Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.104.767
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: Ultimativna antivirus tema - P&O
GigaGirl kaže...

Tnx, proguglat ću malo neki tutorijal. Iskreno prvi puta čujem za Combofix, ali nadam se da ću se snaći. Sustav je dosta oštećen i izbacuje dosta errora tako da mi je bitno samo da očistim viruse pa da podatke prebacim na sigurno.

Ovdje su najbolje upute za korištenje Combofix-a.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.10.2010 19:21 (deadman).
16 godina
neaktivan
Ultimativna antivirus tema - P&O

tutorijal ti je ovdje

15 godina
neaktivan

Ovako, ja sam s tog računala pomoću USB-a prebacila bitne dokumente na svoje računalo i odskenirala s Kaspersky-em, očistila i to bi trebalo biti to. Sada ću instalirati nove Windowse i mislim da bi problem trebao biti riješen.

Zanima me samo je li ovo dovoljno i jesu li dokumenti na USB-u sada čisti? Radi se o PDF, Word i PowerPoint prezentacijama te ponekom video zapisu i slikama.

EDIT:

Mali problemčić, neki od dokumenata na USB-u su nakon čišćenja oštećeni, točnije, ne mogu se otvoriti. Znači li to da su oni sada neupotrebljivi ili ima nade i za njih?

When I'm good, I'm very good. But when I'm bad, I'm even better. ;)
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.10.2010 19:38 (GigaGirl).
15 godina
GigaGirl kaže...

Ovako, ja sam s tog računala pomoću USB-a prebacila bitne dokumente na svoje računalo i odskenirala s Kaspersky-em, očistila i to bi trebalo biti to. Sada ću instalirati nove Windowse i mislim da bi problem trebao biti riješen.

Zanima me samo je li ovo dovoljno i jesu li dokumenti na USB-u sada čisti? Radi se o PDF, Word i PowerPoint prezentacijama te ponekom video zapisu i slikama.

EDIT:
Mali problemčić, neki od dokumenata na USB-u su nakon čišćenja oštećeni, točnije, ne mogu se otvoriti. Znači li to da su oni sada neupotrebljivi ili ima nade i za njih?

Provjeri te datoteke VirusTotal Uploaderom.

EDIT: Word dokumente probaj vratiti ovim programom, za ostale vrste datoteka nažalost nema nade.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.10.2010 19:50 (deadman).
15 godina
neaktivan

Hvala puno na pomoći.

Na sreću većina je sačuvana, a preživjet će valjda bez ovih nekoliko dokumenata. Sada je samo ostao meni najdosadniji dio posla Mršti se: instalacija drivera, programa, podešavanja i upute za održavanje da se ponovno ne dogodi isti problem.

When I'm good, I'm very good. But when I'm bad, I'm even better. ;)
16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
Usput, ona "objektivni" lik koji testira CIS vs NIS (ostale) je zapravo moderator Comodo foruma. On je placen. Tacka

Evo odgovora samog languya.....

ZIG ZAG
16 godina
neaktivan
siketa kaže...
Lazarus Long kaže...
Usput, onaj "objektivni" lik koji testira CIS vs NIS (ostale) je zapravo moderator Comodo foruma. On je placen. Tacka

Evo odgovora samog languya.....

možda je malo pristran ?Nevinašce

16 godina
neaktivan
seneka kaže...
možda je malo pristran ?Nevinašce

Može li mi netko pokazati njegov video u kojem je "pristran"?

"Možda" (pretpostavka) nije isto što i "jest" (tvrdnja)...

Čekam link(ove)....

ZIG ZAG
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.10.2010 20:55 (siketa).
16 godina
neaktivan
siketa kaže...

Može li mi netko pokazati njegov video u kojem je "pristran"?

"Možda" (pretpostavka) nije isto što i "jest" (tvrdnja)...

Čekam link(ove)....

Smijeh ne znam,ne pratim to,valjda će lazarus nešto naćiNamigiva

16 godina
neaktivan
seneka kaže...

Smijeh ne znam,ne pratim to,valjda će lazarus nešto naćiNamigiva

Eh, baš me zanima....

Pogledao sam veliku većinu njegovih video uradaka i ne sjećam se da sam čuo da testirani proizvod uspoređuje s CIS-om, osim ako je test CIS vs xxx.

Ako se proizvod pokazao lošim, svaki gledatelj je valjda dovoljno inteligentan da sam izvuče pouku/zaključak...

ZIG ZAG
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.10.2010 21:24 (siketa).
17 godina

znas sto sve mozes napravit kad kazes "siju on di end of skening" i kliknes cut&edit u video editoru.

ispraznis mbam i ponovo ga pokrenes ,zatim sve sjaji od cistoce ;)

izlika je da yubito nudi samo 10min a od neki dan i 15min.

neka cijelo skeniranje i ciscenje bude divx od 700mb i nek upa na rapidshare.

bas sam zloban,ali hajmo rec da mu vjerujem.

edit:

sikac..jeli xp ili 7 na tom pc-u avast+tf.

nedavno sam provjeravao i vidim da nakon instala tf digne u vis 200mb u tasku.

ali kad gledam system explorer i slicne alate,nigdje nemogu nac gdje je nestalo 200mb..one 3 stavke tf-ra su sica od 10mb.

wtf?

deinstalam ga i sistem je 200mb laksi?!

what Marcellus Wallace looked like
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.10.2010 22:29 (torrente).
16 godina
odjavljen
torrente kaže...

znas sto sve mozes napravit kad kazes "siju on di end of skening" i kliknes cut&edit u video editoru.

ispraznis mbam i ponovo ga pokrenes ,zatim sve sjaji od cistoce ;)

izlika je da yubito nudi samo 10min a od neki dan i 15min.

neka cijelo skeniranje i ciscenje bude divx od 700mb i nek upa na rapidshare.

bas sam zloban,ali hajmo rec da mu vjerujem.

Baš sam danas pogledao jedan njegov test i u nakon par minuta je rekao da mora otići, zvoni telefon.

Ali bez, obzira, testovi mi se čine u redu i objektivni.

...
16 godina
neaktivan
torrente kaže...

sikac..jeli xp ili 7 na tom pc-u avast+tf.

nedavno sam provjeravao i vidim da nakon instala tf digne u vis 200mb u tasku.

ali kad gledam system explorer i slicne alate,nigdje nemogu nac gdje je nestalo 200mb..one 3 stavke tf-ra su sica od 10mb.

wtf?

deinstalam ga i sistem je 200mb laksi?!

XP kanta......

Combo je stvarno "lagan" i ne usporava rad na računalu.

ZIG ZAG
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.10.2010 22:42 (siketa).
17 godina

lool

ovo mu je sensitivity na 4.

sto je na 5?

jeli siketa?  gdje nestane 200mb grom ga pogodio?

ne vidi se nigdje!

system explorer ne vidi nista preko 100mb,a kad ga deinstalas imas 200mb manje?!

16 godina
odjavljen
torrente kaže...

lool

ovo mu je sensitivity na 4.

sto je na 5?

A što tek reći na spyshelter koji windows explorer prepoznaje kao opasnu aplikaciju.

Tako je kod većine da povećaju kvalitetu, odnosno učinkovitost.

...
17 godina

ne dirajte mi se u spyshelter ;)

16 godina
odjavljen
torrente kaže...

ne dirajte mi se u spyshelter ;)

znao sam koji odgovor mogu očekivati Izlanuo se

...
15 godina
GigaGirl kaže...

Hvala puno na pomoći.

Na sreću većina je sačuvana, a preživjet će valjda bez ovih nekoliko dokumenata. Sada je samo ostao meni najdosadniji dio posla Mršti se: instalacija drivera, programa, podešavanja i upute za održavanje da se ponovno ne dogodi isti problem.

Učini ovo po redu prije nego probaš Combo Fix pa ako sve ovo ne uspije tek onda pokreni Combo Fix (reinstalacija neka ti bude zadnji odabir a ako se i odlučiš na kraju za nju,stavi si win.7 jer ti sve sam napravi i ne trebaš posebno kao na XP-u instalirat hrpu drajvera ;)

1. Skeniraj sa ---ovim--- on-line scannerom

2. Skeniraj sa SAS , MBAM ( pazi da su updejtani ) i Hitman pro (pazi da si on-line)

3. Ako ti svi ovi skeneri nisu pronašli ništa onda si 99.99% čista

4. Da bi bila 100%ziher,dovnloadaj si BitDefenderov,Kasperskyjev ili Avirin "Rescue CD" napravi bootabilni CD,ubaci ga u ladicu i resetiraj komp.

Kada dođe pri podizanju kompa do onog mjesta gdje te pita " Boot from CD?" PRESS ANY KEY!!!

5. Sustav če se podići u safe modu sa CD-a u kojem imaš opcije da počistiš komp od tvrdokornih napasti i čak da i vratiš podatke kojima možda ne možeš pristupiti na uobičajeni način zbog zaraze kompa.

6. Kad sve to napraviš i ponovo pokreneš komp na normalan način možeš napraviti ako imaš CD sa windowsima i repair sistemskih datoteka kako bi bila sigurna da su neoštečene i funkcionalne.

U tome ti na jednostavan način može pomoći i "Glary Utilities" koji ti je jedan od najboljih programa za čiščenje i optimizaciju kompa a u sebi također ima opciju  "System file checker" koji ti provjeri systemske fajlove i obnovi ih sa CD-a od windowsa.

7.Upotrijebi na kraju Glary Utilities za kompletno čiščenje i optimizaciju kompa i mislim da nakon svega toga ne bi trebala reinstalirat windowse

Nadam se da sam malo pomogao Namigiva

EDIT: I stavi si pošten AV a ne samo Avast,nije on tolko ni loš ali ti treba uz njega još artiljerije da ti se ovak nekaj opet ne desi

Free preporuka: Avira ili Avast ili PandaCloud Antivirus ili MSE + Online Armor ili Threat Fire + Clear Cloud DNS ili ako želiš jedan free proizvod koji če te štititi sa svih strana: Comodo Internet Security ( za takve kombinacije ti je potrebna i mala edukacija o korištenju i postavkama koju če ti rado dati svatko sa ove teme ) 

Paid preporuka: BitDefender IS , Kaspersky IS , G-Data IS , F-Secure , Online Armour++ , Norton IS , ESET , AVG IS , Panda IS ( manje-više install and forget rješenja )

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.10.2010 0:41 (andi.cro).
16 godina
neaktivan

samo toliko ste naspamali!?
ja sam se napio u međuvremenu,i zatvorio jednu besperspektivnu birtijuNeodlučan

17 godina
seneka kaže...

ja sam se napio u međuvremenu,i zatvorio jednu besperspektivnu birtijuNeodlučan

jesi sve polomio i izbacio sank na ulicu ?

:))

15 godina

Virus Bulletin-najnoviji RAP test 

Webroot i ESET su me ugodno iznenadili dok je CIS sa druge strane totalno podbacio,čudno!?!

15 godina

Kaspersky Internet Security 2011 11.0.2.556 Test by languy99.

16 godina
andi.cro kaže...

Webroot i ESET su me ugodno iznenadili dok je CIS sa druge strane totalno podbacio,čudno!?!

podbacio je, jer su testirali sam AV komponentu, koja bez firewalla, i bez Defense+ i nije baš nešto

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
15 godina
andi.cro kaže...

Zanimljivo gdje se nalazi Norton a gdje AVGIznenađen  a isto tako G-data.Neznam nekako je sve čudno hmNeodlučan

16 godina
odjavljen
mind_challenge kaže...
andi.cro kaže...

podbacio je, jer su testirali sam AV komponentu, koja bez firewalla, i bez Defense+ i nije baš nešto

To sam ponovio već sto puta, ali neki to ne žele shvatiti.

...
17 godina

Koristio sam MSE+Comodo firewall do jucer i sve je bilo ok, e sad sam skinuo MSE (jer koristim "prave" win 7 Namigiva) i ostao mi je samo Comodo firewall+defense.

Pitanje, kako da ubacim comodo av (skinem sve i ponovo instaliram cis ili samo skinem comodo av i ubacim) ili je mozda bolje da stavim neki drugi free av (panda cloud, avira, avast...)?

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
14 godina
neaktivan
jucer sam bila limitirana brojem poruka :( ...sto se tice onog HIjack loga deadman mi je pomogao i ja mu se zahvaljujem,a sad me jos samo muci kako da vratim svoju email adresu,ima li ikakvog nacina,adresa je na net.hr i jednostavno nema nacina da tamo nekoga kontaktiram,poslala sam jedan mail na nekakvu adresu za prituzbe,ali naravno da ne reagiraju,pa me zanima moze li mi netko pomoci da ja udjem u svoj mail onako kako je to netko napravio meni :)... blesavo,ali spremna sam na sve,ajmo sad help molim vasss
16 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Koristio sam MSE+Comodo firewall do jucer i sve je bilo ok, e sad sam skinuo MSE (jer koristim "prave" win 7 Namigiva) i ostao mi je samo Comodo firewall+defense.

Pitanje, kako da ubacim comodo av (skinem sve i ponovo instaliram cis ili samo skinem comodo av i ubacim) ili je mozda bolje da stavim neki drugi free av (panda cloud, avira, avast...)?

Kreni ga deinstalirati pa će ti se pojaviti opcija Modify ili Repair (ne znam sad napamet točno koja).

Odaberi to i pojavit će ti se onaj setup ekran gdje biraš AV i Firewall.

Označi checkboxom AV i završi postupak.....

ZIG ZAG
16 godina
odjavljen

Siketa, 

Kakvih će ismijavanja CIS-a biti kada bude test av-comparatives? Mršti se

Onda će mrzitelji CIS-a krenut napadat, a tko zna, do tad se možda i AV u Comodou popravi pa situacija bude obrnuta Neodlučan

AV komponenta je loša, ali ljudi ne razumiju da CIS dobrim proizvodom čini dobar HIPS/sanbox.

...
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.10.2010 11:52 (kingmedo).
17 godina
kingmedo kaže...

AV komponenta je loša, ali ljudi ne razumiju da CIS dobrim proizvodom čini dobar HIPS/sanbox.

...a da pustim samo ovako bez av-a posto mu to bas nije neka komponenta Namigiva

...i'll be good, i promise Nevinašce

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice