Usb kabal i ostale elektorničke komponente

poruka: 10
|
čitano: 2.702
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Usb kabal i elektorničke komponente

Zanima me spajanje elektronočkih komponenti na USB kabal.Želio bih napraviti prekidač na usb tako da ga računalo prepozna kao novi device.Pocetnik sam u tome,ali mislim da se radi o programiranu mikrokontrolera.Da li netko od vas zna nešto o tome ili ima neki link za dobar pocetak.

Prekidač ovoga tipa: http://www.kronos.hr/veleprodaja/images/prekid/K0012.jpg

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Usb kabal i elektorničke komponente
Like kaže...

Zanima me spajanje elektronočkih komponenti na USB kabal.Želio bih napraviti prekidač na usb tako da ga računalo prepozna kao novi device.Pocetnik sam u tome,ali mislim da se radi o programiranu mikrokontrolera.Da li netko od vas zna nešto o tome ili ima neki link za dobar pocetak.

Prekidač ovoga tipa: http://www.kronos.hr/veleprodaja/images/prekid/K0012.jpg

znaci ti bi stavio prekidac na USB kabel (npr tipkovnica) i onda bi htio ukljucivati/iskljucivati tipkovnicu?

no znaci usb kabel ti ima data+, data-, ground i napon i na zicu napona stavis i to je to.

http://pinouts.ru/Slots/USB_pinout.shtml

Jahao sam pješice.
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.11.2010 17:00 (luka_cro).
14 godina
neaktivan

Donekle si me shvatio,no ovdje se ne radi samo   oprekidacu vec i o programiranju.Znaci htio bi napraviti svoj Button kojeg ce prepoznati PC i da ga mogu koristit kao button na bilo kojem joysticku.Usput baš sam gledao ovu stranicu prije 15 minuta.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Usb kabal i ostale elektorničke komponente
16 godina
odjavljen
Like kaže...

Donekle si me shvatio,no ovdje se ne radi samo   oprekidacu vec i o programiranju.Znaci htio bi napraviti svoj Button kojeg ce prepoznati PC i da ga mogu koristit kao button na bilo kojem joysticku.Usput baš sam gledao ovu stranicu prije 15 minuta.

Djeco, djeco...

Znači ti bi spojio onaj prekidač kamo i što bi radio?Lansirao Hellfire u HAWX-u?I da ga OS prepozna kao novi device?Mikrokontroleri, assembler, low level programing, nivo napona...sound familiar?Znači ti bi spojio prekidađ na USB i da on "nešto" radi?

Moj savjet, spoji + i - USB-a na prekidač i prekidač stavi na ON.Taj button će ti izglasati novog papu i tebe prosvjetliti.Doslovno.(Provjereno.)

16 godina
neaktivan

Ne kuzim sta bi htio.

kamo si spojio prekidac?sto bi palio/gasio?

sto bi programirao?

Jahao sam pješice.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
alankish kaže...

Djeco, djeco...

Znači ti bi spojio onaj prekidač kamo i što bi radio?Lansirao Hellfire u HAWX-u?I da ga OS prepozna kao novi device?Mikrokontroleri, assembler, low level programing, nivo napona...sound familiar?Znači ti bi spojio prekidađ na USB i da on "nešto" radi?

Hajde ne kaki, nije baš potrebno biti Einstein i sve izmišljavati nanovo. I C će biti dovoljan. Dapače, uzmeš neki ovakav projekt (ili slični) gdje imaš gotov usb driver, gotovu rutinu za gumbe, samo definiraš što koje tipke znače i to je to. Pa ne govorimo o novom tipu ubrzvaču čestica..

14 godina
neaktivan

Hvala puno,tako sam nešta i tražio,sutra mozda naletim u koji ducan i kupim potrebne komponente

16 godina
odjavljen
bed kaže...
alankish kaže...

Djeco, djeco...

Hajde ne kaki, nije baš potrebno biti Einstein i sve izmišljavati nanovo. I C će biti dovoljan. Dapače, uzmeš neki ovakav projekt (ili slični) gdje imaš gotov usb driver, gotovu rutinu za gumbe, samo definiraš što koje tipke znače i to je to. Pa ne govorimo o novom tipu ubrzvaču čestica..

A što da nema gotov firmware!?Gotove rutine...U biti što radi; svaka tipka šalje određenu kombinaciju tipaka OS-u.Not big deal.

17 godina
neaktivan

trebaš mikrokontroler i usb2ic čip koji komunicira između sb-a i čipa

trebaš solidnu razinu programske, šematske i lemne vještine

al imaš malo olakšano - ArduinoUno jednostavan čipić koji ima usb na sebi i usb2ic i baš u toj zanjoj verziji je olakšano davanje inputa na komp (lakše je namjestiti da ti komp to čudo prepoznaje kao miša tipkovnicu ili joystick)

to ti je cijeli hardverski dio - možeš pogledat kao se sklopke spajaju na njega ali i dalje trebaš solidnu razin programske vještine i malo privikavanja - iako možeš naći dosta gotovih programa za njega, trebao bi znati adapriti taj kod za svoje potrebe

Ovo je moj potpis...
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice