Evo problem je ovakav, imam trojanca bhoplugin.dll i kernel16.dll i kolko god ih izbriso vrate mi se kad restartam pc ili kad ubacim usb flash drive te ga pokrenem preko my kompijutora, cudno je to ako ga otvorim preko auto playa ne pojave mi se, nego samo kad pokrenem preko my kompijutora, izgleda da se siri USB flash-om jer sam taj virus dobil od tete kad sam ga ubacil u njen pc usb flash, koristim Avast Pro... Trebam pomoć...Hvala !
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jesi probao sa formatiranjem USB sticka?
Ako je na njemu,onda će ti to pomoći...
Desolate and full of yearning
Dying of anticipation
Choking from intoxication
Kao prvo trebas znati kako trojanac radi.
Trojanac se sastoji od dva file-a:
1: serverski file - on se nalazi na tvom kompu
2: client file - on se nalazi kod "baje" koji ga je poslao
Znaci taj file koji je kod tebe sluzi "baji" koji ga je poslao da tebi upravlja PC-om. Naravno Trojanac otvori port kojim on komunicira sa client file-om.
Ti trebas odstraniti trojanca zatim zatvoriti port jer se portovi nezatvaraju sami od sebe. Kad zatvoris port onda restartaj PC te pogledaj dali su tamo.
Ta 2 file-a sigurno nisu svi "dijelovi" trojanca na tvom kompu, registry ti je sigurno zarazen. Znaci moras i registry srediti. Pogledaj na Symantec-ovim stranicama kako ga maknuti, jer oni redovito izbacuju Tutorial-e kako maknuti gamad s PC-a.
Formatiraj cijeli disk. ^_^
To ce ga dokrajcit.
No najbolje je ne dobit trojanca uopce. Klonit se sumnjivih stvari, koristit NOD32 i skenirat tu i tamo s Adware-om.
HD3850 512 Mb OC
2Gb DDR2 Dual Channel 800 Mhz
Pokreni ga.
Ako nema neki antivirus kod njega skini ga sa neta i traži iz tog linux live cda po windows particiji za virusima.
Tako ih može bez problema brisati.
Formatiraj cijeli disk. ^_^
To ce ga dokrajcit.
No najbolje je ne dobit trojanca uopce. Klonit se sumnjivih stvari, koristit NOD32 i skenirat tu i tamo s Adware-om.

Fala ljudi al nikake koristi od skeniranja...
Morat cu reformatirat C...
Skuzil sam da se taj virus u win safe modu ne premjesta na usb flash, dobro je znati...
Skuzil sam da se taj virus u win safe modu ne premjesta na usb flash, dobro je znati...
2 GB RAM 667MHZ
ASUS 7300 GT @ 475/920

ako nije problem može li koj link za koju live verziju
thx
samo gledaj da uzmeš stabilnu verziju a ne betu il nešto u razvoju
Ajd probaj ovo: Skini Trojan remover (nema veze šta je trial), skini Search and destroy (napravi update). Instaliraj. Kad si gotov sa instalacijom i updateovima. Zagasi System restore. Restartaj komp u Safe Modu. Pokreni ta 2 programa kojim god redom hoćeš, preskeniraj i retartaj komp. Vrati System restore i opet restartaj. btw. ostavi upaljen tea timer od S&D. Meni funkcionira, pretpostavljam da imaš XP.
Trojan Remover
Probaj malo pogledat na
http://www.bleepingcomputer.com/forums/
Tamo ima sopis jednog programa >>Combofix.exe<<
Procitaj dobro upute, jer je prilicno mocan.
Ja sam ga koristio za maknut trojanca i uspio sam.
Ali prvo procitaj malo na forumu kako ga koristiti.