

ZIG ZAG
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 12:24 (siketa).
15 godina
siketa kaže...
torrente kaže...

Svakodnevno šaljem programe koje CIS nije prepoznao da ih stave na whitelistu.

Izvori su mi filehippo, filepig, BUG DVD-i, itd.

Mogu reći da su u mjesec danas dosta napredovali i da nema više toliko upita/automatskog sandboxanja kao prije, osim za neke nepoznatije i manje programe.

Za drivere pojedinih uređaja ne znam jer ih ne koristim, ali vidim da su grafičke, chipseti i ostale važnije stvari podržane.

Sigurno da još nisu sve uspjeli staviti....to je postupak koji ipak traje, a fakat su zatrpani "pošiljkama".

U v5.1 će bit puuuno bolje. Do tada sve što vam ode u sandbox, a znate da je safe, prebacite u Trusted files i ne bi trebalo biti problema.

EDIT: torrente, mislim da će ti se svidjet sličica....Smijeh

A zato mi CIS više neke stvari ne stavlja u sandboxSmijeh

Samo naprijed  Siketa pravi si Cisovac ha haNamigiva

Bravo!

16 godina
neaktivan

Ima neka caka, ak sam ju dobro skužio...nek me "izgorjeli" ispravi...

Ako fajle koje su poslane na analizu imaju valjan digitalni potpis, Comodo whitelista aplikaciju i stavi proizvođača u Trusted vendor list.

Time su i ostale aplikacije tog proizvođača automatski u whitelisti.

Međutim, ako potpisa nema, onda se whitelista samo aktualna verzija programa...a za proizvođača mislim da ne ide u TVL.

Nedostatak ove druge situacije je taj da buduća verzija neće biti odmah prepoznata već netko opet mora poslati WL zahtjev.

Eto još jedna sličica....Smijeh

ZIG ZAG
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 12:55 (siketa).
16 godina
neaktivan
15 godina

Ako je vjerovati ovim rezultatima zanimljivo je gdje  se i u kakvom društvu našao naš CIS,baš ljepoSmijeh

http://www.anti-malware-test.com/?q=node/190

P.S.Ako je ovo več netko prije stavio isprike unaprijed!

16 godina
neaktivan
TonyM kaže...

Ako je vjerovati ovim rezultatima zanimljivo je gdje  se i u kakvom društvu našao naš CIS,baš ljepoSmijeh

http://www.anti-malware-test.com/?q=node/190

P.S.Ako je ovo več netko prije stavio isprike unaprijed!

Pazi verziju...CIS v4.1.....pretpostavljam da bi v5.0 postigla još malo bolji rezultat. Namigiva

ZIG ZAG
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 13:21 (siketa).
16 godina
neaktivan

obrisano

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 16:09 (brixy).
17 godina
neaktivan

Mozes li se nekako dokopati do .pdf rezultata (ako si registriran) da vidim kako su ovi svi dobivali procente posto..... kao sto vidim:↓

Online Solutions Security Suite 1.5 (97%)
Outpost Security Suite Pro 2010 (97%)
Norton Internet Security 2010 (91%)←  Poljubac
Avast! Internet Security 5.0 (91%)←Cool
Comodo Internet Security 4.1 (89%)←Plač

Comodo je makedonskа riječ za bananu
16 godina
odjavljen
siketa kaže...

torrente, a da ti lijepo isključiš Sandbox i koristiš pravi HIPS, a ne onu igračku u SpyShelteru?

Vidiš da ti to ne ide baš od ruke.....da stisneš "Don't isolate it again" kad ti sandbox izbaci pop-up, ne bi se tolko patio...

Namigiva

To baš i ne radi najbolje, barem što se mene tiće.

Neke aplikacije je uvijek iznova sandboxao iako sam birao spomenutu opciju. Nemam SS i ne sjećam se koja je aplikacija bila u pitanju, morat ćete mi vjerovat na rijeć Sramim se

...
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 17:00 (kingmedo).
15 godina

Iz znatiželje kako če se ponašati Comodo FW + Avira free sam maknuo OA i stavio C-FW.

Očekivao sam kao i prije kada sam isprobavao kompletan CIS namnogo problema,zapitkivanja,blokiranih programa...ali...to se nije desilo :)  

Pokrenuo sam 22 programa od kojih su se neki čak spajali na net u potrazi za updejtovima a FW šuti !?! 

Od svih njih su samo 3 programa bila nepoznata Comodu i kao takva izolirana ali klikom na "Don't Isolate it again" su automatski prebačeni u "Trusted files" i bez problema su se kao takvi sljedeći put dali normalno pokrenut!

Još je jedan program bio blokiran a to je "Daemon Tools" kojeg je FW blokirao i upozorio na "Buffer Owerflow Attack" ali pošto znam da je to "False Positive" kliknuo sam "Skip" i "Skip this application in the future" i nisam više imao nikakvih problema sa njime :)

Kod instaliranja sam odabrao maximalnu zaštitu i automatski su se podešenja namjestila na "Proaktivnu zaštitu"

Sljedeće što sam podesio je pod Firewall :

( Stealth Ports Wizard - Block All Incoming Connections )

(Firewall Behaviour Settings - Create rules for safe aplications a pod "Alert settings" maknuo kvačicu jedino sa "This computer is an internet gateway i pod "Advanced" stavio sve kvačice osim Monitor NDIS...)

Sljedeće pod Defense+ :

(Defense+Settings-General Setings gornje dvije kučice sam ostavio bez kvačice) 

(Execution control setting-Untrusted i sa svim kvačicama na ostala podešenja)

(Sandbox settings sam stavio sve kvačice osim na " Automatically detect installers...")

(Monitoring su sve kvačice)

Evo takva konfiguracija Comodo FW odlično radi bez previše pitanja jer kada pokrenete neki program,FW ga skenira i uspoređuje sa "white listom"na svome serveru (pazite da ste on-line) i to traje milisekundu tako da se svaki po njima "trusted" program ( vidim da su proširili tu listu od mojeg posljednjeg testiranja CIS-a) pokreće bez ikakvog problema ili blokade FW-a i nema više 100 raznih pitanja !!!

Oni programi koji su Comodu "Unrecognized" kakakteriziraju se kao "Untrusted" jer sam tako namjestio i pokreću se u Sandboxu (Da sam namjestio na "Blocked"bili bi nedostupni) tada iskoči  iznad traya obavijest o tome na kojoj imate mogučnost kliknuti na "Don't Isolate again" i pri sljedećem pokretanju tog programa on više nije sandboxan!

Ako FW otkrije u pokušaju pokretanja nekog programa da je dotični opasan ( Daemon Tools u mome slučaju ali je false positive ) onda se javi "Defence+Alert" (slikica) koji javlja moguču opasnost i nudi "Terminate" i "Skip" opcije.Ako ste sigurni da je aplikacija sigurno pouzdana onda stavite kvačicu na "Skip this application in the future" i na "Skip" I tako i bude,sljedeče pokretanje te aplikacije se odvija nesmetano! Kad odaberete "Terminate" zna se! 

Eto stvarno sam ugodno iznenađen Comodo FW-om i stvarno nisam mislio da će biti tako lako sa njime raditi,uopče više nije "paintheass" kao što je to bio prije u IS-u, svaka čast!!! 

PozzNamigiva

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.10.2010 19:58 (andi.cro).
17 godina
5 puta u postu rijec kvacice,a nisu spominjane jos u 4 podesenja...ima sve skupa 15 kvacica u igri.btw demon sam po sebi je komad malwera..jos jedan primjer free kupusa..koristi power iso i mountaj ko covjek.na vecini sedmica demon se nakon instala ponasa ko rootkit na boot sektoru...dva puta sam nesretnicima u safemodu micao smece koje odluci shebat boot lool. Sve 5 za comodo u vasim rukama..svak tko tvrdi da je to dobar fw za kucanstvo sa vise korisnika na jednom pc-u je bezobraznik.
15 godina
protjeran
torrente kaže...
5 puta u postu rijec kvacice,a nisu spominjane jos u 4 podesenja...ima sve skupa 15 kvacica u igri.btw demon sam po sebi je komad malwera..jos jedan primjer free kupusa..koristi power iso i mountaj ko covjek.na vecini sedmica demon se nakon instala ponasa ko rootkit na boot sektoru...dva puta sam nesretnicima u safemodu micao smece koje odluci shebat boot lool. Sve 5 za comodo u vasim rukama..svak tko tvrdi da je to dobar fw za kucanstvo sa vise korisnika na jednom pc-u je bezobraznik.

ako je korisnicima problem kliknuti na "don't isolate it again" onda se slažem s tobom, u protivnom nikako :)

17 godina
ja ja :) taj softwer ja niposto nebi testirao gdje se av-i testiraju.testirao bi ga u domcinstvu sa dva teenagera i jednom kucanicom.ako budu imat pristup netu nakon 3 dana,ja cu otkinut left ball.
15 godina
protjeran
torrente kaže...
ja ja :) taj softwer ja niposto nebi testirao gdje se av-i testiraju.testirao bi ga u domcinstvu sa dva teenagera i jednom kucanicom.ako budu imat pristup netu nakon 3 dana,ja cu otkinut left ball.

evo, ja ti ga podesim i mogu ga koristiti 4 teenagera, 2 kućanice...i torrente :D

17 godina
ne sumnjam...uz 65 kvacica mozda i upali.kad dovoljno izludis ukucane,zena te vise ne pita..jesi stavio durex?imamo vec 2 gremlina..nego te pita,jesi sandboxao djoleta?
16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Comodo Internet Security 4.1 (89%)←Plač

Ovo je stara verzija 4.1 koja je bila ranjiva na skripte (već spominjano)...verzija 5.0 je to riješila.....Osmijeh

Pričekaj test nove verzije pa onda baci "plačka" na drugi proizvod...

ZIG ZAG
16 godina
kingmedo kaže...
siketa kaže...

torrente, a da ti lijepo isključiš Sandbox i koristiš pravi HIPS, a ne onu igračku u SpyShelteru?

Vidiš da ti to ne ide baš od ruke.....da stisneš "Don't isolate it again" kad ti sandbox izbaci pop-up, ne bi se tolko patio...

Namigiva

To baš i ne radi najbolje, barem što se mene tiće.

Neke aplikacije je uvijek iznova sandboxao iako sam birao spomenutu opciju. Nemam SS i ne sjećam se koja je aplikacija bila u pitanju, morat ćete mi vjerovat na rijeć Sramim se

Meni je CIS 5 blokirao instalaciju Format factory-a, iako sam stavljao D'ont isolate again i dodavao u trusted sites ali nije pomoglo. CIS je postavljen na Proactive security, tek kad sam stavio na Internet security onda je prosla instalacija. Koristim CIS od izlaska v5 i zasad sam zadovoljan...

Everything should be made as simple as possible, but not simpler.
16 godina
neaktivan
logic kaže...

Ja necu da me av gnjavi. Nod 2.7 kojeg godinama imam na kompu me nista ne pita i nikad  nista propustio. Znaci samo AV. firewall jedino na routeru. Nema wata, nem sandboxa nema nista. Jedino sto mu zamjeram je sto me obavijesti kad je uklonio virus a ne znam to iskljuciti. Ne zanima me ni to. Cuti i radi. To ja hocu.

načelno se slažem s tobom,ali ovo da te smeta obavijest o detektiranom i uklonjenom virusu je pretjerivanje :))

15 godina
neaktivan

hm,opet se svodi rasprava koji je boljil pa nema najboljeg, osim što cisovci kuju u nebesa njihov proizvod.Nevinašce (samo šala, da se ne shvati drukčije)

Mislim, pratim i to jako pratim ljude koji imaju CIS, čitam o njemu na netu, i uistinu se može reći, a vjerujem da će se i ekipa koja cis koristi složiti sa sljedećim: CIS nije za prosječne usere. za koristit se s njime treba jednostavno znati puno više od ostalih, jer ako te nešto pita, a ti ne provjeriš i li ne znaš, stisneš allow ili obrnuto, mogu nastati problemi.

ali dali je to svrha nekog jakog antivirusnog rješenja?

ja mislim da nije. pokušat ću pojasniti : velika većina ljudi koji kupe komp bilo koej vrste žele imati neku zaštitu jer su čuli da i to moraju imati. pa onda stave, poa ne updejtaju, pa sam nailazio, da te doslovno smijeh uhvati , neupdejtan dobri stari ad-aware iz 2008 godine.

Naime, ta ista velika većina ljudi su ili kućanice, a ima i jako pametnih ljudi koji, ovisno o svom interesu odlaze na net i nešto rade. kućanice odgledaju na you tube-u šeherezadu i slično, a ovi pametniji izrađuju svoje tablice, ili neku porezentaciju, čekiraju mail, neki forum, poslvno neko okruženje.

I što im je zajednički nazivnik. On je da, ne da oni žele ili ne žele, već onio jednostavno imaju tako malo znanja da im je jednostavno preinfarktno stavljati nešto u čemu se oni ne znaju snalaziti. pa ne znaju se snalaziti ni u mbamu iako sam nekima i to morao tri puta objašnjavat, a kamoli još prije spybota pa da naprave imunizaciju nakon što su pokupili update.

moje iskustvo mi govori da je najbolje da se ljudima treba pomoći da im se stavi neka pristojna av zaštiota, bilo paid ili free, sa updejtom koji je automatiziran, odnosno podesiti rješenje koje neće stvarati konfuziju u ionako konfuznim glavama.

i usitinu, ja tim ljuidma ne zamjeram ništa, i kućanice i intelektualci su svjesni da im je na računala potrebna zaštita, jer znaju da postoji neka gamad, samo ih i svi drukčije sebi prikazujemo. ali su su isuviše preplašeni da bilo što stiskaju jer misle da će sve zenuti, u biti nje predvladana ona glavna percepcija, da uvijek postoji format c, a da na neki medij sprže neke podatke, ili stave na nekis tick, ili bilo što drugo.

s druge strane, oni intelektualci kao metafora za ljude koji su jako zaposleni ali nemaju previše vremena se bakćat s nekim rješenjima, ili ih istraživati su također za one opcije, tipa stavi da radi, da me ne ometa u poslu, i to je to.....

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 22:41 (mikica1).
17 godina
neaktivan

To mu i trpim ali bi volio da nema ni toga. Ako ga je ocistio bez mene onda ne zelim da znam ;)

:)
16 godina
neaktivan
mikica1 kaže...

Mislim, pratim i to jako pratim ljude koji imaju CIS, čitam o njemu na netu, i uistinu se može reći, a vjerujem da će se i ekipa koja cis koristi složiti sa sljedećim: CIS nije za prosječne usere. za koristit se s njime treba jednostavno znati puno više od ostalih,

i ne samo to,iskusniji korisnici će teško samo tako pokupiti malware,u tome i jest paradoks, da njima takva zaštita ni ne treba
a oni manje iskusni,kojima bi trebala,s njom se ne snalaze i može im gadno zakompicirati život
to mantram odavno,samo neki svjesno ili nesvjesno ne žele prihvatiti tu činjenicu

16 godina
odjavljen
seneka kaže...
mikica1 kaže...

Mislim, pratim i to jako pratim ljude koji imaju CIS, čitam o njemu na netu, i uistinu se može reći, a vjerujem da će se i ekipa koja cis koristi složiti sa sljedećim: CIS nije za prosječne usere. za koristit se s njime treba jednostavno znati puno više od ostalih,

i ne samo to,iskusniji korisnici će teško samo tako pokupiti malware,u tome i jest paradoks, da njima takva zaštita ni ne treba
a oni manje iskusni,kojima bi trebala,s njom se ne snalaze i može im gadno zakompicirati život

to mantram odavno,samo neki svjesno ili nesvjesno ne žele prihvatiti tu činjenicu

Ja CIS uglavnom doživljavam kao firewall, što i je, ali uz dodatak AV i eto sad clouda.

Ako netko koristi FW svejedno je jer svaki sadrži HIPS, onda je bolje uzeti onaj s što boljim HIPS-om, zar ne?

U pravu si, slažem se s tvojim izlaganjem. Sve se svodi na tvoju rećenicu (boldano).

...
17 godina
neaktivan
siketa kaže...

Ovo je stara verzija 4.1 koja je bila ranjiva na skripte (već spominjano)...verzija 5.0 je to riješila.....Osmijeh

Pričekaj test nove verzije pa onda baci "plačka" na drugi proizvod...

Da, to je stara verzija a "ono" je NIS 2010.

Znaci da rezimiram, NIS je tukao CIS jos od davnina.

hehehehe

16 godina
neaktivan

bitdefender quick scan
interesantan addon za firefox,za detekciju aktivnih malwarea

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.10.2010 0:07 (seneka).
17 godina
neaktivan

Upravo sada sam prekinuo sesiju sa TeamVieweru kod jednog, ajmo ga reci, klijenta gde sam upogonio HitmanPro posto nije nista moglo da se instalira osim NIS i Hitman

MBAM, SAS, CIS sve je odbijalo da radi...ma nije ni pocinjala instalacija.

Prvi je bio Hitman. On je sredio poprilicno stvari. Prekinuo sam ga posto je slao u cloud SVE sa PC-a :))) Nako toga sam pocistio to sto je ostalo

NIS 2011 je pronasao rekordnih 194 virusa, broj cookiesa je bio trocifren, (otkriveni i znani) rootkiti ne znam-koliko.....

Sutra idem da zaradim 50 evrica posto je lik u stadimu ma boli me kita za sve i na moje pitanje zasto nije instalirao bilo kakav antivirus dobio sam odgovor  Za koji ce mi qurac to sranje, surfam sa Firefoxom i to se ne zaraza tako lako, jel?

Toliko od CIS, NIS, MIS   , KIS i sve IS

Dok pametni lupaju glavom budale prozive zivot 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice