Koji firewall da ne opterečuje puno računalo

poruka: 26
|
čitano: 9.788
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Još nikad nisam imao nikakav dobar firewall, osim onoga u Windowsu. Sad bi htio neki staviiti da bude dobar za moje potrebe a da ne opterečuje puno komp, i ne blokira sve, da nemožeš u ništa ući. Jeli dobar ovaj od Eset smart security??? Ajde mi neki preporučite!!  I još jedno pitanje, jeli firewall puno važan da ga se ima na kompu, jeli dosta antivirus tipa NOD32 i npr anti-spware Ad-aware?? Hvala!!

17 godina

Ako nisi paranoik onda je najbolji nikakav.....ja koristim Aviru AV, imam Superantispyware i CCleaner + Tune Up, čak mi je i od samog OS-a firewall disable.....sa time održavam računalo i nikad problema.....OS znam imat i po više godina bez ikakvih reinstalla i formatiranja!

-Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience -
16 godina
protjeran

Nisu problem Virusi

Već kad nemam Firewall zna mi otić i do 1gb prometa bezveze

kad imam firewall toga nema

moj je ero najbolji njega svaka cura voli xD
16 godina
neaktivan

Kako promet može poći samo tako??

16 godina
protjeran
RE: Koji firewall da ne opterečuje puno računalo
MA15T0R 1V0 kaže...

Kako promet može poći samo tako??

Neznam
Samo xfire uključen
I ode mi ako neman ZoneAlarm
Kad ga iman, onda je uredna potrošnja. 
moj je ero najbolji njega svaka cura voli xD
17 godina

Tebi treba ovaj firewall inace je vrlo lagan na kompu i nije jako naporan a stiti jako dobro tj Pc Tools Firewall, tokom instalacije maknes kvacicu sa Threatfire jer ti to ne treba i poslije izaberse Expert User i to je to dalje zavrsis instalaciju i gotovo. Kasnije kad ga instaliras samo stavis kvacicu na ovo tu kaj vidis na fotki ako nije i gotovo to je sve kaj se tice podesenja vise nista ne diraj u njemu!!Cool

http://www.pctools.com/firewall/

17 godina
neaktivan
MA15T0R 1V0 kaže...

Još nikad nisam imao nikakav dobar firewall, osim onoga u Windowsu. Sad bi htio neki staviiti da bude dobar za moje potrebe a da ne opterečuje puno komp, i ne blokira sve, da nemožeš u ništa ući. Jeli dobar ovaj od Eset smart security??? Ajde mi neki preporučite!!  I još jedno pitanje, jeli firewall puno važan da ga se ima na kompu, jeli dosta antivirus tipa NOD32 i npr anti-spware Ad-aware?? Hvala!!

PC Tools Firewall je odličan i besplat samo prilikom instalacije digni kvačicu s Threatfire. Što se tiče antivirusnog programa ako ti NOD32 nije original stavi rađe Avira - Free i imaš odličnu zaštitu kakvu i ja koristim na svome PC-ju.

Pristigne me rambox.
Area-51 m15x
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2009 15:17 (Razer_Copperhead).
17 godina
neaktivan
ja koristima SuperAntiSpyware i iskljucio sam od windowsa firewall i fenomenalno me sluzi
nedopusta nista sto nije "zdravo" :D
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
17 godina

Eto...hvala na info momci, sada i ja znam ako slučajno pritreba Osmijeh

-Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience -
16 godina

dovoljan ti je i ugrađeni firewall u windowsima. koristim ga već 6 mjeseci i nisam imao nikakvih problema.

http://www.youtube.com/watch?v=2AbwmJKkjaM
17 godina

Kad se vec spominju firewall-ovi ovo je najpoznatije mjesto za njihovo testiranje tj koliko oni mogu zastitit komp on napasnika, za normalnog korisnika koji nikad prije nije imao firewall su najbolji Outpost Firewall Free i Pc Tools Firewall jer su jednostavni za koristenje i odlicni te besplatni normalno. Bez dobrog firewalla se ne smije bit  danas to je poznata stvar vec odavno a  ovo na slici su najnoviji rezultati testiranja a oni koji koriste Zone Alarm Free firewall nek dobro pogledaju sliku no niti Zone Alarm Pro bas nije za pohvalu pogotovo zato je nije besplatan a losiji je od odlicnih besplatnih firewall-ova pa ga ne bi preporucio uopce nit po razno!Cool

http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php

16 godina
neaktivan

E hvala vam puno, do sad nisam imao problema nikakvih, i nije mi trebao firewall, ali ću ga ipak staviti jer ga skoro svi koriste. Znači taj Pctools je dobar?? I napravim kao što su mi rekli ovi sa foruma, samo me zanima da li će blokirati neke programe ili stalno pitati jer me to jaaako živcira.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2009 23:31 (MA15T0R 1V0).
17 godina
neaktivan

Ono, najmoćniji Firewall je po mom mišljenju linux... al brijem da to ne dolazi u obzir jelda :) makar ne opterećuje računalo...

Mrzim svoj nick... al kaj je tu je ne mogu ga mijenjati...
16 godina
neaktivan
MA15T0R 1V0 kaže...

E hvala vam puno, do sad nisam imao problema nikakvih, i nije mi trebao firewall, ali ću ga ipak staviti jer ga skoro svi koriste. Znači taj Pctools je dobar?? I napravim kao što su mi rekli ovi sa foruma, samo me zanima da li će blokirati neke programe ili stalno pitati jer me to jaaako živcira.

Stavi onda comodo, jer po rezultatima je bolji, i isto je besplatan. Nemoj instalirat antivirus ukljucen u comodu nego samo firewall...
16 godina
neaktivan

Taj sam comodo prije instalirao i dosta mi je usporio komp i stalno pitao nešto.

16 godina
neaktivan
MA15T0R 1V0 kaže...

Taj sam comodo prije instalirao i dosta mi je usporio komp i stalno pitao nešto.

Onda probaj sa pc tools, ali racunaj da svaki fw usporava komp,bar malo...
16 godina
neaktivan

Ma znam da će usporiti komp sigurno, ali tražim neki koji neće stalno nešto pitati i filtrirati.

16 godina
neaktivan
MA15T0R 1V0 kaže...

Ma znam da će usporiti komp sigurno, ali tražim neki koji neće stalno nešto pitati i filtrirati.

Pa podesis "osjetljivost" firewalla, ja koristin win firewall i on nikad nista ne pita, ali davno dok san koristija zone alarm sjecan se da je stalno neto propitkiva, jer mu je takvo bilo podesenje, jednostavno san "osjetljivost" smanjja u opcijama i sve je bilo u redu,nema vise dosadnih pitanja...
16 godina
neaktivan
MA15T0R 1V0 kaže...

kao prvo isključi Defense+ tako da klikneš desnim klikom na ikonu u trayu i odabereš Defense+ Security level - Disabled. a Firewall Security level možeš postaviti na Custom Policy Mode
16 godina
neaktivan
MA15T0R 1V0 kaže...

ne moras se bas brinut o usporavanju.....vidim imas dobar komp....4GB rama 1066MHz,C2D 2.8GHzCool
16 godina

Ja bih ti preporučio gore navedeni Outpost Firewall Free verziju koju i ja koristim, i definitivno ti mogu reći da nije naporan te ne koristi puno memorije, kada ga instaliraš uđeš u njega i podesiš sve parametre, ne moraš stalno klikati na ono allow, allow,... je kada jednom pojedinim servisima zadaš parametre- zapami ih. Dosta sam testiro te firewall- ove te mi se Outpost pokazao full stabilnim, nenametljivim i efikasnim.

17 godina
MA15T0R 1V0 kaže...

Pc Tools Firewall ti nece nista usporit komp on je vrlo lagan to nije nesretni Zone Alarm koji nije lagan a to je odavno poznato a pitat ce te kao i svaki dobar firewall ali samo na pocetku a poslije vise ne puno. Pc Tools Firewall je inace puno ugodniji nego Comodo i to je tak fino ga instaliraj prema onim uputama koje sam ti dao gore i neces imat problema!Cool
16 godina
neaktivan

Evo Pctools radi dobro za sad, ništa skoro ne pita, malo čudno. kao što si rekao samo na početku. Na prvi dojam mi djeluje dobro. Sad ako sam te postavke namjestio ručno što ste rekli da li mi je isto komp siguran što se tiće firewalla?

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2009 0:01 (MA15T0R 1V0).
17 godina
MA15T0R 1V0 kaže...

Evo Pctools radi dobro za sad, ništa skoro ne pita, malo čudno. kao što si rekao samo na početku. Na prvi dojam mi djeluje dobro. Sad ako sam te postavke namjestio ručno što ste rekli da li mi je isto komp siguran što se tiće firewalla?

Nemoj nista podesavat rucno u tom firewallu jer nemas kaj zapravo samo podesi onako kak sam ti gore napiso u svojem prvom postu tak postavi ono i to je to nemas tu kaj vise podesavat. Taj firewall ima sve podeseno vec jako dobro vidit ces kroz par dana kako radi i nece bit problema!Cool
16 godina
neaktivan

E hvala ti, a normalno ej da nekad pita u vezi nekih apliakcija npt. Xfire neke dozvole??

17 godina

Pa normalno da mora pitat da tak to i mora bit ali za sigurne programe ne pita uopce nista vec ima unaprijed određena pravila za sigurne aplikacije pa s tim nema problema a za one nepoznete programe ce pitat i jos za neke procese vidit ces jer ima i lagani HIPS za razliko od Comodo koji ima pravi HIPS pa je onda i tak naporan jasno taj Comodo. Uglavnom ak za nekaj kaj te pita nisi siguran samo Allow da si nekaj ne bi blokiro bez potrebe slucajno!Cool

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice