Kratko, slatko i jasno...
Koji firewall preporučate i zašto? (za osobnu uporabu)
Kratko, slatko i jasno...
Koji firewall preporučate i zašto? (za osobnu uporabu)
Onaj koji dolazi sa WindowsimaJednostavan je,ne treba instalaciju,sucelje je lijepo.Salim se
Ne koristim niti jedan osim ovog jer mi nije potreban firewall.Na netu sam vec 4 mjeseca bez AV-a ili firewalla i niti jedan virus nisam pokupio.
SAVJET:surfajte samo po stranicama gdje nema virusa.
Zone alarm je dobar,ali ja imam Nod32 a on ima i firewall!
U zadnje vrijeme nisam nijednog virusa pokupio,tako da mi ni ne treba,ali svaki tjedan proskeniram Malwarebytes-om!
Outpost free, odlican firewall koji nije dosadan, sa njime neces imat problema, a ima i HIPS.
Po meni bolji od Comoda jer se puno lakse nastela.
A i Comodo zna prepoznat da je na sticku virus, dok virusa uopce nema.
Možda je moje "kratko, slatko i jasno" bilo ipak malčice pre "kratko, slatko i jasno".
Naime razmišljam o tome da kupim licencu za firewall. Prošao sam kroz teme na prvim dvijema stranicama i općenito je mišljenje da je Win firewall dovoljan (što sam i uzo u obzir).
Ono što me zanima ako netko ima komercijalan firewall u kućnoj uporabi kakav je.
Ono što mi se recimo sviđa kod Online Armora je što može detektirati keylogere. Trenutno imam Outpost Pro trial i čisto mi se sviđa.
Možda, možda će mi trebati malo jača zaštita računala, pa razmišljam što bih mogao i kako... I da li je uopće potrebno kupiti firewall za ozbiljniji gaming gdje mi je sigurnost mojih podataka izuzetno važna (zato me i Online privlači ponajviše zbog keylogger detekcije).
Možda je moje "kratko, slatko i jasno" bilo ipak malčice pre "kratko, slatko i jasno".
Naime razmišljam o tome da kupim licencu za firewall. Prošao sam kroz teme na prvim dvijema stranicama i općenito je mišljenje da je Win firewall dovoljan (što sam i uzo u obzir).
Ono što me zanima ako netko ima komercijalan firewall u kućnoj uporabi kakav je.
Ono što mi se recimo sviđa kod Online Armora je što može detektirati keylogere. Trenutno imam Outpost Pro trial i čisto mi se sviđa.
Možda, možda će mi trebati malo jača zaštita računala, pa razmišljam što bih mogao i kako... I da li je uopće potrebno kupiti firewall za ozbiljniji gaming gdje mi je sigurnost mojih podataka izuzetno važna (zato me i Online privlači ponajviše zbog keylogger detekcije).
Nemas kaj dalje trazit najbolji i najugodniji firewall za koristenje vec imas na kompu tj Outpost Firewall Pro, ako se bilo koji isplati kupit onda je to upravo ovaj firewall sad ti traje akcija kupis jednom i dobis kljuc za sve buduce verzije tog firewall pa si miran ubuduce bolje od ovakve ponude nema za proizvod takve kvalitete. No s druge strane istu razinu zastite ces dobit i sa Outpost Firewall Free na kojem je sve bitno ostalo isto ko na Pro verziji i tu onda nema problema zapravo ne treba danas kupovat firewall niti po razno uopce jer je skroz nepotrebno!
http://www.agnitum.com/products/outpost/index.php
Comodo, OnlineArmor i Outpost imaju keylogger detekciju, Comodo i OA imaju i screen capture detekciju, KasperskyIS ima sve to i još odličan AV....
BTW. pobornik sam integriranih rješenja zbog kompatibilnosti pa koristim KIS, moja preporuka... FW je odličan i ne radi probleme, novi OA ima integriranu Aviru u AV++ verziji a Comodo ima sve bolji i bolji AV vlastite izrade, Outpost IS ne preporučujem, mađarski AV (LOL) integriran u OP je jedan od najlošijih uopće...
ISPRAVAK: Novi OnlineArmor ima integriran Ikarus AV + a-squared AS... Kompletan emsisoftov kit/scanner koji se može naći u a-squared antimalware
Ja koristim Comodo. Ima dosta opcija, sto je bolje od ZoneAlarma imo, te je dosta jednostavan. Ove ostale vatrozide spomenute ovdje nisam nikad ni probao pa nemogu poredit.
ZoneAlarm Security Suite, antivirus i firewall.