Najbolji antivirus zaključana tema

poruka: 773
|
čitano: 222.603
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Najbolji antivirus
kingmedo kaže...

Pogotovo AV skidat odakle si ti skidao. Slobodno skini free Avast. I to odavdje.

Ma nece te on poslusat, on zna bolje.

Bolje mu stavi/posalji neki link na "dobar" crackani antivirusNamigiva

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
15 godina
odjavljen
djigibao kaže...
kingmedo kaže...

Pogotovo AV skidat odakle si ti skidao. Slobodno skini free Avast. I to odavdje.

Svejedno, treba mu pokušati objasniti. Valjda će shvatiti.

16 godina
neaktivan
Najbolji antivirus

Ja preferiram avast home, ne pila mre previše a zbilja radi. Nikakvih problema, kad ubacujem cde/usbove koji su zaraženi odmah mi iskoči popup itd. Savršen omjer rada i obavješčivanja korisnika.

Avast! Home koristim atm i prezadovoljan sam, dok sam sa nodom (eset smart security) bio katastrofalno razočaran. Kako god, ne isplati se koristiti krekanja PRO rješenja jer vas to lišava updateova koji u pravilu izlaze na svakodnevnoj bazi.

Herbalife
15 godina
neaktivan
djigibao kaže...
kingmedo kaže...

skinuo sam si avasta sa jedne torrent stranice i bio je neki birus kao neki media player a komp poludio i poceo zatvarat i otvarat foldere i internet bezveze a nisam imao antivirus jer sam ga snimao

kingmedo kaže...
djigibao kaže...
kingmedo kaže...

Svejedno, treba mu pokušati objasniti. Valjda će shvatiti.

skinuo sam taj free probat cu sa krekiranom verzijom ako ce bit sumnivo cu se vratit na free

za sad avira free super mi se cini puno bolje od avg-a a ako je bolje od nod32 jos nemogu reci

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.9.2010 0:49 (xnight_hunterx).
16 godina
neaktivan
xnight_hunterx kaže...

skinuo sam si avasta sa jedne torrent stranice i bio je neki birus kao neki media player a komp poludio i poceo zatvarat i otvarat foldere i internet bezveze a nisam imao antivirus jer sam ga snimao

malo nerazumljivo,ali skidati antivirus preko torrenta,to je valjda jedino što je apsolutno nepoželjno
još mogu razumjeti da ga normalno skineš,pa crackiraš i čekaš da dođe na crnu listu,(a možda se to ni ne desi)ali ovo ne..

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.9.2010 4:04 (seneka).
17 godina
neaktivan
WItcher kaže...

Iz iskustva govorim.

Avast i wot obavezno na browser.

I radi bez ikakvih problema + ccleaner i Glary Utilities ,Revo Uninstaller i PerfectDisk .

Ova kombinacija  mi je trajala negdje godinu dana  , pošto sam formatirao  pc radi nekog osobnog razloga .

I sad ista kombinacija  već 6 mj  nisam imao ama baš nikakvo , ni najmanje upozorenje ili error.

Kakve veze perfect disk ima sa temom?

:)
17 godina
Najbolji antivirus

onda se mozemo ovdje nastavit castit ,ako ono ne odlockaju.

ako u postu ne podrzavas misao nekih moderatora, to znaci da trolas! http://a.imagehost.org/0175/epic.jpg
16 godina
neaktivan
torrente kaže...

onda se mozemo ovdje nastavit castit ,ako ono ne odlockaju.

čuj, ja nekako ne mogu preć preko toga da si mi izvređo wot,a ja od kad ga imam nisam naletio ni na jedan malware,samo na jedan fake av..
s njim sam se borio ručno,onako muški..

17 godina
neaktivan

Prsa u prsa ;)

:)
14 godina

majkumu i fake AV...one što rade takvu gamad treba zabarnit pristup računalu na 100 metara 

17 godina
Najbolji antivirus

nema veze, ne budi sentimentalno vezan za addon.

evo norton advajzor jedan pc, mcfee advajzor drugi pc.

bitna su mi filtriranja weba od ona dva av-a, keyscrambler i spyshelter.

to je to.

ne svidja mi se ocjenjivanje anonimusa koje ipak utjece na rezultat.

kod is rjesenja taj dodatak je bas ono...btw.

vi bez webguarda ili slicnoga morate to imati...meni ce malwer stranici biti svakako sprijecen ulazak u browser.

ona dns rjesenja mi se ne svidjaju ,premda ih nisam probao..mozda jednom probam.

ali zasto mi nebi webguard glumio proxy umjesto nekog comodo ili norton servera u singapuru?

ako u postu ne podrzavas misao nekih moderatora, to znaci da trolas! http://a.imagehost.org/0175/epic.jpg
16 godina
neaktivan
dj_renny kaže...

majkumu i fake AV...one što rade takvu gamad treba zabarnit pristup računalu na 100 metara 

žilava je to zvijer,al treba znat s njom,fino ju pustiš nek se kote oni trojanci, ne prihvaćaš njenu nemoralnu ponudu,pa  hladne glave udariš po njoj svom snagom,ako nejde silom s te stranice,rušiš browser ako treba 5 puta

torrente kaže...

nema veze, ne budi sentimentalno vezan za addon.

vi bez webguarda ili slicnoga morate to imati...meni ce malwer stranici biti svakako sprijecen ulazak u browser.

vezan sam,kako ne bi bio kad me služi..
opet vređaš,ja imam hipsCool

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.9.2010 0:56 (seneka).
17 godina
seneka kaže...

jest da te rambox uvjerio,ali winpatrol pro (plus) je ono nesto sto se trazi :))

16 godina
neaktivan
torrente kaže...
seneka kaže...

jest da te rambox uvjerio,ali winpatrol pro (plus) je ono nesto sto se trazi :))

njega i imam

moram staviti sliku,jer se više nikom ne vjeruje na riječ,pa kad sam rekao da avira uzima za sebe 80 do 100 mb rama
"to je nemoguće", "nešto tu ne štima","daj sliku"
da, toliko uzima antivirus,to koliko troši u task manageru,to je druga priča..

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.9.2010 2:54 (seneka).
16 godina
torrente kaže...
seneka kaže...

Razlika između Plus i Free Winpatrol verzije, je u tom kaj Plus verzija sve radi u Realtime a Free mozes podesit da patrolira najmanje svaku 1 minutu. U praksi je to skoro isto iako tak ne izgleda, pa kad Free verzija ide u patrolu svakih 60 sekundi ionak ce odradit svoje kaj treba bez frke. Kak sam vec puno put spomenul , Winpatrol je vjerojatno najmanji sigurnosni program koji nudi tolko toga u samo 1mb. Takav slican modul Aviri bilo Premium ili Security Suite itekak fali, recimo bas to tj nesto slicno uz vrlo neke zgodne dodatke ima A-Squared Anti-Malware sve u kompletu. Zakaj Avira toga nema to je veliko pitanje, a da ne govorimo o Proaktivnom modulu u Aviri koji je obicno mrtvo puhalo, za razliku od efikasnog Proactive modula Malware-IDS kod poznatog Austrijanca A-Squared Anti-Malware.CoolNevinašce

http://www.bug.hr/forum/topic/sigurnosni-softver/squared-anti-malware-45-besplatno/38014.aspx?page=1

16 godina
neaktivan
rambox kaže...

Razlika između Plus i Free Winpatrol verzije, je u tom kaj Plus verzija sve radi u Realtime a Free mozes podesit da patrolira najmanje svaku 1 minutu. U praksi je to skoro isto iako tak ne izgleda, pa kad Free verzija ide u patrolu svakih 60 sekundi ionak ce odradit svoje kaj treba bez frke.

odlično rambox,ovo će definitivno biti svima od koristi koji imaju  winpatrol free edition

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.9.2010 3:17 (seneka).
16 godina
Najbolji antivirus

dakle prvo se inficiramo pa tek onda radimo rollback sa patrolom?

što još ima taj patrol osim što monitorira startup foldere, registry (koje ključeve osim startup?) i hosts?

postoji li white/blacklista?

TIA

shameless Comodo evangelist
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.9.2010 3:47 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

dakle prvo se inficiramo pa tek onda radimo rollback sa patrolom?

što još ima taj patrol osim što monitorira startup foldere, registry (koje ključeve osim startup?) i hosts?

postoji li white/blacklista?

TIA

piše ti na slici,da li je pouzdan i djeluje preventivno i blokira,ne znam..ja ga nisam testirao,a malware nisam vidio godinu dana,jednostavno ih nema
možda ga je rambox stavio na kušnju

15 godina
neaktivan

znači, ovdje se nastavlja.... rasprava

15 godina
neaktivan

gledam na download.com, free avg je downloadalo preko 311 milijuna ljudi, aviru free 105 milijuna, a avast free skoro 107 milijuna.

pitam se nekad jeli moguće da je avg baš tako popularan, i zanima me kako ljudi  se uopće odnose prema tome koji će av odabrati.

i još nešto, volio bih da otvorimo raspravu o tome koliko jedan prosječni korisnik uopće zna o sigurnosti i što njegas uopće zanima.

imao sam puno puta pitanja od svoje okoline koji av odabrati, i vjerujte, to je kao da me pita pitanje od milijun dolara. iz mog iskustva, svi traže ovo : da je av odličan, da ne propušta i ono što je najvažnje bilo u tim njihovim pitanjima jest , da taj av ne bude kompčiciran, znači da ne mora puno brinuti jeli nešto stisnuo allow ili nr, uglavnom da je što manje kompliciran. mislim, trreba priznati, premalo ljudi zna išta o sigurnosti, jednostavno ljudi se bave svojim poslovima, i ne žele razbijati glavu s nečim što ih u krajnjoj liniji ne zanima.

i , znam da ćete me razapeti, ali upravo takvi korisnici, kad im se pojasne neke stvari, se odlučuju na kupnju nekog kompletnog rješenja, noje bitno kojeg. uglavnom, misle( po meni s pravom kad se sve zbroji i oduzme) da će imati manje brige s gamadi, jer ne žele u današnje vrijeme gubiti vrijeme...

mislim, mi ovdje više manje svi testiramo vlastite av i volimo se poigrati pa i ulaziti u razne rasprave što je i kako bolje, i kako svoje računalo što bolje zaštititi.

ono što je meni nejverojatno jest da postoje ljudi, a i to sam viđao, da uopće nemaju av na računalu, i da ih baš briga za to. to je druga krajnost, i to je njihovaneodgvoornost.

no, gdje je sredina, znači, ljudi koji se ne žele zamarati s kojekakvim testiranjima, a s druge strane žele uredno i sigurno računalo.

17 godina
avg je uvijek bio noob hit.kad malo izvrtis stanje imas dvije stvari.noob nakon sto mu napravis format c i uzmes 100kn ostane zgrozen ako ikone nisu na identicnom mjestu ili ako nema avg-a kojeg je koristio.drugo noob izmedju nooba jako vjeruju jedan drugome uz komentar...i u mene je avg.osobno ne vidim nista katastrofalno u tom softweru,osim da bude malo jeftiniji.
15 godina
neaktivan

torrente, razumijem, ali ovdje sam govorio o free avg-u, a plaćeni je sasvim druga pjesma, daleko je bolji i pouzdaniji.

16 godina
neaktivan
mikica1 kaže...

gledam na download.com, free avg je downloadalo preko 311 milijuna ljudi, aviru free 105 milijuna, a avast free skoro 107 milijuna.

pitam se nekad jeli moguće da je avg baš tako popularan

što se tiče avg-a nije on tako popularan zato jer je nešto posebno,jednostavno on je nešto kao IE,manje više su svi čuli za njih,a o alternativnim antivirusima i browseru malo tog znaju
serviseri isto tako stavljaju avg,to im je najednostavnije,niti imaju volje,niti vremena,a ponekad ni znanja da ti postave neku bolju zaštitu..
osobno nemam ništa protiv avg-a,osim što je prilično težak za komp,onaj njegov site advisor je kilav,i uvaljuje onaj besmisleni toolbar..
avira i avast su u tom smislu vjerovatno bolja rješenja..,za aviru znam iz iskustva
na kraju ipak mislim da se sve svodi na potrebe usera,iskustvo,da li želi biti komotan u korištenju interneta,za šta ga koristi,da li je gamer pa sve podređuje tome,koristi li torrent,kakvu ima konfiguraciju i slično..

15 godina
neaktivan
mikica1 kaže...

Sa ovime si me podsjetio na tzv. "karakternog" (ekipa ga se sjeca sa lockane teme) koji je tvrdio da je AVG najbolji posto ima najvise downloada sa navedene stranice.

Znam da ti to ne govoris, ali me samo podsjetilo na to. Citam lockanu temu i stvaro ste se bezveze svi "zakacili" oko sitnica....svatko nesto voli.

Evo meni je najbolji CIS.....stovise, cak sam bio i dio one "urote" koju je "karakterni" spominjao....smijurija.

Prije sam bio jako skptican prema Comodovom AV-u, pogotovo kada ga je Comodo tek ukljucio u svoj paket te sam ga redovito micao i stavljao neke alternatove tipa Avira free ili npr. Avast no danas je to sve malo drugacije, CIS je dosta kompleksan program i uistinu bih volio neko testiranje IS-i programa sa svim njihovim komponentama pa tako i neka bude i medu njima CIS koji je free da vidimo kako se nosi sa konkurencijom (makar je on free, a drugi IS-i alati su komericjala).

Malware nisam stvarno vidio ni sam ne znam koliko dugo. Pitanja koja CIS postavlja su kod mene i vise nego dobrodosla posto ipak volim sam odlucit kako ce se koji program ponasat na mome kompu....a i ne zelim da mi svakakve stvari idu van na net (uostalom ta ista pitanja i pop-up se lao iskljuce, a i kada program jednom pita i das odgovor to je onda to tj. ne "gnjavi" vise sa istim pitanjem).

Kolega sa foruma mi je doslovce dao KAV no maknio sam ga jer mi je nepotreban....BitDefender sam skinio kada je bio free no opet ne koristim ga jer ne vidim sta ce mi kada mi CIS radi odlicno.

Na drugome kompu je i dalje recimo ClamAV + Win XP Pro firewall + Malwarebyte's + WOT i sve radi bez greske, a komp je stalno na netu....ni "m" od neke vrste malwarea.

Ako mi CIS "podbaci", naravno da cu ga zamjaniti sa nekim drugim programom.....no koristim recimo Comodo firewall od kako je na "trzistu" i prezadovoljan sam sa njime.

Bilo je pitanje sta da se CIS pocne naplacivat!? Kupio bih ga. Jedini program koji bih kupio istoga trenutka da se poce naplacivat.

Nije bas neki problem dati cca 400 kn godisnje za neku tako vaznu stvar kao sto je recimo neko IS-i rijesenje, ali cemu davati i tih 400 kn kada za 0 kn dobijem sve ono sto mi treba.

Jos jedna stvar me malo cudi, a to je od kuda svima toliki malware-i, neki "fakeav-i" i sl.!? Ne znam kako to kod mene na tri kompa nikada nista ne dode....ocito sam neka iznimka.

Cak ni na onome kompu gdje je samo ClamAV nema nista...cist ko' suza.

WOT!? Cemu "pljuvanje" po tako korisnome dodatku? Ako vam ne valja maknite ga i to je to...zamjenite ga necime sto vam je bolje. Meni je WOT prva stvar koju stavljam na browser cim ga instaliram posto je i vise nego koristan dodatak.

Torrente je naveo primjer gdje WOT za neku stranicu pokazuje da nije ok (zaboravio sam koja je u pitanju, a nije ni vazno) no ne vjerujem da je WOT prijavljuje bezveze + najlakse je na takav site natrpat neki maliciozni kod. Ono da se ciljano ide pljuvat po nekim stranicama mi zvuci kao jos jedna u nizu urota, ali ok...svatko ima pravo na svoje misljenje.

Uostalom neka mi netko navede jedan software koji nikada ne grijesi!? 

Dalje....zar se neko znanje mjeri "zvjezdicama" i koliko dugo si na forumu!? Na nekim forumima sam od kako imam net (znaci jos debelo od 56 k modema) pa dali to znaci da sam nepogrijesiv!? Daleko od toga.

Drzimo se bolje antivirusa, firewalla i ostaloga sigurnosnog software-a, a manje uvreda i sl. stvari.

@mikica1 -> posto je upucen svima, al mi je bilo zanimljivo ono sa download.com pa sam te zato "kvotao"....NHF Namigiva

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
15 godina
Najbolji antivirus

Na drugi komp sam stavio Senekinu kombinaciju Avira + Clam +Wot (XP)

To je moj rezime ove teme  free av thx

Na prvom imam orginalni  KAV 2011  (Win 7)

Je li to dovoljno sa win firevall-om ?

thx

pozz

BE HAPPY xD : )
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.9.2010 12:43 (Joe Cooker).
15 godina
neaktivan

sve ok, meni je drago da si se "zakačio" na to, naravno da ni u snu nemislim da zašto što je puno puta downloadan avg , da je zato bolji. nego mi je bilo interesantno to podijeliti s vama kako u principu malo ljudi interesira ovo što nas interesira, i kako se ljudi općenito ponašaju glede sigurnosti u virtualnom okruženju. to je meni zanimljivo. npr, poznam ljude koji bez ikakva problema davaju svoje kartice, plaćaju sve i svašta, a da nemaju dobru zaštitu. i sad oni meni govore, ništa im se nije dogodilo, to je sve prenapuhano. i onda je teško tako razgovarati...

15 godina
neaktivan
Joe Cooker kaže...

Na prvom imam orginalni  KAV 2111  (Win 7)

thx

pozz

po meni ovo KAV 2111 i win firewall više nego dovoljno dobro. stavi i wot, i to je odlično

16 godina
neaktivan
Joe Cooker kaže...

thx

pozz

Stavi još SAS i MBAM za jednom tjedno provjeriti da li je što pobjeglo Kasperskom i WOT.

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.9.2010 12:45 (Razer_Copperhead).
15 godina
neaktivan

Poštovani forumaši,

u zadnjih nekoliko dana odgovarao sam na neke postove malo jačim i grubljim tonom.

To inače nije moj stil komuniciranja, što dobro možete vidjeti po svim prethodnim postovima od kada sam član foruma.

Svima koji su se osjetili uvrijeđenim, ovdje se javno ispričavam....nije bilo u zloj namjeri.

Želio sam "isprovocirati" drugu stranu (logic, Lazarus, mikica) da svoje tvrdnje objasne malo bolje i pokažu što to ne vole i što ne valja kod CIS-a.

Na moju žalost, nisam dobio očekivane odgovore.

Osobno sam uvijek nastojao da ono što tvrdim mogu i dokazati, bilo to svojim malim testom ili linkom na neki review.

Ponavljam još jednom...nema savršenog antimalware rješenja (mada suprotna strana to voli ironično naglašavati)...Comodov AV je daleko od savršenstva.....DNS je tek proradio (uostalom nije sastavni dio paketa jer prilikom instalacije Comodo pita želite li ga koristiti, za razliku od Nortona koji automatski promijeni DNS IP adrese).

Razlozi zbog čega volim koristiti Comodo i što ga preporučujem ostalima su:

1) besplatan je. Ne znam zašto neki misle da nešto što je besplatno, automatski znači da je loše i da se tu nešto "mulja".

2) odlično štiti računalo od svih vrsta malwarea....u rangu najboljih plaćenih paketa (NIS, KIS), a od običnih paid antivirusa i bolje jer ima višeslojnu zaštitu.

Nemam nikavih osobnih materijalnih koristi, ako neki tako misle. Jednostavno mislim da u ovoj situaciji, kada se pazi na svaku kunu, treba ljudima ponuditi i alternativu.

Naravno, postoje i razlozi kontra CIS-a, a jedan od najvećih je taj što do nije u potpunosti automatiziran i ne odlučuje 100% sve sam (ali toga ima i kod ostalih).

Stoga nije najjednostavniji za uporabu kod početnika i korisnika koji nemaju ama baš nikakvog predznanja.

Međutim, s novijim verzijama ovo sve manje dolazi do izražaja jer se proširuje whitelista, koristi cloud analiza, smanjuje broj upita s kvalitetno predočenim opisom problema i prijedlogom rješenja, itd.

Stoga ne razumijem kontra stranu zašto ne želi napraviti nekakav test i provjeru kvalitete zaštite računala.

Imaju li neki drugi način da dokažu kako je CIS smeće i ništa ne valja?

Za sada ih ne mogu smatrati vjerodostojnim sugovornicima jer na taj način svi možemo blatiti sve i vrtiti se ukrug.

Na taj način nećemo odaslati nikakvu poruku i prenijeti svoje znanje onima koji ga trebaju.

U nadi da ćemo nastaviti konstruktivan dijalog sve Vas lijepo pozdravljam.

ZIG ZAG
15 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...
Joe Cooker kaže...

thx

pozz

Stavi još SAS i MBAM za jednom tjedno provjeriti da li je što pobjeglo Kasperskom i WOT.

tako je, još i MBAM, i onda je to zvijerCool

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice