Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

poruka: 5.676
|
čitano: 1.116.808
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
odjavljen
Re: Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava
robee1 kaže...

Makni ovo makni ono, iskljici ovo  iskljuci ono....koja je svrha moba ako svako malo treba nesto iskljucivati. Ja kada prvi puta upalim novi fon ukljucim sve komplet i ne pada mi na pamet bilo sta gasiti..on je ovdje radi mene i mora normalno raditi kada je sve ukljuceno i razumno trositi bateriju :)

Znaci 24/7 wifi, 3G, viber, whats, messenger, 2-3 maila sync, kontakti sync, tapatalk...ako sa ovim ne moze izdrzati barem jedan dan normalnog rada, sto znaci 20-30 mailova, foto, malo net, 20-50 poruka bilo gdje, 2-3 sata razgovora...onda taj fon nije za mene :). Mislim da je ovo nekakva osrednja upotreba fona...

Upravo tako. Kupim mob od 500 EUR i ja se trebam njemu prilagoditi da bih izvuka neki SOT. zaboli me. Kao sto ti kazes jedino st radm sa njim je staviti an punjac. Nista ne gasim tvikam niti podesavam ako bas ne moram tipa user name i pass na neki servis. Zaboli me za sot, zaboli me za ram i sve ostalo. Kad mi dosadi promijenim i mir....

12 godina
neaktivan
robee1 kaže...

Makni ovo makni ono, iskljici ovo  iskljuci ono....koja je svrha moba ako svako malo treba nesto iskljucivati. Ja kada prvi puta upalim novi fon ukljucim sve komplet i ne pada mi na pamet bilo sta gasiti..on je ovdje radi mene i mora normalno raditi kada je sve ukljuceno i razumno trositi bateriju :)

Znaci 24/7 wifi, 3G, viber, whats, messenger, 2-3 maila sync, kontakti sync, tapatalk...ako sa ovim ne moze izdrzati barem jedan dan normalnog rada, sto znaci 20-30 mailova, foto, malo net, 20-50 poruka bilo gdje, 2-3 sata razgovora...onda taj fon nije za mene :). Mislim da je ovo nekakva osrednja upotreba fona...

Nema tu neke mudrije, na početku kad ga kupiš samo deinstaliraš i isključiš aplikacije koje su ti nebitne, podesiš konfiguraciju štednje baterije i nakon par ciklusa punjenja pražnjenja peri-deri. Nije to ništ lošije nego drugi OS-ovi... 

9 godina
odjavljen

A par ciklusa punjenja i praznjenja je sta? Kalibracija? Ja ocekujem da u prvom ciklusu radi kako treba...

10 godina
neaktivan
Potrebno je par ciklusa da batka dođe to ful potencijala i kapaciteta. Prvih par ciklusa se može brže potrošiti.

Inače, potpisujem sve gore navedeno. Čemu smartphone ako se ne će koristiti pola funkcija koje ga čine "pametnim".
I koliko god s6 imao osrednju batku, uvijek ga se može brzo i jednostavno dopuniti ili brzim ili wireless punjenjem.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mrkac666 kaže...

Nako 6 mjeseci odlicnog rada ode moj S6 na servis neznam sta je probudio se mob mrtav ekran crn

Nakon samo 4 dana vratio se s6 zamjenjena je glavna ploca

13 godina

Ja sam ugodno iznenađen baterijom na MM. 4h sot i 45% preostalo ^^

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ova banda kojoj baterija radi bolje nego na LL - čisto sam ljubomoran 

Evo ja skidam SLO firmware pa ću vidjet...

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
robee1 kaže...

Kolega slažem se u potpunosti.

Ja sam imao Francuza i sad skidam Slovenca pa ću vidjet stanje...

16 godina

Upravo i meni na Edge Plus (t-mobile) stigao OTA update na 6.0.1 

Ovako na prvu mobitel nakako glađe radi iako je i do sada bio jako brz. Senzor otiska prsta puno bolje radi, čak prepoznaje otisak iz svih smjerova. Spojio sam ga na punjač i odmah je prepoznao brzo punjenje, a kod LL rijetko iz 1. pokušaja prepozna (ali to ću vidjeti narednih dana da li će tako i ostati). Vidim da u pozadini imam oko 2 gb rama slobodno dok sam na LL imao oko 650-700mb. Iskreno, to mi ne znači ništa ako će i dalje ponekada kada otvorim aplikaciju sve ponovno učitavati. Naravno, narednih dana ću tek vidjeti kako se mobitel pravo ponaša na MM. Nisam napravio factory reset nakon update-a jer idem na posao uskoro tako da ću to tek navečer obaviti. Najviše me zanima baterija. Da ostane kakva je bila bilo bi dobro a ako bude bolja to je onda pravi posao! 

FC Bayern Munchen
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2016 11:56 (Scorp21).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
robee1 kaže...

Slazem se,ali meni kao heavy useru to jednostavno nije dovoljno..Baterija je slaba i losa...

zahtjevi za test liste iptv na mail: jmnemonic158@gmail.com
14 godina
neaktivan
Scorp21 kaže...

Upravo i meni na Edge Plus (t-mobile) stigao OTA update na 6.0.1 

Ovako na prvu mobitel nakako glađe radi iako je i do sada bio jako brz. Senzor otiska prsta puno bolje radi, čak prepoznaje otisak iz svih smjerova. Spojio sam ga na punjač i odmah je prepoznao brzo punjenje, a kod LL rijetko iz 1. pokušaja prepozna (ali to ću vidjeti narednih dana da li će tako i ostati). Vidim da u pozadini imam oko 2 gb rama slobodno dok sam na LL imao oko 650-700mb. Iskreno, to mi ne znači ništa ako će i dalje ponekada kada otvorim aplikaciju sve ponovno učitavati. Naravno, narednih dana ću tek vidjeti kako se mobitel pravo ponaša na MM. Nisam napravio factory reset nakon update-a jer idem na posao uskoro tako da ću to tek navečer obaviti. Najviše me zanima baterija. Da ostane kakva je bila bilo bi dobro a ako bude bolja to je onda pravi posao! 

Nadam se da ce uskoro doci i meni... ja sam na tele2 :-)

Edit: covjek da nepovjeruje upravo se skida nadogradnja 1335mb ;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2016 22:38 (tommek10).
12 godina

Imam pitanjce..jucer navecer od 23 i kusur mi je mob bio na 24 % mislim da mi je BT bio ukljucen mi se skroz ispraznio do 6 ujutro...uvjek mi je na LL batka prek noci uzela 2% ...noc prije 1% ...ovih par dana na MM isto jako sitno..mislim koristio sam jucer BT za razgovore u autu pa nisam sigiran dal mi je ostao upaljen ili ne...ali cudno...ujutro mrtva baterija..mosda se kaj vidina Ss

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Nece mi dodat sliku...hmmmm...na ll je htjeo...uglvnom screen je na 39% crome na 20% i bt na 12%..to su prva tri ostalo sve ispod 5%

razorblade
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.3.2016 7:59 (mariolla79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Meni je na MM isto lošija baterija i kao što je netko gore spomenuo Android OS mi sad troši 15-20%, prije je to bilo 2-3%. Zna li netko u čemu je stvar?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Učinjen factory reset?
14 godina
neaktivan

cek kad se napravi factory reset onda aplikacije kao mpbz i erste mbanking treba ponovo aktivirati u banki?

0 0 hvala 0
17 godina

Ne, ponovno instaliraš mBanking i prijavljuješ se ili preko koda s display kartice ili preko mToken-a kojeg prvo moraš ponovno aktivirati (opet preko koda s display kartice).

14 godina
neaktivan

Nebi se bas slozio... zadnji put sam morao u banke po aktivacijske kodove. 

2 1 hvala 0
17 godina

Ja nisam morao niti jednom od desetak reinstalacija mBankinga, no Ok 

10 godina
neaktivan

Zavisi kako koja banka to ima riješeno. Koristim zabu i nema problema; preko ebankinga zatražiš ponovnu instalaciju mzabe, izbaci ti ključeve i gotovo, 2 min posla. Probaj nazvati službu za korisnike od banke i pitati za proceduru.

Bilo bi tužno da u današnje vrijeme tehnologije moraš osobno u banku radi tak nečega.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nakon j.... sa svim vrstama firmwarea na MM jednostavno nema pomaka oko poboljšanja baterije.

Očito ima tu nas par kojima je baterija loša nego na LL.

Ne očekujem čuda ali sam ocekivao barem isto trajanje baterije.

Baterija mi je na MM negdje oko 2h sata. Sad imam 53% baterije i imam 1h i 3min Sot-a.

Za mene je to j... malo.

Vraćam se na 5.1.1. a sljedeći mob će mi biti nadam se IPhone.

Te nadogradnje je kod Androida mi idu laganin na nerve.Zena  ima IPhone 6 i svaka nadogradnja je bila tip tip.Dosta je bilo Androida.Samo da poboljšaju kameru na IPhone 7,da bude barem približna kao na S7 i ne vidim razloga zašto malo za promjenu ne kupim IPhone. 

0 0 hvala 0
13 godina
R36 kaže...

Nakon j.... sa svim vrstama firmwarea na MM jednostavno nema pomaka oko poboljšanja baterije.

Baterija mi je na MM negdje oko 2h sata. Sad imam 53% baterije i imam 1h i 3min Sot-a.

Za mene je to j... malo.

Te nadogradnje je kod Androida mi idu laganin na nerve.Zena  ima IPhone 6 i svaka nadogradnja je bila tip tip.Dosta je bilo Androida.Samo da poboljšaju kameru na IPhone 7,da bude barem približna kao na S7 i ne vidim razloga zašto malo za promjenu ne kupim IPhone. 

Zadnjih par su ushrali sve sta su mogli... aj da nisu vijesti na Bug.hr bile.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
14 godina
neaktivan
VeNN kaže...

Zavisi kako koja banka to ima riješeno. Koristim zabu i nema problema; preko ebankinga zatražiš ponovnu instalaciju mzabe, izbaci ti ključeve i gotovo, 2 min posla. Probaj nazvati službu za korisnike od banke i pitati za proceduru.

Bilo bi tužno da u današnje vrijeme tehnologije moraš osobno u banku radi tak nečega.

erste mbanking me trazio onaj aktivacijski/identifikacijski kod kojeg mozes dobit u banki, isto tako i mPBZ to je bilo prije nekih pola godine e sad kakva je procedura neznam....

12 godina
tommek10 kaže...

cek kad se napravi factory reset onda aplikacije kao mpbz i erste mbanking treba ponovo aktivirati u banki?

Moras ponovo u banku po kode, 100% provjereno...

9 godina
Imam od 5 banaka mbanking na mobu, i za vecinu moras u banku. Npr na PBZ se sa mTokenom logiras na kompu i napravis redistribuciju, sacuvas kodove i napravis reset i sa tim kodovima se prijavis.
12 godina
R36 kaže...

Za mene je to j... malo.

Ista stvar i kod mene..Nij mi jasno sta mi toliko zdere Android OS i to oko 15 do 20%,a na lolipopu oko 2 do 5% je znalo biti..

Dva puta factory reset, i cache sam obrisao isto,oficijalni nas MM sam stavio,nidsam htio francuze britance i ostale stavljati,reko ajd neka sve bude po PS-u ali nista,jos gore..

Jednostavno 3 SOT i 12 sati je plafon,ne mogu vjerovati..

17 godina

Dobro, vidim u čemu bi mogla biti zabuna... ja govorim o Erste mBanking usluzi.

Niti jednom nisam morao ići u banku zbog reaktivacije, ili čega već.

12 godina
neaktivan
R36 kaže...

Za mene je to j... malo.

manipulator kaže...
R36 kaže...

Za mene je to j... malo.

Ista stvar i kod mene..Nij mi jasno sta mi toliko zdere Android OS i to oko 15 do 20%,a na lolipopu oko 2 do 5% je znalo biti..

Dva puta factory reset, i cache sam obrisao isto,oficijalni nas MM sam stavio,nidsam htio francuze britance i ostale stavljati,reko ajd neka sve bude po PS-u ali nista,jos gore..

Jednostavno 3 SOT i 12 sati je plafon,ne mogu vjerovati..

Pretpostavit ću da ste nakon nadogradnje napravili tvornički reset. E pa zakon velikih brojeva kaže, da nakon svakog brisanja kreće tandrkanje svakojakih procesa i to obično traje 24-48 sati, tj. oko 2 ciklusa punjenja pražnjenja. Nakon toga valja kalibrirat bateriju i stvar je manje više riješena.

Da ne pričam da 90% ljudi na forumima ima vrlo pozitivna iskustva za MM po pitanju performansi i baterije, non-OEM related. 

Stvar je jasna, uređaj nikad ne proradi savršeno odmah, neće ni iPhone, bez brige... i tamo ćeš imat žderanje baterije prvih par dana, a onda mir Božji, al po pitanju baterije mislim da je ipak iPhone inferioran top Androidima, a moja zadnja iskustva u stand-by uštedi su na tom tragu. Tako da niti ćeš puno dobit, niti ćeš puno izgubit, al ajd, ak ti drago au revoir 

14 godina
neaktivan
zstef kaže...

Dobro, vidim u čemu bi mogla biti zabuna... ja govorim o Erste mBanking usluzi.

Niti jednom nisam morao ići u banku zbog reaktivacije, ili čega već.

krivo sam se mozda i ja izrazio.... trebao sam napomenuti mozda da je riječ o aplikacijama onda bi bilo svima puno jasnije

sto se tiče baterije jutros skinuta s punjaca 72% do sad od toga sot 1h45min

10 godina
neaktivan
Niti ja. Već bezbroj puta sam ponovno aktivirao apk (u mom slučaju mZaba) samo preko tokena. Zadnji puta prije 3 dana.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice