Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.057.960
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: Koji je najbolji antivirusni program
rambox kaže...

Nije to samo jedan Rootkit nego jedan je previše taj je vrlo nezgodan i poznat je itekak,Nevinašce jer se ne vidi ko i vecina i posle dovuce jos kompanije na komp s losom zastitom. Onda nastupaju pravi problemi a program kao ima zastitu od Rootkita, no ima figu ali tak je i s vecinom uglavnom znaci zakljucak je Panda FAIL. Rotkiti su vro zahebani i nezgodni, ima jos puno gorih od ovog koji totalno smrdaju 32 bit Windowse. Srecom kaj ne rade na 64 bit Windowsima, pa ko ih ima moze uglavnom mirno spavat za sad.Nevinašce

Da, zato i kazem da ce nastaviti to razvijat. Mozemo reci da su ovo neki pocetci i mislim da je normalno da ima onih pocetnickih pogresaka tj. "djecjih bolesti". Meni se osobno ideja jako svida i sam princip rada, samo je jos rano za donositi bilo kakve zakljucke te treba pricekati jos neko vrijeme i mozda odgovor konkurencije posto IMHO Panda nikada nije bila nesto posebno...bar ne meni. No ovo su za sada ok napravili jer napominjem, ovo su tek pocetci bez obzira sto se o "cloudu" prica vec duze vremena...

Da, Panda je "fulala" taj rootkit...ali je mozda vec za par min. imala to gore na serveru medu novim definicijama...tko ce ga znati. 

Isto tako uz Pandu bih bar u pocetku imao obavezno jos jedan AV posto je receno da je kompatibilna i sa Avirom, a tu je i Malwarebyte's i Win7 x64.....no IMHO treba jos malo sacekati da se stvar pocne malo bolje razvijati i da mozda konkurencija odgovori na to sve....ako ce se baciti na to uopce i na razvijanje takve vrste zastite.

No ono sto me vise brine je zastita podataka i privatnosti. Lagano za moj komp kod kuce na kojemu moze biti koja igra ili nesto sl., ali ne bih bas tako nesto stavljao na kompu nekim firmama ili sl., pogotovo ako se radi o nekim osjetljivim podatcima.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
neaktivan
Koji je najbolji antivirusni program

Ja sam pandu probao na virtualnoj mašini i namjerno išao i klikao po sumnjivim stranicama, ništa nije javljala,

poslije pande scan sa MBAM i našao 20-ak "svega i svačega" (nesjećam se točno šta).

Dobra ideja ali mislim da tu još treba uložiti posla!

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.6.2010 1:49 (brixy).
15 godina
neaktivan
siketa kaže...

Eto vidiš, ovakva dva posta i napravili smo ultimativni tutorial za podešavanje CIS-a. Smijeh

e puno vam hvala obojici na tome!

znam da sam već malo dosadan sa pitanjima o CISu ali što mogu kad sam noob a ipak želim nešt naučit.Smijeh

znači zanima me samo jel CIS mnogo opterećuje startup windowsa i ostale stvari jer mi je komp star i slab pa mi ne ntreba onda i nešto što će mi ga dodatno usporit. puno vam hvala nakon što dobijem odgovor na ovo pitanje instaliravam CIS!

15 godina

CIS je vrlo lagan na resursima tako da ti neće usporiti komp.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
16 godina
neaktivan

Usudim se reći da je ovo definitivno najbolji komplet zaštite ikad napravljen. Kroz ovo ne prolazi apsolutno ništa. Probao sam dosta antivirusa i kompletnih zaštita, dakle security suitea ali ovo je vrh vrhova. Ovaj proizvod je toliko dobar da ga godinama nitko neće moći skinuti s trona. Drugi na listi je KIS. Svaka čast ljudima koji rade na Comodu i neka samo tako nastave dalje.

Stjepan
16 godina
neaktivan
deadman kaže...

CIS je vrlo lagan na resursima tako da ti neće usporiti komp.

Točno.Tu i tamo se može vidjeti poneki korisnik na forumima koji se žali na visoko CPU opterećenje kod updatea.

Za one koji žele više, u postavkama antivirusa se može isključiti opcija "Scan memory on startup".

stjepanzg kaže...

Usudim se reći da je ovo definitivno najbolji komplet zaštite ikad napravljen. Kroz ovo ne prolazi apsolutno ništa. Probao sam dosta antivirusa i kompletnih zaštita, dakle security suitea ali ovo je vrh vrhova. Ovaj proizvod je toliko dobar da ga godinama nitko neće moći skinuti s trona. Drugi na listi je KIS. Svaka čast ljudima koji rade na Comodu i neka samo tako nastave dalje.

Stvarno je tvrd orah....krajem godine planiraju izbaciti v5 s dodatnim uštimavanjem (ugrađeni behavior blocker i cloud sandbox), a kad tu dodate i novo sučelje (meni je odlično....možete ga vidjeti na jubitu u Languy99 testovima Comodo System Cleanera i Comodo Backupa u beta verzijama), bit će to dobitna kombinacija.

15 godina
neaktivan

Evo jucer kupio norton internet security i odmah scan, update i naso par trojanaca, rootkita i svega zivoga sto nod (takoder org) nije pronasao.
Isplati se svake lipe, trosi malo vise resursa ali mom racunalu to nije problem Osmijeh

Neki su glupi i bez Facebooka.
15 godina
stjepanzg kaže...

Mislim da ce neki ljudi doslovce skrenit kada ovo procitaju, ali definitivno ima istine u ovome sto si napisao. CIS je odlican "paketic" i jos je besplatan....samo malo treba sjesti i sloziti ga kako treba. No i to smo rijesili jer vidim da su kolege vec napisale detljne upute kako i sta namjestiti sto je za svaku pohvalu i samo se drzite toga i lijepo sve to iskonfigurirajte te imate odlicnu zastitu koja ce vas kostati samo malo ulozenoga vremena.

siketa -> kakav je Comodov System Cleaner i Comodo Backup? Dali rade ok svoj posao (izvinjavam se na OT).

Iskreno, jedva cekam novu verziju jer su svakom verzijom sve bolji i bolji.....

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.6.2010 14:06 (win32).
16 godina
neaktivan
win32 kaže...
siketa -> kakav je Comodov System Cleaner i Comodo Backup? Dali rade ok svoj posao (izvinjavam se na OT).

Win,

što se tiče Comodo Backupa, nisam ga koristio pa ne mogu reći ništa za ili protiv.

Comodo System Cleaner je ok, ali bih se u ovom slučaju (za sada) držao provjerenih programa tipa CCleaner, Glary Utilities, Auslogics, itd...

Čini se da je Comodo krenuo u ofenzivu (Internet Security, System Cleaner, Dragon, Backup, Time Machine,....). Osmijeh

17 godina
protjeran
win32 kaže...
stoncin3 kaže..

Nego, sta je na kraju bilo sa onim BitDefenderom....kako radi!?

Imam riječi pohvale za Bit Defendera novog.

Skenira relativno brzo, onaj Quick Scan je u stvari memory scan, od jedne minutice, onaj drugi je Full i treći je Deep Scan. Svi rade, beta 1 je OK.

Potom update je redovit višeputa svakodnevno, brz..

Real time protection još nije našao uljeza iako ja idem malo po sumnjivim web sadržajima pa je eto to i zbog toga

Mali bug kod mene je kod Windows security centra jer (Action Centar na Win7) O.o nije riješeno dobro još uvijek integracija sa windowsima.

Javlja greške koje nisu zapravo kao AV definitions are out-of-date, antispyware turned off i tako.

Inače drugih problema i nea baš

pozNamigiva

free speech for the dumbxD
15 godina
neaktivan

Nećete vjerovat i ja stavio CIS :D . Malo da se odmaknem od Kaspersky-ja...postavio sam sve kako je neko s foruma reko (nesjećam se točno,al znam da je post  bio dugačak) i ostavio sam sada. Kada završi update (85 MB yebote) stavljam scan....zanima me dali je bolji od KIS-a?

15 godina
protjeran
filipvk1000 kaže...

Nećete vjerovat i ja stavio CIS :D . Malo da se odmaknem od Kaspersky-ja...postavio sam sve kako je neko s foruma reko (nesjećam se točno,al znam da je post  bio dugačak) i ostavio sam sada. Kada završi update (85 MB yebote) stavljam scan....zanima me dali je bolji od KIS-a?

Gotovo za ne povjerovat. Bez zamjerke. Prateći teme u svezi sigurnosnih softwarea, morao sam uočiti, htio to ili ne, da si ti u zadnja 3-4 dana na svom kompu ( ispravi me ako griješim ) instalirao NIS, pa se vratio na KIS ( od Purea do trial verzije 2011 ) pa sada na CIS za koji si nedavno u nekom postu izjavio da nema šanse da ga ikada instaliraš na komp. No nije problem u tome, baš me briga što ti instaliraš ili ne i što koristiš. No Ti nakon ni puna dva dana djeliš preporuke kako je neki Internet Security odličan i kako ga preporučaš svima, ali pazi, nakon dva do tri dana korištenja. Što se to može kvalitetno nakon toliko beznačajno malo vremena, zaključiti o nekome softwareu i još ga poslije toga preporučaš svima. Bez zamjerke tebi ali hajde malo ohladi s tim temama koje glase : Ja instalirao ovo i ono i što vi mislite o tome?,  Koji je bolji ( ovaj ili onaj ), Nema boljeg od ovoga ma tko što mislio, a sutra sasvim nešto drugo? i itd. Kada instaliraš neku trial ili Beta verziju, a na sav glas to oglasiš na Forumu onda barem očekujemo, barem ja, da ga isprobaš u tome vremenu i da nam daš neke korisne informacije o tome kako se taj software ponaša u dužem razdoblju, da li postoje neke nekompatibilnosti, bugovi, nepotrebna opterećenja u svim režimima rada i sl. Ovako si mi stvarno, bez zamjerke pomalo neozbiljan. Pozdrav.     

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.6.2010 17:17 (BlackFoot).
15 godina
neaktivan
BlackFoot kaže...
filipvk1000 kaže...

Gotovo za ne povjerovat. Bez zamjerke. Prateći teme u svezi sigurnosnih softwarea, morao sam uočiti, htio to ili ne, da si ti u zadnja 3-4 dana na svom kompu ( ispravi me ako griješim ) instalirao NIS, pa se vratio na KIS ( od Purea do trial verzije 2011 ) pa sada na CIS za koji si nedavno u nekom postu izjavio da nema šanse da ga ikada instaliraš na komp. No nije problem u tome, baš me briga što ti instaliraš ili ne i što koristiš. No Ti nakon ni puna dva dana djeliš preporuke kako je neki Internet Security odličan i kako ga preporučaš svima, ali pazi, nakon dva do tri dana korištenja. Što se to može kvalitetno nakon toliko beznačajno malo vremena, zaključiti o nekome softwareu i još ga poslije toga preporučaš svima. Bez zamjerke tebi ali hajde malo ohladi s tim temama koje glase : Ja instalirao ovo i ono i što vi mislite o tome?,  Koji je bolji ( ovaj ili onaj ), Nema boljeg od ovoga ma tko što mislio, a sutra sasvim nešto drugo? i itd. Kada instaliraš neku trial ili Beta verziju, a na sav glas to oglasiš na Forumu onda barem očekujemo, barem ja, da ga isprobaš u tome vremenu i da nam daš neke korisne informacije o tome kako se taj software ponaša u dužem razdoblju, da li postoje neke nekompatibilnosti, bugovi, nepotrebna opterećenja u svim režimima rada i sl. Ovako si mi stvarno, bez zamjerke pomalo neozbiljan. Pozdrav.     

Cijenim to što si napiso i većinom si u pravu. Ali kad preporučam software preporučam radi detekcije. Nortona sam preporučio jer je dobar u preformansama ( s tim da ja imam Windows 7 koji zahtjeva 1 GB RAM-a da bi radio a ja imam 1.3 GB RAM-a) i u detekciji. Ostalo nisam isprobo (firewall,bug-ovi itd.) ali mogu reći da je jako dobar. Jedino što me začudilo da nije kompatibilan sa firefoxom mislim verzijom firefoxa (3.6.3)...a sve ostalo je OK

16 godina
neaktivan

šta je bolje: avast ili kaspersky? 

16 godina
neaktivan
Pulja kaže...

Kaspersky svakako ako imaš para za AV i dovoljno RAM-a na kompu

Fućkaj ga!
17 godina
protjeran

Uzmi KIS 2011, ali baš Internet Security i to ovaj najnoviji. Isprobao sam verziju 2010 i čini mi se da će ova nova biti jako dobar antivirusOsmijeh

btw probaš trial niš te ne košta imaš ga 30 dana i onda ako vidiš da te služi(o) uzmeš licencu

15 godina
neaktivan
Pulja kaže...

Kaspersky naravno. Ima 99% detekciju,sve što nađe ukloni,a firewall je jako dobar ako se radi u Internet Security-ju. Kao što je neko prije mene rekao da isprobaš trial pa stavi ako ti se sviđa,ako ne,makneš ga. SVe u svemu ako se odlučiš za njega nećeš pogrješiti jer je odličan paket i isplati ga se kupiti.

16 godina
odjavljen
filipvk1000 kaže...
Pulja kaže...

Kaspersky naravno. Ima 99% detekciju,sve što nađe ukloni,a firewall je jako dobar ako se radi u Internet Security-ju. Kao što je neko prije mene rekao da isprobaš trial pa stavi ako ti se sviđa,ako ne,makneš ga. SVe u svemu ako se odlučiš za njega nećeš pogrješiti jer je odličan paket i isplati ga se kupiti.

Možeš li molim te reći odakle ti da informacija? Baš me zanima je li moguće da jedan AV ima 99 % detekciju. hm...Iznenađen

Ja nemam potpis!?
17 godina
kingmedo kaže...
filipvk1000 kaže...
Pulja kaže...

Možeš li molim te reći odakle ti da informacija? Baš me zanima je li moguće da jedan AV ima 99 % detekciju. hm...Iznenađen

Valjda je gledal ovo dole ali nije dobro videl pa je krivo napisal.Nevinašce

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.6.2010 20:42 (rambox).
15 godina
kingmedo kaže...
filipvk1000 kaže...
Pulja kaže...

Ista stvar i mene zanima, ali da sam ja pitao "kolegu" filpvk1000 onda bi rekao da ga podhebavam ili nesto tome slicno...vjerojatno jos gore.

No i mene zanima od kuda ta informacija......i nadam se da ce biti is povjerenih izvora i bar neki dokaz, a ne da opet sve ostane samo na rijecima.

Javite kada isprobate novi KIS 2011....jer cu ga probati vjerojatno samo na "virtalnome stroju" ili nesto sl.

16 godina
odjavljen
win32 kaže...
kingmedo kaže...
filipvk1000 kaže...
Pulja kaže...

Ista stvar i mene zanima, ali da sam ja pitao "kolegu" filpvk1000 onda bi rekao da ga podhebavam ili nesto tome slicno...vjerojatno jos gore.

No i mene zanima od kuda ta informacija......i nadam se da ce biti is povjerenih izvora i bar neki dokaz, a ne da opet sve ostane samo na rijecima.

Javite kada isprobate novi KIS 2011....jer cu ga probati vjerojatno samo na "virtalnome stroju" ili nesto sl.

Ma bilo bi u redu da uz to postavi nekakav link.

Ja sam probao KAV 2011. Ništa nisam ni testirao. Sve mi je slično, sučelje je promijenjeno i meni dosta ugodnije za korištenje.

Update mi bolje radi i čak manje usporava komp. Proaktivna zaštita me iznenadila, u dosta navrata se javljao, ali nije bilo niti potrebno jer imam comodo FW u tu svrnu. Nema više one tipkovnice na žalost, osim ako je ja nisam uspio pronaći. Skeniranje je i dalje dosta sporo. Uglavno, Kaspersky 'ko Kaspersky. Smijeh

Ja nemam potpis!?
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.6.2010 20:48 (kingmedo).
15 godina
Pulja kaže...

Kaspersky je naravno bolji, ali Avast imas u free verziji koja isto tako besplatno jako dobro odradi svoj posao.

Ako imas love uzmi KIS ili ako bas ides samo na av onda KAV....makar u moru besplatnih i kvalitetnih rijesenja, ja bih bolje isao na neko free rijesenje.....jer kao sto rekoh Avast5 odlicno radi svoj posao i sa nekim ok firewallom imati ces odlicn zastitu.

Sada je na tebi...hoces platit software ili skinuti neki free koji nije bas nesto losiji i ne zaostaje u nicemu od onoga kojega ces platit.

15 godina
neaktivan
win32 kaže...
Pulja kaže...

Kaspersky je naravno bolji, ali Avast imas u free verziji koja isto tako besplatno jako dobro odradi svoj posao.

Ako imas love uzmi KIS ili ako bas ides samo na av onda KAV....makar u moru besplatnih i kvalitetnih rijesenja, ja bih bolje isao na neko free rijesenje.....jer kao sto rekoh Avast5 odlicno radi svoj posao i sa nekim ok firewallom imati ces odlicn zastitu.

Sada je na tebi...hoces platit software ili skinuti neki free koji nije bas nesto losiji i ne zaostaje u nicemu od onoga kojega ces platit.

S ovim se postom 100% slažem.

A ono sa 99% detekcijom sam vidio na nekoj stranici mislim da je pisalo 99,48% detekcija. Dobro,možda nije točno ali sama detekcija je pri vrhu! Mislim...Rusko je Rusko :D Pulja preporučam ti ako nećeš staviti Kaspersky da bolje staviš Aviru Free....avast! je dobar zbog boot-scana....a Avira zbog heuristike.....na tebi je da odlučiš....

16 godina
odjavljen
filipvk1000 kaže...
win32 kaže...
Pulja kaže...

S ovim se postom 100% slažem.

A ono sa 99% detekcijom sam vidio na nekoj stranici mislim da je pisalo 99,48% detekcija. Dobro,možda nije točno ali sama detekcija je pri vrhu! Mislim...Rusko je Rusko :D Pulja preporučam ti ako nećeš staviti Kaspersky da bolje staviš Aviru Free....avast! je dobar zbog boot-scana....a Avira zbog heuristike.....na tebi je da odlučiš....

Tako je, sve je na njemu. Samo što free Avast! bi bilo pametno kombinirati s nekim od boljih FW-a.

Ja nemam potpis!?
15 godina
filipvk1000 kaže...
avast! je dobar zbog boot-scana....

Samo na zalost jos ne radi na x64 OS-u.....ili se mozda nesto promjenilo od kako ga ne koristim? Ako su stavili podrsku za x64 i "Boot-time scan", vracam se na Avast5 tek da ga se opet malo prisjetim! Namigiva

15 godina
neaktivan

Avira najbolja... brza i učinkovita.. ja imam premium security suit .. i nema šta sve pronađe i pobriše.. blocka.. ma pre dobra je... neznam kakva je free verzija ali ova mi je bolja i od kisa.... kis spram te avire smeće

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
17 godina

po meni su to totalne gluposti i idiotarije, kak može proizvod nosit oznaku godine 2011, a mi smo još u 2010, ..... idiotizam i renesansa :) nek se niko ne uvredi....ni jedan av i is nije dovoljno dobar i ljudi se preveč opterećeju i gubve vrijeme na to.....alo uskoro dolazi 2012.....hehe....aj uživajte u  isprobavanju savršene sigurnosti :)

17 godina
protjeran

Evo upravo se downloada novi beta 2 kit update za Bit Defendera 2011. Dobio sam obavjest na kućni mail.

Javim kako je prošao update i nove features (opcije).

Nakon downloada treba unzipat fajl i onda ručno run .exe fajl. Onda se ponudi Uninstall pa restart računala i onda nakon restarta automatski instalacija beta 2.

Nakon 3 minute se pojavi prozor sa update datoteka od 34MB.

Inače opcije su izmijenjene i user interface je ljepši nego kod beta 1.

Neki puta javlja kod log in na my account radi updatea da se ne može pristupiti internetu radi regostracije korisnikovog računala, ali update radi

update bete 2 update bete 2
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.6.2010 12:42 (stoncin3).
15 godina
Zvjerkan kaže...

Avira najbolja... brza i učinkovita.. ja imam premium security suit .. i nema šta sve pronađe i pobriše.. blocka.. ma pre dobra je... neznam kakva je free verzija ali ova mi je bolja i od kisa.... kis spram te avire smeće

Kako znas da je bolja od KIS-a? Iz osobnog iskustva kazes ili....?

stoncin3 kaže...

Evo upravo se downloada novi beta 2 kit update za Bit Defendera 2011.

Javim kako je prošao update i nove features (opcije).

Nakon downloada treba unzipat fajl i onda ručno run .exe fajl. Onda se ponudi Uninstall pa restart računala i onda nakon restarta automatski instalacija beta 2.

Nakon 3 minute se pojavi prozor sa update datoteka od 34MB.

Inače opcije su izmijenjene i user interface je ljepši nego kod beta 1.

Neki puta javlja kod log in na my account radi updatea da se ne može pristupiti internetu radi regostracije korisnikovog računala, ali update radi

Daj molim te javi kako je sve proslo jer sam ja totalni ljenivac i nisam ni prvu betu instalirao, a rekao sam da hocu.......uz to mozda i pokupis koju nagradu koje su btw sasvim pristojne (ako te ja ne prestignem)! Cool

16 godina
neaktivan

Ja neznam koji je qurac Aviri.Nekad prođe i 3 dana a da ne napravi automatski update.Onda moram ručno updejtat iako je naređeno na automatski svakih 24 sataNeodlučan

Ako tako nastavi ide u smeće,postoje i druga kvalitetna besplatna antivirusna rješenja!

Fućkaj ga!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice