Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

poruka: 5.676
|
čitano: 1.114.495
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S6-Rasprava
MVVM kaže...

@Timmy

Kako ti hvataju tipke na Ringke Fusion? Ima li kakvih problema s njima?

Jel se ikako hvata prljavština ispod stražnje strane?

Ma odlična je maskica. Tipke lijepo sjedaju na mjesto i ima dole jos dust protectore (poklopce) za portove za sluske i punjac. Prozirna je i ne vide se toliko otisci kolko bi se vidjelo bez.  

Evo od jučer baterija. Jedno sat vremena(mozda malo više cak) gledanje videa na yt i još tolko igranja igrica (Monument valley, Leo's fortune i Modern combat) i Bluetooth mi je upaljen jer puštam muziku u autu preko njega. Tako da ga nisam previše štedio i odlično se drži. :))

Ako imate pitanje u vezi case moddinga slobodno pitajte. (sprejanje i rezanje itd.)
11 godina
timmyzg kaže...
MVVM kaže...

@Timmy

Kako ti hvataju tipke na Ringke Fusion? Ima li kakvih problema s njima?

Jel se ikako hvata prljavština ispod stražnje strane?

Ma odlična je maskica. Tipke lijepo sjedaju na mjesto i ima dole jos dust protectore (poklopce) za portove za sluske i punjac. Prozirna je i ne vide se toliko otisci kolko bi se vidjelo bez.  

Evo od jučer baterija. Jedno sat vremena(mozda malo više cak) gledanje videa na yt i još tolko igranja igrica (Monument valley, Leo's fortune i Modern combat) i Bluetooth mi je upaljen jer puštam muziku u autu preko njega. Tako da ga nisam previše štedio i odlično se drži. :))

Meni slicnog koristenja G4 nakon 10 sati bude na oko 40%...ja opet ne koristim BT. ali mi je mobitel satima kao modem sa upaljenim hot spotom, SOT obicno dnevno imam oko 2 sata...uglavnom vrlo slicno ovome sto si ti stavio i obicno ga navecer stavljam na punjac sa barem 20-30% napunjenosti baterije....nerjetko i preko 40%

Realno to toliko nije ni bitno, da je i na 2% pred spavanje bio bih zadovoljan...jedino sto ne mogu tolerirati je to da mi mobitel trazi u 17h poslijepodne punjac, a bojim se da bi to sa S6 imao.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2015 13:33 (ocean77).
14 godina
odjavljen
Samsung Galaxy S6-Rasprava
Evo moji dojmovi i lagana usporedba S5/S6/Z3

Ekran: Iako sam ljubitelj LCD displaya (HTC/iPhone), display na S6 je vrhunski. Od prikaza boja, do kuteva gledanja, te prikaza na suncu. Prikaz na suncu nije najbolji koji sam vidio (iP5s/6). Držeći usporedno S5/S6/Z3, S6 i S5 su tu negdje, a Z3 je malo reflektivniji pa nije dobar kao ova dva, ali i dalje prilično dobar. S obzirom da su S3/S4 pretjerivali sa zasićenjem boja, S6 izgleda umjereno i lijepo, malo ljepše nego S5. Ekran na Z3 je nered što se tiče balansa bijela i boja, ali fino izgleda sve skupa. U rezoluciji ne vidim nikakvu razliku, po meni je to sve isto preko 1080p. Po meni S6>S5>Z3

Performanse: S obzirom da me Benchmark ne zanima, kao ni igranje, meni je osobno bitno da mob radi fluidno dok ga silujem u multitaskingu svakodnevno. Tu Z3 radi bolje i od S6 i S5. Samo zato jer ima lakši skin na sebi. S6 je velik napredak spram S5, ali i dalje tu i tamo zna trznuti ili koja animacija kasniti.. Nije strašno, dosta bolje nego S5. Što se tiče igranja igara, mislim da rađe pogledate M9 jer gledajući rezultate na internetu, najbolje se nosi sa dužim igranjem i najmanje pada fps-a. Mislim da bi igranje na duže staze sa S6 bilo smrt radi stakla, ali najbolje neka se javi neko ko igra da čujemo što kaže. Iskreno S6 se zna zagrijati u svakodnevnom radu. Više nego Z3, ali mislim da je u granici normale..Još ću to malo istestirati. Po meni Z3>S6>S5

Izrada: S5 je katastrofa po tom pitanju. Užasan osjećaj je uzeti tako skup mob i da bude od plastike..tako je bar meni. S6 je odličan što se tiče izrade.. Osjećaj u ruci je stvarno vrh, moj je bijeli i predivan je. Metal sa strane se čini dosta čvrst. Z3 je dobar, ali mi S6 ukupno bolji dojam ostavlja. Jedina mana po meni je kamera koja strši van i ti Z3 ima veliku prednost. Ovo je stvar osobnog dojma no po meni Z3=S6>>S5

Kamera: S6 kratko i jasno, ima bolju kameru od oba i možda ponajbolju kameru u Android taboru. Sve slike su odlične, u svim uvjetima. Smanjili su izoštravanje kakvo je bilo na prijašnjim modelima, također i zasićenje boja je manje te slike sve skupa puno bolje izgledaju. S5 je odličan u dobrim uvjetima osvjetljenja, kada padne mrak je slabiji i od S6 i Z3. Z3 je neki fini balans, no lošiji od S6 sve ukupno. Uspio sam uslikati dns par fotki, u različitim uvjetima, nemojte to shvaćati kao neki znanstveni test, više kao prvi dojam, kadrovi su neki bezveze.. ali u svakom slučaju će poslužiti svrsi. Večeras ću uploadati kad na komp sjednem. Što se tiče videa, S6 je vrh, to je sve što imam reći. S5 je malo lošiji ali bolji od Z3.. S6>Z3=>S5

Baterija: najveće rasprave se vode oko baterije na S6, sa razlogom. Ovaj kapacitet na mobitelu sa 2K zaslonom je ukratko -> smrt. Imao sam brdo mobitela, od svih njih, Z3 ih debelo šiša trajanjem baterije. S5 je dobar, S6 je u najbolju ruku solidan. Ništa više od toga. skinuo sam ga sa punjača u 7h ujutro.. Radim na njemu dns intezivno i trenutno je na 20%. Za bateriju bih rekao da je u rangu sa Nexusom 5. Nekih battery drainova nisam primjetio u sleep modu, dok mi je upaljen Data/Wifi.. Sve je u granici normale..Ako kupujete mob radi trajanja baterije, zaobiđite ga. Z3 all the way.Jedini plus bih napomenuo da se *ebeno brzo puni. Z3>S5>S6

Moj dojam zasada.. večeras će biti fotkica, a bateriju ću detaljno komentirati nakon tjedan dana korištenja.

p.s. ja sam isto primjetio da mi se klima home tipka, ali mi se neda slati na reklamaciju i čekati tjedan i nešto radi toga, navikao sam se još od S3 da su im home tipke s*anje

Tko god ima pitanja, neka pita

12 0 hvala 3
16 godina
odjavljen

Pravo istinit i iskren review. Čovječe ti ne bi nikad dobio posao na nekom review portalu... ne smiješ pisati ne-fanboyasto 

14 godina
odjavljen
Gle, kad me netko lihvari i traži puste pare od mene za mob, nabrojat ću mu svaki manu pa makar bila najmanja

2 0 hvala 0
17 godina
Ajd okini koju igru na 15-tak min.ak imaš volje, ma zanima me to grijanje, pa sumnjam da dolazi do pada performansi na duže staze, pošto i M9 zna zathrotllat, jest da je malo jači gpu, al ovaj t760 je odličan s obzirom na 2k rezu..
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Uglavnom po procitanom s6 zaostaje jos uvjek za sony z3?

0 2 hvala 0
17 godina
omomomomoomm kaže...

Da, UI je i dalje trn u oku...

Al ne bih koristio riječ zaostaje..

14 godina
odjavljen
zvonac kaže...
Ajd okini koju igru na 15-tak min.ak imaš volje, ma zanima me to grijanje, pa sumnjam da dolazi do pada performansi na duže staze, pošto i M9 zna zathrotllat, jest da je malo jači gpu, al ovaj t760 je odličan s obzirom na 2k rezu..

Koja igra te zanima?

omomomomoomm kaže...

Zaostaje? Softverski i po performansama da.. Hardverski gledano nikako.

12 godina

MARKOZD15 koliko ti se packa mob i koliko je sklizak

usporedi handling naspram Z3 

da li ga je moguce koristiti bez ikakve zastite i da se ne bojis padova ili loma stakla?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
zvonac kaže...

Ma T760 je odličan GPu, samo mu je problem staklo i onda ga mora throttlat znatno. 

MARKOZD15 kaže...
zvonac kaže...

Koja igra te zanima?

omomomomoomm kaže...

Zaostaje? Softverski i po performansama da.. Hardverski gledano nikako.

Instaliraj i GameBench ako nije problem. Igre poput SkyForce 2014, Godfire novi, Asphalt Airborne, zadnji updateirani Riptide GP2. 

Naravno, digni slidere i opcije na MAX.

ptspclan.com | visit us ^^
17 godina

@Marko, asphalt 8, RR3, Modern Combat..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Moj Edge se na proljeće nije previše grijao na Asphaltu i Heartstoneu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ljudi imam pitanje.... 

Obožavam stvar kad me netko zove, da mi piše na ekran dok zvoni,  kad je bio zadnji poziv od tog broja i zadnja poruka! 

E sad.... Problem je da mi nekad piše to, nekada ne.... 

Jel zna netko kako to namjestiti da uvijek piše?? 

0 0 hvala 0
13 godina

Na hearthstoneu kipi

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
maks0806 kaže...

Na hearthstoneu kipi

To sad ljeti kad je 25-35 u zraku. Ja sam ga koristio na 15-18 :P

13 godina

Igral sam ga u parkiću na 25 cca, da. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ha mislim da bi mogao profitirati netko tko bi složio S6 case sa coolerom za odvođenje topline :)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
overhaul kaže...

Ha mislim da bi mogao profitirati netko tko bi složio S6 case sa coolerom za odvođenje topline :)

14 godina
odjavljen
Fanu kaže...

MARKOZD15 koliko ti se packa mob i koliko je sklizak

usporedi handling naspram Z3 

da li ga je moguce koristiti bez ikakve zastite i da se ne bojis padova ili loma stakla?

Ekran i zadnje staklo se packaju da..ali bijeli je pa se dosta manje vidi nego na Z3 (crnog sam imao). Sklizak je, nema govora o tome.. 

Ljepše sjedne u ruku od Z3, definitivno je lakši za rukovanje pogotovo u automobilu.

Čini mi se krhak i lako lomljiv. Nabavio sam si neku iz Tele2 silikonsku maskicu i nabacio neku običnu foliju čisto da bude okej da mi se ne razbije negdje dok nešto bolje sa ebaya ne naručim.

@sardax, zvonac

te igre zauzimaju koliko prostora na internoj memoriji? Mogu vam probat jednu dvije..koji benchmark kad uhvatim vremena..ali nabrojali ste ih pun rac 

14 godina
odjavljen
Trebam malu pomoć. Dosada sam imao Mobile data toggle u notification baru, no sad sam išo isključiti Podatke i toggle je odjednom nestao?? Al doslovno, na ga nigdje. Jel se nekom nešto slično desilo?

1 0 hvala 0
17 godina

@Marko, onda modern combat i asphalt 8...

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
MARKOZD15 kaže...
...

@sardax, zvonac

te igre zauzimaju koliko prostora na internoj memoriji? Mogu vam probat jednu dvije..koji benchmark kad uhvatim vremena..ali nabrojali ste ih pun rac 

Ma naravno da nećeš sve igre stavit :) GodFire ti je trenutno najzahtjevnija igra out of the box i ima mislim oko 600 MB, a recimo RiptideGP2 ti sa zadnjim updateom ima dosta opcija pod grafičkim postavkama, pa kad napucaš sve na max, lipo ga se optereti. 

Za benchmark skini GameBench i slijedi upute, ne treba ti ROOT i savršeno radi, evo ti primjer ispod. Igrao sam samo par min sada da vidiš. 

GameBench #1 GameBench #1
GameBench #2 GameBench #2
ptspclan.com | visit us ^^
14 godina
odjavljen
Danas ću vam to obaviti pa se javim sa rezultatima :) Nemam još kompa da vam slike uploadam (Z3/S5) pa ću uskoro.

0 0 hvala 0
17 godina
MARKOZD15 kaže...
Danas ću vam to obaviti pa se javim sa rezultatima :) Nemam još kompa da vam slike uploadam (Z3/S5) pa ću uskoro.

I obrati pozornost na zagrijavanje S6 kod igranja.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2015 10:55 (zvonac).
14 godina
odjavljen
Jel ima neki program kojim mogu pratiti temperaturu procesora dok igram? tipa max/min/avg

0 0 hvala 0
17 godina
Skini cpuz i pokreni uz igru. Odes na thermals tab i dok igras samo se brzo prebaci.
14 godina
odjavljen
Samsung se malo igra samnom, sakrio mi Data Toggle, a nisam jedini

http://forum.xda-developers.com/galaxy-s6/general/pic-mobile-data-gone-quick-settings-menu-t3133087

1 0 hvala 1
16 godina
Uff....updateali su svoj services i makli ga svima lol root unroot svejedno

Mozes uredivat taj apk preko nekog Java editora ili pak sqlite kao sta je onaj decko napisao ali to je isto zahebancija treba raspakirat pa signeat pa instalirat itd

cekaj update
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
13 godina
neaktivan

Imate akciju u Santa Domenici - S6 oko 5200kn. S tim cijenama će zeznut G4.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice