Samsung Galaxy S7 / S7 Edge - Rasprava

poruka: 5.608
|
čitano: 1.347.959
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Samsung Galaxy S7 / S7 Edge - Rasprava
Svi vi koji ste imali problema sa baterijom jeste li imali ukljucenu opciju brzog punjenja?
Ima li kakve veze ta opcija sa baterijama.
Ja svoj koristim malo vise od godine, svaki dan istrosim bateriju poprilicno i svaku noc ga punim na punjacu ali sam odmah iakljucio tu opciju i nemam za sada nikakvih problema.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
nex987 kaže...

Uzeo običan jer svi Edge 10/10 su razbijeni, malo ću ga voziti na stock a onda vjerovatno neki ROM (preporuke?) i preporuka za neku dobru masku i kaljeno.

Probaj Superman rom, meni je odličan.

14 godina
neaktivan
user3468 kaže...

Probaj Superman rom, meni je odličan.

To je samo za Edge?

Edit: nvm, sad vidim da ima i za običan

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.8.2017 12:34 (nex987).
17 godina

Osobno ne vidim svrhu instalacije custom ROM-a na S7. Nakon dugo vremena, ovo je prvi mobitel na kojeg niti ne pomisljam stavljati custom ROM. Sve prednosti koje custom ROM-ovi imaju, pa cak i root, vec dolaze s nekim rjesenjima na stock ROM-u. Adhell za blokiranje reklama, Samsung browser sa AdBlock plus radi odlicno. Prilagodba izgleda s temama je takodjer omogucena. Battery management (sto mi je i bio jedan od vecih razloga u proslosti za instalacijom custom ROM-a) je odlican. Stvarno ne vidim razlog. Sve radi odlicno na stocku.

6 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Sil kaže...

Osobno ne vidim svrhu instalacije custom ROM-a na S7. Nakon dugo vremena, ovo je prvi mobitel na kojeg niti ne pomisljam stavljati custom ROM. Sve prednosti koje custom ROM-ovi imaju, pa cak i root, vec dolaze s nekim rjesenjima na stock ROM-u. Adhell za blokiranje reklama, Samsung browser sa AdBlock plus radi odlicno. Prilagodba izgleda s temama je takodjer omogucena. Battery management (sto mi je i bio jedan od vecih razloga u proslosti za instalacijom custom ROM-a) je odlican. Stvarno ne vidim razlog. Sve radi odlicno na stocku.

I nema razlog, slazem se tvojim misljenjem. Nego ima nas kojima nakon nekog vremena dosadi taj stock feeling, pa lijepo dodju neke sitne prilagodbe koje su u custom romu mogu podesiti. Ja sam npr najvise presao da bih koristio S8 port, a dodatno kao sto sam naveo ima nekih sitnica koje dobro dodju da se malo osvjezi pa dobijem osjecaj da imam novi telefon.

17 godina
neaktivan

Meni se to događalo kada sam zabranio obavijesti neke aplikacije, ne sjećam se koje.

17 godina
neaktivan

Nikad nisam stavio zaštitu na S7 Edge, kupio sam ga u pretprodaji, nosim ga u džepu (ali nikada ne nosim ključeve ili druge metalne predmete u istom džepu) nema nikakvih ogrebotina ili oštećenja.

Ne volim nikakve zaštite na njemu jer više nemaš osjećaj premium mobitela, draže mi je biti malo pažljiviji s njim. Dva puta mi je pao na pod, jednom je neka curica trčala, sudarila se sa mnom pa mi je pao na pod no bez oštećenja. Jednom mi je pao iz džepa jakne, pao na rubnjak, na ciglu s bočnim dijelom ekrana, ostala je sitna, mala točkica. Mobitel bi mogao proći pod novi kako izgleda.

10 godina
Sil kaže...

bas to.

prije su postojale potrebe flashati nesto drugo, bilo zbog brzine, baterije, mogucnosti, i sl., ali modeli u zadnjih godinu, dvije, tri.. stvarno nemaju potrebe za tim, na stocku sve radi besprijekorno i sigurno.

uopce mi se neda zamarati s tim vise, i uz to riskirati neki zajeb, ili dobiti losije fotke s kamere i sl. gluparije.. 

jedino gdje jos vidim svrhu toga je kada se radi o nekom starijem uredaju koji je ostao bez sluzbene podrske.

15 godina

Meni jedino sto nedostaje kod roota je uklanjanje reklama, app adaway recimo.. lagana i neprimjetna aplikacija a uklanja sve zivo od reklama

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
maxy0 kaže...

Meni jedino sto nedostaje kod roota je uklanjanje reklama, app adaway recimo.. lagana i neprimjetna aplikacija a uklanja sve zivo od reklama

Probaj adhell. Meni radi odlicno. Uklanja reklame i iz aplikacija. I koristi KNOX, a ne kao hrpa ostalih na principu VPN-a. Nema utjecaja na potrosnju baterije.

15 godina
Sil kaže...
maxy0 kaže...

Probaj adhell. Meni radi odlicno. Uklanja reklame i iz aplikacija. I koristi KNOX, a ne kao hrpa ostalih na principu VPN-a. Nema utjecaja na potrosnju baterije.

Jel imas link mozda, nesto sam maloprije citao da adhell vise ne radi vec je napravljena adhell 2 aplikacija

17 godina
maxy0 kaže...
Sil kaže...
maxy0 kaže...

Jel imas link mozda, nesto sam maloprije citao da adhell vise ne radi vec je napravljena adhell 2 aplikacija

Vidis... Nisam znao. Bas citam na Redditu da je Samsung kontaktirao developera da ukloni aplikaciju...

So while its easy to blame Samsung, the situation is a bit different. The developer of Adhell, is actually an employee of Samsung before and during the creation of adhell. This is why Adhell works without root-- because the developer , being a Samsung employee, knew the ins and outs of Samsung Knox. The developer for this reason had to shut down the app, since it is against company terms. If the dev were NOT a Samsung employee, business would run as asual and the app would exist.

Alternativa bi bila Disconnect Pro koji također koristi KNOX ali su bezobrazno skupi za jedan app (170 kn). Nalazi se u Galaxy Apps. 

15 godina
neaktivan

Ja koristim disconect pro, bio je besplatan na galaxy store pred neko vrijeme , nisam znao da je tako skup.

I to za reklame mi je jedini razlog da rootam mob, ovako nema potrebe.

Plus samsung browser mi je daleko bolji od chrome i jos ima adblock za one bez disconect pro ili slicnih

0 1 hvala 0
15 godina
Djozaa kaže...

Ja koristim disconect pro, bio je besplatan na galaxy store pred neko vrijeme , nisam znao da je tako skup.

I to za reklame mi je jedini razlog da rootam mob, ovako nema potrebe.

Plus samsung browser mi je daleko bolji od chrome i jos ima adblock za one bez disconect pro ili slicnih

dal diconnect pro blokira reklame i u aplikacijama, igre, youtube?

16 godina
I kod mene adhell vec neko vrijeme radi odlično
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Da li jos nekome izbacuje gresku na Knox-u da se ne moze prijavit?
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

evo i meni update 01.08.2017. zakrpa

odmah nakon toga se azurirale sve samsungove aplikacije, i jedino sto sam primjetio (osim par drugacijih ikona) da su animacije ugladenije, i da je prva notifikacijska ikonica s lijeve strane malo pomaknuta u desno, sad je na ravnom dijelu ekrana, prije je bila na onom zakrivljenom dijelu, sto mi se vise svida jer ne vidim uvijek taj rub iz svih kuteva

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.9.2017 13:16 (digitall).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
digitall kaže...

odmah nakon toga se azurirale sve samsungove aplikacije, i jedino sto sam primjetio (osim par drugacijih ikona) da su animacije ugladenije, i da je prva notifikacijska ikonica s lijeve strane malo pomaknuta u desno, sad je na ravnom dijelu ekrana, prije je bila na onom zakrivljenom dijelu, sto mi se vise svida jer ne vidim uvijek taj rub iz svih kuteva

Mislis na update aplikacija sa Galaxy App store-a? Da li si dobio update Galerije, kontakt app, phone app, Touchwiz?

10 godina
Almin94 kaže...
digitall kaže...

Mislis na update aplikacija sa Galaxy App store-a? Da li si dobio update Galerije, kontakt app, phone app, Touchwiz?

da, nemam pojma sto se tocno azuriralo, samo sam vidio da azurira sat, kalkulator i jos 5-6 minimalno, kasnije sam samo maknuo notifikaciju, nisam ni gledao sto je sve azurirao na kraju..

12 godina

jel neko kupovao bateriju za edge model, imam s6 i planiram ovu staviti, al citam da ih je vecina fake. di bi se moglo kupiti original. al da nije preko samsunga jer su preko 200kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pogledaj na EBayu, ako je iz EU države trebala bi biti izvorna.

12 godina

a ko da ti iz eu ne mogu naruciti iz kine i tu prodavati. 

14 godina
neaktivan

malo sam razočaran s baterijom na S7 flat, nema šanse da mi izdrži dan... možda jer je nov pa stalno čačkam po njemu :) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
nex987 kaže...

malo sam razočaran s baterijom na S7 flat, nema šanse da mi izdrži dan... možda jer je nov pa stalno čačkam po njemu :) 

ako je novi, pricekaj par ciklusa da prode i da sve sjedne na svoje mjesto.

iako je baterija svakako slabija nego na edge, trebala bi biti dobra opcenito

10 godina
odjavljen
Dva frenda imaju S7, jedan je na nougatu, za drugog nisam siguran. Al oboje u zadnje vrijeme imaju problema s mobilnim internetom. Net im je konstantno uključen, ali nek promijene lokaciju, odu koji kilometar dalje, zna im se izgubit net. To im se počelo dešavat u zadnje vrijeme. Jel imao ko sličan problem pa da zna rješenje, osim pokušaja hard reseta?

0 0 hvala 0
14 godina

Na kojoj su mreži ?

10 godina
odjavljen

Tele2. Moguće da ima i to veze, al ja sam isto Tele2 pa šljaka sve kak treba na G4, a i njima je bilo sve oke do prije mjesec-dva.

16 godina

Mene na s7 muci internet na moru isto. U jednom trenu imam 4g signal, a u drugom sam na E. Zatim idem u mrezne postavke, pa odaberem samo 2g mrezu, pa ponovo 4g i onda opet radi na 4g neko vrijeme.

#fsb
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ja na par zadnjih mobitela uvijek isključujem 4G, i imam dojam da bolje radi net

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
kbenzema kaže...
Dva frenda imaju S7, jedan je na nougatu, za drugog nisam siguran. Al oboje u zadnje vrijeme imaju problema s mobilnim internetom. Net im je konstantno uključen, ali nek promijene lokaciju, odu koji kilometar dalje, zna im se izgubit net. To im se počelo dešavat u zadnje vrijeme. Jel imao ko sličan problem pa da zna rješenje, osim pokušaja hard reseta?

zanimljivo je da su svi korisnici koji su imali takve i slicne probleme bili na tele2 mrezi. barem ovi sto sam ja cuo.

da li je slucajnost ili ne, ne znam.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice