Najbolji free antivirus zaključana tema

poruka: 445
|
čitano: 214.311
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Najbolji free antivirus

zašto ne koristite aviru i immunet protect?pa immunet protect je jedini side by side antivirus

u rujnu 1987 godine sam došao na svijet.
16 godina
neaktivan
RE: Najbolji free antivirus
Nello kaže...

Seneka ako si čitaš, evo već riješen slučajevi sa Avirom, greška je bila samo u rami  (jedna nije radila dobro) a trebalo i još s Avirine update i sad skeniro sve i za 15min nema virusa tako da zasada sve šljaka.  Zasad sam zadovoljan. Lijep pozdrav.

drago mi je da si riješio problem,ovdje je rambox objasnio kako ju treba dodatno podesiti, pa napravi tako, i makni njenu reklamu da ne iskače bez veze..(odi za xp pod alternate,ne moraš ni restartat..)

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 23:15 (seneka).
15 godina

@seneka -> molim te daj mi link gdje si opisao ono za update jer opet ne radi na Aviri te link kako da maknem reklamu na Win7 x64, hvala unaprijed!

P.S.

Iskreno, pun mi kufer toga i mislim da cu na kraju kupit samo antivirus ili staviti opet free Avast5 i cekati da rijese neke stvari jer evo, realno gledajuci Avast5 free se kod mene pokazao bolji nego nova Avira free.

Jos jednu stvar ne razumijem kod Avire, a to je zasto je ne mogu rasirit koliko hou posto bi mi onda sve bilo preglednije! Prvi program na kojega sam naisao (bar koliko se sjecam) da takvu banalnu i glupu stvar ne moze napravit, a stvar je koja ti omoguci puno bolju peglednost nad samim programom.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
17 godina
win32 kaže...

@seneka -> molim te daj mi link gdje si opisao ono za update jer opet ne radi na Aviri te link kako da maknem reklamu na Win7 x64, hvala unaprijed!

P.S.

Iskreno, pun mi kufer toga i mislim da cu na kraju kupit samo antivirus ili staviti opet free Avast5 i cekati da rijese neke stvari jer evo, realno gledajuci Avast5 free se kod mene pokazao bolji nego nova Avira free.

Jos jednu stvar ne razumijem kod Avire, a to je zasto je ne mogu rasirit koliko hou posto bi mi onda sve bilo preglednije! Prvi program na kojega sam naisao (bar koliko se sjecam) da takvu banalnu i glupu stvar ne moze napravit, a stvar je koja ti omoguci puno bolju peglednost nad samim programom.

Jesi napravil ovak za Update kak sam tu pokazal, kod mene radi normalno bez problema ovak podeseno i nema frke. Zapravo radilo je i prije uvjek normalno i bez toga, ali na ovaj nacin ce osam puta provjeravat za definicije a ne samo jednom kak je po defoltu.Cool

http://www.bug.hr/forum/topic/sigurnosni-softver/avira-update-problem-rjesenje/51568.aspx

16 godina
neaktivan
win32 kaže...

ako ovo ne miče raklamu probaj ovako..
a upate  u postavkama da provjeava 3 puta dnevno
pod administration>scheduler>insert new job/ikona sata s plusom,prva gore/>drugi prozor>update job>treći>daily,podesiš vrijeme i kvačica na repeat job if time has expired (vrijeme 8h),>invisible>finish
i tako još dva puta isti postupak a vrijeme u 15 i 23h..
ako hoćeš mijenjati neko podešenje:desni klik na njega i edit job...

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.5.2010 16:01 (seneka).
17 godina
Najbolji free antivirus

neznam zakaj se tolko patite sa tom avirom i tim apdejtom i reklamama, stavite si avast5 free i mirni ste......po mom mišljenju avira se isplati samo premium, avast5 free nije nikaj lošiji od plačenog avasta i ne gnjave vas reklame redovit apdejt itd....

15 godina
neaktivan
mrakky kaže...

neznam zakaj se tolko patite sa tom avirom i tim apdejtom i reklamama, stavite si avast5 free i mirni ste......po mom mišljenju avira se isplati samo premium, avast5 free nije nikaj lošiji od plačenog avasta i ne gnjave vas reklame redovit apdejt itd....

ma najbolji je IMMUNET PROTECT

Osmijeh

http://www.immunet.com/protect

u rujnu 1987 godine sam došao na svijet.
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.5.2010 16:29 (bog).
17 godina
mrakky kaže...

Nema nikakve patnje s Avirom tu sve stima, fuckas ti reklamu kaj je to problem uopce ja ju namjero necu maknut meni ne smeta ljudi se preopterecuju sitnicama.Nevinašce Avira Premium i Avira Free su jedan te isti proizvod tj antivirusni Engine, i detekcija im je ista a WEb Guard na Aviri Premium nije bas neka prednost uopce kad imas besplatni WOT koji to radi jos i bolje i efikasnije. Kaj se tice detekcije gamadi sve se fino vidi u zadnjem testiranju kod ultrapoznatog i priznatog AvComparatives, na uzorku od 1.300 000 gamadi. Rezultati govore svoje i to je tak kaj ce mi onda šminkerski Avast, ak je losiji ja ne padam na sminku i komociju vec ocu program koji ima najvecu mogucu detekciju gamadi. Švabo je švabo i nema frke Avira je ispred Avast znacajno po svemu, ne samo u ovom testu nego i u ostaliam po internetu i to je tak htio to ko priznat ili ne.CoolNevinašce

15 godina
Najbolji free antivirus

Stavio sam sada da radi update svaka dva sata pa cemo vidjeti hoce proradit ta fora.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
17 godina
Najbolji free antivirus

nisam mislio na one kojima ne smeta ta reklama i taj famozni apdejt koji kod avire free kasni ili ga se opče ne dobi, nek si stave nekaj drugi free av i riješena stvar, uostalom ne postoji savršeni av tak da i sa avirom free i premium i svakim drugim se može popušit virus.....pamet u glavu najbolji av.....

16 godina
neaktivan
win32 kaže...

Stavio sam sada da radi update svaka dva sata pa cemo vidjeti hoce proradit ta fora.

..malo si možda pretjerao,i onako su raspoloživi  jedan do dva puta dnevno..ali ajd..
jesi uspio maknut popup?

15 godina
rambox kaže...
mrakky kaže...

Nema nikakve patnje s Avirom tu sve stima, fuckas ti reklamu kaj je to problem uopce ja ju namjero necu maknut meni ne smeta ljudi se preopterecuju sitnicama.Nevinašce Avira Premium i Avira Free su jedan te isti proizvod tj antivirusni Engine, i detekcija im je ista a WEb Guard na Aviri Premium nije bas neka prednost uopce kad imas besplatni WOT koji to radi jos i bolje i efikasnije. Kaj se tice detekcije gamadi sve se fino vidi u zadnjem testiranju kod ultrapoznatog i priznatog AvComparatives, na uzorku od 1.300 000 gamadi. Rezultati govore svoje i to je tak kaj ce mi onda šminkerski Avast, ak je losiji ja ne padam na sminku i komociju vec ocu program koji ima najvecu mogucu detekciju gamadi. Švabo je švabo i nema frke Avira je ispred Avast znacajno po svemu, ne samo u ovom testu nego i u ostaliam po internetu i to je tak htio to ko priznat ili ne.CoolNevinašce

Znas sta...malo mi je "cudan" taj test....da je Avira ispred "Rusa" i svih onih antivirusa....da je ono imho smece od Pande na trecem mjestu...ne znam, ali eto....nije bas da vjerujem tom testu.

Mislim super, po ovome  imam odlican antivirus na kompu no ova tablica i taj test mi je malo "cudan".

G-data je redovito najbolji (i tako je u 99% testova bilo gdje na netu), ali ovaj graf koji si poslao i test je malo neuvjerljiv...i iskreno ne vjerujem u njega....no to sam samo ja.

Inace, da imam love sada bih na kompu imao i dalje recimo Comodo firewall jer je najbolji koji sam ikada imao....no antivirus bi definitivno bio KAV 2010. No radije imam free av koji radi svoj posao nego neki "ilegala" av koji skida update tko zna od kuda i koji je sam po sebi pun raznoga smeca.

17 godina
mrakky kaže...

nisam mislio na one kojima ne smeta ta reklama i taj famozni apdejt koji kod avire free kasni ili ga se opče ne dobi, nek si stave nekaj drugi free av i riješena stvar, uostalom ne postoji savršeni av tak da i sa avirom free i premium i svakim drugim se može popušit virus.....pamet u glavu najbolji av.....

Ne postoji normalno ali zakaj bi koristil onaj koji ima losiju detekciju to nema smisla nikakvog.Smijeh Zastita po definicijama tj detekcija gamadi je zastarila odavno, jer gamadi ima previse i ne moze niko sve polovit treba koristit drukcije alate za zastitu osim toga i onda nema frke.Cool

16 godina
neaktivan
seneka kaže...
..malo si možda pretjerao,i onako su raspoloživi  jedan do dva puta dnevno..ali ajd..

jesi uspio maknut popup?

Kaj jedan-dva puta dnevno?

http://www.avira.com/en/threats/section/vdfhistory/index.html

Prebroji malo i izvuci prosjek.....jedino su lijeni prek vikenda, kada uglavnom u nedjelju navečer izbace update.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.5.2010 16:58 (siketa).
16 godina
neaktivan

Avira od svih free AVa ima najbrži update 0-day definicija u svojoj bazi.

15 godina
seneka kaže...
win32 kaže...

jesi uspio maknut popup?

Ma vidjeti cu dali ce raditi ta stvar pa cu malo "prorijedit" update ako radi.

Nisam nista dirao po popup-u posto neke velike podatke prebacujem preko ftp-a pa ne znam dali bih trebao raditi mozda neki restart...a opet danas cijeli dan nesto prebacujem sa servera na komp pa ne bih to htio sada zeznit te cu to sa reklamama rijesiti vjerojatno navecer (ako ce i navecer biti gotovo to prebacivanje...molim Boga da hoce jer ce bolja polovica skrenit ako ce komp opet radit cijelu noc).

16 godina
neaktivan
siketa kaže...

odlično,ja sam sto puta tražio ručno uptate da vidim jel ima nova definicija(i nije bilo) i uvjerio se u ovo što kažem..
ako je sad drugačije još bolje..s tim zero day malwareima se ne opterećujem..

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.5.2010 17:18 (seneka).
17 godina
win32 kaže...
rambox kaže...
mrakky kaže...

Znas sta...malo mi je "cudan" taj test....da je Avira ispred "Rusa" i svih onih antivirusa....da je ono imho smece od Pande na trecem mjestu...ne znam, ali eto....nije bas da vjerujem tom testu.

Mislim super, po ovome  imam odlican antivirus na kompu no ova tablica i taj test mi je malo "cudan".

G-data je redovito najbolji (i tako je u 99% testova bilo gdje na netu), ali ovaj graf koji si poslao i test je malo neuvjerljiv...i iskreno ne vjerujem u njega....no to sam samo ja.

Inace, da imam love sada bih na kompu imao i dalje recimo Comodo firewall jer je najbolji koji sam ikada imao....no antivirus bi definitivno bio KAV 2010. No radije imam free av koji radi svoj posao nego neki "ilegala" av koji skida update tko zna od kuda i koji je sam po sebi pun raznoga smeca.

Moze ti bit cudan no to je tak detekcija gamadi je detekcija kaj je tu cudno. Avira je ispred Kasperskog pa to se zna i kaj sad nista, ali ne znaci da nebus koristil Kaspersky uopce u tom je poanta. Gdata tj je zapravo proizvod od dva antivirusa Avast/Bitdefender pa nije nit cudno za prvo mjesto.Cool

15 godina
rambox kaže...
Gdata tj je zapravo proizvod od dva antivirusa Avast/Bitdefender pa nije nit cudno za prvo mjesto.Cool

Mislim da on nije jedini av koji koristi kombinaciju dva av.....ili se varam!?

17 godina
neaktivan
siketa kaže...

Mislim da "detection time" nije isto što i "publishing time", na stranici koju si dao postoji samo informacija o vremenu izdavanja potpisa, hoću reći da mora postojati i vrijeme testiranja potpisa a to zna oduzeti vremena...

Na temelju čega izvodiš činjenicu da "Avira ima najbrži update 0day definicija", ovo gore nije dokaz... jedino ukoliko drugi zaostaju sa updateima za svojim paid inačicama.... dokaze molim Smijeh

P.S. također zaboravljaš na superiornost "in the cloud" tehnologija nasuprot klasičnom AV (Avira like): "vrijeme izdavanja-vrijeme preuzimanja"

Ende Neu
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.5.2010 21:00 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

Na temelju čega izvodiš činjenicu da "Avira ima najbrži update 0day definicija", ovo gore nije dokaz... jedino ukoliko drugi zaostaju sa updateima za svojim paid inačicama.... dokaze molim Smijeh

P.S. također zaboravljaš na superiornost "in the cloud" tehnologija nasuprot klasičnom AV (Avira like): "vrijeme izdavanja-vrijeme preuzimanja"

Na temelju testiranja......skupi malo malwarea s poznatih stranica i nakon dan-dva proskeniraj s Avirom, Avastom, AVGom,CISom i ostalom free ekipom pa ćeš vidjeti tko najbolje detektira....Avira bez premca.....priznajem iako sam razočaran s drugim aspektima v10 i više mi se sviđa Avast.

Superiornost clouda....hmmmm....reci mi, kada malware blokira pristup netu, koliko je taj cloud dobar u offline modu?Namigiva

Koliko vidim po testovima, niti Panda niti Immunet nisu baš superiorni u real timeu....zato sam pobornik multi-layer zaštite.

17 godina
neaktivan
siketa kaže...

1. Na temelju testiranja......skupi malo malwarea s poznatih stranica i nakon dan-dva proskeniraj s Avirom, Avastom, AVGom,CISom i ostalom free ekipom pa ćeš vidjeti tko najbolje detektira....Avira bez premca.....priznajem iako sam razočaran s drugim aspektima v10 i više mi se sviđa Avast.

2.Superiornost clouda....hmmmm....reci mi, kada malware blokira pristup netu, koliko je taj cloud dobar u offline modu?Namigiva

Koliko vidim po testovima, niti Panda niti Immunet nisu baš superiorni u real timeu....zato sam pobornik multi-layer zaštite.

1. lol

2. superiornost "vrijeme izdavanja-vrijeme preuzimanja" vs. "instantni ili konstantno updatean AV"

nebi li bilo lijepo kada bi Avira imala "in the cloud" komponentu koja bi bila aktivna i skupljala/sinhronizirala/ ili štoveć hasheve ili potpise ili štoveć u real timeu do drugog updatea

BTW. ukoliko si pobornik multilayered zaštite nemoraš se bojati blokiranog pristupa webu, s druge strane ukoliko ja tvoj AV "propustio" malware koji je ukinuo konekciju zašto bi očekivao da kasnije detektira isti taj malware bez nedostatnog potpisa...

Ukoliko ciljaš na dezinfekciju već zaraženog PCa, tada u igru ionako već dolaze uskospecijalizirani alati, multiengine scanneri...

Ende Neu
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.5.2010 1:30 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
siketa kaže...

1. Na temelju testiranja......skupi malo malwarea s poznatih stranica i nakon dan-dva proskeniraj s Avirom, Avastom, AVGom,CISom i ostalom free ekipom pa ćeš vidjeti tko najbolje detektira....Avira bez premca.....priznajem iako sam razočaran s drugim aspektima v10 i više mi se sviđa Avast.

2.Superiornost clouda....hmmmm....reci mi, kada malware blokira pristup netu, koliko je taj cloud dobar u offline modu?Namigiva

1. lol

2. superiornost "vrijeme izdavanja-vrijeme preuzimanja" vs. "instantni ili konstantno updatean AV"

nebi li bilo lijepo kada bi Avira imala "in the cloud" komponentu koja bi bila aktivna i skupljala/sinhronizirala/ ili štoveć hasheve ili potpise ili štoveć u real timeu do drugog updatea

BTW. ukoliko si pobornik multilayered zaštite nemoraš se bojati blokiranog pristupa webu, s druge strane ukoliko ja tvoj AV "propustio" malware koji je ukinuo konekciju zašto bi očekivao da kasnije detektira isti taj malware bez nedostatnog potpisa...

Ukoliko ciljaš na dezinfekciju već zaraženog PCa, tada u igru ionako već dolaze uskospecijalizirani alati, multiengine scanneri...

1. Zašto LOL? Pa pitao si me na temelju čega to tvrdim? Zar nema boljeg argumenta od pravog testiranja? Ispeci i ti pa reci.....

2. Jesam pobornik ML zaštite...ali da li su i drugi? Nisam ovdje u pitanju ja, nego većina drugih korisnika koji koriste samo AV i eventualno još FW.

Pa upravo će ML zaštita (HIPS,BB,GP,virtualizacija) spriječiti akcije malwarea kad nema konekcije, a ne AV...to nisam niti rekao.

BTW, novi database se može skinuti i s drugog (nezaraženog) računala i instalirati pa će, ako je u međuvremenu uvršten u bazu, malware biti uspješno detektiran/otklonjen od strane klasičnog AV-a. Namigiva

Multiengine scanneri (Hitman Pro) rade u cloudu (hmm...ima li neki drugi multi?) i ako nema konekcije, ništa od toga....MBAM je tu zakon.

15 godina
seneka kaže...
win32 kaže...

jesi uspio maknut popup?

Rijesen popup i rijesen update! Cool

Ostavio sam neka provjerava update 4 x dnevno u pravilnim razmacima i to je to. Glavno da radi!

Zahvaljujem na strpljenju! Namigiva

Trenutno ostaje ova kombinacija neko vrijeme: Avira free + Comodo firewall free + Malwarebyte's free + WOT i naravno pametna glava...hehehe.... Smijeh

No ozbiljno mislim da je ovo odlicna kombinacija, a i da stavim i Avast5 umjesto Avire ili kontra mislim da ne bih pogrijesio posto su oba besplatna i dobro rade svoj posao. Samo mi je uistinu zao sto ne mopgu povecati "prozor" od Avire...dali ima kakva "caka" za to mozda, posto je malo nepregledno onako sve zbijeno. No nije smak svijeta i dobar je av...i mogu reci da je uz Avast bar meni najbolji free av. Nije problem skinit patch za neki av, ali nemam volje zezat se vise sa takvim stvarima posto danas evo i free stvari rade odlicno svoj posao uz mozda neka mala ogranicenja, a i ta "ogranicenja" nadomjestis sa drugim programom koji odradi odlicno svoj posao!

17 godina
neaktivan
siketa kaže...

1. Zašto LOL? Pa pitao si me na temelju čega to tvrdim? Zar nema boljeg argumenta od pravog testiranja? Ispeci i ti pa reci.....

2. Jesam pobornik ML zaštite...ali da li su i drugi? Nisam ovdje u pitanju ja, nego većina drugih korisnika koji koriste samo AV i eventualno još FW.

Pa upravo će ML zaštita (HIPS,BB,GP,virtualizacija) spriječiti akcije malwarea kad nema konekcije, a ne AV...to nisam niti rekao.

BTW, novi database se može skinuti i s drugog (nezaraženog) računala i instalirati pa će, ako je u međuvremenu uvršten u bazu, malware biti uspješno detektiran/otklonjen od strane klasičnog AV-a. Namigiva

Multiengine scanneri (Hitman Pro) rade u cloudu (hmm...ima li neki drugi multi?) i ako nema konekcije, ništa od toga....MBAM je tu zakon.

ti si referenca? zašto bih te razlikovao od jubito amatera, želiš li mi podvaliti betu rara pod malware, keygen ili kineski notepad?...

pričamo o najbržem free updateu... ne interesira me off topic, zadrži se na updateu leaky AVa sa susjedove krame nasuprot leaky cloud AVa kojeg nisi imao potrebe updateati sa susjedove krame...

Ende Neu
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.5.2010 3:27 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan
@ (s)izgoreo

A ti jesi referenca, paranoiče?
Ne izvlači moje riječi iz konteksta...samo sam rekao koje alternative postoje u takvom slučaju.
Bolje bit jubito amater nego potplaćeni fejk tester. EOD.
17 godina
neaktivan
siketa kaže...
@ (s)izgoreo

A ti jesi referenca, paranoiče?
Ne izvlači moje riječi iz konteksta...samo sam rekao koje alternative postoje u takvom slučaju.
Bolje bit jubito amater nego potplaćeni fejk tester. EOD.

Odkud ti ideja da bih ja mogao biti referenca? dok ti tvrdiš da jesi referenca jer putem svog testiranja izvlačiš zaključak da Avira ima najbrži update od svih free AVa, što naravno ne možeš tvrditi takvim testovima koje ti provodiš... Šta tada mogu zaključiti nego da si amater... ne daješ mi alternativu

primjer: detekcija dva mjeseca neupdatiranog Kasperskog, zbota(zeusa) (za kojeg neznam koliko je star samo mogu vidjeti na VTu datum uploada) generičkim potpisom ****.gen

Što mi to govori o brzini izdavanja updatea kod kasperskog... apsolutno ništa... što bi mi reklo o brzini izdavanja updatea nedetektiranog zbota, također apsolutno ništa (može mi jedino reći nešto o kakvoći generičkog potpisa)

Zaključak: količina detektiranog malwarea nema nikakve veze sa brzinom updatea pojedinih AVa

Želiš li tvrditi da je (minutni) puls update kod Nortona sporiji od ~ dvosatnog Avirinog jer Avira ima bolju detekciju?

Što se pak tiče vremena detekcije i izdavanja potpisa za određeni sample to je zorno prikazano na kasperskyevim stranicama gdje se točno vidi detection time nasuprot publishing/releasing time... provjera i testiranje mogu trajati jedan cijeli dan... na Avirinim stranicama takvog podatka nema

Ende Neu
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.5.2010 17:16 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan

@(s) izgoreo:

OK, spustit ću loptu na zemlju....mislim da je naša mala prepirka nastala oko tvog neshvaćanja što sam napisao....

1. Možeš li, molim te, još jednom pročitati moj post?

Citiram: "Avira od svih free AV-a ima najbrži update 0-day definicija u svojoj bazi."

Shvaćaš li da sam se ogradio samo na free AV proizvode (Avira, AVG, Avast!, Comodo AV, PC Tools AV, Rising AV....)?

Niti u jednom trenutku nisam spominjao Kaspersky, Norton ili neki drugi proizvod koji se plaća i koji daje mogućnost pulse updatea.

2. Očito si krivo shvatio da mislim na vremensko izbacivanje updateova (broj updateova na dan).....

Ono što sam rekao/mislio je to da Avira najbrže od svih free AV-ova ugrađuje nedetektirani 0-day malware u svoju bazu.

Npr. danas pronađem 10 malwarea koje niti jedan free AV ne detektira.

Već sutradan Avira detektira npr. 7 od tih 10 malwarea, a ostali možda dva-tri.

Do pune detekcije svih 10 malwarea će Aviri trebati dva-tri dana, a drugima i više od tjedan dana!

Nadam se da sam razriješio očit nesporazum.

Pozdrav!

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.5.2010 17:42 (siketa).
15 godina
neaktivan
win32 kaže...

Kaspersky napravi update svakih satz vremena s tim da svaki update ima 1 megabajt....

17 godina
filipvk1000 kaže...
win32 kaže...

Kaspersky napravi update svakih satz vremena s tim da svaki update ima 1 megabajt....

Tema je o najbolljem besplatnom Antivirusu, ( citaj besplatnoj Realtime Anti-Malware zastiti) a Kaspersky nije besplatan pa zakaj ga onda uopce spominjat.Nevinašce

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice