Nije to samo jedan Rootkit nego jedan je previše taj je vrlo nezgodan i poznat je itekak, jer se ne vidi ko i vecina i posle dovuce jos kompanije na komp s losom zastitom. Onda nastupaju pravi problemi a program kao ima zastitu od Rootkita, no ima figu ali tak je i s vecinom uglavnom znaci zakljucak je Panda FAIL. Rotkiti su vro zahebani i nezgodni, ima jos puno gorih od ovog koji totalno smrdaju 32 bit Windowse. Srecom kaj ne rade na 64 bit Windowsima, pa ko ih ima moze uglavnom mirno spavat za sad.
Da, zato i kazem da ce nastaviti to razvijat. Mozemo reci da su ovo neki pocetci i mislim da je normalno da ima onih pocetnickih pogresaka tj. "djecjih bolesti". Meni se osobno ideja jako svida i sam princip rada, samo je jos rano za donositi bilo kakve zakljucke te treba pricekati jos neko vrijeme i mozda odgovor konkurencije posto IMHO Panda nikada nije bila nesto posebno...bar ne meni. No ovo su za sada ok napravili jer napominjem, ovo su tek pocetci bez obzira sto se o "cloudu" prica vec duze vremena...
Da, Panda je "fulala" taj rootkit...ali je mozda vec za par min. imala to gore na serveru medu novim definicijama...tko ce ga znati.
Isto tako uz Pandu bih bar u pocetku imao obavezno jos jedan AV posto je receno da je kompatibilna i sa Avirom, a tu je i Malwarebyte's i Win7 x64.....no IMHO treba jos malo sacekati da se stvar pocne malo bolje razvijati i da mozda konkurencija odgovori na to sve....ako ce se baciti na to uopce i na razvijanje takve vrste zastite.
No ono sto me vise brine je zastita podataka i privatnosti. Lagano za moj komp kod kuce na kojemu moze biti koja igra ili nesto sl., ali ne bih bas tako nesto stavljao na kompu nekim firmama ili sl., pogotovo ako se radi o nekim osjetljivim podatcima.