Najbolji antivirus zaključana tema

poruka: 773
|
čitano: 222.520
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Najbolji antivirus

molio bih modove da srede problem oko ovog djeteta sa smetnjama u razvoju i pojasne mu "ako nekoga ne podnosis ,onda mu ne pritiskas td na sve postove gdje on pise".

hvala!

Avanti o popolo, alla riscossa Bandiera rossa, bandiera rossa Avanti o popolo, alla riscossa Bandiera rossa trionferà.
15 godina
RE: Najbolji antivirus
torrente kaže...

tako je, osim toga ss sluze starim crt monitorima da nema progorjevanja...lcd moze bit staticna slika danima.

Kak znaš da Mikica1 ima LCD ? 

Ima puno ljudi kaj su još na CRTima a ima ih i sa Plasmama (svi ozbiljniji gameri ) tak da je u ta dva slučaja preporučeno tj.obavezno koristiti S.S.!

15 godina
kingmedo kaže...

@torrente

Prilično moćno se doima ova premium verzija, stvarno bogato mogućnostima i opcijama.

I samo da napomenem, previše banalno mi je da me pita da dozvolim pokretanje SnippingTool.exe aplikacije.

Na tome ekipa definitivno mora poraditi, da defoultu ne pita takve gluposti (to kažem jer nisam mijenjao opcije).

Zakaj ti je isključena opcija "Zaštita Sistema"?

15 godina
odjavljen
andi.cro kaže...
kingmedo kaže...

@torrente

Prilično moćno se doima ova premium verzija, stvarno bogato mogućnostima i opcijama.

I samo da napomenem, previše banalno mi je da me pita da dozvolim pokretanje SnippingTool.exe aplikacije.

Na tome ekipa definitivno mora poraditi, da defoultu ne pita takve gluposti (to kažem jer nisam mijenjao opcije).

Zakaj ti je isključena opcija "Zaštita Sistema"?

Objasnio sam to već. Iskljućena je jer je to HIPS, a kao HIPS imam Comodov defense+.

...
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.10.2010 22:24 (kingmedo).
15 godina
siketa kaže...

Mali update za "inteligenciju"....nova tehnologija kojom se čika Melih hvali da će postići najbolju detekciju zove se DACS.

Ne zna se još što znači skraćenica i koja je tehnologija iza nje...očito je riječ o nečem novom jer kažu da još nešto rade oko patenta i tajnoviti su zbog konkurencije.

Ostaje nam pričekati i vidjeti što se kuha.....

Evo da pokušam...

Dinamic Application Control Service ili Data Access Control System (unaprijeđeni bihejvor vočer )Namigiva

15 godina
Najbolji antivirus

Evo otkako sam na ovom forumu i sigurnosnim temama probavao sam razne AV programe i kombinacije od free varijanti do paid,od ISova do kombinacija zasebnih programa,došao sam sa Nortonom i nakon mnogo probanih programa u svakakvim kombinacijama ponovo se vračam Nortonu!!!

Norton Internet Security 2011 je "Alfa Dog" među cjelokupnim sigurnosnim programima Namigiva !!!

Instaliraj,narihtaj i zaboravi!!!  Javlja se samo kada je to uistinu potrebno i ne gnjavi te mnoštvom pitanja i raznih nepotrebnih obavijesti.

Prvobitno če te savjetovat da ne odlaziš na opasna internetska mjesta (Web Guard),ako ga ne poslušaš i odeš negdje gdje ne bi smio i recimo pokušaš downloadat malciozni program opet če te upozorit i blokirat taj download ili dopustit skidanje samo čistih stvari a ako kojim slučajem ipak nekako ubaciš na komp nešto malciozno (vrlo teško),nakon scaniranja če ga u 99.9% detektirat i obrisat a ako si mu prije nego ga je uopče našao skeniranjem, napravio "exclusion" te ili tog tipa fajle,po pokušaju pokretanja iste opet če te spriječiti u tvom glupom naumu da sam sebe zaraziš ;) itd,itd...

Uglavnom,proaktivno nadgleda sta se sve radi na kompu bilo da to radi korisnik, uljez sa interneta, program ili servis i vrlo učinkovito prepoznaje i selektira dobro od lošega.

Moja ocjena o zaštiti računala dok ga čuva Norton Internet Security 2011 je 99.9% a za stvarno paranoidne ljude koji se u večini slučajeva namjerno izlažu svakakvim opasnostima bih još preporučio nešto poput SpySheltera i Sandboxija!!!

Što se tiće free rješenja ulazimo u područje kemijanja i kombinatorike nakoliko sigurnosnih programa koje korisnik prvo treba pametno izabrati pa podesiti i na kraju se znati i služiti sa njima!

Evo npr.jedne zanimljive free kombinacije: Avira +ClearCloud DNS adrese + SpyShelter ili ThreatFire + Comodo firewall ili Online Armor (za laika je ovakva kombinacija kaos za podesiti i znati se koristiti svime)!!!

Pozz!!!Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.10.2010 0:53 (andi.cro).
16 godina
neaktivan
Najbolji antivirus

Otišao sam na AV- Comparatives i vidio test Qihoo 360 Antivirusa i ostao zatečen dobrom detekcijom. Prvi put čujem za taj proizvod.

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
16 godina
protjeran
Najbolji antivirus

I ja sam za.

Install and forget!;)

Ja sam Kaspersky PURE instalirao, trial i čekam da vidim kako je

tih 30 dana pa najvjerovatnije kupim ovogodišnju licencu.Bogataš

Dosta košta..

trash bin can:S
15 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

Otišao sam na AV- Comparatives i vidio test Qihoo 360 Antivirusa i ostao zatečen dobrom detekcijom. Prvi put čujem za taj proizvod.

Rezultat nije loš iako i ja prvi put čujem za taj antivirus,to je nešto iz KineSmijeh,ali nemora značiti da je loš bude se vidjelo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.10.2010 8:59 (TonyM).
16 godina
neaktivan
TonyM kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Rezultat nije loš iako i ja prvi put čujem za taj antivirus,to je nešto iz KineSmijeh,ali nemora značiti da je loš bude se vidjelo.

Da, iz Kine je, ali po ovome daleko od toga da je loš. Čitao sam malo po internetu i kažu da nema nikakvih problema s njime. Info. Da, koriste BD i neki njihov cloud based ''motor''. Ja se ipak držim Avire. Namigiva

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.10.2010 9:17 (Razer_Copperhead).
14 godina
protjeran
Razer_Copperhead kaže...
TonyM kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Da, iz Kine je, ali po ovome daleko od toga da je loš. Čitao sam malo po internetu i kažu da nema nikakvih problema s njime.

Čini se da još nije preveden na engleski ali da rade na tome. Izgleda da koristi dva on-line antivirus engine motora od kojih je jedan sigurno BitDefenderov, a drugi izgleda neki njihov. Nisam mogao dobro shvatiti koji je drugi.

14 godina
protjeran
stoncin3 kaže...

I ja sam za.

Install and forget!;)

Ja sam Kaspersky PURE instalirao, trial i čekam da vidim kako je

tih 30 dana pa najvjerovatnije kupim ovogodišnju licencu.Bogataš

Dosta košta..

pa nije toliko skup...33$ po računalu, jeftiniji od mnogih samostalnih AV-a

15 godina
odjavljen
andi.cro kaže...

Moja ocjena o zaštiti računala dok ga čuva Norton Internet Security 2011 je 99.9% a za stvarno paranoidne ljude koji se u večini slučajeva namjerno izlažu svakakvim opasnostima bih još preporučio nešto poput SpySheltera i Sandboxija!!!

Što se tiće free rješenja ulazimo u područje kemijanja i kombinatorike nakoliko sigurnosnih programa koje korisnik prvo treba pametno izabrati pa podesiti i na kraju se znati i služiti sa njima!

Evo npr.jedne zanimljive free kombinacije: Avira +ClearCloud DNS adrese + SpyShelter ili ThreatFire + Comodo firewall ili Online Armor (za laika je ovakva kombinacija kaos za podesiti i znati se koristiti svime)!!!

Pozz!!!Namigiva

Što mu vrijedi sve to bez pravog HIPS-a? Nije instaliraj i zaboravi jer moraš instalirati još i dodatni HIPS. Kaspersky ima dobru proaktivnu zaštitu.

I drugo, što tu ima biti za podešavanje? Pa nije to pisanje programa u programskom jeziku.

U novom Comodou imaš svega par opcija za promijeniti, a za početnike možda treba jednu ili dvije samo promijeniti. Aviru ima par sitnica za namjestit, također može svako,  ClearCloud DNS nemaš što podešljat, ThreathFire i spyshelter ti uopće ne trebaju uz Comodo firewall, jer Comodo firewall sadrži sve što i CIS, osim AV-a, a Comodo ima odličan HIPS. Tako da je ta tvoja kombinacije potpuno pretrpana. I da, Comodo ima svoj DNS server.

Bolje je staviti adblock i WOT na browser.

...
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.10.2010 9:14 (kingmedo).
16 godina
protjeran
RaNzO kaže...
stoncin3 kaže...

pa nije toliko skup...33$ po računalu, jeftiniji od mnogih samostalnih AV-a

Da. I ja sam mislio kada si napisao?

Sad sam gledao. 79,95!

Stavi pod opciju 1 PC pa ćeš vidjeti?Viče

Ipak je to all in one security rješenje.

trash bin can:S
16 godina
Najbolji antivirus

može li mi netko linkati onaj post u kojem je objašnjeno kako podesiti cos/comodo firewall, unaprijed hvala

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
16 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...

može li mi netko linkati onaj post u kojem je objašnjeno kako podesiti cos/comodo firewall, unaprijed hvala

Ovo misliš?

16 godina
Razer_Copperhead kaže...
mind_challenge kaže...

Ovo misliš?

da, to jeNamigiva

edit: osim ako nema nesto za cis v5

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.10.2010 11:40 (mind_challenge).
15 godina
odjavljen
mind_challenge kaže...
Razer_Copperhead kaže...
mind_challenge kaže...

Ovo misliš?

da, to jeNamigiva

edit: osim ako nema nesto za cis v5

Eventualno ovo.

...
15 godina
kingmedo kaže...
andi.cro kaže...

Pozz!!!Namigiva

Što mu vrijedi sve to bez pravog HIPS-a? Nije instaliraj i zaboravi jer moraš instalirati još i dodatni HIPS. Kaspersky ima dobru proaktivnu zaštitu.

I drugo, što tu ima biti za podešavanje? Pa nije to pisanje programa u programskom jeziku.

U novom Comodou imaš svega par opcija za promijeniti, a za početnike možda treba jednu ili dvije samo promijeniti. Aviru ima par sitnica za namjestit, također može svako,  ClearCloud DNS nemaš što podešljat, ThreathFire i spyshelter ti uopće ne trebaju uz Comodo firewall, jer Comodo firewall sadrži sve što i CIS, osim AV-a, a Comodo ima odličan HIPS. Tako da je ta tvoja kombinacije potpuno pretrpana. I da, Comodo ima svoj DNS server.

Bolje je staviti adblock i WOT na browser.

Ti dakle kažeš da jedan od najboljih sigurnosnih programa na svijetu ne valja zato što nema posebnu HIPS komponentu!?!

Novi Norton 2011 ima višestruku zaštitu,dobro on radi i bez HIPSA a možda čak i ima sistem koji radi poput HIPSA ali se ne zove HIPS!

Neda mi se sad istraživati i trošit sate čitajuči koje sve sigurnosne module ima Norton i kako oni rade da bi ti dokazao koliko je dobar!

A u vezi free rješenja...uspoređujuči sa Nortonom,itekako se ima šta više za podešavat i definitivno je kompliciranije rješenje za koristit laicima pogotovo kad Comodo počne izbacivat svakakve obavijesti i pitanja u vezi svega i svačega na što neiskusan korisnik neće znati odgovorit i samo će mu smetat u svakodnevnom obavljanju posla na kompu i siguran sam da u kratkom roku Comodo više neće biti prisutan na njihovim kompovima.

Pa i Avira se treba podesit pa i SpyShelter koji če takoder u daljnjem korištenju zahtjevat od korisnika određeno znanje da bi mogli ispravno odlučit nakon njegovih pitanja kojih neče biti puno ali če ih ipak biti.

U vezi DNS adresa...naravno da je tebi i meni sve jednostavno ali ajd reci sad svojoj mami da promjeni DNS adrese...pa da još i iskonfigurira router i sl. Molim te!?!

Nisu svi ljudi stručnjaci, 90% njih se normalno služi kompovima ( rad u offisu, printanje, copy-burn DVD,surf internet, Facebook, send mail... ) a da ne znaju ni deinstalirat neki  program! 

Reci im da počiste "Temp" folder i bljedo če te gledat i reći ti da taj folder nigdje ne postoji a kamoli pravilno odgovarat na Comodova i SSova pitanja!!!

Rekoh gore komplicirano za "laike" kojih ima punooo više nego "stručnjaka" i ostajem pri tome!

Za njih su IS rješenja definitivno praktičnija a u slučaju novog Nortona i bolja nego nekoliko sigurnosnih programa koje treba namjestit i kad počnu zapitkivat,znati i odgovorit pravilno!

PozzNamigiva

15 godina
odjavljen
andi.cro kaže...

Ti dakle kažeš da jedan od najboljih sigurnosnih programa na svijetu ne valja zato što nema posebnu HIPS komponentu!?!

Novi Norton 2011 ima višestruku zaštitu,dobro on radi i bez HIPSA a možda čak i ima sistem koji radi poput HIPSA ali se ne zove HIPS!

Neda mi se sad istraživati i trošit sate čitajuči koje sve sigurnosne module ima Norton i kako oni rade da bi ti dokazao koliko je dobar!

A u vezi free rješenja...uspoređujuči sa Nortonom,itekako se ima šta više za podešavat i definitivno je kompliciranije rješenje za koristit laicima pogotovo kad Comodo počne izbacivat svakakve obavijesti i pitanja u vezi svega i svačega na što neiskusan korisnik neće znati odgovorit i samo će mu smetat u svakodnevnom obavljanju posla na kompu i siguran sam da u kratkom roku Comodo više neće biti prisutan na njihovim kompovima.

Pa i Avira se treba podesit pa i SpyShelter koji če takoder u daljnjem korištenju zahtjevat od korisnika određeno znanje da bi mogli ispravno odlučit nakon njegovih pitanja kojih neče biti puno ali če ih ipak biti.

U vezi DNS adresa...naravno da je tebi i meni sve jednostavno ali ajd reci sad svojoj mami da promjeni DNS adrese...pa da još i iskonfigurira router i sl. Molim te!?!

Nisu svi ljudi stručnjaci, 90% njih se normalno služi kompovima ( rad u offisu, printanje, copy-burn DVD,surf internet, Facebook, send mail... ) a da ne znaju ni deinstalirat neki  program! 

Reci im da počiste "Temp" folder i bljedo če te gledat i reći ti da taj folder nigdje ne postoji a kamoli pravilno odgovarat na Comodova i SSova pitanja!!!

Rekoh gore komplicirano za "laike" kojih ima punooo više nego "stručnjaka" i ostajem pri tome!

Za njih su IS rješenja definitivno praktičnija a u slučaju novog Nortona i bolja nego nekoliko sigurnosnih programa koje treba namjestit i kad počnu zapitkivat,znati i odgovorit pravilno!

PozzNamigiva

Prvo, ima proaktivnu zaštitu, ali je dosta loša. Drugo, firewall također nije baš najbolje koristiti po defoultu, jer sam procjenjuje što pustiti van, a što ne. Dakle, treba i to namjestiti na manualno.

Kod Comodoa treba samo čitati i ništa drugo. Dobro za one koji se u baš ništa ne razumiju je najbolje samo AV staviti, ne može se to tek tako uspoređivati. DNS adrese može promijeniti svatko ako mu kažeš, znači onda će naućiti. I ti si prvo morao naučiti da bi znao.

U biti, slažem se s tobom, uvijek sam bio toga mišljenja da je za obićne korisnike, koji žele biti (donekle) zaštićeni najbolje uzeti IS. Samo ako se već ni u što ne razumiju, misliš da će dati novac za IS? Teško.

Spyshelter može samo zbunjivati korisnike zbog glupih pop-upova, neki čisti program otvoriš i odeš browse u njemu (primjer imgburn) on se javlja i pita želiš li dozvoliti opasnu aplikaciju (program otvara explorer, opasna aplikacija?). Bar da piše sumnjiva.

No uglavnom... Da ne duljim, seneka tu najbolje odgovara (za neupućene i nezahtjevne korisnike), Avira+WOT, windows firewall ON, ako netko želi bolju zaštitu winpatrol i to je to. Nakon što shvate štetnost zloćudnih programa sami će se zainteresirati te će sami naućiti. Dakle, bitna je edukacija o računalnoj sigurnosti.

...
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.10.2010 22:44 (kingmedo).
15 godina
kingmedo kaže...

Prvo, ima proaktivnu zaštitu, ali je dosta loša. Drugo, firewall također nije baš najbolje koristiti po defoultu, jer sam procjenjuje što pustiti van, a što ne. Dakle, treba i to namjestiti na manualno.

Kod Comodoa treba samo čitati i ništa drugo. Dobro za one koji se u baš ništa ne razumiju je najbolje samo AV staviti, ne može se to tek tako uspoređivati. DNS adrese može promijeniti svatko ako mu kažeš, znači onda će naućiti. I ti si prvo morao naučiti da bi znao.

U biti, slažem se s tobom, uvijek sam bio toga mišljenja da je za obićne korisnike, koji žele biti (donekle) zaštićeni najbolje uzeti IS. Samo ako se već ni u što ne razumiju, misliš da će dati novac za IS? Teško.

Spyshelter može samo zbunjivati korisnike zbog glupih pop-upova, neki čisti program otvoriš i odeš browse u njemu (primjer imgburn) on se javlja i pita želiš li dozvoliti opasnu aplikaciju (program otvara explorer, opasna aplikacija?). Bar da piše sumnjiva.

No uglavnom... Da ne duljim, seneka tu najbolje odgovara (za neupućene i nezahtjevne korisnike), Avira+WOT, windows firewall ON, ako netko želi bolju zaštitu winpatrol i to je to. Nakon što shvate štetnost zloćudnih programa sami će se zainteresirati te će sami naućiti. Dakle, bitna je edukacija.

Sa gore boldanim se nikako ne slažem i možeš li mi objasniti zašto misliš da Norton IS 2011 ima lošu proaktivnu zaštitu i loš firewall tj. što FW sam odrađuje neke stvari?

To je jako dobro ako je pametniji od korisnika kojem služi a u ovoj verziji IS-a je jako pametan i nema mnogo korisnika koji su pametniji od njega (osim naravno škvadre sa Bug foruma!  ;)

Opet ponavljam...večina ljudi ne zna i ne žele se opterečivati sa postavkama i edukacijom vezanih uz sigurnosne programe pa im je jedan jakoo dobar sigurnosni software kao što je novi Norton jakooo dobro došaoNamigiva!

Moje mišljenje je da ako generalno gledamo i uzmemo u obzir sve parametre tj.prednosti i nedostatke jednogIS softwarea,zbrojimo,oduzmemo,pomnožimo i podjelimo...

Norton Internet Security 2011 ispada NAJBOLJI.

ps.Nemoj dirat u osinje gnijezdo govoreći nešto protiv SpySheltera jer će te snaći Torrenteova srdžba Namigiva !!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.10.2010 23:10 (andi.cro).
15 godina
neaktivan
kingmedo kaže...
 seneka tu najbolje odgovara (za neupućene i nezahtjevne korisnike), Avira+WOT, windows firewall ON, ako netko želi bolju zaštitu winpatrol i to je to. Nakon što shvate štetnost zloćudnih programa sami će se zainteresirati te će sami naućiti. Dakle, bitna je edukacija o računalnoj sigurnosti.

Sa boldanim se posebno slazem, ali vec mi laganini ide na jetra ta prenemaganja i gluposti oko toga sto Comodo toliko "ispituje" i njegovi pop-upovi. Pa jednom pita i to je to...u cemu je tu problem!? Namjestis da ispituje minimalno ako ti vec to smeta i po meni opet imas bolji proizvod od mnogih komercijalnih. Kakva korist od CIS-a, NIS-a, KIS-a i sl. programa ako mi sve rade automatski!? Sta, da program sam odlucuje sta ce van na net ili se hvatati na komp!? Nema sanse...bar ne kod mene! Cemu odna bilo kakvo IS-i rijesenje ako programi i razni servisi samo sibaju sa tvoga kompa okolo po netu i izlaze van bez da si uopce svjestan sta sve komp pusta!? Onda neka ekipa stavi ovo boldano i kraj prici! Imaju opet neku osnovnu zastitu i to je to...sa "nezahtjevne" korisnike i predobra kombinacija.

Ovo je forum za ekipu koja ipak zna procitat poneki pop-up i odgovorit na neko pitanje te odluciti kako se neki program ponasa na kompu...nije ovo forum gdje pricamo o goblenima, heklanju i sl stvarima vec o hardveraju, softwareu i sl.

Neupuceni rijetko da ce uopce dolaziti na ovaj ili neki sl. forum i trazit neki savjet. Neupuceni ce nazvati nekoga tko zna ipak nesto malo vise od njih te ce im onaj "upuceni" sve sloziti kako treba pa tako i taj famozni DNS i dati odgovor na neki pop-up. Neupuceni nece kupovati KIS ili NIS.....oni ce imati  u 99% slucajeva fejk NOD32, free AVG i Win firewall (provjereno i videno vec mnogo puta...gotovo svakodnevno to vidam)....tako da nemojte vise kenjkat o nekim pop-upovima.

Ako vam smetaju ti "silni" pop-upovi stavite si bilo koji anitivrus i Windows firewall koji bas nista ne pita i to je to..... No opet ne znam kako kod mene danima CIS nista ne pita...bas se pitam zasto!? Ocito jer postoji jedna zgodna opcija da zapamti ono sto mu kazes!

P.S.

ClamAV + WOT + WinXP firewall -> i dalje nema malwara na netbooku (provjereno jos sa Malwarebytes'om)

CIS -> ni traga malwareu na kanti (isto tako provjereno i sa Malwarebyte'som)

@kingmedo -> tebe sam "kvotao" radi onog boldanog......ostatak posta znas i sam da nema veze sa tvojim postom vec samo opcenito kazem za sva IS-i rijesenja i ostale programe koji ipak pitaju prije nego neki program samo tako ode van na net i sl.

P.P.S.

Vidim da je sada ocito Norton "in" na ovome forumu...ima mozda neki posebni razlog? Cita ljudima misli, odlucuje sam koji program ide na net umjesto mene...?

@andi.cro -> mozda je tebi novi NIS bolji, ali svatko ima pravo na svoje misljenje.....a i svoga "favorita". Postujem svacije misljenje, ali ne mozes tako generalizirat i reci da je "najbolji". Mozda je tebi, ali ne znaci da je npr. i meni. Namigiva

Novi NIS je odlican program, ali daleko je od toga da bih micao CIS i mjenjao ga te stavljao NIS umjesto njega.....no kao sto rekoh, svatko ima svojega "favorita".

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.10.2010 23:21 (win32).
17 godina
Najbolji antivirus

sve ovo treba apstrahirat, jer je masu neobjektivnosti.

uostalom za promjenu mi netreba nista kad bootam linux ;)

Avanti o popolo, alla riscossa Bandiera rossa, bandiera rossa Avanti o popolo, alla riscossa Bandiera rossa trionferà.
15 godina
neaktivan
torrente kaže...

Tako ja na drugome netbooku od prvoga dana vrtim Ubuntu (i nakanti dual boot) i nema brige oko bilo kakvoga smeca...milina + odlican OS koji mi je daleko bolji nego bilo koji Windowsi.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
15 godina
odjavljen
andi.cro kaže...

Sa gore boldanim se nikako ne slažem i možeš li mi objasniti zašto misliš da Norton IS 2011 ima lošu proaktivnu zaštitu i loš firewall tj. što FW sam odrađuje neke stvari?

ps.Nemoj dirat u osinje gnijezdo govoreći nešto protiv SpySheltera jer će te snaći Torrenteova srdžba Namigiva !!!

Zato što je bolje da ti sam odlučiš što ćeš s kojom aplikacijom, valjda trebaš imati kontrolu nad tim što ide na internet, što ne.

Pa smijem reći dojmove za spyshelter, a to sam već rekao torrenteu stranicu prije.

win32 kaže...

NIS je  "in" jer je napravio odličan korak naprijed, unaprijeđen proizvod, radi odlično, lagan, dobra detekcija, puno opcija, veliki sloj zaštite.

torrente kaže...

sve ovo treba apstrahirat, jer je masu neobjektivnosti.

Naravno i ja imam linux (ubuntu) kao dual boot sa windowsima.

...
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.10.2010 23:50 (kingmedo).
16 godina
neaktivan
torrente kaže...

win32 kaže...

Tako ja na drugome netbooku od prvoga dana vrtim Ubuntu (i nakanti dual boot) i nema brige oko bilo kakvoga smeca...milina + odlican OS koji mi je daleko bolji nego bilo koji Windowsi.

kako dosadnoNeodlučan ..pa tu opasnost od malwarea shvaćam ko zabavuNamigiva

16 godina

da, to nam predstavlja izazov  Cool

15 godina
neaktivan

FYI, Comodo svakim danom povećava i unapređuje svoju whitelistu, tako da u skorije vrijeme ne bi više trebalo biti problema sa sandboxiranjem legalnih i poznatijih aplikacija.

Naravno, u današnjem oceanu programa uvijek će se naći neki opskurniji i manje poznatiji, oni s v0.xxx i vječnim betama koji će se pokrenuti kroz sandbox ili pitati korisnika što želi.

Evo, samo da se malo napravim važnim.....svakodnevno ispitujem i šaljem Comodou popis aplikacija...možete provjeriti na http://forums.comodo.com/news-announcements-feedback-cis/submit-applications-you-want-to-be-made-trusted-here-t46391.1155.html Nevinašce

ZIG ZAG
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.10.2010 23:56 (siketa).
15 godina
Najbolji antivirus

Evo malo od arsenala kojim raspolaže Norton...

CLOUD based protection: Insight network powered by intelligence of Norton community watch

ANTIVIRUS: With Auto-protect tehnology provides real-time monitoring of entyre PC

ANTISPYWARE: Automatically scans,detects and  eliminates malcious programs

SONAR protection: Proactively detects unknown security risks in real-time on your computer based on the behavior of applications

SMART FIREWALL: Automatically detecting and blocking internet threats and risks by monitoring IN and OUT traffic

INTRUSION PREVENTION: Automatically blocks Internet attacks aimed on vulnerable programs.Detects and prevents attacks from threats already on an infected computer

EMAIL protection

IDENTITY SAFE : Safe surfing and online shooping

BROWSER protection: Prevents malware programs and malcious web-sites from using browser vulnerabilities to attack your computer

SAFE SURFING: Detects and alerts on fraudulent web-sites and provides site safety information in internet search results

DOWNLOAD INTELLIGANCE: Provides information about the safety and reputation of downloads to protect against malware

1.Kad rekoh "najbolji" ako je to nekoga zasmetalo,naveo sam da je to moje mišljenje!

2.Na ovaj forum dolaze i ljudi kojima treba savjet i pomoć oko odabira AV programa jer NE ZNAJU puno o tome niti imaju volje ili vremena završit akademiju o sigurnosnim rješenjima a svjesni su da im treba zaštita računala!

3.Dobri firewallovi su dovoljno pametni da mnogo toga mogu odlučit umjesto korisnika a ne zapitkivati o svakoj banalnoj stvari ( ionako se u svakom programu može podesiti da li da se automatski spaja na net i traži recimo update ili ne!) Tko poznaje programe sa kojima radi taj to zna i podesit.

Ako Norton skuži da se neki untrusted program  čudno ponaša i želi uspostavit poskrivečke vezu sa internetom on to i detektira! Ako je program "trusted" onda ga pušta jer se to podrazumijeva,logično razmišlja pa zaključuje da ga je korisnik tako podesio a pošto je program sa certifikatom i siguran onda mu dopušta vezu!

4.Kingmedo-zašto misliš da mu je proaktivna zaštita loša?

5.Meni ne smetaju Comodova pitanja ali manje iskusnim korisnicima če to itekako postati kamen spoticanja!

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.10.2010 0:20 (andi.cro).
15 godina
odjavljen
andi.cro kaže...

4.Kingmedo-zašto misliš da mu je proaktivna zaštita loša?

Prvo nikada mi ništa nije javio, to odmah odaje nesigurnost programa, drugo:

http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php

...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice