Skoro pa cijeli Varaženi. Negdje imam po tri od pet crtica signala i ima oko 80-90 Mbps. Zagreb isto kad testiram uvijek imam 4g, 3 do 5 crtica signala i istu brzinu.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Stiže u Tele 2, 17.04.2015. Prvih 100 kupaca dobiva bezični samsung punjač...
Ja osobno ne preferiram Tele 2 jer nema 4G signal...
A HR kao ima LTE lol :D
Nisam mislio na cijelu HR.
Ja sam u Zagreb a tu LTE funkcionira. Ja imam 5GB neta do 75mbps na BonBon-u.
Mozes ti meni objesnit cemu lte za 5gb? Da skidas punom brzinom tih 5 Gb ces potrosit za manje od 10 min.Ja na 3g imam 25mbps i ne vidim potrebu za vise od toga.
To pitaj BonBon.
Sve mi brže skida i otvara tako da se ne bunim...
Kaj će vam LTE ako nemate flat internet? Pri surfanju se ni ne osjeti razlika između LTE i 3G (u Zagrebu barem), jedino pri skidanju. A pošto svi koji imaju LTE imaju najviše 5 GB prometa, to bi odletilo dok kažeš keks
Ako se ne varam Samsungovi eMMCovi su imali brzinu pisanja do 50 MB/s donedavno. Teoretski ta razlika izmedu 100 i 400 mbps je neprimjetna.
E sad za razlilu izmedu 25-50...

Normalno da je razlika u downloadu primjetna, ali tih 5gb se sa 25mbits potrosi za nesto manje od 30 min sa 50 za 15 min e sad dali se tih 15 min moze primjetit ako uzmemo u obzir da on vjerojatno tih 5 gb potrosi krom mjesec dana.. Da ne govorim da je razliku nemoguce primjetit surfajuci i gledajuci video na youtubu..
Jednostavno taj LTE trenutno nema smisla (bar kod nas), jer flat mobilni internet još nije postao standard. Čak i da sad postoji neka takva opcija, vjerojatno bi plaćao 200-300 kn više svaki mjesec, pa nisam lud. A zašto trenutno LTE ne valja, ako flat izuzmemo kao razlog? -Zato što je skuplji, lošija je pokrivenost i ždere bateriju puno više nego 3G. A nije ni toliko brži od 3G-a.
Ja imam LTE flat ali ga nikad ne koristim.
3.5G je jednostavno super za moje potrebe, LTE palim kad skidam, a kad je Screen off imam 2g...za batku mrak
Al stvarno LTE mi je nesto zadnje sto cu gledati kod telefona.

Napokon normalna recenzija nakon one sramote na usporedi.hr :)
Toni sa smartphone hrvatska je legenda :D

Ova GSMArena ima stvarno grozne reviewe. Recimo, sad su u usporedbi M9 vs S6 Samsungu dali prednost 0.1 inča veći ekran, a HTC-ova prednost je kamera veće rezolucija. Pa kaj oni uopće naprave test ili im se većina recenzije automatski generira?
Ova GSMArena ima stvarno grozne reviewe. Recimo, sad su u usporedbi M9 vs S6 Samsungu dali prednost 0.1 inča veći ekran, a HTC-ova prednost je kamera veće rezolucija. Pa kaj oni uopće naprave test ili im se većina recenzije automatski generira?
I onda dođu likovi koji vide taj test i kažu "OMG IPHONE IMA SAMO 8MP" a kamera od iphona 6 je daleko bolja od m9 koji ima tih 20MP. Specke telefona su same po sebi skoro beskorisne.
Ali se sve vrti oko iPhona kod ovih reviewera. Svi samo uzmu telefon i slikavaju pod AUTO postavkama.
Pa bit Android OS-a je da možeš dosta toga customizirat u postavkama, a u kameri pogotovo, te u HTC-a još i više. Cap ISO i smanjenje sharpnesa daju čudo bolje rezultate na M9 od stock auto slika. Manual mode da ne govorim za loša i jako loša osvjetljenja, te kombinacija sa HDR-om.
No ljudi su generalno lijeni i zato Apple i je broj 1, pa nitko jako dugo, pa ostali.
Ljudi misle da se Samsung natječe sa HTC-om ili LG-om, što je glupost. Njima je jedini problem Apple kojem ne mogu "prismrdit" u premium segmentu. To njih boli.
Back on topic :)
Probao sam jučer S6 i S6E u T-Coma u Splitu. Nisam baš ostao oduševljen, a jedino bijeli S6E ima smisla, jer se silni otisci ne vide kao na crnom S6.
Ekran je krasan, no nije po mom guštu naspram M8. TW je brži od prethodnika, ali meni i dalje izgleda pre djetinjasto, no to je subjektivno.
Kamera je izvrsna, ali to je i očekivano i nije neka novost. Nije ista prednja kamera na S6 i S6E, ali možda je rječ o postavkama nekim, ne znam. 4K video je ograničen na 5 min snimanja i telefon se dosta grije pri 4K snimanju.
Zvučnik je katastrofa, čak lošiji nego na iP6.
Kvaliteta izrade je odlična, nema gapova i nepravilnosti. Samo po meni nekako ne ostavlja mi S6 neki wauu efekt. Meni je osobno 32GB dosta, tako što nema SD mi i nije neki problem, kao ni izmjenjiva baterija, jer kome to danas treba još?
Ergonomija mi se ne sviđa, pogotovo kod S6E gdje su rubovi dosta oštri, a sami Edge mi nije neki hit, jer pokazuje i refleksije svjetla i sve nekako izgleda distorzirano, tako S6E ne bih uzimao. Kod običnog S6, rub mi je čak i malo predebel, no ergonomski mi je draži od S6E.
Svakako, odličan telefon, tu nema diskusije. Osobno, preferiram iP6 ili M8 u odnosu na S6.
Slažem se da bio s manual modom mogle ispadati nešto bolje slike, ali to nije ono što ja želim od mobitela. Svako ko zna nešto malo o fotografiji zna da se kompakt fotići zovu "idioti", baš zato što ga samo upališ i okineš sliku. E pa sad su mobiteli preuzeli taj naziv. Jednostavno želim uzet mob i okinut sliku u sekundi, a ne prije svake razmišljati o uvjetima, kolko bi ovo mogo podesit, kolko ono, pa idem ipak sad ovo promjenit... To ću radit s DSLR-om.
Slažem se da bio s manual modom mogle ispadati nešto bolje slike, ali to nije ono što ja želim od mobitela. Svako ko zna nešto malo o fotografiji zna da se kompakt fotići zovu "idioti", baš zato što ga samo upališ i okineš sliku. E pa sad su mobiteli preuzeli taj naziv. Jednostavno želim uzet mob i okinut sliku u sekundi, a ne prije svake razmišljati o uvjetima, kolko bi ovo mogo podesit, kolko ono, pa idem ipak sad ovo promjenit... To ću radit s DSLR-om.
U pravu si, sve kamere na mobitelima su uglavnom bezveze za iole ozbiljnu fotografiju, ali to im i nije namjena. Meni je žao što je HTC sa M9 išao u MPx utrku, ali to tržište traži i jbg. Kada već imam mogućnost, barem na M7/8/9 onda napravim 3-4 profila kamere koje koristim, tipa za lošije osvjetljene prostorije, za totalni mrak, za prekrasan dan i za dugu ekspoziciju. Sve što trebam napraviti je da kad uđem u kameru, odaberem s čim ću slikavat i u kojim sam uvjetima. Ne moram osnovne postavke namištat iznova, tipa ISO/AWB/EXP i slično... To je prednost po meni.
Za point&shot, tu je M8 izvrstan. Razvio sam sigurno 50-60 slika, ako ne i više i izgledaju briljantno na formatima od 15 ili 30 cm. Zoomanje i cropanje ne znam jesam li ikada koristio :)
Evo, već sada je razlika u kvaliteti M9 kamere drastična od prvih unita i prve verzije SW-a. Samsung je već ovaj senzor usavršio i to je normalno da sada ima #1 slike.
Ja ću osobno držati smanjenu rezoluciju, tipa 5 ili 8 MP, što radi veličine slika, što radi bolje kvalitete. No kamera je meni 4 ili 5 važna stvar na telefonu, tako, ...
ukombiniraj taj 0,1 sa time da s6 nema onscreen tipke koje oduzimaju još dio ekrana i eto prednosti.
Kad koristis mobitel u nekoj igri ih ugasis... kad ti trebaju potegnes ih nazad... ne gubi se nista. Bolji zvucnik bi uvijek mijenjo za te tipke.

On screen tipke si možes postavit kako želis, i također su najresponzivnije. Kapacitivne još kak tak, ali fizička je katastrofa. Bilo bi ok da na S6 dok je upaljen ekran možeš samo dotaknuti home tipku a ne da ju moraš baš pritisnuti
I onda dođu likovi koji vide taj test i kažu "OMG IPHONE IMA SAMO 8MP" a kamera od iphona 6 je daleko bolja od m9 koji ima tih 20MP. Specke telefona su same po sebi skoro beskorisne.
Hm neznam, ali S6 ima dobru kameru. Nisam dosad vidio da recimo ovako dobro izoštrava ekran
na udaljenosti od par cm. Slikice na
http://s1.postimg.org/p4kk6v2a7/20140128_114920.jpg
http://s1.postimg.org/smwk39367/crop.jpg
On screen tipke si možes postavit kako želis, i također su najresponzivnije. Kapacitivne još kak tak, ali fizička je katastrofa. Bilo bi ok da na S6 dok je upaljen ekran možeš samo dotaknuti home tipku a ne da ju moraš baš pritisnuti
Da je to tako teško pritiskati, sumnjam da bi ju i Iphone i Galaxy forsali.
No valjda stvar navike, neznam. Ja volim fizičku home tipku. A imam i dos jake palčeve. Bildam.
Verge isto oduševljen novim s6, malo manje edge verzijom
Sad sam pročito, ako verge onako hvali S6 to je onda najbolji telefon ikad (u reviewu su rekli da je s6 najbolji android). Inače su oni žešći apple fanboyevi.
Sad sam pročito, ako verge onako hvali S6 to je onda najbolji telefon ikad (u reviewu su rekli da je s6 najbolji android). Inače su oni žešći apple fanboyevi.
Dobar je fon, i naravno da im je najbolji android ikad kad je najnoviji flagship android:)
za koji tjedan najbolji android ikad bit će LG G4 i tako redom.
S6 doduše jako skuplja packe. Mogli su se napraviti face, pa ga premazat anti-stain nanocoatingom,
imali bo još koji gimmick za hvalisanje. Iako to je Asus prije napravio:
Prekjučer se igrao malo duže s S6 i S6 edge u T-mobileu...
Mobitel je ono sve što je i najavljivano.Brz, fluidan, kompaktan, kamera fenomenalna, TW odličan (meni nije djetinjast).
Bolje mi leži u ruci edge, ali imam dojam kao da je manji ekran na edgu - neka optička varka s tim zakrivljenim staklom/ekranom.
Išao sam u administratorske postavke da isključim animacije pa da vidim da li je još što brže. Bilo je na 1x.,ja sam ih skroz isključio. I s 1x i s "isključene" mob radi fluidno, brzo. Mogu slobodno reći da je fluidan kao i Iphone.
Poslije G3 primit S6 stvarno je olakšanje. Osjeti se razlika u dimenzijama.
Posljednji mob koji me oduševio iz Galaxy serije je bio S3 i taj sam imao., i sad S6. Veliki ako ne i najveći skok u mobilnoj industriji je s S5 na S6.
Pa mobitel je odličan, nema govora o tome, skok u odnosu na S5 je astronomski. Samo kažem, da se poslije virtualnih tipka nikom neda vračati za fizičke (na prvi pogled). Ali stvar navike, navikli bi se.
A i sumnjam da će G4 biti najbolji kad izađe, po glasinama bi trebao imati S808, a koliko sam vidio slike, u odnosu na G3 LG je zeznuo kao i HTC. Još mi i G3 nekako ljepše izgleda, a sve te glasine su nakraju istinite. Naravno, ogroman plus će biti cijena
Pa mobitel je odličan, nema govora o tome, skok u odnosu na S5 je astronomski. Samo kažem, da se poslije virtualnih tipka nikom neda vračati za fizičke (na prvi pogled). Ali stvar navike, navikli bi se.
A i sumnjam da će G4 biti najbolji kad izađe, po glasinama bi trebao imati S808, a koliko sam vidio slike, u odnosu na G3 LG je zeznuo kao i HTC. Još mi i G3 nekako ljepše izgleda, a sve te glasine su nakraju istinite. Naravno, ogroman plus će biti cijena
Pa meni se ne bi bilo problem vratit na fizičke tipke...
Bolje 808 nego 810., to je 6-jezgreni procesor. 808 bi se trebao manje zagrijavat...
Također 815 je već spreman ali ga ne žele izbacit da ne podkopaju prodaju M8 i Flex 2 koji imaju 810.
Bolje 808 nego 810., to je 6-jezgreni procesor. 808 bi se trebao manje zagrijavat...
Također 815 je već spreman ali ga ne žele izbacit da ne podkopaju prodaju M8 i Flex 2 koji imaju 810.
Još nisam vidio te snove u kojima 808 može biti ispred 810, uostalom ista je arhitektura, a uz to koliko znam može i kod 810 raditi proizvoljan broj jezgri. I to opet nisu jklasični niti hexa niti octa core procesori, priča je daleko zamršenija od toga.
Isto tako te SD815 priče su opt iz nečijih snova. Rekli bi neki bapske priče.
http://www.gsmarena.com/rumored_qualcomm_snapdragon_815_chipset_doesnt_exist-news-11744.php
Ono što možemo očekivati su revizije SD810 sa kojima će on zasjat u punom sjaju no tu je pitanje hoće li proizvođač koji je započeo sa ugradnjom SoC-ova iz jedne revizije preći na drugu.
Kako je S808 bolji od S810? Oba imaju 4xA53 jezgre, ali S810 ima i 4x A57 jezgre, dok ih S808 ima samo dvije. Po tome zaključujem da će performanse biti na razini S801, možda čak i nešto lošije, ali ako ne zeznu ko sa S810 onda bi potrošnja trebala biti dosta manja. A što se tiče S810 to bi trebali napraviti reviziju, pa nemogu prodavati procesor koji ne valja, a probleme zagrijavanja rješavati downclockom.
Nisam rekao da je BOLJI 808 od 810, nego da je BOLJE imat 808 nego 810 zbog pregrijavanja.
Pričate o nekoj reviziji. Nema revizije, to su samo snovi.
Tržište je tako da nema ispravljanja, ide se naprijed, traži se bolje i jače i ne vrača se na ono što nije uspijelo.
Za probleme 810 se zna godinu i pol. Ako u godinu i pol nisu ispravili navedeno, ne znam o kakvoj reviziji onda pričate...
Nisam rekao da je BOLJI 808 od 810, nego da je BOLJE imat 808 nego 810 zbog pregrijavanja.
A ja ti rekao zašto ta tvoja izjava ne stoji.
Pričate o nekoj reviziji. Nema revizije, to su samo snovi.
Reci mi koji to Qualcommov SoC tokom životnog vijeka nije ima revizija i samim tim i poboljšanja?
Za probleme 810 se zna godinu i pol. Ako u godinu i pol nisu ispravili navedeno, ne znam o kakvoj reviziji onda pričate...
Godinu i pol? Pa toliko nema da je TSMC pokazao wafere sa 20 nm HKMG procesom.
Nego da se vratim na priču o SD815 i kako je nastala. Na Twitter nertko stavio da će biti SD815 u big.Little shemi što će reći quad + quad.
Stigla je zatim ta vijest i na GSM Areni i to je sljedeći članak:
http://www.gsmarena.com/beastly_snapdragon_820_and_815_specifications_leak-news-10846.php
Možemo pretpostaviti da se kod toga mitskoga SD815 radili o big.LITTLE rješenju sa 4 jezgre ARM Cortex-A72 (big) uz 4 jezgre ARM Cortex-A53 (LITTLE).
Zatim je Qualcomm službeno objavio da će doći SD620:
http://www.gsmarena.com/qualcomm_is_expanding_its_soc_lineup_with_four_new_chips-news-11240.php
I imamo situaciju da baš taj SD 620 je najavljen sa 4 jezgre ARM Cortex-A72 (big) uz 4 jezgre ARM Cortex-A53 (LITTLE). I to je vjerojatno taj SD815 sa glasina, samo je Qualcomm odlučio dati drugačije tržišno ime.
Na koncu vijest da ne postoji SD815:
http://www.gsmarena.com/rumored_qualcomm_snapdragon_815_chipset_doesnt_exist-news-11744.php
Mislim da je situacija jasna.
Ma kolko ja znam taj Cortex A72 bi trebao tek izaći u 2016., bar se tako reklo na prezentaciji
OT: 810 ostaje u optjecaju, i ostali će ga koristit i vjerojatno će oni (proizvođači) riješit "pregrijavanje" proca, softverski i sl...
820 dolazi sljedeće godine, koji će bit i dalje vrh ponude u flagship smartfonima..
Tak da je sad 810 aktualan...
Da se vratimo na temu sad..