Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 13.973.191
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Koji je najbolji antivirusni program

Ja msilim da ESS ne valja ali je NOD32 dobar.Mislim, ESS sadrži antivirus,firewall,antispam i antyspywere,a samo antivirus ima što pokazati.Taj antivirus je NOD,a firewall trebaš neki drugi.Preporučam COMODO ili Sygate firewall.

Fućkaj ga!
15 godina
neaktivan
RE: Koji je najbolji antivirusni program
win32 kaže...
filipvk1000 kaže...

Nisam ga instaliro i nemoj mi tu sr4ti i pročitaj još jednom i vidit ćeš da si pogriješio. I ne zayebavaj me....Izgleda da ima i drskih na forumu....

Hmm...a kome ti to odgovaras na post!? Osobi iznad tebe? Malo se spusti na zemlju i prestani vijedat....te malo poradi na nacinu izrazavanja.

Sta nisi instalirao!? 

P.S.

Pripazi na svoj nacin izrazavanja i nemoj toliko uzimati k' srcu jedan antivirus! Smijeh

Ne,nego odgovaram tebi. Nisam instalirao CIS,jer ga ni ne želim probati. A ovo sa Kaspersky,da mi je u srcu,jest,jer jednostavno on me zaštitio od svega što me napalo....i ljep GUI....jednostavno KIS je za mene must-have-tool :D :D

15 godina
neaktivan

a što kažete na comodov antivirus? jel bolji od ess tj. od nod32?

e samo da pitam po čemu je cis pro bolji od samog cisa? što sve drugo sadrži i koji mi od ta dva preporučate?

ili da instaliram samo comodov firewall a da ostvim antivirus od nod32a?

15 godina

Comodov antivirus naravno nije u rangu sa Avirom i Avastom, a vjerojatno nije bolji ni od NOD32. CIS pro je za zahtjevnije korisnike koji s njim dobivaju npr. 24-satnu enkripciju Wi-fi mreže. Sami CIS sadrži firewall, antivirus i sandbox (karantenu), ali ja ti preporučam da ne instaliravaš CIS, nego, ako je NOD32 legalan, da ga ostaviš dok ti ne istekne licenca i instaliraš samo Comodov firewall. Kada ti istekne licenca za NOD32, instaliraj Aviru ili Avast free.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
15 godina
neaktivan
deadman kaže...

Comodov antivirus naravno nije u rangu sa Avirom i Avastom, a vjerojatno nije bolji ni od NOD32. CIS pro je za zahtjevnije korisnike koji s njim dobivaju npr. 24-satnu enkripciju Wi-fi mreže. Sami CIS sadrži firewall, antivirus i sandbox (karantenu), ali ja ti preporučam da ne instaliravaš CIS, nego, ako je NOD32 legalan, da ga ostaviš dok ti ne istekne licenca i instaliraš samo Comodov firewall. Kada ti istekne licenca za NOD32, instaliraj Aviru ili Avast free.

ok, napravit ću kako si mi rekao. ali ja ionako nisam kupio nikakvu licencuNevinašce tako da mi je tako svejedno kada ću ga maknuti ili ostaviti...

e a može mi još netko onda objsnit kako da postavim opcije u comodocvom firewallu jer svi govore da ga treba malo namjestit za bolje funkcije. i još samo da provjerim, ja sada nakon što skinem novi firewall samo u ess isključim opciju firewalla prije nego što instaliram comodov i sve će onda normalno radit, jel da?

15 godina
neaktivan

Možeš isključiti firewall u ESET-u ali onda će te cijelo vrijeme ESET zayebavati i govoriti da mu uključiš firewall. Ako nemaš licencu za ESS onda stavi COMODO firewall,Aviru Free (verzija 10),WOT na browser ( http://www.mywot.com ),Malwarebytes' Anti-Malware i još ako želiš SUPERAntiSpyware Free. A još možeš dodati neki od optimizacijskih alata (preporučujem Advanced SystemCare od IObit-a, CCleaner od Piriforma,Auslogics Disk Defrag od Auslogicsa i to je to!)

16 godina
neaktivan
deadman kaže...

ali ja ti preporučam da ne instaliravaš CIS...

Mrtvače,

možeš malo pojasnit razloge svog prijedloga?

15 godina

Zato što CIS dolazi sa antivirusom koji i nije baš konkurentan npr. Aviri i Avastu.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
16 godina
neaktivan
deadman kaže...

Zato što CIS dolazi sa antivirusom koji i nije baš konkurentan npr. Aviri i Avastu.

U redu, to stoji da je slabiji sam po sebi...ali to ti nije nikakav argument protiv kompletnog CIS-a. Zašto?

CIS je sa po sebi multi layer zaštita.....dakle, ono što propusti AV, uhvatit će sandbox ili Defense+ HIPS (ako je SB isključen).

I kakva je onda razlika propusti li Comodo AV 1, 5 10 ili 100 malwarea više od ostatka društva ako će tako i tako malware biti blokiran od strane SB/D+?

Dapače, CIS je puno sigurniji od svih navedenih antivirusa na tržištu (pazi, govorim samo o AV...ne o recimo suiteima koji imaju ugrađen HIPS/BB i ostale module, ali se zato PLAĆAJU).

Uz to, kompletan CIS nudi savršenu kompatibilnost modula i male zahtjeve za CPU/RAM resursima. Molim komentar.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.6.2010 22:42 (siketa).
15 godina
neaktivan
siketa kaže...
deadman kaže...

U redu, to stoji da je slabiji sam po sebi...ali to ti nije nikakav argument protiv kompletnog CIS-a. Zašto?

CIS je sa po sebi multi layer zaštita.....dakle, ono što propusti AV, uhvatit će sandbox ili Defense+ HIPS (ako je SB isključen).

I kakva je onda razlika propusti li Comodo AV 1, 5 10 ili 100 malwarea više od ostatka društva ako će tako i tako malware biti blokiran od strane SB/D+?

Dapače, CIS je puno sigurniji od svih navedenih antivirusa na tržištu (pazi, govorim samo o AV...ne o recimo suiteima koji imaju ugrađen HIPS/BB i ostale module, ali se zato PLAĆAJU).

Uz to, kompletan CIS nudi savršenu kompatibilnost modula i male zahtjeve za CPU/RAM resursima. Molim komentar.

stavrno si nahvalio CIS i možda si me i uvjerio da ga onda i instaliziram,ali još ću i sam vidjeti...

samo me vi i dalje uvjeravajte pa ću vas na kraju možda i poslušatSmijeh

a dajte mi molim vas objasnite kako da onda namjestim taj CIS nakon što ga instaliram, neki kažu da postavke ostavim kakve jesu, neki kažu da ih treba mijenjati.... više ništa na kreaju ne kužim zato ga još niti neću instalirat...

hvala svima zasadCool

15 godina
siketa kaže...
deadman kaže...

Slažem se, ali treba imati kvalitetan AV koji će skenirati "on-demand" i koji će pronađene viruse moći očistiti ili barem obrisati, a Comodov AV baš i nema dobar postotak detekcije virusa.

17 godina
deadman kaže...
siketa kaže...
deadman kaže...

Slažem se, ali treba imati kvalitetan AV koji će skenirati "on-demand" i koji će pronađene viruse moći očistiti ili barem obrisati, a Comodov AV baš i nema dobar postotak detekcije virusa.

Ak znas kaj instaliras i kaj imas na kompu Realtime zastita u vidu antivirusa ti ne treba uopce kaj ce ti. CIS Defence+ i SB ti je odlicna zastita vitalnih djelova windowsa za badave, da ti se neko ne ubaci iza leđa dok surfas internetom to je bitno a ostalo ti ne treba uopce ak uracunas ono prvo kaj sam spomenul.Cool

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.6.2010 23:27 (rambox).
16 godina
neaktivan

Instalirati CIS v4.1...tijekom instalacije se biraju moduli (AV, Firewall s HIPS-om, itd.).

Preporučujem NE uključiti Threatcast (online zajednica) i Comodo DNS server. Netko drugi će ih možda uključiti, ali osobno ne vidim previše koristi.

Po instalaciji je defaultno uključen "Internet Security" mod zaštite (optimalan za obične korisnike, ali nije najsigurniji).

Postavke kroz tray ikonu:

Desni klik i promijeniti CIS mod u "Proactive Security".

Desni klik i promijeniti Antivirus mod u "On Access".

Desni klik i promijeniti Firewall mod u "Safe mode" (ako su Windoze čisto instalirane i sigurno nema malwarea onda odabrati Clean mode-svemu što je instalirano se vjeruje).

Desni klik i promijeniti Defense+ mod u Safe mode" (ako su Windoze čisto instalirane i sigurno nema malwarea onda odabrati Clean mode-svemu što je instalirano se vjeruje).

Sandbox je enabled po defaultu i tu se može disableat po želji (manje iskusniji korisnici neka ga ostave enabled, ostali će morati odgovarati na malo više D+ pop-up pitanja).

Dodatne postavke kroz sučelje:

Antivirus: Scanner Settings->Real Time Scanning->Detections: uključiti sve opcije. Heuristics postaviti iz Low na Medium ili High (nema prevelike razlike). 

Firewall:  Common Tasks->Stealth Ports Wizard->odabrati "Alert me to Incoming connections..." (treba za P2P i IM). Najsigurnije je odabrati "Block all incoming connections".

Firewall:  Advanced->Firewall Behavior settings->Alert settings->Low. Uključiti sve opcije osim "This computer is an ICS server".

Firewall:  Advanced->Firewall Behavior settings->Advanced: uključiti sve opcije osim" Monitor NDIS protocols..."

Defense+:  Sandbox->Sandbox settings. Uključiti sve opcije osim "Automatically detect installers/updaters..." (ovo blokira rogue software). 

Defense+:  Advanced->Defense+ settings. Uključiti prve dvije opcije "Trust the applications digitally signed..." i "Block all unknown requests...".

VAŽNO! Do slijedećih postavki sam došao osobno (empirijski) i na vama je ako ih želite uporabiti.

Defense+: Common Tasks->My Protected Files: dodati foldere (ovo sprečava dropanje malware fajlova...bit ćete upozoreni od strane D+):

C:\Program Files*

C:\ProgramData*

C:\Documents and Settings\ime_korisnika\AppData*

C:\Documents and Settings\ime_korisnika\Application Data*

C:\Documents and Settings\ime_korisnika\Desktop*

C:\Documents and Settings\ime_korisnika\Start Menu*

C:\Documents and Settings\All Users\Application Data*

C:\Documents and Settings\All Users\Desktop*

C:\Documents and Settings\All Users\Start Menu*

Defense+: Common Tasks->My Protected Registry Keys: dodati slijedeće ključeve (ovo sprečava unos novih i mijenjanje postojećih ključeva...bit ćete upozoreni od strane D+):

HKEY_CURRENT_USER\Software*

HKEY_CURRENT_USER\System*

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE*

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM*

HKEY_CLASSES_ROOT\SOFTWARE*

Nadam se da sam nekom i pomogao ovime.....Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.6.2010 23:55 (siketa).
17 godina

Opcija Stealth Ports ionak nije bitna, jel svaki Ruther koji ima ukljucen Firewall i ak je dobar to isto radi. Kaj se tice ovih nasih tu kolko sam provjeril, na Thomson 780 WL i Simens SX 763 WL koje vecina ljudi ima to radi bez problema i maskira dobro portove.Cool

15 godina
siketa kaže...

Instalirati CIS v4.1...tijekom instalacije se biraju moduli (AV, Firewall s HIPS-om, itd.).

Preporučujem NE uključiti Threatcast (online zajednica) i Comodo DNS server. Netko drugi će ih možda uključiti, ali osobno ne vidim previše koristi.

Po instalaciji je defaultno uključen "Internet Security" mod zaštite (optimalan za obične korisnike, ali nije najsigurniji).

Postavke kroz tray ikonu:

Desni klik i promijeniti CIS mod u "Proactive Security".

Desni klik i promijeniti Antivirus mod u "On Access".

Desni klik i promijeniti Firewall mod u "Safe mode" (ako su Windoze čisto instalirane i sigurno nema malwarea onda odabrati Clean mode-svemu što je instalirano se vjeruje).

Desni klik i promijeniti Defense+ mod u Safe mode" (ako su Windoze čisto instalirane i sigurno nema malwarea onda odabrati Clean mode-svemu što je instalirano se vjeruje).

Sandbox je enabled po defaultu i tu se može disableat po želji (manje iskusniji korisnici neka ga ostave enabled, ostali će morati odgovarati na malo više D+ pop-up pitanja).

Dodatne postavke kroz sučelje:

Antivirus: Scanner Settings->Real Time Scanning->Detections: uključiti sve opcije. Heuristics postaviti iz Low na Medium ili High (nema prevelike razlike). 

Firewall:  Common Tasks->Stealth Ports Wizard->odabrati "Alert me to Incoming connections..." (treba za P2P i IM). Najsigurnije je odabrati "Block all incoming connections".

Firewall:  Advanced->Firewall Behavior settings->Alert settings->Low. Uključiti sve opcije osim "This computer is an ICS server".

Firewall:  Advanced->Firewall Behavior settings->Advanced: uključiti sve opcije osim" Monitor NDIS protocols..."

Defense+:  Sandbox->Sandbox settings. Uključiti sve opcije osim "Automatically detect installers/updaters..." (ovo blokira rogue software). 

Defense+:  Advanced->Defense+ settings. Uključiti prve dvije opcije "Trust the applications digitally signed..." i "Block all unknown requests...".

VAŽNO! Do slijedećih postavki sam došao osobno (empirijski) i na vama je ako ih želite uporabiti.

Defense+: Common Tasks->My Protected Files: dodati foldere (ovo sprečava dropanje malware fajlova...bit ćete upozoreni od strane D+):

Defense+: Common Tasks->My Protected Registry Keys: dodati slijedeće ključeve (ovo sprečava unos novih i mijenjanje postojećih ključeva...bit ćete upozoreni od strane D+):

HKEY_CURRENT_USER\Software*

HKEY_CURRENT_USER\System*

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE*

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM*

HKEY_CLASSES_ROOT\SOFTWARE*

Nadam se da sam nekom i pomogao ovime.....Namigiva

.....bravo siketa da ako se tako naštima CIS nema problema i moj CIS je tako naštiman i sve štima.Ja sam probao CIS testirati i puno puta mi se pokazao dosta dobar a k tome još je komplet  besplatan tako da je to kod menen još jedan razlog za  CIS.Nadam se da če ga i drugi probati i naučit se na njega.Ni ja nisam znao ništa oko CIS-a ali sam polako naučio i sad sve štima.Smijeh

15 godina
filipvk1000 kaže...
win32 kaže...
filipvk1000 kaže...

Nisam ga instaliro i nemoj mi tu sr4ti i pročitaj još jednom i vidit ćeš da si pogriješio. I ne zayebavaj me....Izgleda da ima i drskih na forumu....

Hmm...a kome ti to odgovaras na post!? Osobi iznad tebe? Malo se spusti na zemlju i prestani vijedat....te malo poradi na nacinu izrazavanja.

Sta nisi instalirao!? 

P.S.

Pripazi na svoj nacin izrazavanja i nemoj toliko uzimati k' srcu jedan antivirus! Smijeh

Ne,nego odgovaram tebi. Nisam instalirao CIS,jer ga ni ne želim probati. A ovo sa Kaspersky,da mi je u srcu,jest,jer jednostavno on me zaštitio od svega što me napalo....i ljep GUI....jednostavno KIS je za mene must-have-tool :D :D

Jos jednom ti kazem, pogotovo ako meni odgovaras....malo pripazi na jezik jer IMHO nemas pojma o ovome sto pises..a to je av i fw posto po ovome ispada da si n00b koji samo "trubi" svoje bez da pogleda neka druga rijesenja i onda donese neke zakljucke.

Isto tako sudis nekom proizvodu kojega nisi ni isprobao (ocito prekompliciran za tebe), a upustas se u neke rasprave o njemu!? 

Kako mozes napravitu usporedbu KIS-a i CIS-a, kada nikada nisi CIS ni isprobao!? Ako ti je kompliciran budemo ti pomogli...nije bed. Namigiva

Isto tako lijepo kupi licencu za KIS, pa onda nesto pricaj o njemu.....a ne samo isprobavat neke bete i trial verzije....zalosno!

Da sam toliko "zaljubljen" u neki komad software-a (kako jadno....sve me sram ovo bilo napisat), onda bih ga i kupio a ne trubio o necemu sto si vidio u "trial" verziji programa.....pogotovo ako je on tebi "must-have-tool"...posto ga ocito teska srca svaki mjesec mices kompa i ispocetka instaliras.... Cool

No glavno da on tebe stiti od svih mogucih "napada" (tko te toliko "napada")...ali samo mjesec dana, zar ne!? Belji se

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.6.2010 21:19 (win32).
17 godina
neaktivan
siketa kaže...

huh... desktop i startmenu (izuzev startup foldera koji je ionako zaštićen) je preparanoidno čak i za mene, mogao si komotno onda staviti %HOMEDRIVE%\*  Smijeh

BTW.

univerzalne putanje (nemoraju svi winse držati na C:)

%PROGRAMFILES%\*
%ALLUSERSPROFILE%\* (samo za vistu i 7 u tvojoj viziji)
%USERPROFILE%\AppData\*
%APPDATA%\*
%USERPROFILE%\Desktop\*
%USERPROFILE%\Start Menu\*
%ALLUSERSPROFILE%\Application Data\*
%ALLUSERSPROFILE%\Desktop\*
%ALLUSERSPROFILE%\Start Menu\*

HKCR\Software*

HKLM\SOFTWARE*

HKCR\SOFTWARE*

etc.

P.S. ovo gore se može fino dodati u grupe ("groups" dugme na desnoj strani u "My Protected Files" i "My Protected registry")  pa se kasnije takva grupa može samo addati na "My Protected Files"... preglednije je, može se koristiti i u druge svrhe a i ja sam picajzla... Sramim se

environment variables

zaboravio si dodati najvažniji folder "my documents" u slučaju kakvog ransomwarea (gpcode)

%USERPROFILE%\My Documents\*

a mogao si i ?:\Recycle?\* Namigiva

ukoliko želiš točno vidjeti izmjene na računalu (uzrokovane malwareom) preporučam regshot

popisu bih još dodao:

\Device\Usb#Vid* - u "My Protected Files", spriječava capture sa web kamere

\RPC Control\AudioSrv - u "My Protected COM Interfaces", sprječava snimanje zvuka

...malo sam testirao...
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.6.2010 5:36 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan

Bravo, (s)izgoreo.....svaka čast!

Eto vidiš, ovakva dva posta i napravili smo ultimativni tutorial za podešavanje CIS-a. Smijeh

15 godina

Dali je tko isprobao Pandu Cloud? Prije dosta god. sam prvi puta isprobao Pandu i kako mi se nije svidjela kasnije je nisam ni uzimao u obzir pri instaliranju ove vrste software-a posto je bilo uvijek nekih drugih alternativa. No sada malo citam o "cloud-u" i malo njuskam oko svega toga te ako iskljucimo neko narusavanje  "privatnosti" posto ipak serveri cesljaju po tvome kompu, mozda bi bilo ok rijesenje.

Ako je tko isprobao Pandu, neka kaze kakva je detekcija i kako sve to radi...no zanima me bas dali ju je tko od vas  isprobao, a ne sta pise po internetu i po raznim recenzijama.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
17 godina
protjeran

Ima nekih false positives kod skeniranja diska. Nažalost ja sam je se riješio zbog drugih jer je dobra. Imao sam tu Pandu Cloud Free desetak dana jer me zanimaju ostali AV.

Brz je, mislim da ima nekakav napredni scan engine ako se ne varam, nezz sad napamet što, pogledaj na web stranici usporedbu sa drugim Panda ili trećim softverom, ne troši puno resurse, slabo opcija ima za podesiti pa je jednostavan, ali i to je minus nemaš šta podešavati ako trebaš ovo-ono kao drugi AV.

Po meni je Cloud čista pozitiva i neka tako nastave.

free speech for the dumbxD
15 godina
stoncin3 kaže...

Ima nekih false positives kod skeniranja diska. Nažalost ja sam je se riješio zbog drugih jer je dobra. Imao sam tu Pandu Cloud Free desetak dana jer me zanimaju ostali AV.

Brz je, mislim da ima nekakav napredni scan engine ako se ne varam, nezz sad napamet što, pogledaj na web stranici usporedbu sa drugim Panda ili trećim softverom, ne troši puno resurse, slabo opcija ima za podesiti pa je jednostavan, ali i to je minus nemaš šta podešavati ako trebaš ovo-ono kao drugi AV.

Dobro, koji false positive mogu "progutat"....nista strasno. Najvaznija mi je detekcija, "real time scan", brzina skeniranja, zauzece memorije i sl. stvari.

Hmmm..ne kuzim samo sta si htio ovime reci: "Nazalost ja sam je se rijesio zbog drugih jer je dobra"!?

Dobra je, a rijesio si je se radi toga....!? Iznenađen

Zasto je nisi ostavio ako je ok? 

Znaci nema bas nekih naprednijih opcija? Kako radi update?

17 godina
neaktivan
win32 kaže...
stoncin3 kaže...

Brz je, mislim da ima nekakav napredni scan engine ako se ne varam, nezz sad napamet što, pogledaj na web stranici usporedbu sa drugim Panda ili trećim softverom, ne troši puno resurse, slabo opcija ima za podesiti pa je jednostavan, ali i to je minus nemaš  šta podešavati ako trebaš ovo-ono kao drugi AV.

Dobro, koji false positive mogu "progutat"....nista strasno. Najvaznija mi je detekcija, "real time scan", brzina skeniranja, zauzece memorije i sl. stvari.

Hmmm..ne kuzim samo sta si htio ovime reci: "Nazalost ja sam je se rijesio zbog drugih jer je dobra"!?

Dobra je, a rijesio si je se radi toga....!?  Iznenađen

Zasto je nisi ostavio ako je ok?

Znaci nema bas nekih naprednijih opcija? Kako radi update?

http://www.youtube.com/user/sfdebris --- recenzije Star Trek epizoda
15 godina

Hmmm....zanimljiv je "cloud". Nadam se samo da nece sve ostati na Pandinom rijesenju i da ce se ovo sve vise razvijat posto cak i Pandino rijesenje izgleda/radi cisto ok.

Budem jos malo pronjuskao okolo, pogledao koji video pa necu bas nabrzinu donositi neke zakljucke no ovo sto sam vidio je stvarno odlicno i izgleda da stvar dobro funkcionira.

Ok, jedan rootkit je propustio.....ali ostalo je sve pobrisano + sve "smece" koje je stavljano na testiranju je najnovije koje je uopce stavljeno na navedenu stranicu.

Izgleda da ovo ide u dobrome smjeru te se nadam se da ce biti jos rijesenja od drugih proizvodaca. Ako nista drugo samo neka Panda radi na tome i sve  to jos malo usavrsi i napraviti ce odlican posao (makar su ga IMHO i sada dobro napravili....bar po ovome sta sam sada vidio).

16 godina
neaktivan
win32 kaže...

Hmmm....zanimljiv je "cloud". Nadam se samo da nece sve ostati na Pandinom rijesenju i da ce se ovo sve vise razvijat posto cak i Pandino rijesenje izgleda/radi cisto ok.

win jesi probao clamAV cloud ? možeš ga dodat uz svoj av jer je  kompatibilan..bar bi trebao biti s većinom av-a
meni je uz aviru radio bez greške
5 mb na disku, troši oko 25 mb rama,extremno jednostavan

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.6.2010 14:52 (seneka).
15 godina
win32 kaže...

Budem jos malo pronjuskao okolo, pogledao koji video pa necu bas nabrzinu donositi neke zakljucke no ovo sto sam vidio je stvarno odlicno i izgleda da stvar dobro funkcionira.

Ok, jedan rootkit je propustio.....ali ostalo je sve pobrisano + sve "smece" koje je stavljano na testiranju je najnovije koje je uopce stavljeno na navedenu stranicu.

Izgleda da ovo ide u dobrome smjeru te se nadam se da ce biti jos rijesenja od drugih proizvodaca. Ako nista drugo samo neka Panda radi na tome i sve  to jos malo usavrsi i napraviti ce odlican posao (makar su ga IMHO i sada dobro napravili....bar po ovome sta sam sada vidio).

Ja sam ti probao pandau cloud antivirus i mogu reči da mi se dosta dobro pokazala.Detekcija joj je vrlo velika a od neki dan su joj dodali Behavioral block tako da je sada panda solidna.Da malo troši memorije i dosta je neprimjetna.Meni se pokazala sasvim ok a sad treba je probati pa vidjeti kako djeluje.

Mislim da Panda cloud  dobar proizvod.Smijeh

16 godina
neaktivan

Immunet Protect Free 2.0 je ušao u RC fazu. Finalna verzija se očekuje krajem ovog mjeseca.

EDIT: Izlazi već ovaj tjedan

http://blog.immunet.com/

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.6.2010 15:06 (siketa).
17 godina
protjeran
zoran010 kaže...
win32 kaže...
stoncin3 kaže...

Dobro, koji false positive mogu "progutat"....nista strasno. 

Taj false positive je bio sistemski fajl, system32 iz Windows folderaxD

Malo sam se krivo izrazio, mislio sam ono nažalost jer je dobra, ali sam je se morao riješiti radi proizvoljnog testiranja drugih programa jer to volim raditi kod sebe doma a što i nije mi baš pametno jer nije komp samo moj-obiteljski, svi dali pare za komp.

xD

free speech for the dumbxD
15 godina
stoncin3 kaže..

Taj false positive je bio sistemski fajl, system32 iz Windows folderaxD

Malo sam se krivo izrazio, mislio sam ono nažalost jer je dobra, ali sam je se morao riješiti radi proizvoljnog testiranja drugih programa jer to volim raditi kod sebe doma a što i nije mi baš pametno jer nije komp samo moj-obiteljski, svi dali pare za komp.

xD

No ok, nadam se samo da imas backup! Namigiva

Upravo radi takvih stvari mi je backup obavezan, a i uvijek gledam sta av hoce obrisati....posto sam se najcesce kod AVG-a znao svega nagledati. Mozda se sada situacija promjenila, ali nisam ga bezveze "napustio"...

Ovo sa cloud-om mi se jako svida te se nadam da ce sve vise proizvodaca raditi na ovome jer stvar radi ok. Sve mi se cini da cu opet instalirat Vmware i istestirat par novih av tj. one koje jos nisam koristio, a i dobro bi mi dosao jedan "virtual" za neke programe tj. testiranja.

Nego, sta je na kraju bilo sa onim BitDefenderom....kako radi!? Jos ga nisam instalirao ni isprobao....a mislim da bih se trebao "bacit" na njega kada sam vec u mogucnosti no sve mi je lijepo poslozeno na kompu pa mi je zao zeznit konfiguraciju, makar sam napravio backup postavki od CIS-a.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.6.2010 21:04 (win32).
15 godina
neaktivan

Evo malo funny događaja. Idem ja kod sestrične....hvala bogu ponjeo svoj USB stick (svugdje ga nosim,ko mobitel :D ). Kad ono,ima Win Xp sa temom Windows 7...dobro...fora ali komplicirano...pitam ja koji AV koristiš ona kaže da je rušila sistem i da nema AV (vewć više od mjesec dana) a pošto mia samo 500 MB free prometa neće ga ni skidati. I reko ja,ajd stavit ću ti par njih (naravno,jedan po jedan....) i da vidim šta će naći. 1. sam stavio Advanced SystemCare da malo poisti zato jer joj je komp bio spor.....ima registry cleaner i ostala shit...ima ugrađen u njemu sitni spyware remover koji je jako slab,kad ono nađe 59 spyware-a i adware-a...ja bleno...ok...počistio on,brži komp bla bla...sada da ja stavim Aviru...ja stavim Aviru kad nije htjela update-ovat (jednostavno neće,stalno piše not responding)) i ono nije htjela skenirat...odjednom real-time izbaci da je našo 3 virusa...ja remove-o...kad odjednom real-time izbaci 15 virusa da je našo...uklonio ja...maknem Aviru i stavim avast! 5 i stavim odma boot  scan i ono nađe još 15 a 4 neće da obriše...ok...stavim ja Kaspersky full scan kad ono 12 virusa...kad sam završio sa čišćenjem stavio sam joj aviru (to je bila premium security suite) još da traje do 12.8.2010 a kad sljedeći put dođem il  joj stavljam novi Win ili još počišćavam sa Mbam i SAS.....a moguće i s Ad-Aware....ko zna šta će još nać :D :Dae izračunajmo...ASC našo 59,avast! 12 (našo je 15 al je samo 12 uklonio),avira 18,Kaspy 12....počistio sam 113 malware-a...ispravite me ako sam krivo izračunao...što je još najgore uopće su joj se nisu prikazivale one alert messages da nema Antivirusa....

17 godina
win32 kaže...

Nije to samo jedan Rootkit nego jedan je previše taj je vrlo nezgodan i poznat je itekak,Nevinašce jer se ne vidi ko i vecina i posle dovuce jos kompanije na komp s losom zastitom. Onda nastupaju pravi problemi a program kao ima zastitu od Rootkita, no ima figu ali tak je i s vecinom uglavnom znaci zakljucak je Panda FAIL. Rotkiti su vro zahebani i nezgodni, ima jos puno gorih od ovog koji totalno smrdaju 32 bit Windowse. Srecom kaj ne rade na 64 bit Windowsima, pa ko ih ima moze uglavnom mirno spavat za sad.Nevinašce

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.6.2010 23:42 (rambox).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice