Samsung Galaxy S23/S23+/S23 Ultra - [Rasprava]
- poruka: 1.306
- |
- čitano: 526.783
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Do aplikacije je.
i kod mene stigao, bome su to brzinski odradili ove god.
skidam pa javim ako ima kakvih žešćih bugova, ma da ako ima nakon 9 beta verzija kaj promakne...
Pozdrav,
posjedujem S23 ultra neka 2 mjeseca. Prije koji dan sam primijetio da mi mobitel prilikom promjene orijentacije u rukama (portrait - landscape) ili kad lagano protresem mobitel lijevo-desno zvecka i čuje se neki zvuk kod stražnje kamere. Zanimljivo je da se zvuk utiša ako protresem gore-dolje.
Taj zvuk nisam prije primječivao, pa sam sad malo zabrinut. Nakon malo istraživanja, zaključio sam da prilikom korištenja aplikacije kamere i 10x zoom leće, zveckanja nema pa mogu pretpostaviti da je to OIS od te leće.
Ono što mene zanima da li se i kod vas dešava to zveckanje ili je kod mene vrijeme za reklamirati mobitel?
Moram napomenuti da mobitel nije niti jednom pao, niti ima ikakvo oštećenje.
Hvala!
To je normalno kod mobitela sa OIS-om. kod mena na običnom s23 isto se čuje to zveckanje, niš posebno, ali ako se protrese onda malo zvecka ko da je kamenčić unutra. sve 3 stražnje kamere rade kako treba, tako da mislim da nema nekog razloga za slanje na servis
to je normalno za Samsunge. OIS imaju glavna kamera (najglasniji), 3x kamera i 10x kamera.
Samsung ima rijeseno pomicanje lece dok Apple to rjesava pomicanjem senzora.
Zena ima S21 Ultru, kod nje je to zveckanje manje izrazeno.
zato S23 serija ima bolju stabilizaciju.
malo nervira, ali tako je...
Je li nakon instalacije novog OneUI-a baterija opet uci ili ovaj novi jede bateriju?
Ja skinuo, okej izgleda ta nova traka za brze postavke.
Meni ne nudi još ništa
Meni ne nudi još ništa
Nije ni meni sam "nudio", već sam otišao na postavke, dva puta kliknuo na ažuriranje kliknuo i onda se je tek sjetio mene.
Nema nista jos
Upravo skinuto i instalirano. Pratimo stanje sljedecih par dana. Nova traka s brzim funkcijama je na prvu odlicna.
Instaliran jutros novi update.
Za sada mi se sve ćini ok, sviđa mi se nova traka
Pratimo situaciju u idućim danima :)
Zašto obrisat cache? Možeš li pojasniti detaljnije molim te?
U današnje vrijeme nije čest problem, al za svaki slučaj. Realno, vrlo vjerojatno nema potrebe za tim...
Preporučljivo je imati instaliran Galaxy app booster u Good guardians aplikaciji i nakon wipe cache-a pokrenuti isti. Tako bar nalazim po internetu. Također ako programiraš bočnu tipku da se njome mobitel gasi umjesto da aktivira Bixby onda ti USB kabel ne treba nego ulaziš "normalno" u recovery. Također našao taj info na netu.
OneUI 6 dosta vise jede bateriju, ne dolaze poruke na Viber i ima vise trzavih animacija.
Wifi brzina mreže, više se ne vidi...
https://eu.community.samsung.com/t5/suggestion/wifi-speed-not-shown/td-p/8228790
Preporučljivo je imati instaliran Galaxy app booster u Good guardians aplikaciji i nakon wipe cache-a pokrenuti isti. Tako bar nalazim po internetu. Također ako programiraš bočnu tipku da se njome mobitel gasi umjesto da aktivira Bixby onda ti USB kabel ne treba nego ulaziš "normalno" u recovery. Također našao taj info na netu.
sto naravno nije istina
ne funkcionira to, od prvog dana sam promjenio power tipku da bude power tipka. mislim da ta konekcija sa kabelom na pc više služi ko osigurač ako se netko mudar nađe prčkati po recoveryju na par posto baterije...
OneUI 6 dosta vise jede bateriju, ne dolaze poruke na Viber i ima vise trzavih animacija.
Meni je sve OK, S23+
Primjetio sam da mi se više baterija troši, ostalo ok