Nije niti tehnički baš dobro izveden, ima i svojih mana... Po startup se ne podigne program sa OS već ga moraš ručno otvarati. Svaki put nakon novog install radi pa opet nakon restarta se ne podigne. Provjereno par puta u zadnje vrijeme. Inače je pouzdan AV!
Najbolji antivirus
- poruka: 773
- |
- čitano: 222.601
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
nema prituzbi na AVG i Spyboot, u kombinaciji ubitacni :p
Da... Ja sad Avira i Spybot!
Avira je freeware ili....?
Za mene je najbolji nakon neznam koliko drugih kojih sam isprobao je bitdefender total security 2008,ima sve i nekon korištenja 3 i vise mjeseci stvarno sam zadovoljan samo to koristim i komp mi je kao vurica sve radi podmazano nikad virusa ,spywera i ostalih gamadi ako imate prilike kupiti ga ili ga nabaviti na drugi naci za mene je on najbolji izbor .
Avira je freeware ili....?
![Namigiva Namigiva](/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-wink.gif)
Čitao sam review o BitDefenderu 2009 i hvale ga. Ima tko kakva iskustva?
Symantec Antivirus (nije Norton) ili Symantec Endpoint Protection
Evo upravo se igram sa bitdefenderom 2009 total security mogu ti reci da je dobar .Sucelje je drukcije od bitdefendera 2008 ,poradili su malo na mrezi odnosno kad se otvori bitdefender vidis na kojem si ip i mozes si narihtati .Sad je bolje i doraden antivirus i ostalo sto ima od zastite.Malo sam citao da ljudima usporava racunalo ,sad meni radi sve normalno bez beda .Ako si oces instalirati slobodno jer za mene je ostao top 1 u zastiti virusa,spywera i ostalih gamadi .
Bas sad gledam da bitdefender drzi prvo mjesto u kvaliteti proizvoda ,drugi je zone alarm internet security ,trece kaspersky internet security da ne duljim evo linka
Zašto mi ikona od kasperskya u notification arei često nestane bude u njoj i nakon nekog vremena se sakrije,vidim je kad pritisnem onu strelicu od notification area pa pritisnem na ikonu i pa bude neko vrijeme vidljiva,a zatim opet nestane.
Onda moram isprobati daj Bitdefender. Btw Norton mi ne valja
kao i uvijek Nod32 i to 3ica u kombinaciji sa Ad-awareom i Comodom = neuništivo
koji mi antivirusni i anti spywer program preporucate?
da ima oba dvije funkcije u sebi ?
Nakon što sam zbrojio cijenu i količinu resursa koju svaki od navedenih alata ima, odlučio sam ne koristiti niti jedan već sam uložio svoje vrijeme u informatičko usavršavanja kako bi se znao tipkovnicom i mišem boriti protiv tih napasti.
Ja radim slijedeće:
1.redovito krpam windowse
2.isključio sam autorun sa svih driveova
3.kad se i neka napast pojavi (1-2 puta godišnje), maknem ju iz startupa i napravim hard reset (oduzmem računalu napajanje).
4.ako nije dovoljno (jer neke od tih napasti imaju manevre protiv moje metode), koristim Process Explorer da zamrznem procese te napasti i onda ponovim korak broj 3.
Moj antivirusni program je besplatan, ne treba mu redoviti update i ne treoši sistemske resurse uopće. Do sada me je služio jako dobro. Njegov rad traje kraće od "quick scana" bilo kojeg drugog antivirusnog alata.
Samo sto je najveci problem Kuv u tome da za to treba imati vremena i zaje... oko toga ,a onaj koji ima malo vremena i ima posao itd neznam bas dali bi mu se dalo doci doma i zezati se sa time ,uglavnom za mene da ne ponavljam je najbolji bitdefender total security 2009 tamo imas antivirus,anitspywer ,firewall i ostalo koristim ga duze vrijeme i nije me iznevjerio nadam se da i nece .
Moja preporuka je svakako Avira antivirus i Spayware Terminator ja ih koristim vec duze vrijeme te naravno Comodo Firewall ili novu verziju PCtools Firewall Plus koji se pokazao vrlo brz i efikasan te siguran firewall a vise o kvaliteti firewalla se moze saznati na MATOUSEC.COM odlicno rade zajedno trose vrlo malo resursa i kod mene nisu propustili nikad nista! Kao druga bitna stvar je koristite SiteAdvisor bilo preko Firefoxa ili Explorera i ne skidajte nista s stranica s crvenom oznakom a ako skidate kakav program sa torenta obavezno skenirajte prije nego kaj otvorite fajl i to je to!!!
Samo sto je najveci problem Kuv u tome da za to treba imati vremena i zaje... oko toga ,a onaj koji ima malo vremena i ima posao itd neznam bas dali bi mu se dalo doci doma i zezati se sa time ,uglavnom za mene da ne ponavljam je najbolji bitdefender total security 2009 tamo imas antivirus,anitspywer ,firewall i ostalo koristim ga duze vrijeme i nije me iznevjerio nadam se da i nece .
Ma kaj ti je ne traje toliko dugo,ja osobno nisam skoro cijeli dan doma evo osim danas imam dosta obaveza i znam si namjestiti da mi napravi full scan svakog dana dodem navecer doma ak nesto nade delete i dovidenja.Mislim to je za moj princip jer sam od jutra pa do vecer zauzet tak da je meni to najbolje .
Pozdrav
Da to je relativno pitanje jer svatko ima neki koji mu je naj a sad koji je zaista naj to je pitanje. Osobno probao sam ih jako puno a sada trenutno NOD mi je nekako naj jer zauzima najmanje resursa i ima sve što trebam pa tako mislim od svih isprobanih da je moj kandidat
!avast antivirus 4.8 home edition + spybot 1.6
KIS 2009 mi je od svih antivirusa najviše pomogao.
imao sam prije avg,avast,avira,bitdefender i nod32.
KIS je najbolji od svih(a i bitdefender je odličan al mi je dosta usporio komp).
Skoro sve i jednu "jaču" verziju Antivirusa sam probao, na nekima sam se opržio, a samo me je jedan iznenadio i najbolje čuvao, BitDefender! Od 7me verzije ga koristim, a svaka nova verzija je sve bolja i bolja, od grafičkog interface-a do mogućnosti, jednostavno perfektan! Trenutno koristim BitDefender Internet Security 2009, njegov firewall je u rangu komercijalnih verzija čistih firewalla, spyware, adware i ostale protekcije su skoro pa savršene, čak posjeduje Instant Messaging enkripciju... Za razliku od starijih verzija, ova nova stvarno i nije previse "zahtjevna", a ako mislite da je po tome bliska NOD-u, nije, jer NOD kad radi u pozadini i ne osjeti se, ali vjerujte mi ne radi ni 50% što ovaj radi... Testirao sam namjerno Eset smart security, pa i obični NOD, nikad me nije upozorio za spyware ili pokušavanje ubacivanja skriptnih adware-a preko reklamnih linkova, a firewall mu je užas obični... Zar se ne osjećate sigurnim kad pokrenete instalaciju neke Igre, i Firewall (u ovom slučaju BitDefender) Vam javlja da se install shield pokušava konektovati na tu i tu adresu tj. da šalje info podatke o instalaciji?! Perverzija!
Kasnije poslije brisanja NOD verzija, redovno mi je nailazio na barem 2-3 "ne teška" virusa, i 5-6 spyware gamadi, što mi se u eri BitDefendera nikad nije desilo, a ako ste Game freak, BitDefender posjeduje tzv. "Game mode" koji pri pokretanju Igre automatski smanjuje zauzeće procesora i nivo detekcije, i kad završite svoje, automatski se vraća na staro...
Moja preporuka br. 1 stvarno, od 10 njemu bih dao sve jer me nikad nije iznevjerio i "posla" našao, BitDefender 100% ! (Internet Security 2009).
cudno kako nitko nije spomenuo aviru-po av-comparatives.com najbolji antivirus...
Po AV-comparatives su Sophos i Antivir (Avira) najbolji u detekciji, ali padaju na testu false positives. Ja se ipak nekako nadam i držim Bitdefendera jer su mi produžili licencu za dvije (2!) godine unaprijed i još imam do sredine 2009. pravo koristiti (besplatno) jer sam kupio download pred par godina (mislim da je bio Bitdefender 10), a sad imam besplatne upgrade na 2008 i 2009 verzije! Inače bih prešao sigurno na Aviru jer je dobar (najbolji?) ili AVG za kojeg tvrdim da se malo "usporio", ali mislim da je ipak jedan od boljih programa!
Kaspersky Internet Security 2009. - meni se pokazao odlican
Ja sam svakako za Aviru osobno je koristim i odlicna je, ako se neki put javi koji false positive to nije nikakav problem ak niste od jucer lako prepoznate kaj je false positive bitno da se detektira ono kaj treba a tu je Avira odlicna a jos je i besplatna kaj ces vise definitivno najbolji antivirus i tak stvari stoje!!!
Evo sta kaze Virus Total (www.virustotal.com)...i totalno su u pravu:
Currently, there is not any solution that offers a 100% effectiveness rate for detecting viruses and malware
Ali ipak,NIS 2009 me je ugodno iznenadio.Nakon instalacije i dva-tri dana ucenja boot time skracen je za cca. 10-15 sec.
Pri radu zauzima negde oko 7Mb RAM-a.
Ne bi sada da pisem recenziju ali ovaj put ovi iz Symanteca su nadmasili sami sebe.Pobolsanja su na sve strane,svakako veseli da antivir. engine zna da ide u,kako ovi nazivaju,silent mode,nakon pokretanja full screen aplikacija..filmovi,Power Point prexentacija,igre
Definicije stizu na svakih 5 minuta.
Koristim ga vec 2 meseca,ako ste vlasnik NIS 2008 serial i preostalo vreme do isteka updatea transferira se,ako niste onda mozete downloadati OEM verziju od 90 dana. ("maknite" sadasnju instalaciju pomocu Acronisa ili Ghosta pa isporobavajte)
Ovde:
http://www.symantec.com/home_homeoffice/support/partner_download.jsp?id=lenovo
ja koristim AVG Internet Security 8 i COMODO FirewallPro 3.0
nekako baš ne vjerujem avg-u i zato si želim kupiti nod32 sa licencom.
na esetovim stranicama sam vidio usporedbu av softvera i kao oni su najbolji u svakom testu. dobro možda malo i seru, al ipak
samo da pitam što preporučate NOD32 il Smart Security?