Trend Micro usporava komp?

poruka: 15
|
čitano: 7.727
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Imam dva kompa, jedan kućni i jedan prijenosni. Kućni je puno stariji, ali se još uvijek drži. Pentium 4 2.6GHz HT 512kb, 2GB DDR400, Nvidia GeForce5600 FX 256MB i WD HDD od 120GB. Prijenosni ima Core 2 Duo T5500 1.6GHz, 2.5GB DDR2-667, Intel GMA 950 i HDD od 120GB. Originalni XP pro SP3 i na jednom i na drugom kompu sa najnovijim updateima.

Kao antivirus koristim Trend Micro još od 2005., originalno licenciran i ažuriran. S brzinom kompa nije bilo problema sa verzijom 2005, ali nakon što sam dogradio na 2009, postalo je katastrofa. Na obadva kompa najnormalnije stvari su postale katastrofalno spore. Kod podizanja moram čekati i do 3-4 minute i na jednom i na drugom dok se Trend Micro učita i da mogu početi raditi. Kopiranje podataka na vanjski disk je stravično sporo. Čak sam napravio i test na laptopu. Jednu veliku mapu (datoteke svakakvih veličina, sve skupa 10GB) sam krenuo kopirati na vanjski disk sa uključenim Trend Microm. Potrajalo je 33 minute. Onda sam isto to napravio sa isključenim Trend Microm. Rezultat? Kopiranje završeno za 7 minuta! Javio sam se sa uljudnim pismom njihovom helpdesku pa su mi rekli da deinstaliram Trend Micro preko njihove datoteke TISTOOL i ponovo ga instaliram. Rezultat? Mrvu bolje ali i dalje katastrofalno. Baš sam prošli tjedan rušio sustav na laptopu i krenuo od nule. Rezultat? Jednak. Za čišćenje kompova korstim legalni TuneUP 2009. Ne diram po regystriju nego samo drfragmentiram diskove i brišem smeće sa kompa. U memoriji zauzima 90-tak MB. Ni na jednom kompu nemam virusa.

Zanima me da li još netko koristi Trend Micro i ima jednak problem? Koji mi kompletni sigurnosni paket preporučate a da ne jede toliko resursa?

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.4.2010 16:15 (Enzo).
15 godina
RE: Trend Micro usporava komp?

nod 32 ,avira samo antivirus,ili kaspersky kao internet security,svi troje su jako dobri,imaju dobru zaštitu a ne usporavaju komjutor

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.4.2010 16:23 (blackalbum).
17 godina
neaktivan
Ende Neu
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.4.2010 4:20 ((s)izgoreo).
16 godina

Trend Micra tu uopće ni nema, pa si mogu mislit koliko je "brz" :D

Svejedno hvala ;)

17 godina
protjeran
Enzo kaže...

Kao antivirus koristim Trend Micro još od 2005., originalno licenciran i ažuriran. ali nakon što sam dogradio na 2009, postalo je katastrofa. U memoriji zauzima 90-tak MB.

lol Ovo nije za vjerovat. Pa toliko još nisam sigurno vidio dok koristim raznorazne AV...?Viče Stvarno jako mnogo.

sticky boredom with a book:S
17 godina
stoncin3 kaže...
Enzo kaže...

Kao antivirus koristim Trend Micro još od 2005., originalno licenciran i ažuriran. ali nakon što sam dogradio na 2009, postalo je katastrofa. U memoriji zauzima 90-tak MB.

lol Ovo nije za vjerovat. Pa toliko još nisam sigurno vidio dok koristim raznorazne AV...?Viče Stvarno jako mnogo.

Tih 90 mb memorije i nije puno uopce ak imas danas standardnih 2GB memorije na kompu a o vise da ne pricamo. Ima i zastitnih programa koji pozderu i duplo vise memorije, ko recimo Bullguard Internet Security kojeg sam imal na kompu prije nekog vremena ali on recimo ne usporava komp baš kolko sam primjetil.Cool

15 godina
neaktivan

ja koristim trend micro internet security pro i nemam nikakvih problema sa njim!....ne usporava ništa, čak mi kompjuter brže radi!....preporodio sam se od kad ga imam, a isprobao sam ih sve, kako free, trial i full. trend micro mi se pokazao najboljim od svih i nemam ga namjeru mijenjati!....inače imam pentium dual core 2GHz, ram 2 GB, HDD 160 GB, ATI radeon X-1550 i star je 2 godine.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.4.2010 13:30 (mossad).
17 godina
protjeran

Ja mislim da tip ima problema sa kompatibilnošću na AV-OS...! Jer kad sam imao P4 mi je taj Trend Micro koji sam imao 2004. licencirani radio zagušujuće cijelo vrijeme. Poslije sam i zbog toga počeo samostalno istraživati Google u potrazi za nekim drugim antivirusima.Smijeh Sad ako je to taj problem onda sam ja u pravu. Ako ne neka me netko ispravi. Jer sam imao kasnije isto kao on XP SP3:S Naime stanovitog sam u dogledno vrijeme ponovo probao na Visti Home Premium (radio bez beda) i sad ću ga možda poslje Avire 10 stavit malo da čačkam s njim po kompu :D na Win7 Home.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.4.2010 13:47 (stoncin3).
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Jesi probao G-Data AV s dva enginea (Avast i BitDefender)?

17 godina
protjeran

Nisam još probao G-Data, valjda jer nisam imao toliko problema sa virusima i drugim štetočinama... Čuo jesam da je Ok, u stvari jako dobar.  Na AV-Comparatives slovi kao najbolji često. Znam da je 90MB puno resursa, ali stvarno...Iznenađen

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.4.2010 14:46 (stoncin3).
15 godina
protjeran
rambox kaže...
stoncin3 kaže...
Enzo kaže...

Tih 90 mb memorije i nije puno uopce ak imas danas standardnih 2GB memorije na kompu a o vise da ne pricamo. Ima i zastitnih programa koji pozderu i duplo vise memorije, ko recimo Bullguard Internet Security kojeg sam imal na kompu prije nekog vremena ali on recimo ne usporava komp baš kolko sam primjetil.Cool

Kao prvo sorry na zakašnjelom postu. Možda i nije primjereno sada postati, ali želim reći svoje mišljenje.  Što se tiče Bullguarda potpuno se slažem da " ždere" memoriju, ali kod dovoljno RAM-a je to gotovo beznačajno i ne opterećije sustav. A što se tiče žderanja memorije od 90 Mb pogledajte sliku koliko uzimaju moja sigurnosna rješenja s kojima sam prezadovoljan(  preko navedenih 90 MB ) iako za NOD 32 Anitivirus smatram da zaostaje u razvoju. Uz ova dva sigurnosna riješenja koristim povremeno besplatne skenere. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.4.2010 16:28 (BlackFoot).
17 godina
protjeran

To ti ono kad neš rade svi ti silni programi ili samo dok tek onako stoje troše oko 100MB RAM-a? Meni Avira 10 troši 1MB dok samo stoji i tek onoliko 85-95MB kad radi Full Scan!

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.4.2010 16:47 (stoncin3).
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

To ti ono kad neš rade svi ti silni programi ili samo dok tek onako stoje troše oko 100MB RAM-a? Meni Avira 10 troši 1MB dok samo stoji i tek onoliko 85-95MB kad radi Full Scan!

ma troši više,ima 4 procesa:avguard
                                            avgnt
                                            avshadow
                                            sched
pa kad zbrojiš...

@ black-  iskreno ne znam zašto  dopuštaš tuneupu da ti petlja u pozadini,ja  ne bi..
a i taj eset..hmm,da je bolji av ne bi se trebali dizati ovi dodatni skeneri..
ali ako si ti zadovoljan...

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.4.2010 19:04 (seneka).
17 godina
neaktivan
mossad kaže...

ja koristim trend micro internet security pro i nemam nikakvih problema sa njim!....ne usporava ništa, čak mi kompjuter brže radi!....preporodio sam se od kad ga imam, a isprobao sam ih sve, kako free, trial i full. trend micro mi se pokazao najboljim od svih i nemam ga namjeru mijenjati!....inače imam pentium dual core 2GHz, ram 2 GB, HDD 160 GB, ATI radeon X-1550 i star je 2 godine.

otvorite nakratko HoS Neodlučan, samo za ovu izjavu Namigiva

Ende Neu
15 godina
protjeran
seneka kaže...

@ black-  iskreno ne znam zašto  dopuštaš tuneupu da ti petlja u pozadini,ja  ne bi..
a i taj eset..hmm,da je bolji av ne bi se trebali dizati ovi dodatni skeneri..
ali ako si ti zadovoljan...

Hvala ti na iskrenoj sugestiji. Kada bolje razmislim u svezi TuneUp-a potpuno si u pravu. Što mi treba taj Live Optimization, stvarno se i ja sada pitam. Imam dovoljno RAM-a. Isključujem taj servis. A što se tiče kombinacije aktivne zaštite NOD 32 Antivirus 4 + Outpost Firewall Pro zadovoljan sam iako ozbiljno razmišljam da nakon isteka licence za NOD 32 pređem na neki drugi antivirusni program, možda i na Aviru 10 free. Agnitumov Outpost Firewall ostaje, njega ne zamjenjujem ni s jednim drugim firewallom, jednostavno je izvrstan.   

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice