Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.103.439
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Ultimativna antivirus tema - P&O

BTW

Comodoovi poceci me strasno potsjecaju na Nortona (ne sadasnji) kada je Peter Norton pocinjao sa entuzijazmom, jel?

Comodo je makedonskа riječ za bananu
17 godina
RE: Ultimativna antivirus tema - P&O
(s)izgoreo kaže...
torrente kaže...

ovdje se samo radi o nekolicini indoktrinirano-malicioznih netoleratnih zagovaratelja da je free isto ili bolje od paid.

blago se njima i njihovoj samosugestiji.

vjerojatno kad dobro sam sebe uvjeris u nesto, mozes i hodat po vodi.

ali ostavi druge da normalno rasudjuju.

Radi se upravo o suprotnom, a to je da Symantec već niz godina vodi kampanju o tome kako free nije dovoljno dobro i kako je samo paid dovoljno dobro, što ne samo da je maliciozno korporativno smeće već se neizravno pljuje po linux zajednici, open source, entuzijastima i inim zajednicama koje ne naplaćuju svoj rad izravno end userima

Nek samo Symantec laprda ko ih sljivi nisu oni jedini s ovakvim pristupom.Nevinašce Srecom kaj si svaki napredniji i samosvjestan korisnik moze slozit i bolju zastitu za badave za kucnu upotrebu, i to bez Comodo u kombinaciji to nije nikakav problem. Ne mogu svi bit odma napredniji korisnici, to ide postepeno pa dok se nauci i svlada nekaj te dok ljudi progledaju onda je dalje lako i nema problema.Cool

17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Zar to nije poanta biznisa. Zar se ovako ne ponasaju sve (IT) kompanije. Jel` ja to cujem Microsoft, Apple, IBM.... ?

Od entuzijazma ne mozes hraniti porodicu, od entuzijazma se ne zivi. Ne postoji besplatan rucak. (bar ne u mojem svijetu) Tacka. Comodo mora zaradivati.

Zar si toliko naivan da vjerujes da Comodo mlati novce sa digitalnim sertifikatima?

Kapu dolje, ja sam korisnik Comodo besplatnog dig. potpisa za e-mail (nije samo Comodo besplatan u tom pogledu)

Usput, Symantec je kupio VerySign tako da.....

kad već upisujemo bezvezne proverbe da i ja upišem jedan, najbolje stvari u životu su besplatne, Comodova agenda je kako svatko mora biti optimalno zaštićen, to ti je kao zdravstveno osiguranje... naplaćivati treba luksuz, konfor te profitne djelatnosti... naplaćivati osnovne potrebe (pa makar i one internetske) je grozno...

tačka ti nevalja, nemožeš ili bar nebi trebao naplaćivati baš sve, to je i symantecu došlo iz dupeta pa evo zadnje vrijeme imamo par besplatnih stvari i iz njihovog tabora, treba nešto i vratiti zajednici iz koje si potekao i koja te hrani...

Što se mene tiče ja sam lijeviji ljevak, anarhista i stari panker... sve bi trebalo biti besplatno i svaku benevolentnu gestu u suprotnom smjeru od ovog odvratnog kapitalizma srdačno pozdravljam

Hhahahahahha
16 godina
odjavljen

Mislim da je lako shvatiti zašto su paid riješenja toliko korištena.

Kada netko tko je imao problema s malwareom vidi neku listu mogućnosti nekog IS-a naravno da će ga odmah kupiti ili, u gorem slučaju, koristiti piratskog.

Iako je većina tih mogućnosti samo radi reda ubaćene, privlaće pozornost.

Bio je slučaj ovdje na forumu da lik ide skidat avast pro s torrenta, a savjetovali smo mu da skine besplatnu verziju. Razlog tomu je bio da ne želi koristiti besplatan software jer je loš zato što je besplatan.

Mislim da to dovoljno govori.

A o prednosti free riješenja nitko ni ne razmišlja, ma tko će se uopće zamarati googlajući da pronađe što znaći HIPS, a o korištenju istog da i ne govorim. -pretpostavljam stav većine prosjećnih korisnika.

...
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.10.2010 16:26 (kingmedo).
16 godina
neaktivan
torrente kaže...
osim toga  zar ja djelujem kao neki zagovornik "bjezite od free rjsenja"?

ne.

Ma jok....samo koristiš svaku priliku da omalovažiš i kritiziraš one koji koriste iste. Iznenađen

Lazarus Long kaže...
Ruku na srce bilo je vapaja (prilicno mnogobrojnih) da Symantec stavi sandbox "unutra" a da se ne prislanja samo na cloud.

I ništa od toga na kraju.....toliko o Symantecu....sretnoj i veseloj kompaniji koja sluša želje svojih korisnika. Mršti se

ZIG ZAG
17 godina
neaktivan

Ima brdo besplatnih programa koji bas zbog toga nemaju support. Nemaju svi entuzijazam [sic] da budu clanovi foruma besplatnog programa da bi rijesili problem (u ovom primjeru) sa virusom.

Kod paid resenja imate besplatnu podrsku koja reagira promptno na vas zahtjev

17 godina
kingmedo kaže...

Mislim da je lako shvatiti zašto su paid riješenja toliko korištena.

Kada netko tko je imao problema s malwareom vidi neku listu mogućnosti nekog IS-a naravno da će ga odmah kupiti ili, u gorem slučaju, koristiti piratskog.

Iako je većina tih mogućnosti samo radi reda ubaćene, privlaće pozornost.

Bio je slučaj ovdje na forumu da lik ide skidat avast pro s torrenta, a savjetovali smo mu da skine besplatnu verziju. Razlog tomu je bio da ne želi koristiti besplatan software jer je loš zato što je besplatan.

Mislim da to dovoljno govori.

A o prednosti free riješenja nitko ni ne razmišlja, ma tko će se uopće zamarati googlajući da pronađe što znaći HIPS, a o korištenju istog da i ne govorim. -pretpostavljam stav većine prosjećnih korisnika.

ja sam vam 300 puta ponovio ,ali ste potpuno gluhi i mutavi na taj primjer, kada spominjete tko sve koristi paid.

gle sada cu pomastit i napisat veliki slovima:

POSTOJE LJUDI KOJE BOLI KITA ZA 40$ I POSTOJE LJUDI KOJI BI SE ****LI DA IM NE ISPADNE 1$ IZ DJEPA!

jeli problem shvatit da netko HOĆE NAMJERNO SVIJESNO kupiti paid av?

konstantno provlacite teoriju da to kupuju neznalice. daj oladite malo.

(citirao sam tvoj post jer si zadnji na redu, nema veze s tobom ;)  )

what Marcellus Wallace looked like
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.10.2010 16:38 (torrente).
17 godina
neaktivan
siketa kaže...

I ništa od toga na kraju.....toliko o Symantecu....sretnoj i veseloj kompaniji koja sluša želje svojih korisnika.  Mršti se

Ruku na srce, Symantec se oglasio u tom pogledu i skrto obrazlozio da (karikiram sada) noviji virusi ne ispolje svoje maliciozne "ambicije" kada osjete da su sandboxani.

Ovo su tvrdili Symantecovi programeri. Jos su dodali i to da sandbox uspori stvari. Nisu u pravu, trebalo je da ga ukljuce ali prema meni to znaci nekoliko stvari:

• Symantec to cuva kao joker da bi jos vise cuclao novce od svojih korisnika. Naravno sve to zacinjeno sa bombasticnim marketinskim frazama
  • Ako ukljuci takvo sto onda su i duzni davati podrsku za to posto to reklamiraju u svojim sloganima, Bilo bi vrlo neozbiljno da odbiju da vam pomognu zbog toga sto koristite njohov sandbox
  • Valjda takav sandbox mora biti patentiran, jel?
  • I..jos nesto mi pada na pamet. Ako bi ukljucili sandbox odjednom upotreba Ghosta i Backup Exec-a (krave muzara Symantecu) postaje pomalo izlisna. Ipak ovo je samo moj pogled na sve to

Sto se tice predloga imas http://community.norton.com/norton/ pa slobodno pogledaj

17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Ima brdo besplatnih programa koji bas zbog toga nemaju support. Nemaju svi entuzijazam [sic] da budu clanovi foruma besplatnog programa da bi rijesili problem (u ovom primjeru) sa virusom.

Kod paid resenja imate besplatnu podrsku koja reagira promptno na vas zahtjev

a ima i paid rješenja kojima nemorate platiti support Namigiva, ukoliko nemate novaca za support (koji trebate jer neznate btw.) jednostavno napišete na Comodovom forumu da ste potrebiti i dobit ćete besplatni support na godinu dana, ukoliko niti nakon godine nemate novaca a mozgom se ne služite najbolje produžit će vam support i dalje... nudi li to Symantec (valjda ne jer koristiti njihove proizvode se može i sa kvarat parizera instead brain)

Symantec, riječ koja opisuje mentalni sklop Laze forumaša
16 godina
neaktivan
torrente kaže...

nemoj torrente griješit dušuNeodlučan
giga sram te bilo,bacaš pare uzaludBelji se

16 godina
odjavljen
torrente kaže...

ja sam vam 300 puta ponovio ,ali ste potpuno gluhi i mutavi na taj primjer, kada spominjete tko sve koristi paid.

gle sada cu pomastit i napisat veliki slovima:

POSTOJE LJUDI KOJE BOLI KITA ZA 40$ I POSTOJE LJUDI KOJI BI SE ****LI DA IM NE ISPADNE 1$ IZ DJEPA!

konstantno provlacite teoriju da to kupuju neznalice. daj oladite malo.

(citirao sam tvoj post jer si zadnji na redu, nema veze s tobom ;)  )

Prvi neugodan post od tebe na moj račun, no dobro.

Zašto onda ne iznesete konkretan razlog zašto koristite paid riješenja? Zašto ne priznate da HIPS u vašim riješenjima nije dovoljno dobar?

I da, daj ti ohladi malo. Dovoljno namećeš svoja paid riješenja, ali oni bolje upućeni znaju cijeniti kvalitetan HIPS i detekciju podjednaku paid antirusima, dok ostale module paid riješenja možeš zamijeniti alternativama.

Zagradu ti nisam uzeo u obzir čitajući post.

BTW. ja sam svoj post bazirao na prosjećnog korisnika, što sam i naglasio.

...
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.10.2010 16:54 (kingmedo).
15 godina
neaktivan
seneka kaže...
torrente kaže...

nemoj torrente griješit dušuNeodlučan
giga sram te bilo,bacaš pare uzaludBelji se

Ne bacam ja pare uzalud. Osmijeh

I upravo zato postoji izbor. Netko će platiti kvalitetu, a netko će tražiti kvalitetnu besplatnu alternativu. Npr. haljina gradski butik cirka 200 kn, "mala crna haljina" minimalno 2500.

When I'm good, I'm very good. But when I'm bad, I'm even better. ;)
16 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

Ne bacam ja pare uzalud. Osmijeh

I upravo zato postoji izbor. Netko će platiti kvalitetu, a netko će tražiti kvalitetnu besplatnu alternativu. Npr. haljina gradski butik cirka 200 kn, "mala crna haljina" minimalno 2500.

ma zezam te,malo sam ljubumoran jer lupaš torrenteu hvala,i namignula si mu :))

15 godina
neaktivan

Namigiva Happy?

16 godina
neaktivan

Ajmo svi koji koristite antivirus koji ste ga i platili, dajte ovdje napišite što koristite.

Moli se iskrenost....poklonjene licence i crackani software ne spadaju ovdje......

ZIG ZAG
17 godina
kingmedo kaže...

Zašto onda ne iznesete konkretan razlog zašto koristite paid riješenja? Zašto ne priznate da HIPS u vašim riješenjima nije dovoljno dobar?

I da, daj ti ohladi malo. Dovoljno namećeš svoja paid riješenja, ali oni bolje upućeni znaju cijeniti kvalitetan HIPS i detekciju podjednaku paid antirusima, dok ostale module paid riješenja možeš zamijeniti alternativama.

- lijepo sam ti napisao da se ciljano ne odnosi sve na tebe (ti si,rekli bi talijani "mezo"). jos nisi indoktriniran i poprilicno si objektivan

- sto se ima hips priznavat i dokazivat...ma kupi covjece vipre premium ili nis ili kis i pjevaj borbene, pusti me virtualizacija browsera ili cijelog stroja

- konkretan razlog zasto koristim(o) paid .. sto kazes na onaj razlog sto je boldano...boli me kita za 40$?

- opet se spomine da janamecem  ...zasto to ponavljas,kada znas da sudjelujem  sa dojmovima oko free rjesenja? gdje su ta nametanja?

ova danasnja 2 posta mozda?

milijoni korisnika u svijetu su glupe nesposobne budale koje neznaju googlat!

jel vi to namecete?

naravno da namecete...i to je se smatra normalnim :)

17 godina
siketa kaže...

Ajmo svi koji koristite antivirus koji ste ga i platili, dajte ovdje napišite što koristite.

Moli se iskrenost....poklonjene licence i crackani software ne spadaju ovdje......

pa tko ce ista postat kad izgleda samo ja imam paid av?

eventualno neki betatester ima poklonjenu licencu.

16 godina
odjavljen
torrente kaže...
kingmedo kaže...

- lijepo sam ti napisao da se ciljano ne odnosi sve na tebe (ti si,rekli bi talijani "mezo"). jos nisi indoktriniran i poprilicno si objektivan

- sto se ima hips priznavat i dokazivat...ma kupi covjece vipre premium ili nis ili kis i pjevaj borbene, pusti me virtualizacija browsera ili cijelog stroja

- konkretan razlog zasto koristim(o) paid .. sto kazes na onaj razlog sto je boldano...boli me kita za 40$?

- opet se spomine da janamecem  ...zasto to ponavljas,kada znas da sudjelujem  sa dojmovima oko free rjesenja? gdje su ta nametanja?

ova danasnja 2 posta mozda?

milijoni korisnika u svijetu su glupe nesposobne budale koje neznaju googlat!

jel vi to namecete?

naravno da namecete...i to je se smatra normalnim :)

Citirajući moj post, na mene se odnosilo te možda tek onda i na ostale. Zato sam rekao da nisam uzeo u obzir to što si rekao da se ne odnosi samo na mene.

Boldano; zašto ne bi uštedio tih 40$ i ostavio za crne dane?

Zašto ne bi kupio nešto korisnije?

Ili možda imaš para "na bacanje"?

Koliko god se trudio realno sagledati i komentirati situaciju, uvijek se nađe netko tko će pronaći rupu u tome.

...
15 godina
neaktivan
torrente kaže...

Usamljeni pojedinac Mršti se debelog džepa Bogataš.

16 godina
neaktivan
torrente kaže...
siketa kaže...

jel se ja mogu spojit s teamviewerom kod tebe da to provjerim?
možda se samo praviš važanNevinašce

17 godina
neaktivan
torrente kaže...
siketa kaže...

Imam i ja. Upravo aktivirao kasperski.

:)
17 godina
siketa kaže...

seneka kaže...

jel se ja mogu spojit s teamviewerom kod tebe da to provjerim?
možda se samo praviš važanNevinašce

ti odavno znas sto imam ;)

ali posto siketa misli da ja koristim neke resetere i tome slicno,evo mu ss.

da zakljucim... niti sam ja pun para ko kerum niti sam zato da se sve kupuje... svaka igra radi koja se downloada sa neta.

ali eto ima nas 20-tak na forumu koji kupujemo preko steama igre...koje budale.

nemozete vi i dalje razlucit to jer vam je stalno na vagi materijalno.

onaj bitdef radi na 2011, nema veze sto je kljuc od 2009 renew

16 godina
neaktivan

evo i mojSramim se

16 godina
odjavljen
torrente kaže...

Zaboravih napomenuti, nisam protiv paid riješenja te bih koristio NAV ili KAV kada bi mi netko poklonio licencu, ali ne i KIS ili NIS, zbog lošeg HIPS-a i previše nepotrebnih modula.

...
15 godina
protjeran
siketa kaže...

Evo, koristim Eset NOD 32 AV 4 plaćenu verziju i tako dosta godina, sve od verzije 2.7. Razlog?. Ma jednostavno sam naviknuo već na njega, " poznam ga u dušu " i jednostavno ak ne vidim onu njegovu ikonicu u trayu odmah me uhvati nostalgija. A nikakve crackove i slično ne želim koristiti za njega kao ni za bilo koji drugi proizvod. Kako ne bi zaboravio produžiti licencu svake godine me lijepo mailom " podsjete" dečki i cure iz Esetovog supporta, ja to odradim ( nekih 200 Kn ) i to je to. Imam i lifetime licencu Agnitum Outpost Firewalla Pro za 3 PC koju sam kupio s još dva frenda i koji već neko vrijeme ne koristimo. Sva trojica smo prešli na Comodov Firewall, razmjenjujemo iskustva i zajednički stvaramo dojam da je Comodo Firewall 5 bolji od plaćenog Outposta trenutno verzije 7. Sandboxiu kojeg isti koristim je istekao davno trial od 30 dana i sada mogu koristiti samo jedan sandbox prostor, meni dovoljno.    

17 godina

@lazarus long

posto si vec na forumu nortona... mozes li otvorit topic i pitat da ti netko objasni jednu debilanu.

zasto ne postoji kupnja nis za jedan pc,a postoji nav za jedan pc?

cudna neka politika...sto ce mi za 3 pc-a..da ona dva preostala stavim u kokosinjac i macku o rep?

edit:

zaboravih jos spomenuti..uvijek spominjete hips koji ne postoji u ovim rjesenjima,a sve sto postoji iole slicno tome je smijurija.

sizgoreo sve skupa naziva pukim nesvrsishodnim skenerima.

jos da tu ne nadodavam one sto nesto ne koriste,a kad god stignu spominju da je "tesko" za pc.

ja kao korisnik dvije godine, uzimam sebi za pravo reci ,da ovaj av na sve sto se kani pokrenuti i instalirati ,a nije na bijeloj listi ,uredno skoci sa prozorom i pita...ma kako se taj bihejvor zvao.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.10.2010 18:33 (torrente).
15 godina
siketa kaže...

CIS -> free

ClamAV -> free

SAS -> free

Malwarebyte's -> free

Eset SS -> kupljen (pitati cu za cijenu ako nekoga zanima pa javim, ali mislim da je neka fora sa "studentima" ili nesto sl. no nisam siguran pa necu lupat napamet neke cifre)

Eset je trenutno "van" pogona i zamjenio ga je ClamAV + Win XP Pro firewall + Malwarebyte's....zamjenjeno tek radi "testa" da vidim dali ce i ova free i ultralight kombinacija raditi ok na netbooku i radi bolje nego sam i ocekivao tako da se Eset SS vise nece kupovati.

Doslovce dobiveni antivirusi:

KAV 2010. -> isprobao ga, nakon toga "format c" i vise ga nisam stavljao na komp posto mi nije bio nista posebno te mi je ultrasporo sve skenirao sto me dovodilo do ludila (u starim postovima mozete naci screenshotove koliko treba KAV 2010 antivirusu i Aviri free da skeiraju komp....Avira je definitivno bila pobjednik i prije je ona osala na kanti, ali je kasnije sve zamjenjeno jednostavno sa CIS-om)

BitDefender 2010. -> dobiven besplatno kada je ona stranica djelila licence, ali kako sam vec imao dobro iskonfiguriran CIS jednostavno nije bilo potrebe za stavljanjem ovoga antivirusa umjesto onoga integriranoga u CIS.

Evo....iskreno....no onako kako sam uvijek i govorio da imam.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.10.2010 18:48 (win32).
15 godina

KAV 2010 - paid

Promijenio ga u verziju KAV 2011

BE HAPPY xD : )
17 godina
neaktivan
torrente kaže...

@lazarus long

posto si vec na forumu nortona... mozes li otvorit topic i pitat da ti netko objasni jednu debilanu.

zasto ne postoji kupnja nis za jedan pc,a postoji nav za jedan pc?

Pamtno zboruvas  torrente..pametno! A jos veca debilana je to sto mozes takav NIS kupiti u radnji (ne online). Slika je od NIS 2010 ali nema sumnje da ce postojati i takav NIS 2011

torrente kaže...

.sto ce mi za 3 pc-a..da ona dva preostala stavim u kokosinjac i macku o rep?

Sa preostala dva mozes cuda raditi. Ma znas vec sta mozes :) Jel` ti znas koliko pilica vrijede ona preostala dva?? ;)

NIS 2010 NIS 2010
17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

a ima i paid rješenja kojima nemorate platiti support Namigiva, ukoliko nemate novaca za support (koji trebate jer neznate btw.) jednostavno napišete na Comodovom forumu da ste potrebiti i dobit ćete besplatni support na godinu dana, ukoliko niti nakon godine nemate novaca a mozgom se ne služite najbolje produžit će vam support i dalje... nudi li to Symantec (valjda ne jer koristiti njihove proizvode se može i sa kvarat parizera instead brain)

Lupetas bezveze

Covjece, kada kazem support onda i mislim na support a ne na forum. Takav support forum ima i Symantec (dozivotno). Kada kazem support   onda to znaci da lik uposlenik sa druge strane (ako si n00b) preuzme kontrolu nad tvoj PC a ti komotno gledas sto se radi i kako.

Ako nema potrebe pitas pitanje na kojem ti odgovaraju u realnom vremenu a ne cekas na forumu i ne vrtis palce dok ne dobijes odgovor

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice