Test sigurnosnog softwarea

poruka: 537
|
čitano: 83.811
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Test sigurnosnog softwarea
(s)izgoreo kaže...

da se razumijemo, scan sa Hitmanom je besplatan ali za uklanjanje treba platiti, postoji trial od cirka dana u roku kojeg je uklanjanje besplatno Neodlučan, ukoliko se želi ne pokretati sa winsima i da ne skena bzvze na svakom startupu podesiti kao na slici

djigibao kaže...
Upotrebljavo sam Hitman par puta i jako sam zodovoljan s njim.

Ima trial od 30 dana (onda radi u "ful modu")

...i da spomen da je dosta brz u skeniranju i ima opciju skeniranja kad se komp starta tzv. startup scan

Smijeh Evo skoro ko sijamski blizanci Namigiva

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

da se razumijemo, scan sa Hitmanom je besplatan ali za uklanjanje treba platiti, postoji trial od cirka dana u roku kojeg je uklanjanje besplatno Neodlučan, ukoliko se želi ne pokretati sa winsima i da ne skena bzvze na svakom startupu podesiti kao na slici

pa znam,bilo mi je čudno zašto ga preporučuješ,antivirus,mbam i sas su isto tako neka garancija "čistoće"

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.9.2010 15:16 (seneka).
17 godina
dakle bitno je da se taj startup moze ugasit,te koristit kao one ostale,kad pozelis.fino fino.dobra stvar za prijedlog.
ako u postu ne podrzavas misao nekih moderatora, to znaci da trolas! http://a.imagehost.org/0175/epic.jpg
14 godina
neaktivan

Kako downloadati norton 2011 internet security free trial s nortonove stranice

17 godina

nisam jos vidio ovako nesto spartanski prosto i brzo :)

em je portable

em mi ludo izgleda kad nesto ide u cloud (vip voip )

em traje krace nego popisat se

ako u postu ne podrzavas misao nekih moderatora, to znaci da trolas! http://a.imagehost.org/0175/epic.jpg
17 godina
protjeran

trebaš utipkati osobne podatke tj regat se na stranicu prije nego dobiš download link za triale

mis da čak neš treba kreditna kartica kao podaci pa ti nakon isteka triala skinu sa računa tih 30 40 USD kolko već košta

ako ne trebaš prije prekinuti trial

trash bin can:S
17 godina
neaktivan
seneka kaže...

a to!,fakat nsam skužio,ne koristim hitman,previše su tog natrpaliNeodlučan

seneka kaže...

pa znam,bilo mi je čudno zašto ga preporučuješ,antivirus,mbam i sas su isto tako neka garancija "čistoće"

sad ja tebe ne kužim, hitman je "light as a feather", potpuno "on demand" pa ne zauzima resurse a detekcija nemože biti bolja i sve se dešava u oblaku, sa svojih ≈ 6 i kusur "top noch" "enginea" jede za doručak sve, ali baš sve (uključujući MBAM i SAS), barem probaj, pliiiiz SmijehCool

BTW. ja bih kod preporuka za čišćenje uvijek išao redosljedom, mbam, SAS, Hitman, vidjeti koji hitmanov engine je uhvatio ako se što da uloviti poslije ova prva dva (obično bude rootkit ili teži worm, trojan) te postupiti prema engineu, npr. ukoliko ga je našao emisoft, skinuti Emisoft AM free (on-demand) ili čistiti "ručno" iz safet moda ili nekim antirootkitom, trialom pune inačice nekog AVa i sl. po potrebi

shameless Comodo evangelist
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.9.2010 17:26 ((s)izgoreo).
17 godina

evo mene opet,iako nema virtualku :)  malo cu probavat na stroju pa ljudima ubacit koju slikucu.

tek okvirno da imaju neku predodjbu.

prevx

prije nego ovo nabacam ,moram jos jednom pohvalit spyshelter ,  pa taj antikeylogger svaku sitnicu snimi koja se dogadja u ramu ili registriju.

vec nekih tjedan dana sam odusevljen do bola sa njim. i ovdje je 4 puta skocio i pitao,jel sejf? je?!, ode u bijelu listu :)

evo ga :)

onda bitdef, da nebi stajao zaludu :)

onda opet oba dva,ovog rucno dodavam u bijelo :)

skeniranje

gotovo :)

ima masu stelovanja

alatic zraci ozbiljnoscu, ostaje mu riltajm monitoring i tu ima dosta postavki za podesavanje.

cisto informativno, osobno ga necu sebi ostaviti,jer sam i ovako pun ko cep,ali ako ima jos portabilnih stvarcica ..dobrodosle su!

16 godina
neaktivan

evo jesamNeodlučan

s ovim redosljedom skeniranja/čišćenja se slažem

17 godina
neaktivan

inače prevx me totalno nervira, sa svojim nefunkcionalnim/nepostojećim/fake postojećim trialom ponaša se kao najobičniji rogue, marketing department prevxa treba streljat tupim kalašem Viče

što se same detekcije i prevencije tiče nemam previše zamjerki, dapače odličan je

BTW. prevx je uveo pojam cloud u svijet sigurnosti, prvi cloud AM uopće

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.9.2010 17:47 ((s)izgoreo).
17 godina

poprilicno sam zurio u opcije, prati li on u real tajmu ili ne, pa zatim skontam polovicno prati samo zbivanja,a ostalo je paid.

malo konfuzno nakon  prvog instala...i cudi me da nije nikom na bijeloj listi.

hitman je bio bijel i bitdefu i spyshelteru.

17 godina
(s)izgoreo kaže...
seneka kaže...

a to!,fakat nsam skužio,ne koristim hitman,previše su tog natrpaliNeodlučan

seneka kaže...

sad ja tebe ne kužim, hitman je "light as a feather", potpuno "on demand" pa ne zauzima resurse a detekcija nemože biti bolja i sve se dešava u oblaku, sa svojih ≈ 6 i kusur "top noch" "enginea" jede za doručak sve, ali baš sve (uključujući MBAM i SAS), barem probaj, pliiiiz SmijehCool

BTW. ja bih kod preporuka za čišćenje uvijek išao redosljedom, mbam, SAS, Hitman, vidjeti koji hitmanov engine je uhvatio ako se što da uloviti poslije ova prva dva (obično bude rootkit ili teži worm, trojan) te postupiti prema engineu, npr. ukoliko ga je našao emisoft, skinuti Emisoft AM free (on-demand) ili čistiti "ručno" iz safet moda ili nekim antirootkitom, trialom pune inačice nekog AVa i sl. po potrebi

Ma nije nist posebno taj HitmanPro, samo ti pokaze ak si cist ili nisi no u puno slucajeva ti i to ne vrjedi nista.Nevinašce Jer ne prepozna i ne moze nac neke Rootkite, s svim tim slinim alatima i on je beskorisan u tim situacijama. Pa onda mora rukave zasukat ili GMER ili pustit da na komp zaviri Combofix, eh šta ti znace takvi posebni alati zlata vrjede a ne kostaju nit lipe jest da malo cudno izgledaju ali bože moj.CoolNevinašce

17 godina
neaktivan
torrente kaže...

poprilicno sam zurio u opcije, prati li on u real tajmu ili ne, pa zatim skontam polovicno prati samo zbivanja,a ostalo je paid.

malo konfuzno nakon  prvog instala...i cudi me da nije nikom na bijeloj listi.

hitman je bio bijel i bitdefu i spyshelteru.

znaju dat trial ključ na 3 dana (WTF??? Viče) ako ih se fino zamoli na wildersu, pa onda eto imaš tri dana besplatnog blokanja i čišćenja, koji kapitalistički smradovi, nebi dali svoju tehnologiju ni na pošteni 30dnevni trial ko sav pošten svijet... da, tri dana.... kakvi papci usrani, skoro sam bananan na wildersu svađajući se s gamadi...

rambox kaže...

Ma nije nist posebno taj HitmanPro, samo ti pokaze ak si cist ili nisi no u puno slucajeva ti i to ne vrjedi nista.Nevinašce Jer ne prepozna i ne moze nac neke Rootkite, s svim tim slinim alatima i on je beskorisan u tim situacijama. Pa onda mora rukave zasukat ili GMER ili pustit da na komp zaviri Combofix, eh šta ti znace takvi posebni alati zlata vrjede a ne kostaju nit lipe jest da malo cudno izgledaju ali bože moj.CoolNevinašce

nisam imao takvih iskustava, dapače našao je što mnogi nisu a detekcija i čišćenje TDL3/TDSSa/alureona (danas najčešćeg i vrlo zaebanog rootkita) je perfektna, tako da se nebih usudio složiti se s tobom

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.9.2010 18:02 ((s)izgoreo).
17 godina
rambox kaže...

treba razdvojit vrste juzera.

prvu skupinu ne spominjem, a druga skupina sam ja.

tko je igdje spominjao da ovi alati nesto trebaju pocistit ili popravit?

meni su posluzili da vidim dva pc-a koja su cista i sjaje se ko pasja muda, te su na njima po svemu sudeci kvalitetna paid is rjesenja i ne izgledaju cudno:)  kao crni terijer od georga busha.

dakle tome sluze!

sluze i vama da se uvjerite u svoju cistocu free rjesenja ;)

p.s.

opet ne zelimo biti objektivni?

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.9.2010 18:12 (torrente).
17 godina
(s)izgoreo kaže...

znaju dat trial ključ na 3 dana (WTF??? Viče) ako ih se fino zamoli na wildersu, pa onda eto imaš tri dana besplatnog blokanja i čišćenja, koji kapitalistički smradovi, nebi dali svoju tehnologiju ni na pošteni 30dnevni trial ko sav pošten svijet... da, tri dana.... kakvi papci usrani, skoro sam bananan na wildersu svađajući se s gamadi...

zanimljivo.

izgleda da im je marketing posao u zone alarm.

zar ne vide da je ostalo par bogatih igraca norton ,kaspersky, koji ne daju da smrtnik proba nesto gratis.

svi ostali u expanziji koriste model 30 dana (ima bome i 180).  cudnovato.

emsisoft ekipica isto nesto pakleno kombinira sa online armor++   :))

a gle ove slike, epic!

nigdje programcica od 1mb :)

i gle cuda pri vrhu :)

a i cis je tu ,nema sale

17 godina
(s)izgoreo kaže...
rambox kaže...

nisam imao takvih iskustava, dapače našao je što mnogi nisu a detekcija i čišćenje TDL3/TDSSa/alureona (danas najčešćeg i vrlo zaebanog rootkita) je perfektna, tako da se nebih usudio složiti se s tobom

Ja sam to videl na jednom kompu zarazenom kod frenda, SAS i Malwarebytes odradili svoje i pocistili kaj su mogli inace na kompu je bil NOD 32. Onda sam onak napravil s Hitman Pro sken da se vidi kakva je situacija normalno bil je detektiran SAS ko gamad ali nije to bitno drugo nist nije nađeno. No nekaj s windowsima nije bilo ok, jer se stalno neki vrag prek svchost.exe pokusaval spojit na internet i trosil je 50% procesora non stop aniej se dal ugasit niti obrisat.Nevinašce Onda je odrađeno s Combofix, i on je obrisal kolko pamtim 10 stavki kak on to fino navede pod Other Deletations i usput je zamjenil zarazenu sistemsku datoteku u System32. Vrlo elegantno od njega steta kaj nemam taj LOG njegov, ali sam zapamtil detalje i ono bitno i to je to windowsi nakon toga rade normalno tak se dogodilo ziva istina. Combofix odnjel pobjedu nije nit prva nit zadnja, no to nije nist cudno s obzirom da se on smatra ko neobican i malo lici na neki hakerski alat.CoolSmijeh

15 godina
odjavljen
torrente kaže...
(s)izgoreo kaže...

zanimljivo.

izgleda da im je marketing posao u zone alarm.

zar ne vide da je ostalo par bogatih igraca norton ,kaspersky, koji ne daju da smrtnik proba nesto gratis.

svi ostali u expanziji koriste model 30 dana (ima bome i 180).  cudnovato.

emsisoft ekipica isto nesto pakleno kombinira sa online armor++   :))

a gle ove slike, epic!

nigdje programcica od 1mb :)

i gle cuda pri vrhu :)

a i cis je tu ,nema sale

Nisam te baš shvatio, možda si se krivo izrazio (boldano). I Kaspersky i Norton daju probni period na svoja riješenja:

http://esd.element5.com/pimages/50105/kaspersky_internet_security_2011_trial.html

http://www.symantec.com/en/za/norton/downloads/index.jsp

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.9.2010 20:46 (kingmedo).
17 godina

tako je.

prva grupa, nedamo nista ili tri dana :) 

druga grupa,davamo 30 dana

treca grupa davamo poluproizvod za stalno (najpopularnija grupa)

cetvrta grupa, sve mukte i objedinjuje is (comodo)

i sada se u toj trecoj grupi granaju ko zvakaca guma...osakatim ti tool sa pro verzije na free za 20,30,40 ili 60%.

tu dolazi do konflikta u poimanju tih razlika.

svak tumaci sto ga volja i velica svoje :))

17 godina
torrente kaže...

tako je.

druga grupa,davamo 30 dana

treca grupa davamo poluproizvod za stalno (najpopularnija grupa)

cetvrta grupa, sve mukte i objedinjuje is (comodo)

i sada se u toj trecoj grupi granaju ko zvakaca guma...osakatim ti tool sa pro verzije na free za 20,30,40 ili 60%.

tu dolazi do konflikta u poimanju tih razlika.

svak tumaci sto ga volja i velica svoje :))

A u koju grupu spadaju ovi ocito pod gasom u Aviri, kad daju 90 dana šakom i kapom pa i tackama redovito i to stalno pa imaš badave program.Nevinašce

17 godina

to je podgrupa druge grupe.

specificnost avire, bazira biznis na tvrtke,a ovaj ostatak u stvari casti cijeli svijet sa free rjesenjima,malo snalazljiviji nadju akcije za full is od 180 dana, te onih 2% home juzera kupe taj is u prosjeku na popustima 30€ godisnje... dakle zanemariv broj homoseksualaca, marka grubnica, ciganovica, simonica i ostalih fensi preseratora :)

cuj,kupljena avira isto ti dodje ko grubniceva guci torba na spici.

15 godina
odjavljen
torrente kaže...

tako je.

Ovo rijetko tko i koristi, jer nema smisla. Stvarno ne znam tko bi kupio neki program, a da ga prvo ne isproba.

Uz dva-tri poluproizvoda kako ti kažeš napraviš proizvod tako da to uopće nije problem Namigiva

17 godina
kingmedo kaže...

Uz dva-tri poluproizvoda kako ti kažeš napraviš proizvod tako da to uopće nije problem Namigiva

tako je, nikada nisam ni proturjecio tome.

premda nekada sastave frankestajna od sveg tog izmasakriranog softwera (neki noobovi)

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.9.2010 21:07 (torrente).
15 godina
odjavljen
torrente kaže...
kingmedo kaže...

tako je, nikada nisam ni proturjecio tome.

premda nekada sastave fankestajna od sveg tog izmasakriranog sofwera (neki noobovi)

Da, baš to, nedovoljno upućeni. U pravu si glede tih grupa, upravo je tako.

17 godina

Dvoboj by Languy99

Covjek je napravio test Comodo IS v5 i Norton IS 2011 al na malo drugaciji nacin.

Zadnji update oba I.S. je bio prije 24h, skinuo je 50tak malwera i onesposobio je network (zasto?: zato da se prikaze sta ce se desit ako ti neki virus sje*e vezu s netom i kako ce se onda antivirusni alat nosit sa gamadi).

Short edit:

Norton

• - pokrece (samo) 10tak malwera (od ukupno 47) i uspije zarazit komp, explorer se rusi, restarta komp i dobije samo desktop sliku bez explorera i ikona.
  • - restarta komp i ubacuje Kaspersky disc rescue, kaspersky pronalazi 200 i nesto gamadi, ocisti to i restarta komp (s nadom da ce sve bit ok)
  • - nakon restarta opet dobije samo desktop sliku, nema explorera i nema ikona

FAIL

Comodo

• - pokrece svih 47 malwera (uz puno pop-upova), neki se pokrecu u sandboxu, neki se blockaju, a neki se delataju
  • - nakon restarta komp se pali normalno, ne radi se ful scan s comodo-m nego sa Malwarebytes-om koji nalazi 2 malwera (tj. 168 ali su svi od jednog te istog adaware)
  • - pokrece Emisoftov recue kit i nalazi neke reg. filove, cisti ih i nakon toga pali net i provjerava sa HitmanPro (cisto radi reda) i ne nalazi nista

Uglavnom, u ovom testu se pokazuje koliko je Norton "ovisan" o internetu za razliku od Comod-a.

U stvarnom svijetu tesko da se ovako nesto moze desit al ipak..

Ove je samo bio test o ovakvoj ekstremnoj situaciji sa puno malware gamadi.

PEACE Namigiva

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.9.2010 10:45 (djigibao).
15 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Comodo
  • - nakon restarta komp se pali normalno, ne radi se ful scan s comodo-m nego sa Malwarebytes-om koji nalazi 2 malwera (tj. 168 ali su svi od jednog te istog adaware)

Sad zamisli kak će ovo izgledat kada upogone potpunu virtualizaciju sandboxa (tipa Sandboxie)....neće više biti ni droppanih fajlova ni malware traceova.....

Jel može netko od Nortonovaca komentirati pojavu "File insight" prozora u trenutku kada NIS nema pristup internetu? Kao što Languy pita, zar to nije cloud feature?

ZIG ZAG
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.9.2010 11:37 (siketa).
15 godina
neaktivan

ima li toko ovdje iskustva sa TOR mrežom ( tor project-svrha mu je da skriva vaš IP ). znam da nije baš temataki, ai kad vec govorimo o antipshing alatima, možda bi se moglo i ovo ugurati tu. možda, evo samo prijedlog.,...

17 godina
mikica1 kaže...

ima li toko ovdje iskustva sa TOR mrežom ( tor project-svrha mu je da skriva vaš IP ). znam da nije baš temataki, ai kad vec govorimo o antipshing alatima, možda bi se moglo i ovo ugurati tu. možda, evo samo prijedlog.,...

operator (radi na operinom enginu)

Operator add-ons za firefox

15 godina
neaktivan
mikica1 kaže...

Čuo sam da dosta usporava surfanje...osobno nemam iskustva....

ZIG ZAG
15 godina
neaktivan

Da, ja sam probao sam da vidim kako to funkcionira u smislu skrivanja IP, poput onih alata HIde my ass, i sličnih programčića. I da, funkcionira, i istina , usporava mrežu, no ne toliko da se ne može radiit. Naime, ovisi o procesoru PC-a, RAM-u. Odnosno, što jači procesor i više rama omogućuje ugodnije takvo surfanje. Ono što mene ovdje buni i što bih ja da , ako je netko se bavio s TOR-om jest velika mogućnost štelovanja, a s kojom nisam na TI jer puno stvari ne kužim. a možda sa boljim štelovanjem bi se i poboljšala brzina.

Druga stvar je da li se to može iskoristiti dodatno kada plaćamo nešto preko neta, odnosno da li je to korisna stvar, pa da se onda može i TOR ovdje bolje uzeti u korist sigurnog surfanja. Odnosno, znam da bi ovo bilo višpe u sferi ananomnosti, ali nekako sigurnost i anonimnost se isprepliću. Zar ne?

15 godina
neaktivan

i ono što je jako zanimljivo, WOT ne radi s TOR mrežom. I sad, da lije to jedna od onih stvari koje treba poštelati, ne znam, ali je korisno znati

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice