Najbolji free antivirus zaključana tema

poruka: 445
|
čitano: 214.314
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Najbolji free antivirus
xxxxx kaže...

Ja od nedavno koristim AVG i sviđa mi se.

Nije upadljiv, ne ubija performanse, prilično brzo skenira (iako mi ovo nije ni važno jer skenira dok nisam na kompu), ne izbacuje mi popupove (kao avira).

Možda nema najbolju bazu virusa ali za mene je super.

Uz to ima i anti-spyware, e-mail scanner...

Svi današnji zastitni programi imaju Anti-Spyware ili gotovo svi, danas vise ne postoje zapravo Antivirusi taj naziv je izumrl i zastaril skroz i ne bi se trebal vise uopce koristit.Nevinašce To se jednostavno zove Anti-Malware Realtime Protection bilo na Avast, Aviri,AVG, NOD,Norton,Kaspersky Bitdefender, i ostali.Cool

16 godina
neaktivan
Nello kaže...
seneka kaže...

i ja sam zbunjen,imaš sad neki antivirus  ili nemaš?mislim u zaštiti u realnom vremenu..?
i zašto si deinstalirao revo i glary?
znam da si ograničen s 1 gb i brzinom, odnosno sporim downloadom ali kak ćeš to dovest u neki red?
daj reci šta sad imaš na kopu od onih programa:revo,glary ?

Nisam deinstalirao revo i glary pa ostala na kompu. :-) E da zamalo zaboravim ,prilikom instalacije aviru, i kad završi i ono kod balona iskoći poruke  "autorun.inf" da ima na particiji D, E i F a tamo nema ništa kada je formartiran na čistom i kad njega kliknem na particiji D i vidim datoteku "autorun.inf" ima u E i F pa i njega brišem . A kako je moguće da pojave tamo datoteku "aurorun.inf"? 

pa to bi avira morala riješit !? ili malwarebytes(daj skeniraj s njim sve)
ako ništa ne uspije onda autorun eater

15 godina
filipvk1000 kaže...

Po meni je Avira najbolji free antivirus. Avast nisam probao i ne kanim ga probati jer koristim Kaspersky Internet Security 2010 koji je znatno bolji od njega(naravno,govorim o avastu koji se plaća). Kaspersky mi nije licenciran nego sam napravio patch s kojim ga vraćam na 30 dana. Ali da se ne mičem od tebe: Avira Free je najbolji free AV. Koristio sam i AVG 8.5 i bio je dobar ali mi je znao skenirati po 8 sati...DA! 8 Sati. maknuo sam ga jer mi pola virusa nije detektiro a ako detektira ne može obrisati.  I da,ako neko želi premium security suite ili samo premium aviru evo stranice za key koji vrijedi 3 mjeseca,nakon toga samo skineš novi key (potrebno mjenjanje E-maila(razlog:ne može na isti mejl dvaput doći key)),link: https://license.avira.com/en/promotion-hylm9fbv7chaxs8zbl83

u slučaju da ne znas.... ni jedan anti virus nece obrisat virus.... to moras ti u safe modu skenirat nac i delete!!!! vjeruj mi....

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.5.2010 18:07 (0verlord).
15 godina
Najbolji free antivirus

5. dan....sudnji dan Namigiva

Jos cu sacekati par dana da vidim do kada ce to trajati (samo me informativno zanima), onda cu isprobat savjet od kolege Seneke...ako ni to ne pomogne vracam se na Avast5 free.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
neaktivan
win32 kaže...

Jos cu sacekati par dana da vidim do kada ce to trajati (samo me informativno zanima), onda cu isprobat savjet od kolege Seneke...ako ni to ne pomogne vracam se na Avast5 free.

Smijeh  stvarno čudno,ajde jedan dan pa povučeš ručno, ali 5 to je previše,da te firewall ne zeza?

16 godina
Najbolji free antivirus

meni avira uredno vuče update-ove, a imam isto free verziju, a od avasta sam odustao, jer mi je ova nova verzija radila probleme

15 godina
seneka kaže...
win32 kaže...

Smijeh  stvarno čudno,ajde jedan dan pa povučeš ručno, ali 5 to je previše,da te firewall ne zeza?

Nije do firewall-a posto je jucer i danas bio totalno ugasen...i Comodo i Win firewall. No u Comodu i Win fw je ionako i kada radi pod "sigurnim" aplikacijama i ima dozvoljen pristup gdje god pozeli.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
15 godina
mind_challenge kaže...

meni avira uredno vuče update-ove, a imam isto free verziju, a od avasta sam odustao, jer mi je ova nova verzija radila probleme

Izvinjavam se na duplome postu, ali men Avast5 free je radio bez greske na Win7 x64.....redovit update, odlican real time antivirus, nikada nikakvih gluposti sa njime, uglavnom sve odlicno osim sto na Win7 x64 ne radi "Boot-time scan" i to je jedina "mana"....no isao sam isprobat Aviru pa mi se sada ne mice odmah.... Vidjeti cu koji cu antivirus ostavit na kraju, ali 99% sam siguran da cu opet staviti bas Avast5 jer je IMHO najbolji free antivirus (bar meni).....naglasavam ovo "meni", jer svatko nesto hoce od antivirusa i svakome je nesto ok.

16 godina
neaktivan
win32 kaže...
seneka kaže...
win32 kaže...

Nije do firewall-a posto je jucer i danas bio totalno ugasen...i Comodo i Win firewall. No u Comodu i Win fw je ionako i kada radi pod "sigurnim" aplikacijama i ima dozvoljen pristup gdje god pozeli.

..da,ne znam.. ti i @razer imate problem s update-om,meni se jednom desilo da jedan dan nije updatela..pa sam skinuo ručno..
imam podešeno da 3 puta dnevno provjerava..
pratim ju na još par kompjutera i vrlo rijetko se desi da ne updatea..(max 1 dan)
na jednom je firewall blokirao i to je sve..
na svim tim kompovima je xp..

16 godina
neaktivan
Najbolji free antivirus

Tu je neko na forumu rekao (neznam točno gdje i tko) da je trenutno bolji od superantisyware-a Hitman pro

pa me zanima jeli to tocno posto povremeno (uz Aviru personal) skeniram sa MBAM i superantispyware?

edit: meni avira radi update svaka 3 sata bez greške, prije sam znao imati problema sa tim updateom

ali koliko sam saznao na forumu bilo je do servera i to je davno riješeno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 23:44 (brixy).
16 godina
neaktivan
brixy kaže...

Tu je neko na forumu rekao (neznam točno gdje i tko) da je trenutno bolji od superantisyware-a Hitman pro

pa me zanima jeli to tocno posto povremeno (uz Aviru personal) skeniram sa MBAM i superantispyware?

edit: meni avira radi update svaka 3 sata bez greške, prije sam znao imati problema sa tim updateom

ali koliko sam saznao na forumu bilo je do servera i to je davno riješeno.

ne treba ti ni sas ni hitman,dovoljan je malwarebytes..u toj konstelaciji
mislim da su kod free avire updatei raspoloživi  jednom dnevno,možda dvaput, a to što ona provjerava je drugo..

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 23:54 (seneka).
16 godina
neaktivan
seneka kaže...

mislim da su kod free avire updatei raspoloživi  jednom dnevno,možda dvaput, a to što ona provjerava je drugo..

E to san čuja za Aviru, ali letimično kad pogledan bude po 0 fajlova ili i po 2 ili više nekad zaredom, pa sad neznam?

Ali isto me zanima jeli bolju detekciju ima Hitman pro ili sas?

16 godina
neaktivan
brixy kaže..

E to san čuja za Aviru, ali letimično kad pogledan bude po 0 fajlova ili i po 2 ili više nekad zaredom, pa sad neznam?

ja se s tim ne zamaram,bitno da update funkcionira..
hitman nisam koristio,a sas je odličan za čišćenje kompa(kao posljedica lošeg av-a)
dovoljna je brza provjera s mbam a i on mi mjesecima nije ništa našao..

17 godina
brixy kaže...
seneka kaže...

Ne treba ti HITMAN jer u njemu skenira Avira isto tak. Ostali skeneri u njemu su Gdata, NOD, Prevx, A-Squared za one koji ne znaju no meni to ne treba uopce. Kaj ne pokupi Avira ko aktivna zastita, tu je Malwarebytes i SAS ili kad zatreba i kad zagusti Combofix jer onda HITMAN i svi ostali ionak ne mogu puno ali mali i jadni Comboifix da.Smijeh Da napomenem Combofix se ne koristi samo tak bez potrebe za neko skeniranje, vec samo kad je komp u velikim problemima jer to nije alat za povremeno skeniranje uopce.Cool

16 godina
neaktivan
Najbolji free antivirus

i moje iskustvo je takvo,avira je pokupila sve tako da mi mbam stoji za ukras a sas sam deinstalirao..

edit:danas stavljen clamAV po ramboxovoj preporuci,zgodan programčić..

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 0:15 (seneka).
16 godina
neaktivan
Najbolji free antivirus

Zašto pitam to sve: prije 20-ak dana san čistija jedan komp na kojem je bilo svega i svačega,

nije se mogla pokrenuti avira ni malwarebytes na njemu osim sas(portable) i a-sqared portable ili kako se vec zovu

ali ništa nisu napravili tj. većina detektiranog je ostala na kompu.

MBAM iz safe mode with networkin i počišćeno 50-ak svega i svačeg.

Posli MBAM je sve proradilo i još je avira našla čini mi se 9 komada šta virusa i ostalog smeća.

16 godina
neaktivan
brixy kaže...

Eto mali review.....Smijeh

16 godina
neaktivan
rambox kaže...

Ne treba ti HITMAN jer u njemu skenira Avira isto tak. Ostali skeneri u njemu su Gdata, NOD, Prevx, A-Squared...

Mala ispravka.....Avirin engine se više ne koristi u Hitmanu....

Scanneri koji se koriste u cloudu su:

NOD32
G Data = BitDefender + Avast!
Emsi = a-squared + Ikarus
Prevx

16 godina
neaktivan
siketa kaže...
brixy kaže...

Eto mali review.....Smijeh

ovo samo dokazuje da je mbam najbolji besplatni skener/čistač,ništa više..ostalo je teorijaNamigiva

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 10:16 (seneka).
16 godina
neaktivan
seneka kaže...

ovo samo dokazuje da je mbam najbolji besplatni čistač,ništa više..ostalo je teorijaNamigiva

Hitman 41/50, MBAM 38/50 -  ali ostajem na MBAMNamigiva, za SAS ćemo vidit...

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 10:19 (brixy).
16 godina
neaktivan
Najbolji free antivirus

avast! naravno Namigiva

Puno stvari u životu nije sigurno, ali tvrda stolica uvijek je sranje.
15 godina

Ihaaaa......i sesti dan serveri se smiluju i nama smrtnicima i daju nam update koji sacuva Aviru od kompletnoga brisanja sa zemlje:

16 godina
neaktivan
win32 kaže...

Ihaaaa......i sesti dan serveri se smiluju i nama smrtnicima i daju nam update koji sacuva Aviru od kompletnoga brisanja sa zemlje:

evo vidiš,strpljen spašenBelji se

15 godina
neaktivan
Najbolji free antivirus

ja koristim panda free antivirus i immunet protect antivirus.

u rujnu 1987 godine sam došao na svijet.
17 godina
siketa kaže...
rambox kaže...

Ne treba ti HITMAN jer u njemu skenira Avira isto tak. Ostali skeneri u njemu su Gdata, NOD, Prevx, A-Squared...

Mala ispravka.....Avirin engine se više ne koristi u Hitmanu....

Scanneri koji se koriste u cloudu su:

NOD32
G Data = BitDefender + Avast!
Emsi = a-squared + Ikarus
Prevx

Pitam se zakaj su Aviru izbacili uopce iz tog paketa izgleda da su pošandrcali malo.Nevinašce

brixy kaže...
seneka kaže...

ovo samo dokazuje da je mbam najbolji besplatni čistač,ništa više..ostalo je teorijaNamigiva

Hitman 41/50, MBAM 38/50 -  ali ostajem na MBAMNamigiva, za SAS ćemo vidit...

Kaj se ti bojiš SAS pa ne moras ga imat niti instaliranog imas onu portabilnu verziju i to je to. Ona se u vecini slucajeva moze pokrenut kad drugi koji su instalirani ili koje trebas instalirat to ne mogu, zbog gamadi normalno kaj drugo i nema frke pa ju mozeš metnut na USB recimo ak trebas di drugdje to koristit. Obavezno se Updejta prije skeniranja to je bitno napravit no ak nece opet zbog gamadi onda svejedno skeniras. Cool

http://www.superantispyware.com/portablescanner.html

16 godina
neaktivan

Kaj se ti bojiš SAS pa ne moras ga imat niti instaliranog imas onu portabilnu verziju i to je to. Ona se u vecini slucajeva moze pokrenut kad drugi koji su instalirani ili koje trebas instalirat to ne mogu, zbog gamadi normalno kaj drugo i nema frke pa ju mozeš metnut na USB recimo ak trebas di drugdje to koristit. Obavezno se Updejta prije skeniranja to je bitno napravit no ak nece opet zbog gamadi onda svejedno skeniras. Cool

Sve to već znam, a gore sam i spominjao korištenje portable verzije - moj upit se odnosio na učinkovitost SAS-a, upravo iz razloga što sam ga koristio već(i na usb-u) i koristimCool

Edit: kad bi MBAM napravio nešto slično i mogao se pokrenuti kao SAS na gadno zaraženom kompu to bi bilo vrhunski!

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 16:03 (brixy).
17 godina
brixy kaže...

Sve to već znam, a gore sam i spominjao korištenje portable verzije - moj upit se odnosio na učinkovitost SAS-a, upravo iz razloga što sam ga koristio već(i na usb-) i koristimCool

Malwarebytes jos nema portabilne verzije, pa ak ga na zaraženi komp nemres instalirat tu je SAS onda u prednosti. SAS je namjenjen zapravo za ciscenje aktivne gamadi na kompu ko i Malwarebytes zato s njima nije prednost skeniranje u Safe Mode recimo no ak nemres drukcije onda tak napravis kaj drugo. Samo kaj Malwarebytes bolje detektira EXE datoteke koje u sebi imaju gamad a SAS ne baš tu je kvaka. No ak budu instalirane te EXE datoteka ili gamadi onda ih isto tak bude našel SAS i pocistil nema tu problema.Cool

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 21:07 (rambox).
16 godina
neaktivan
rambox kaže...
Malwarebytes jos nema portabilne verzije...

MBAM je sastavni dio Hiren's BootCDa, ali ga nikak ne mogu pokrenuti iz mini Win XPa.

Jel vama radi? SAS ide ok....

Inače, MBAM može ići s UBCD4Win jer postoji plugin za njega.

17 godina
siketa kaže...
rambox kaže...
Malwarebytes jos nema portabilne verzije...

MBAM je sastavni dio Hiren's BootCDa, ali ga nikak ne mogu pokrenuti iz mini Win XPa.

Jel vama radi? SAS ide ok....

Inače, MBAM može ići s UBCD4Win jer postoji plugin za njega.

Nisam ga tak nikad koristil zapravo, ima drugih alata specijaliziranih koji rade s Boot CD-a dosta ko Kaspersky Rescue Disk, DrWeb Live CD, Avira i ostali no vrjeme je valjda da i Malwarebytes ima Portabilnu verziju.Cool

16 godina
neaktivan
Najbolji free antivirus

Seneka ako si čitaš, evo već riješen slučajevi sa Avirom, greška je bila samo u rami  (jedna nije radila dobro) a trebalo i još s Avirine update i sad skeniro sve i za 15min nema virusa tako da zasada sve šljaka.  Zasad sam zadovoljan. Lijep pozdrav.

Nenad
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice