Još nikad nisam imao nikakav dobar firewall, osim onoga u Windowsu. Sad bi htio neki staviiti da bude dobar za moje potrebe a da ne opterečuje puno komp, i ne blokira sve, da nemožeš u ništa ući. Jeli dobar ovaj od Eset smart security??? Ajde mi neki preporučite!! I još jedno pitanje, jeli firewall puno važan da ga se ima na kompu, jeli dosta antivirus tipa NOD32 i npr anti-spware Ad-aware?? Hvala!!
Koji firewall da ne opterečuje puno računalo
- poruka: 26
- |
- čitano: 9.788
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako nisi paranoik onda je najbolji nikakav.....ja koristim Aviru AV, imam Superantispyware i CCleaner + Tune Up, čak mi je i od samog OS-a firewall disable.....sa time održavam računalo i nikad problema.....OS znam imat i po više godina bez ikakvih reinstalla i formatiranja!
Nisu problem Virusi
Već kad nemam Firewall zna mi otić i do 1gb prometa bezveze
kad imam firewall toga nema
Kako promet može poći samo tako??
Kako promet može poći samo tako??
Tebi treba ovaj firewall inace je vrlo lagan na kompu i nije jako naporan a stiti jako dobro tj Pc Tools Firewall, tokom instalacije maknes kvacicu sa Threatfire jer ti to ne treba i poslije izaberse Expert User i to je to dalje zavrsis instalaciju i gotovo. Kasnije kad ga instaliras samo stavis kvacicu na ovo tu kaj vidis na fotki ako nije i gotovo to je sve kaj se tice podesenja vise nista ne diraj u njemu!!
Još nikad nisam imao nikakav dobar firewall, osim onoga u Windowsu. Sad bi htio neki staviiti da bude dobar za moje potrebe a da ne opterečuje puno komp, i ne blokira sve, da nemožeš u ništa ući. Jeli dobar ovaj od Eset smart security??? Ajde mi neki preporučite!! I još jedno pitanje, jeli firewall puno važan da ga se ima na kompu, jeli dosta antivirus tipa NOD32 i npr anti-spware Ad-aware?? Hvala!!
nedopusta nista sto nije "zdravo" :D
Eto...hvala na info momci, sada i ja znam ako slučajno pritreba
dovoljan ti je i ugrađeni firewall u windowsima. koristim ga već 6 mjeseci i nisam imao nikakvih problema.
Kad se vec spominju firewall-ovi ovo je najpoznatije mjesto za njihovo testiranje tj koliko oni mogu zastitit komp on napasnika, za normalnog korisnika koji nikad prije nije imao firewall su najbolji Outpost Firewall Free i Pc Tools Firewall jer su jednostavni za koristenje i odlicni te besplatni normalno. Bez dobrog firewalla se ne smije bit danas to je poznata stvar vec odavno a ovo na slici su najnoviji rezultati testiranja a oni koji koriste Zone Alarm Free firewall nek dobro pogledaju sliku no niti Zone Alarm Pro bas nije za pohvalu pogotovo zato je nije besplatan a losiji je od odlicnih besplatnih firewall-ova pa ga ne bi preporucio uopce nit po razno!
http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php
E hvala vam puno, do sad nisam imao problema nikakvih, i nije mi trebao firewall, ali ću ga ipak staviti jer ga skoro svi koriste. Znači taj Pctools je dobar?? I napravim kao što su mi rekli ovi sa foruma, samo me zanima da li će blokirati neke programe ili stalno pitati jer me to jaaako živcira.
Ono, najmoćniji Firewall je po mom mišljenju linux... al brijem da to ne dolazi u obzir jelda :) makar ne opterećuje računalo...
E hvala vam puno, do sad nisam imao problema nikakvih, i nije mi trebao firewall, ali ću ga ipak staviti jer ga skoro svi koriste. Znači taj Pctools je dobar?? I napravim kao što su mi rekli ovi sa foruma, samo me zanima da li će blokirati neke programe ili stalno pitati jer me to jaaako živcira.
Taj sam comodo prije instalirao i dosta mi je usporio komp i stalno pitao nešto.
Taj sam comodo prije instalirao i dosta mi je usporio komp i stalno pitao nešto.
Ma znam da će usporiti komp sigurno, ali tražim neki koji neće stalno nešto pitati i filtrirati.
Ma znam da će usporiti komp sigurno, ali tražim neki koji neće stalno nešto pitati i filtrirati.

Ja bih ti preporučio gore navedeni Outpost Firewall Free verziju koju i ja koristim, i definitivno ti mogu reći da nije naporan te ne koristi puno memorije, kada ga instaliraš uđeš u njega i podesiš sve parametre, ne moraš stalno klikati na ono allow, allow,... je kada jednom pojedinim servisima zadaš parametre- zapami ih. Dosta sam testiro te firewall- ove te mi se Outpost pokazao full stabilnim, nenametljivim i efikasnim.

Evo Pctools radi dobro za sad, ništa skoro ne pita, malo čudno. kao što si rekao samo na početku. Na prvi dojam mi djeluje dobro. Sad ako sam te postavke namjestio ručno što ste rekli da li mi je isto komp siguran što se tiće firewalla?
Evo Pctools radi dobro za sad, ništa skoro ne pita, malo čudno. kao što si rekao samo na početku. Na prvi dojam mi djeluje dobro. Sad ako sam te postavke namjestio ručno što ste rekli da li mi je isto komp siguran što se tiće firewalla?

E hvala ti, a normalno ej da nekad pita u vezi nekih apliakcija npt. Xfire neke dozvole??
Pa normalno da mora pitat da tak to i mora bit ali za sigurne programe ne pita uopce nista vec ima unaprijed određena pravila za sigurne aplikacije pa s tim nema problema a za one nepoznete programe ce pitat i jos za neke procese vidit ces jer ima i lagani HIPS za razliko od Comodo koji ima pravi HIPS pa je onda i tak naporan jasno taj Comodo. Uglavnom ak za nekaj kaj te pita nisi siguran samo Allow da si nekaj ne bi blokiro bez potrebe slucajno!