Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.103.564
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Ultimativna antivirus tema - P&O
(s)izgoreo kaže...
mind_challenge kaže...

ma nije ni njemu lako, trebalo se natezati tu s vama kroz sve ove stranice

što je potpuno nepotrebno jer će biti asimiliran, još malo edukacije (putem nepotrebnih pitanja, sve lijepo piše i ponovljeno je n puta) i shvatit će kako CIS u stvari radi Namigiva

Resistance is futile   Izlanuo se

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
16 godina
neaktivan

Samo za Lazarusa.....

ZIG ZAG
17 godina
Ultimativna antivirus tema - P&O

bas ste talibani.

dobro..a recimo da je netko alergican na virtualizaciju cijelog hebenog pc-a...sto onda koristiti?

izgoreni, sto ti kazes na vipre ;)

what Marcellus Wallace looked like
16 godina
neaktivan

Ne znam zašto dragulji poput DefenseWalla i GeSWalla imaju takvu malu popularnost kod nas....IznenađenPlač

ZIG ZAG
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.10.2010 15:17 (siketa).
17 godina

volim ja sve probat...kao neki dan geswall pa mi je windows 7 nakon restarta izgledao kao win 95.

16 godina
neaktivan
torrente kaže...

volim ja sve probat...kao neki dan geswall pa mi je windows 7 nakon restarta izgledao kao win 95.

32-bit ili 64-bit Win7?

ZIG ZAG
17 godina
torrente kaže...

To ti je kriv sam Windows 7, a ne taj program uglavnom jos jedan bug u 7 pa se malo izgled pozamjesa lako za to dok je ostalo ok.Nevinašce

17 godina

32..nemam nikakvu zelju za 64.

e sada, posto smo zagadili 4 topica, ja to nemogu vise naci,a bio sam i neke ss-e ubacio .

nema veze.

17 godina
neaktivan
torrente kaže...

bas ste talibani.

dobro..a recimo da je netko alergican na virtualizaciju cijelog hebenog pc-a...sto onda koristiti?

izgoreni, sto ti kazes na vipre ;)

pa nije virtualizacija cijelog sistema to radi vmware, vbox i ostala braća iz branše

što se viprea tiče... sit sam skenera držim ih jedino kao sec. opinion odnosno da vidim o kojem je malwareu riječ (KAV je tu vladar, vrlo precizne definicije kojima su razgraničene varijante malwarea u tančinu, nije beze omiljen na virus colector sceni), dali je dobar kao takav još moram istestirati, međutim po reviewima čini se sve bolji i bolji

ako ti mogu sugerirati učinit ću ono što siketa preporuča, probaj geswall, predivno rješenje radi se o policy HIPSu koji kombinira virtualizaciju i behavior blocker/HIPS tehnike... vrlo pouzdano rješenje ukoliko se postupa prema naputcima iz helpa, potpuno funkcionalan u free modu i potpuno user friendly u plaćenom modu... postoji caka za prijenos plaćenih modifikacija u free mode, neka ti siketa objasni ukoliko želi i ukoliko ti želiš uopće koristiti takvo rješenje

Hhahahahahha
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.10.2010 15:46 ((s)izgoreo).
15 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...

Ova tema postaje sve vise i vise simpaticna.

Gazda Comodoa je turcin. Ovdje u Makedoniji smo malo vise osjetlivi na turke posto..ovaajj..bili smo pod ropstvom cijelih 500 godina tako da sada da preporucim Comodo nekom ovdje? (mala sala)

Jel` vi zelite da zavrsim na traumatologiji?

P.S

Inace turska roba je sinonim sa shrot a posto je Comodo Made in Turkey

Ne hvala!Cool

Vjerovatno je makedonska roba pojam za nešto najbolje?. Hajde mani se takovih paušalnih ocjena. I usput baš me briga i boli me neka stvar tko je autor ili šef neke ekipe koja prizvodi odličan software i svakim danom ga nadograđuje ( bio to turčin, makedonac, hrvat, srbin, amerikanac ili netko ini ). CIS je odličan, za sada besplatan software( a nadam se da će ostati i u buduće ) koji u u nekim stvarima i šije razvikani NIS ( koliko se to nekima svidjelo ili ne ). Koristim CIS 5 kao firewall za kojeg mogu reći sve pohvalno, a usput koristim Defense + /Sandbox. Pa prema tome tko ne želi koristiiti ove dodatke i poneka pitanjca sa strane ovih odličnih modula neka koristi samo firewall i imati će manje upita s nego Outpost Firewall 7 ( za kojeg posjedujem i lifetime licencu ), a koji je previše paranoičan firewall i koji više može zbuniti korisnike nego Comodov firewall.  

17 godina
neaktivan
siketa kaže...

....i još on sam (torrente nije u NIS inteligenciji) protiv horde razuzdanih krvožednih CISovaca koji stižu direktno s obuke u zabitima Indije...Smijeh

torrente nije sam privremeno privremeno nije u NIS odabrano drustvo. Vidis, NIS je za odlikase   tako da... :P

Comodo je makedonskа riječ za bananu
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.10.2010 20:51 (Lazarus Long).
17 godina
neaktivan
BlackFoot kaže...

Vjerovatno je makedonska roba pojam za nešto najbolje?.

Nemoj si uzimati sve ovo zdravo za gotovo. Zar ne vidis da je sala posredi. Olabavi malo :)

17 godina
Lazarus Long kaže...
siketa kaže...

....i još on sam (torrente nije u NIS inteligenciji) protiv horde razuzdanih krvožednih CISovaca koji stižu direktno s obuke u zabitima Indije...Smijeh

torrente nije sam privremeno u NIS odabrano drustvo. Vidis, NIS je za odlikase   tako da... :P

looool

click 2 play game

loool

ma pusti lazare...rekoh ja to svima odavno. lupali bi se nogama u guzuci da im je dati 1year ticket..ili nedaj boze 2 year.

osim toga...ponavljam, ova dva talibana imaju dosta toga ispod skalpa i popili su ko spuzva masu dobrih informacija iz ove branse.

ti si treci lik "svestrano-nastran", ti iz svake branse na ovom forumu imas dosta dobre temelje i enciklopedijske informacije.

ovo ostalo je sve vojska u oblacima...a tek ja..flejmer, spamer, provokator kad je juzina.

dobije se ovdje od vas trojice korisnih informacija.

kad pitas dobijes temeljit savjet i odgovot.

evo izgorenog gore...ja pitam,on konkretno odgovori.

tako ti i siketa.

to sto se malo zezamo i ne podrzavamo izbor druge strane, ne treba shvacati ozbiljno.. premda je nis hebeni komad softwera, svidjalo se to nekom ili ne.

odo restartat win..skinoh neka 3 updatea ;)

17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Nemoj si uzimati sve ovo zdravo za gotovo. Zar ne vidis da je sala posredi. Olabavi malo :)

u svakoj šali pola istine...

s tim ne mislim da je Makedonija bila 250 godina pod turcima...

joj što volim Makedoniju, predivna zemlja raj za ljubitelje paprika (ja sam jedan od njih), predivna jezera, divni krajolici, želim Makedonsku ispostavu u Rijeci (baram na placi ako ništa drugo),

najbolja pjesma koju se može čuti uopće....

Hhahahahahha
15 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...
BlackFoot kaže...

Vjerovatno je makedonska roba pojam za nešto najbolje?.

Lazarus sve najbolje. Stvarno.  Nisam čovjek koji misli nešto zatezat,a kamoli ovakove teme odnosno offtopice unutar tema na Forumima i uopće u životu. No reakcija na tvoj post kako kažeš "šaljivi post" je takova s moje strane bila i ostaje. Ipak s ispravkom koji si i naveo. Znači ispričavam se što sam u početku posta postavio ovo pitanje jer mi je u stvari i to nevažno. Puno je dobrih proizvoda koje se proizvode u Makedoniji od kojih neke i sam u Hrvatskoj koristim. Daj Bože više suradnje između naših dviju država i svih u okruženju, u svim sferama života. Ovo je s moje strane sada pravi offtopic i stvarno nema veze s temom.

17 godina

sumnjam da vas je puno bilo u jna..ali nema do graha tetovca.

http://www.coolinarika.com/recept/zapeceni-grah-sa-suhim-mesom

cik pogodi sto uvijek imam u takulinu za glavobolju?

15 godina
protjeran
torrente kaže...

sumnjam da vas je puno bilo u jna..ali nema do graha tetovca.

http://www.coolinarika.com/recept/zapeceni-grah-sa-suhim-mesom

cik pogodi sto uvijek imam u takulinu za glavobolju?

E, da. "Gravče na tavče" jedno od 10 najboljih jela koje sam ikada probao u svome do sada već pomalo i sredovječnom životu. No ovaj takulin, što točno znači, pretpostavljam ali ipak nisam siguran.? 

17 godina

novcanik ili lisnica u dubrovniku = takulin, takujin

17 godina
neaktivan
torrente kaže...

sumnjam da vas je puno bilo u jna..

Zar si toliko star? Ccccc  Belji se

16 godina
neaktivan

Više volim makedonska vina....jeftina, a dobra...http://www.putovatibalkanom.net/?q=tikves

Lazare, u kojem gradu živiš?

ZIG ZAG
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.10.2010 17:18 (siketa).
17 godina
neaktivan

Tokom lijeta vecinom sam u Ohridu a nakon sezone u Bitolji

Pitanje: Da li zelite da budete anonimni?

Odgovor: Da, ali ja bih se u svakom slucaju predstavio....

ROFL

P.S

Inace tvoje pitanje me navelo da se sjetim ovog legendarnog skeca TLN-a koji nije vezan uz ovo pitanje (:

17 godina
Lazarus Long kaže...

onaj zadnji sa satorskim krilom je najmocniji loool

koja su ovo bila vremena...cekalo se ko ozebli sunce da se snima na vhs.

tnx 4 link

17 godina
neaktivan
torrente kaže...

onaj zadnji sa satorskim krilom je najmocniji loool

Da, to je Dura ali lozinka je vrlo, vrlo jaka kad kaze  vazduh trepti kad nebo gori  :)))

Pfff, hhahaha

Nego vratimo se mi na ozbiljnije stvari. Ipak je ovo tema o antivirusima i onih 2-3 korisnika Comodoa koji se opiru da instaliraju nesto drugo ;)

17 godina

ovo je antivirus ultimate birc.

12-15 ljudi sudjeluje u njemu,pa i kad ga lockaju, isti ga otvore.

neka vrsta dnevnog boravka malwerasa...kome smeta doza offtopica neka meni na ovaj post pritisne TD.

(cisto da vidimo smeta li kome offtopic)

16 godina
odjavljen
torrente kaže...

ovo je antivirus ultimate birc.

12-15 ljudi sudjeluje u njemu,pa i kad ga lockaju, isti ga otvore.

neka vrsta dnevnog boravka malwerasa...kome smeta doza offtopica neka meni na ovaj post pritisne TD.

(cisto da vidimo smeta li kome offtopic)

U biti i je kao birc, ali koristan i informativan.

Pomalo offtopica nikom ne škodi, što sad, ako nitko ne traži pomoć, možemo se malo zabaviti Namigiva

...
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.10.2010 21:48 (kingmedo).
17 godina
neaktivan

A zasto ne bi smo krenuli obrnutim redosledom?

Pitanje:

Sto vam se ne svida kod trenutnog AV/IS resenja koje trenutno koristite?  (nije valjda da nemaju mana)

Evo, kod NIS 2011 mi se ne svida to sto su stavili animiranu mapu svijeta na kojoj mozete vidjeti koji grad/drzava prednjace po broju zaraza. Jeste da je zabavno i (upitno) korisno ali ja nisam trazio prokletu virus enciklopediju vec antivirus.

Isto tako ne svida mi se to sto su ugradili on-line backup (iako je free) i   najzad, najvise iritira ako ga ne iskljucite, a to je Performance Monitor  koji sledi zauzece memorije i procesora od strane neke aplikacije pa vam iskoci pop-up koji vam kaze da neki.exe previse papi proc.

Ovo sa KGB-ovskim sledenjem programa je kao kompenzacija za losu reputaciju koja je godinama (opravdano) pratila Nortona kao zderac resursa pa kao da nam Symantec porucuje Jel` vi to vidite da vam je PC spor zbog browsera?

16 godina
odjavljen
Lazarus Long kaže...

A zasto ne bi smo krenuli obrnutim redosledom?

Pitanje:

Sto vam se ne svida kod trenutnog AV/IS resenja koje trenutno koristite? (nije valjda da nemaju mana)

I mane i vrline ili? Vidim da si naveo oboje pa ću i ja.

Avast free.

Vrline:

-Prvo, besplatan je.

-Bogata opremljenost u odnosu na ostale besplatne antiviruse.

-Lijepo sučelje.

-Sve bolja i bolja detekcija.

-Boot time scan.

-Malo zauzeće memorije

Mane:

-Loša detekcija keyloggera

-Sporo skeniranje

Comodo FW

Vrline:
-HIPS

-Napredne postavke

-igraći mod

-sandbox

Mane:
-Samo još mrvicu poboljšati sučelje.

Napominjem, ovo je osobno mišljenje.

...
17 godina
Lazarus Long kaže...

Sto vam se ne svida kod trenutnog AV/IS resenja koje trenutno koristite?  

bitdefender

- neshvatljivo mi je da svako sat vremena kada napravi update, "melje" hard disc po 2-3 minuta.

igle su 100 na sat sve dok ne napise da si up2date.

koje vragove i procese provjerava toliko dugo...neznam.

avira

- znaju greskom webguardu nekim njima znanim algoritmima javiti da je fejs ili rapidshare.com  malwer sajt.

onda to ispravljaju za sat vremena i ispricavaju se po suport forumu.

- dok ostali pretjeruju sa fensi suceljima, kod ovih je jos spartanski jednostavno..dobro ne treba sad neke sonare i podmornice crtat,ali makar malo modernije sucelje

- nema naseg jezika u ponudi (koliko god to neki ne volili)

- ne napravi mi uvijek update kada se upali pc,nego za sat vremena

- na suport forumu trebas upast u "klan" odabranih...inace ko smrtnik mozes pisat samo po svom pokrenutom topicu sa pitanjem

spyshelter (savrsen tool za mene)

- jako rijetko,ali ostane u traye ponekad kao da je otvoren njegov prozor a nije,te se ugasi sam nakon nekog vremena :))

sas

- prvi put kad ga postavis treba pogasit one kvacice sa splash reklamom i da nebude aktivan sa onom bubom

- portable sas je neispravan i neradi karantena

mbam

- najodvratnija ikona i ono slovo M mi nikada nije sjelo :))

16 godina
odjavljen
torrente kaže...

- dok ostali pretjeruju sa fensi suceljima, kod ovih je jos spartanski jednostavno..dobro ne treba sad neke sonare i podmornice crtat,ali makar malo modernije sucelje

- nema naseg jezika u ponudi (koliko god to neki ne volili)

S boldanim se slažem;
-Prvo: Sučelje je prezastarjelo, bez obzira na jednostavnost, jednostavno trebaju uhvatiti korak s vremenom i u tom segmentu.

-Drugo: Eh da, sad nisam siguran što si htio reći, ali da se ja nadovežem bez obzira. Naš jezik se ne cijeni dovoljno, uglavnom se preferira engleski, sve više je engleskih rijeći, iovako je premalo govornika tog našeg malog jezika, nije valjda da će izumrijeti? Plač (isprika za offtopic).

...
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.10.2010 12:10 (kingmedo).
17 godina
neaktivan

Gnjavaza nece prestati (slika) ako ne oznacite/stavite na Log Only. Inace Symantec se oglusio na vapaje beta testera (medu kojim sa bio i ja) da napravi da vas program (NIS) predupredi da vam je Tamper Protection na ON (Opcija, koju treba imati svaki normalan antivirus, koja ce spreciti neovlasteno menjanje, brisanje i  onemogucavanje antivirusne komponente)

Isto tako, nepozeljno, Norton je resio da se pravi dobar (opet) pa vam u sklopu Performance Monitoringa i Taskova ukljuci Windows Defragmenter. To Symantec miluje nazvati  Idle Time Optimizer

Doduse to ce se desiti kada je System Idle (stela se u koracima od po 10 min) i nakon skeniranja sustava (zavisi kako ste stelali, nedeljno, mjesecno ili tro-mjesecno) ali...to sto Windows Defragmenter "misli" da je defragmentirao O&O Defrag se ne slaze sa time i rostiljanje je zagarantovano. Kada pridodamo na to i superfetch...strava (:

Drzati iskljuceno!

[edit]

Na slici savjetujem da treba drzati Tamper na OFF ALI SAMO kada radite System Restore! Inace Tamper Protection stiti program od neovlastenog gasenja od, recimo, strane nekog malwarea

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.10.2010 22:55 (Lazarus Long).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice