Zanima me jel postoji neki nacin skrivanja prometa s torrenta, da se nevidi sto se skida i koliko.
Opcenito sakriti sve cak da i ip nemoze vidjeti sto netko radi i skida.
Hvala.
Ne, no možeš koristit proxy, ali će ti brzine drastično past vjerojatno
IP nikada ne možeš sakriti, a promet možeš enkriptirati, provjeri u postavkama torrent klijenta.
mozes ti enkriptirati sto god zelis no ako zeli provider uvijek vidi sto korisnik radi i sto skida.
kod nas to nije slucaj i tesko ce se provideri sloziti s nadglednjem prometa korisnika jer bi to drasticno smanjilo njihovu zaradu.
80% korisnika bi uzeli paket od nekih 20 Gb a FLAT bi ostao za poslovne ljude, firme, i one koji vole vou tube clipove.
(600 GB prometa nije puno u 4 mjeseca. ako samo gledas you tube clipove mozes toliko napraviti)
mi nismo potpisnici ACTE i nemamo nikakve obveze prema njima (za sad).
mozes ti enkriptirati sto god zelis no ako zeli provider uvijek vidi sto korisnik radi i sto skida.
I da razbije server-client enkripciju? Yeah, right.
Volio bih vidjeti mog providera da vidi kaj ja to skidam s posla VPNom... :)
ma, bas cu uzeti VPN da bih skidao torrente.
skidat cete ih vi s posla i prodavat nama DVd-igre, glazbu, filmove kao i do prije 5-6 godina
Ne, no možeš koristit proxy, ali će ti brzine drastično past vjerojatno
pa ako kupi posten proxy nece mu past brzine
ja sam jedno vrijeme imao 100Mbit up/down proxy pa su brzine bile iste kakve sam imao do sada
ma, bas cu uzeti VPN da bih skidao torrente.
skidat cete ih vi s posla i prodavat nama DVd-igre, glazbu, filmove kao i do prije 5-6 godina
Kad se radi enkriptirani tunel sa torrentima, to je prilično slično VPN vezi koja se uspostavlja prema poslu - enkripcija je uključena, i nema boga da itko vidi koje datoteke idu prema tebi.
To ne znači da torrentiram sa posla :)
A ko bude htio piratizirati, morat će i malo investirati.
Ipredator (vlasnici TPBa su ga podigli tako da znaju što rade)
To ne znači da torrentiram sa posla :)
ah, sve je to jasno, nece nista vise bit lako kao do sad, ahhhhh
PeerBlock bi mogao posluzit...
"PeerBlock lets you control who your computer "talks to" on the Internet. By selecting appropriate lists of "known bad" computers, you can block communication with advertising or spyware oriented servers, computers monitoring your p2p activities, computers which have been "hacked", even entire countries! They can't get in to your computer, and your computer won't try to send them anything either."