Najbolji free antivirus zaključana tema

poruka: 445
|
čitano: 214.322
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Najbolji free antivirus
win32 kaže...
čak sam i Spybot probao onako ocajan.

Sve opet radi kako treba!

spybot.. hehe, stvarno si bio očajan
poanta,razlog,jesi dokučio šta?

17 godina
win32 kaže...

Prekjucer ujutro palim komp i sve otislo..zna se vec kuda...

Otvaram Chrome te mi se umjesto njega otvori "e" particija. Otvaram "c"particiju, otvore mi se svje particije odjednom. Idem nesto pokusat napisat, tipkovnica ne reagira.

Zastita na kompu:

Comodo firewall + Avira Free + WOT + Malwarebyte's

Palim komp u "Safe modu" i ne nalazi mi nista. Instaliram jos neke skenere, antiviruse (i to jedva) no nista mi ne nalazi niti jedan antivirus ili program slican Malwarebyte's....cak sam i Spybot probao onako ocajan.

No Win7 x64 su mi na kompu od kako su sluzbeno izasli van i od onda nisu dirani, a to je vec dosta vremena.....pa sam to pripisao mozda i tome.

Lijepo instalirao svjeze Win7 x64 Ultimate, pregazio GRUB od Ubuntu-a te mi jos samo preostaje instalirati Ubuntu i to je to...

Trenutno stavljeno na komp sve isto, osim sto je umjesto Avire stavljen Avast5 free koji mi radi cisto ok. Update ide par puta dnevno, jedino mi je minus sto ne radio "Boot-Time scan" na x64 OS-u no nije neki minus.

Comodo koji neki gledaju kao "kvantnu fiziku" sam podesio sa 3-4 min...i to je to.....

P.S.

Naravno da sam zaboravio bookmarkse izbacit prije svega iz Chrome-a te se sada cak ne mogu ni sjetit nekih trackera! Osmijeh

A cuj ak nisi neki Rottkit pokupil a vjerojatno nisi, tesko bi prosel kroz Comodo tak da ja sumnjam na tucu Avira i Comodo sigurno tj Defence+ je zeznul stvar vjerojatno negdje. Koristi samo Comodo na kompu i nista drugo, nisi ti jedini kojem je Comodo srusil windowse i smrdal ak si imal jos neku zastitu uz njega mnogi su to dozivjeli. A za bookmarke boze moj pa treba radit redoviti backup stalno i nema frke.Cool

15 godina
seneka kaže...
win32 kaže...
čak sam i Spybot probao onako ocajan.

spybot.. hehe, stvarno si bio očajan
poanta,razlog,jesi dokučio šta?

Nemam pojma sta je bilo u pitanju jer ni jedan skener nije okazivao bas nista pa cak ni u "safe modu".

rambox kaže...

A cuj ak nisi neki Rottkit pokupil a vjerojatno nisi, tesko bi prosel kroz Comodo tak da ja sumnjam na tucu Avira i Comodo sigurno tj Defence+ je zeznul stvar vjerojatno negdje. Koristi samo Comodo na kompu i nista drugo, nisi ti jedini kojem je Comodo srusil windowse i smrdal ak si imal jos neku zastitu uz njega mnogi su to dozivjeli. A za bookmarke boze moj pa treba radit redoviti backup stalno i nema frke.Cool

Rottkit nije prosao 100%. Ma odmah sam maknio Avast5 i stavio opet Aviru te kombinacija Avira + Comodo firewall opet radi kako treba. Ne znam, od kako je izasao Comodo nisam imao problema sa njime....pogotovo ne da sam morao formatirat "c" i instalirat Win ponovo. No ne kuzim jer bas niti jedan skener nije bas nista nalazio.....a sve smrdi na neko smece da se bilo nagnjezdilo samo ne znam na koju foru. 

Idem otvorit recimo "e", kada ono otvori mi sve particije odjednom i tako neke fore.... Umjeto Chrome-a mi otvori neki folder i sl. Jedini program rad kojega sam morao raditi "format c" je KIS, samo ne znam koje godine....mislim da je bio KIS 2009. ili KIS 2010. Ma fora je u tome sto nisam mogao do bookmarksa jer bi mi mozda otvorio Chrome da sam isao pogledati neki film ili mozda napraviti defragment harda! Smijeh

No uvijek koristim standard: Avira (ili Avast) + Comodo firewall + WOT + Malwarebyte's (free naravno, kao i sve ostalo).

P.S.

Zaboravio sam, dali od Comoda av mozes namjestit da ne skenira odredene foldere ili cak particije....u manual skenu i real time-u!?

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
neaktivan
Najbolji free antivirus

mali besplatni clam cloud je u tri mjeseca porastao s 200 na 425 tisuća korisnika ovog simpatičnog dodatka postojećem antivirusu

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.8.2010 16:57 (seneka).
15 godina
neaktivan
Najbolji free antivirus

NOD32 Bussines Edition + Spyboot S&D ..

Kod mene nepokolebljiva kombinacija ..

16 godina
neaktivan
xXxBIMBOxXx kaže...

NOD32 Bussines Edition + Spyboot S&D ..

Kod mene nepokolebljiva kombinacija ..

spybot ti nije baš nepokolebljiv,imaš i tea timer uključen?

16 godina
neaktivan
win32 kaže...

rambox kaže...

Rottkit nije prosao 100%.

Dečki, nije rottkit nego rootkit. Belji se

ZIG ZAG
16 godina
Najbolji free antivirus

šta mislite o ovome : Avira Free Personal  + Comodo Firewall + Malware Bytes? Namigiva

16 godina
neaktivan
jukiii kaže...

šta mislite o ovome : Avira Free Personal  + Comodo Firewall + Malware Bytes? Namigiva

odlično,malwarebytes ti neće ni trebati
fali wot,ili ga imaš?

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.8.2010 17:58 (seneka).
16 godina
jukiii kaže...

ako ćeš več Comoda, onda comodo internet security, onda ti ovo ostalo ne treba

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
16 godina

Evo taman skinia Wot Namigiva

16 godina
neaktivan
jukiii kaže...

Evo taman skinia Wot Namigiva

e sad si poprilično zaštićen,hoćeš ga ostavit na default postavkama ili stavit na blocking mode..po volji

15 godina
neaktivan
jel ima wot za chrome?
“Ustanite kao lavovi iz drijemeža, U nesavladivom broju Stresite lance ko rosu sa vas Koje su, dok ste spavali, stavili na vas Vas je mnogo, a njih je – malo.”
15 godina
wanderer kaže...
jel ima wot za chrome?

Ima. Možeš ga skinuti ovdje.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
17 godina
neaktivan
wanderer kaže...
jel ima wot za chrome?

da

"Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat" -Atom
16 godina
neaktivan
Najbolji free antivirus

novi score clama,skoro pa 500 tisuća korisnika i zaštita od 15 miliona  prijetnji,napreduje polako ali sigurno

preporuka za free juzere i dalje stoji

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2010 13:01 (seneka).
15 godina
seneka kaže...

novi score clama,skoro pa 500 tisuća korisnika i zaštita od 15 miliona  prijetnji,napreduje polako ali sigurno

Hehe, ClamAV mi je toliko dobar, da sam ga stavio i na Linux. Smijeh

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2010 13:33 (deadman).
15 godina
deadman kaže...
seneka kaže...

Hehe, ClamAV mi je toliko dobar, da sam ga stavio i na Linux. Smijeh

Hehehe..iskreno, mislim da je stvarno nepotreban kao i npr. firewall Firestarter kojega neki stavljaju no ono...navika od Windowsa i paranoja radi malware-a cini svoje! Smijeh

Nikada, ali bas nikada nisam nista pokupio na Ubuntu.....tko zna, mozda i jesam no nikakve "simptome" nisam primjetio.

Jos jedan razlog vise zasto obozavam Linux.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2010 13:47 (win32).
16 godina
neaktivan
Najbolji free antivirus

Imam pitanje. Nisam lijen, ali da si ne instaliram pa deisntaliram hrpu free anti vir, zanima me, ima li tko od vas neki nati anti vir koji možeš u potpunosti jednostavno isključiti s samog sučelja tog programa, ili s ikonice? Inače koristim godinama Pc tools, ali sad su napravili neko novo sučelje, s reklamama i slično, pa me nervira. Prije neko vrijeme sam probao i aviru ili bit defender, ali nisi mogao ga u isključiti kad ti ne treba! Jer onda mi usporava laptop i stalno se vrti, provjerava, ako igraš igricu ili pokreneš neki trainer, stvaraju probleme. A kad ne skidam s neta nešto, ili ne uzimima tuđe prijenosne memorije, imam ugašen anti vir. Pa eto, ako netko ima nešto da mi preorući, a da je besplatno. Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.8.2010 17:13 (Bojko).
16 godina
neaktivan
Najbolji free antivirus

gamer?stavi si ovaj cloud clam.nećeš ga ni osjetiti..
ne updatea se ,ne moraš ga ni isključivati,a imaćeš kakvu takvu zaštitu
pregledat će ti svaki download

i stavi si wot na browser,po defaultu u warning modu,nema usporavanja
ako se nećeš registrirati izađeš s X
s tim da ti je trenutno komp čist od malwarea..
edit:ako te ovaj light koncept imalo uspori,dajem otkaz

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.8.2010 17:54 (seneka).
16 godina
neaktivan
seneka kaže...

gamer?stavi si ovaj cloud clam.nećeš ga ni osjetiti..
ne updatea se ,ne moraš ga ni isključivati,a imaćeš kakvu takvu zaštitu
pregledat će ti svaki download

i stavi si wot na browser,po defaultu u warning modu,nema usporavanja

Još bi preporučio da staviš(ako dosad već nemaš) malwarebytes i superantispyware(ima i portable),

dakle ondemand scan - radi samo kad ga pokreneš

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.8.2010 17:40 (brixy).
16 godina
neaktivan
Najbolji free antivirus

da to što brixy kaže,jednom tjedno brza provjera s ta dva skenera,15 min posla
portable sas je dovoljan

15 godina
seneka kaže...

portable sas je dovoljan

Kakav je sas? Nikada ga jos nisam isprobao jer koristim Malwarebyte's pa mi nekako nema smisla imati tako dva programa na kompu? Koji je bolji.....iz isustva?

Ako je sas bolji, micem Malwarebyte's.

17 godina
neaktivan
win32 kaže...
seneka kaže...

portable sas je dovoljan

Kakav je sas? Nikada ga jos nisam isprobao jer koristim Malwarebyte's pa mi nekako nema smisla imati tako dva programa na kompu? Koji je bolji.....iz isustva?

u kombinaciji su bolji. nemaš razloga micat jedan za drugi.

"Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat" -Atom
15 godina

Da, ovo je točno što kaže djdomi. Ja uvijek prvo skeniram MBAM-om, zatim SAS-om i gotovo uvijek SAS još nešto pronađe.

15 godina
djdomi kaže...

Ma noo....ne pada mi na pamet jos jedan program  instalirati  pa cak ni porable verzije pokretat (ako ima). Vec me cisto zanima koji je bolji.....dva skoro pa ista programa ne mislim imati na kompu.

Ono, CIS + Malwarebyte's + SAS + WOT = IMHO pretjerivanje.

Znaci ili Malwarebyte's (koji je trenutno na kompu) ili sas.....oba programa ne mislim imati instalirana jer je uistinu IMHO nepotrebno. 

dedman -> da nije mozda FP-e?

Cisto me informativno zanima koji je bolji iz iskustva? Po ovome sto kaze deadman onda mi bio bolji sas jer sas nade ono sto ne nade Malwarebyte's tj. tako ispada na kraju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.8.2010 11:29 (win32).
16 godina
neaktivan
win32 kaže...
seneka kaže...

portable sas je dovoljan

malwarebytes je jači,sas imaš portable pa možeš i na sticku držati,a kod sas-a je interesantno da file nasumice nijenja ime, pa ga malware ne prepoznaje kao prijetnju i  ne blokira ga
više za prvu pomoć kod frendova
skini si ga,pa kopiraj na stick
recentna verzija je i u portable varijanti

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.8.2010 11:33 (seneka).
17 godina
neaktivan
win32 kaže...
djdomi kaže...

Ma noo....ne pada mi na pamet jos jedan program  instalirati  pa cak ni porable verzije pokretat (ako ima). Vec me cisto zanima koji je bolji.....dva skoro pa ista programa ne mislim imati na kompu.

Ono, CIS + Malwarebyte's + SAS + WOT = IMHO pretjerivanje.

Znaci ili Malwarebyte's (koji je trenutno na kompu) ili sas.....oba programa ne mislim imati instalirana jer je uistinu IMHO nepotrebno. 

Cisto me informativno zanima koji je bolji iz iskustva? Po ovome sto kaze deadman onda mi bio bolji sas jer sas nade ono sto ne nade Malwarebyte's tj. tako ispada na kraju.

nije pretjerivanje. imao sam upravo tu kombinaciju i bila je odlična, samo mi je CIS stvarao probleme u igri.

15 godina
seneka kaže...

malwarebytes je jači,sas imaš portable pa možeš i na sticku držati,a kod sas-a je interesantno da file nasumice nijenja ime, pa ga malware ne prepoznaje kao prijetnju i  ne blokira ga
više za prvu pomoć kod frendova

Zahvaljujem.....tako neki opis sam htio. Budem drzao onda portable verziju na nekom sticku za svaki slucaj, ali mi se neda instalirat oba programa jer kao sto rekoh to mi je vec malo pretjerivanje pored svega.

Jos samo da stavim i Spybot i totalni "kompletic"! Sala.....naravno! Namigiva

djdomi -> kod mene CIS radi za 5+ (inace, koristim ga od kada je ZoneAlarm "zakazao" i postao poprilicno ispodprosjecabn firewall i dok CIS jos nije ni izgledao kao danas te se sve svodilo samo na ultradobar firewall).

Dok danas imam cijeli CIS i sa njime sam poprilicno zadovoljan. Stovise, cak vise ni ne micem njegov antivirus da bih stavljao npr. Aviru kada mi i ovaj u CIS-i odradi sasvim ok svoj posao.

No necemo i ovu temu pretvorit CIS vs. "ostali"...pa izbacujem CIS iz price, o njemu u drugoj temi. Osmijeh

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.8.2010 11:35 (win32).
15 godina
win32 kaže...

Ne znam da li su to bili FP-i (nisam provjeravao), ali triput nakon skeniranja MBAM-om na zaraženim računalima (naravno brisanja i restartanja kompa) i zatim skeniranja SAS-om, SAS je našao još nekoliko trojana.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice