My PC is infected :(

poruka: 15
|
čitano: 2.470
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

ovako, ovo je jedino mjesto gdje svi trose vrijeme pa cu ovdje za brzi odgovor, u racunaru imam 1 trojan kojeg sam pronasao originalnim licenciranim Bit Defender-om, nakon skeniranja bit defender inace nudi za brisanje inficiranih fajlova zauvijek, medjutim, ovdje to ne nudi, takodjer, FPS u igrama se sa 100 smanjio na 45-50, i takodjer za Firefox ne radi cookie, npr. na ovom forumu ja idem zapamti me, cim ugasim i ponovo upalim firefox opet mi trazi login

pokusao sam da nadjem taj fajl u toj lokaciji, medjutim uspjelo mi je do pola jer je folder bio sakriven, i zatim nisam mogao naci IE neka cuda, koliko me pamcenje sluzi zarazeni fajl se nalazi u .rar arhivi pod formatom .exe i zove se converterinstaller.exe, help ko zna, evo probavam sa Anti-Malware sa malwarebytes.org, i pokusavam sa anti-spyware programima ali ne pomaze, racunar ima odlicnu konfu, star 3 mjeseca, i ne zelim fajlove da se pogube, unutra su mi zivotno vazni fajlove, te mi reinstall windowsa ne pomaze,

takodjer, kada ubacim usb stick, desi se sljedece: TaskBar se sa XP promijeni u classic, te nestane mala trubica sa taskbara (sound control) te nema zvuka, u medjuvremenu se taskbar vrati na normalno ali i dalje nema zvuka, kad restartam komp onda je sve ok, sve se pocelo desavati odkad sam ubacio frendov USB i bit defender me obavijestio za Worm-a... izbrisao sam worma ali je ostao taj trojan koji me je*e

help pls

Games playing: Left 4 Dead, GTA IV i CoD 4 Multiplayer na: Processor: Intel Core 2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz (2 CPUs) RAM: 2048MB DirectX: 9.0c Video card: NVIDIA GeForce 9600 GT 512.0 MB
17 godina
neaktivan

Instaliraj Malwarebytes Anti-Malware, napravi mu update i zatim skeniraj računalo.

Area-51 m15x
16 godina
protjeran
RE: My PC is infected :(
Razer_Copperhead kaže...

Instaliraj Malwarebytes Anti-Malware, napravi mu update i zatim skeniraj računalo.

to sam i ucinio, ali, nemoze updejtat, daje error kao "nisam konektovan na net" pls procitaj do kraja
Games playing: Left 4 Dead, GTA IV i CoD 4 Multiplayer na: Processor: Intel Core 2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz (2 CPUs) RAM: 2048MB DirectX: 9.0c Video card: NVIDIA GeForce 9600 GT 512.0 MB
16 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

..."evo probavam sa Anti-Malware sa malwarebytes.org"...

procitaj sta kaze covjek
http://bux.to/?r=InfernoCroPro Xfire: inferno2912
17 godina
neaktivan
Bes7 kaže...
Razer_Copperhead kaže...

to sam i ucinio, ali, nemoze updejtat, daje error kao "nisam konektovan na net" pls procitaj do kraja
 Sorry. Pročitao sam do kraja, ali sam to nekako uspio preskočiti.Nevinašce LOL...
Area-51 m15x
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.5.2009 15:21 (Razer_Copperhead).
17 godina
neaktivan
Bes7 kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Jesi pokušao uraditi update Malwarebytes-a nakon što si restartao PC? Iz nekog razloga update u Malwarebytesu ne radi sve dok ne restartaš PC (posebno nakon što je tek instaliran).
When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
16 godina
protjeran

ljudi, ništa od toga, da li bi mi pomoglo System Restore?

16 godina
neaktivan

Ovo ce ti 100% pomoc, samo trebas izdvojit vremena za to napravit.

Veni, vidi, burek!!
16 godina
protjeran
Fowix kaže...

sumnjam u ovo jer si pomenuo "jako slican XP desktopu" ne zelim to cackat, ali hvala, nosim na popravak ovo cudo (software servis) sto sam i prije radio i to je to, pozz
16 godina
neaktivan
Bes7 kaže...
Fowix kaže...

sumnjam u ovo jer si pomenuo "jako slican XP desktopu" ne zelim to cackat, ali hvala, nosim na popravak ovo cudo (software servis) sto sam i prije radio i to je to, pozz
 To sta san spomenuo, znaci da je user interface,odnosno "desktop" jako slican,skoro isti kako od xp-a i to nema nikave veze. Tvoj razlog nije opravdan i ne razumin ga. Mislin da i nisi procitao cjeli tutorial. Na servisu ti nemogu nista bolje od ovoga napravit,a i to ces skupo platit...
Pogledaj user interface ubcd4win-a na dolje prilozenoj slici.
Veni, vidi, burek!!
16 godina
protjeran
Fowix kaže...
Bes7 kaže...
Fowix kaže...

To sta san spomenuo, znaci da je user interface,odnosno "desktop" jako slican,skoro isti kako od xp-a i to nema nikave veze. Tvoj razlog nije opravdan i ne razumin ga. Mislin da i nisi procitao cjeli tutorial. Na servisu ti nemogu nista bolje od ovoga napravit,a i to ces skupo platit...
Pogledaj user interface ubcd4win-a na dolje prilozenoj slici.
 evo, moze lock, rijesio sam problem, fajl se nalazio u  C:\Documents and Settings\Korisnik\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5\VCYP9E9Y\ i jako me nervirao, imao je ikonu identicnu kao gusarska zastava, crna podloga, bijela lubanja, i imao je naziv "findpass[1].exe"

ACHTUNG: svi nestrpljivi gameri, uzivajte u izbjegavanju navedenog fajla :D, zelim vam puno srece

17 godina

Bes7 ajd testiraj komp tu na ovoj stranici pa vidi jel imas Confickera mozda na kompu nikad ne znas kaj u grmu cuci!Cool

http://www.confickerworkinggroup.org/infection_test/cfeyechart.html

16 godina
protjeran
rambox kaže...

Bes7 ajd testiraj komp tu na ovoj stranici pa vidi jel imas Confickera mozda na kompu nikad ne znas kaj u grmu cuci!Cool

http://www.confickerworkinggroup.org/infection_test/cfeyechart.html

prema ovim tvojim procjenama nemam confickera, stavicu slike,
takodjer si bio upravu prije kada ustekam stick u komp upozori bit defender i kaze "Worm.Downup" sto je i drugi naziv za Conficker-a, nasao sam na netu nek itool za removal i izgleda da ga sada neam, a i da imam ima li drugih nacina da ga se rijesi umjesto da gledam dosadno Try Again na mozilli itd?
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.5.2009 18:13 (Bes7).
17 godina

Evo ovak trebas skinut ovaj program sa linka dole i onda kad ga otvoris treba kliknut Start uglavnom imas cetri postupaka koja se rade i nakon svakog treba napravit restart tj program ce to napravit vidit ces imas i video kak to ide postupak taj pa pogledaj prije nek kaj pocnes. Nakon toga vise ne bi trebalo bit s tim nesretnikom problema pa javi kak je proslo!Cool

http://www.enigmasoftware.com/conficker_removal_tool_more_info.php

16 godina
protjeran
rambox kaže...

Evo ovak trebas skinut ovaj program sa linka dole i onda kad ga otvoris treba kliknut Start uglavnom imas cetri postupaka koja se rade i nakon svakog treba napravit restart tj program ce to napravit vidit ces imas i video kak to ide postupak taj pa pogledaj prije nek kaj pocnes. Nakon toga vise ne bi trebalo bit s tim nesretnikom problema pa javi kak je proslo!Cool

http://www.enigmasoftware.com/conficker_removal_tool_more_info.php

i evo slika nakon toga

no conficker :) no conficker :)
no conficker 2 no conficker 2
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.5.2009 18:27 (Bes7).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice